דופלקס ורידים מומלץ??

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

02/04/2022 | 21:00 | מאת: אור

שלום האם בדיקת us דופלקס ורידים מתאים למצב זה? שלום אימי בת 90 לפני כמה חודשים התברר אצלה בלב אי ספיקת לב ניתן לה טיפול מדללי דם וכדור קרדיולוג, היא סובלת גם מלחץ דם גבוה , אך בחודשים האחרונים התווסף לה בצקות בברכיים ובכפות רגליים נפוחות, ניתן לה פוזיד אבל לסירוגין בגלל שזה מוריד לה את הלחץ דם יותר מדי, השאלה מה עושים אם הנפיחות בברכיים והכפות רגליים לא יורדים? יש לציין שהיא בכסא גלגלים לא הולכת על הרגליים תודה

לא-לא מתאים

06/04/2022 | 13:42 | מאת: אור

שלום מוזר כי רופא און של הקופה ליין נתן לי הפניה לבדיקה זו כלי דם, האם זה מיותר? כי הברכיים והכפות רגל נפוחות? אז איזו בדיקה מתאימה חזה בדרך כלל? תודה

מנהל פורום רפואה פנימית