בדיקה שלא יודעת את שמה.. אשמח לפרטים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

14/03/2022 | 17:04 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר לוין. אשמח לתשובה. לפני כמה שנים אחיינית שלי עברה מבית חולים x ל y וכשהיא הגיעה לבית חולים y עשו לה בדיקה מסויימת- לקחו לה דגימה עם מטוש מהפה, מהאף ומפי הטבעת. אמרו לנו שזה כדי לא להעביר חיידקים מבית חולים לבית חולים. זה כל מה שאני זוכרת... אשמח לדעת 1) מה שם הבדיקה 2) מה טווח הזמן שצריך לעבור משהות בבית חולים אחד עד שעוברים לבית חולים שני כדי לא לעשות אותה? 3) האם עושים אותה רק לילדים או גם למבוגרים עושים? שואלת כי רוצה לוודא שאני לא אצטרך לעשות אותה גם (אני מתביישת מדגימה מפי הטבעת). מה יקרה אם אסרב? האם יסרבו לקבל אותי? תודה רבה!

אני לא באמת יודע-זאת שאלה כללית מאוד אבל אני מעריך שמדובר על בדיקה לנשאות של חיידקים עמידים-במעבר בין בתי חולים מפחדים שחולים (מבוגרים או צעירים) יעבירו חיידקים עמידים ממקום למקום-אז עושים להם סקר-זאת הערכה שלי אבל אני לא יודע בוודאות כי לא אמרת לי את שם הבדיקה בהצלחה

16/03/2022 | 09:04 | מאת: אנונימית

כן, התכוונתי לבדיקה הזו. עושים אותה כשעוברים מבית חולים לבית חולים באותו יום? הייתי מאושפזת לפני שנה בבית חולים מסוים ואני לקראת ניתוח בבית חולים אחר.. יעשו לי אותה?

לא נראה לי

16/03/2022 | 09:47 | מאת: אנונימית

תודה רבה!

מנהל פורום רפואה פנימית