נטילת השלמת חומצה פולית וויטמין D

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

14/03/2022 | 21:47 | מאת: יואב

שלום ד"ר. אני בן 40 ובבדיקות הדם הכל תקין פרט לחוסר יחסי (מעט פחות מהנורמה המומלצת) בחומצה פולית ובוויטמין D. אני מעונין להשלים את החסר והרופאה רשמה לי למשך חודשיים כדורים וטיפות. ומה קורה אחרי החודשיים? האם המחסור לא יחזור שוב כלומר האם הנטילה לא צריכה להיות לכל החיים כיון שכנראה אין ספיגה מספיק טובה מהמזון? אשמח אם תוכל להסביר. שאלה נוספת היא, האם שימוש בתרסיס לאף המכיל סטרואידים (כמו אבאמיס/סטרונאז) עלול להגביר חרדה אצל מי שיש לו נטייה לחרדות?

אחרי חודשיים בודקים את המצב ומחליטים האם להמשיך או לא אני לא מכיר תופעת שלוואי של הגדלת חרדות מתרסיס לאף בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית