השלמת ויטמינים-מה אחר כך?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

26/03/2022 | 22:41 | מאת: רועי

היי ד"ר. אני בן 40 ובבדיקות הדם נמצא מחסור יחסי של ויטמין D ושל חומצה פולית. שאר בדיקת הדם תקינה. הרופאה המליצה על נטילת השלמת תוספים משך חודשיים כדי למלא את המאגרים. ומה קורה אחרי חודשיים בהנחה שהמאגרים יתמלאו? האם אין צורך בתחזוקה שוטפת כדי שלא תיווצר שוב רמת נמוכה של ויטמינים אלו בדם? יש ערך בנטילת תוספים כאלו לאחר איזון המחסור לצורך תחזוקה ושמירה על רמה תקינה כאשר לוקחים אותם רק פעמיים בשבוע ולא כל יום?

אחרי 2-3 חודשים בודקים שוב ורואים את המגמה-אם יש שיפור ממשיכים או מפסיקים ע"פ הצורך , מינון נמוך יותר וכיו"ב

מנהל פורום רפואה פנימית