תחושת ירידת לחץ דם.

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

16/03/2022 | 20:11 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20, עם IBS, וולוודיניה וחשד לגסטרופרזיס. לפני פחות מחודש קמתי באמצע הלילה עם כאבי בטן תחתונה ועליונה קשים ועם כאבי מחזור והלכתי לשירותים. בדרך לשירותים הרגשתי שהלחץ דם שלי יורד ואני לא מסוגלת ללכת אז נשכבתי ולאחר הביקור בשירותים ראיתי מטושטש והתעלפתי וקמתי אחרי דקה. לפני כמה ימים קמתי לפני משמרת לילה בעבודה ואחרי שעה הרגשתי לסירוגין את אותה התחושה של ירידת לחץ דם והרגשתי צורך לשבת כל כמה דקות וגם נהייתי חיוורת וזה עבר לאחר שעה. כן חשוב לציין שחוויתי אירועים של ירידת לחץ דם וחייורון אך קישרתי זאת לגירוי וזוגאלי (כאבי בטן חזקים מIBS) וחוסר במזון (תקופה שבה חוויתי הפרעות אכילה לכיוון הרעבה), בנוסף קורה לי הרבה פעמים שאני קמה מהמיטה מהר ויש לי סחרחורת כזאת/תחושת ירידת לחץ דם. אחרי המקרה של ההתעלפות ביקרתי אצל רופא המשפחה ונאמר לי שהלחץ דם שלי נמוך ולכן אני צריכה להקפיד על שתייה (לא שותה בכלל) ושההתעלפות נבעה מגירוי וזוגאלי. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם עליי לפנות לרופא המשפחה שוב? תודה וסליחה על הפירוט הארוך

16/03/2022 | 20:12 | מאת: אנונימית

מוסיפה- בסוף דצמבר נעשו בדיקות דם- ספירת דם,כימיה וקרישה וכל הבדיקות תקינות. בנוסף לחץ דם בינואר תקין.

שלום רב, התלונות שאת מציגה בהחלט מתאימות לירידת לחצי דם בעיקר ממקור ווזוווגאל-כמו שאת יודעת זה הגורם לתחושת הסחרחרות והכמו עלפון. שי כמה בדיקות שהייתי ממליץ לשות כמו "מבחן טילט" והולטר לח דם בכדי לראות מה באמת לחצי הדם שלך והמקור לירידה בריאות שלמה ובהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית