פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

בפורום זה ייענו שאלות הנוגעות בהשפעת ניתוחי קיצור קיבה (ניתוחים בריאטרים משמעותם ניתוחים לטיפול בהשמנה חולנית) על מחלת הסוכרת.

כיום, בישראל, למעלה מ6% מהאוכלוסייה חולים בסוכרת. מרביתם גם סובלים ממידה כזו או אחרת של עודף משקל או השמנה. כבר יותר מעשור ידוע כי הטיפול היעיל ביותר לאנשים הסובלים מסוכרת ובעלי מסת גוף מעל 35 (BMI) הוא ניתוח "קיצור קיבה". ובפועל, רק מיעוטם הקטן של אנשים אלה פונים ומופנים לניתוח. הסיבה לכך היא חוסר מודעות.

בפורום זה ייענו כל השאלות הנוגעות באינדיקציות, השפעות, תוצאות וסיכונים של ניתוחים בריאטרים בחולי סוכרת סוג 2.
393 הודעות
370 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

24/05/2018 | 21:50 | מאת: שקד

היי דר אני עתידה לעבור ניתוח שרוול בקרוב ומאוד חוששת מההחלמה לאחר מכן . האם לאחר התאוששות מהניתוח במידה והכל כשורה אוכל להתהלך עצמאית ולנהוג כרגיל? ובמיוחד האם אוכל ללכת להתפנות ולהתקלח לבד? הבנתי שיש נקז , איך מתקלחים איתו? ובאופן כללי אשמח לשמוע על התאוששות מהניתוח תודה רבה לך שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

תוכלי לשרת את עצמך לחלוטין, להתהלך ולהתקלח בטוח, לנהוג - אחרי שבועי שבועיים. הנקז - תלוי בכירורג, בדרך כלל מוצאים לפני השיחרור

06/02/2018 | 09:26 | מאת: אתי אסולין

ב2001 עברתי ניתוח טבעת הוא הוצא לאחר שנה בגלל דלף ושוב ב2008 עברתי ניתוח טבעת חוזר אצל דר אבינוח במהלך השנים הללו היו ירידות הריונות ורידות עליות כיום אני סובלת מריפלוקסים נוראים התייבשות ביוני התיבשתי פתחו לי 1 ממאז אני עולה לפני חודש הרופאת משפחה דברה איתי על שרוול בררתי ויותר מתאים לי מיני מעקף אתמול היתי בוועדה במדיקל הרצליה והם אמרו לי שעל פניו הכל בסדר הבדיקות וכל השאר אבל בגלל שזה ניתוח שלישי חוזר אני צריכה ועדת חריגים אני מאוד חוששת והתשובה מאוד רוצה לעבור מיני מעקף מפחדת לעלות במשקל מה דעתך על הסיפור שלי אתי אסולין רוצה לציין שבצילום וושט היא נראתה צרה ומורחת ומפותלת האים זה בעיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושב שאת חוששת בצדק. אבל אם את לא יכולה להמשיך בטבעת ויש לך מחלות נלוות - את צריכה לחשוש יותר מהמצב הבריאותי. אין לי מהביע דעת ללא מידע מדויק אודותיך... צריך להגיע ליעוץ בואפן כללי. - הנה המידע בשבילך...אכן אם מוכרחים להוציא את הבטעת, הניתוחים שניתן לבצע לתיקון הם. 1. הנחת טבעת מחדש – הסיכוי לכשלון גבוה. לא ממליץ 2. ביצוע שרוול 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 4. ניתוח מעקף קיבה מיני 5. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון( יש שני סוגים) בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. אם בניתוח המנתח נתקל במצב קיבה לא תקין – יש עליה בסיכון בביצוע ניתוח אחר מיידית, לכן עלול המנתח לדחות ביצוע של הניתוח, אלא רק להוציא את הטבעת... הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח...

04/02/2018 | 20:02 | מאת: אידה גורדון

בשנת 2011 עברתי ניתוח קיצור קיבה בביהח בני ציון משקלי היה 112 קילו גבוהי 165 בייאי אם 39 שלוש שנים ירדתי במשך שנתיים הראשונות עד משקל 73.900 קילו שנה שלישית עליתי במשקל עד 25 קילו כלומר המשקל היום הוא 97 קילו מה עליי לעשות.רופא המשפחה מסרב לשלוח אותי לניתוח שנית . האם בגלל הסכנה בניתוח כזה או סיבות אחרות ? מצפה לתשובה . אני בת 51. תאריך 22.02.1967

לקריאה נוספת והעמקה

כעת הBMI של 35.6 וזה אומר שבאופן עקרוני - אפשר לשקול ניתוח בריאטרי. ההחלטה על הניתוח צריכה להישקל לפי הנתונים - מחלות נלוות, מצב הקיבה, נסיונות שלך לשמור, מצב תזונתי (ויטמינים)וכו. לרופא משפחה אין בעלות על גופך או בריאותך. את צריכה לדעת מה נכון בשבילך, כלומר - לקבל מידע אודות היתרונות והסיכונים של הניתוח. אחרי כן - את יכולה לדרוש לקבל הפניות לבדיקות מהרופא שלך...אבל אין לו זכות להחליט במקומך... צריך לשמוע מה הטיעונים שלו, אולי הם היגיוניים,. את גם יכולה לגם להחליף רופא משפחה

30/12/2017 | 15:48 | מאת: זיוה

שלום דוקטור לפני שנתיים הורדתי טבעת ,אני רוצה לעשות ניתוח חוזר.יש לי בקע בקיבה קטנה וצרבות מדי פעם. יש לי חוסר חומצה פולית ויטמין בי 6 ו בי 12 לוקחת קבוע כדור.(ויטמינים)וכבר שנתיים באופן קבוע קונטרלוק.האם אני יכולה לעשות ניתוח חוזר?אם כן איזה?ואך אני יכולה לקבוע תור אלך?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוחים שניתן לבצע לתיקון הם. האפשרויות הן: 1. ביצוע שרוול 2. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 3. ניתוח מעקף קיבה מיני 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון( יש שני סוגים) בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. הצרבת - זהו גורם חשוב בבחירת הניתוח (נגד שרוול) הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון,בדיקות דם, אישור דיאטנית וועדה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח...

03/10/2017 | 08:26 | מאת: אמיר

שלום , עשיני לפני שבוע -1 בדיוק נתוח מיני מעקף , אבל עוד עכשיו אם אני שותה קצת מיים יהיה כאבים חזקים בהבטן שלי (קיבה)

מה השאלה? לא צריך להיות כאב חזק בעת השתיה אם אתה לא מצליח/ה לשתותו - יש לפנות בדחיפות למנתח או מיון תפרט יותר את שאלתך.

25/08/2017 | 16:37 | מאת: קיצור קיבה, מיני מעקף

אני בת 64, האם ניתוח קיצור קיבה מיני מעקף הוא הפיך אחרי שמגיעים למשקל הרצוי והערכים (סוכר, כולסטרול, דום נשימה בשינה) מאוזנים???

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח הפיך.. למה את רוצה ניתוח הפיך? אם יהפכו את הניתוח - תעל מייד במשקל וכל המחלות שציינת יחזרו. לא מקובל להפוך את הניתוח

שלום ד"ר, ראיתי שענית ב 28.07.2016 בפורום מי שסובל מיציאות תכופות, גזים וחוסר תחושת התרוקנות כי ניתן להפחית את התסמינים על ידי "אנזימי לבלב תחליפי" מה שמעקל את המזון. האם תוכל להמליץ על מרשם ספציפי? האם יש גם משהו טבעי שאינו צריך מרשם?

אכן אפשר ליטול קראון 10.000 יחידות, אם לא עוזר - אפשר לעלות ל25.000 לפני כל ארוחה. אני לא יודע אם נדרש מרשם. זה לא טבעי - כלומר זה חלבון אמיתי..

09/07/2017 | 18:46 | מאת: צופי

שלום פרופ' קידר, בת 52 שנה לאחר מעקף קיבה. מטופלת באינסולין- אפידרה- שלוש פעמים ביום מזריקה 8-3 יחידות לפי מצב הסוכר לפני האוכל.וכן זריקת לילה של טרדלודק 16 יחידות. בכל בוקר אני מתעוררת עם היפו. הרמה הנמוכה ביותר היתה- 41. מסתדרת עם טבלית גלוקוז. בנוסף בחודש האחרון עליתי במשקל כקילו וחצי. יש לציין כי סה"כ ירדתי 35 ק"ג. שאלותי- האם מצבי ההיפו מעודדים השמנה/ האם ההשמנה קשורה למצבי ההיפו? כיצד ניתן למנוע את ההשמנה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

את צריכה לרדת במינון האינסולין, מזריקה יותר מדי כנראה בסה"כ המינון ביממה צריך להיות יותר נמוך... את צריכה לעשות את זה תחת הנחיית רופא - סוכרת או הכירורג שלך... ההשמנה - להיפך היא מעודדת סוכרת ולא היפו... את ההשמנה לא ניתן למנוע... צריך לעשות מאמץ נוסף - דיאטה התעמלות על מנת לרדת עוד. ככל השתרדי הסוכרת תשתפר עוד.

לקריאה נוספת והעמקה

עברתי בקלות רבה ניתוח שרול ליפני 5 שנים אבל באותה קלות גם השמנתי חזרה אחרי שנתיים בערך לא חזרתי למישקל ההתחלתי אבל אני קרובה , נכון שלא הקפדתי על כל הכללים אבל אני לא משלימה עם ההשמנה שלי ומחפשת פיתרון יעיל עבורי יש לי גורמי סיכון ואני חושבת שלמדתי את הלקח מחוסר הקפדה על הכללים מה היתה מציע לי הBMI שלי 35+

לקריאה נוספת והעמקה

היום הרבה אופציות ניתוחיות 1. שרוול חוזר 2. מעקף קיבה רגיל או מעקף מיני 3. מעקף תריסיריון 4 מעקף תריסיריון בהשקה אחת 5 טבעת על השרוול על מנת להחליטצאיך לבצע הערכה שכוללת בדיקות דם כולל ויטמינים, הערכת דיאטנית, צילום וושט קיבה , גסטרוסקופיה ולהגיע לכירורג שיכול לבצע את כל סוגי הניתוחים בהצלחה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דיאנה בת 26 מצפון עברתי כמה ניתוחים של קיצור קיבה ב 2013 עברתי ניתוח שרוול קיבה שהסתבך ברפלוקס קשה עקב הרפלוקס הקשה עברתי ב 2014 ניתוח מעקף קיבה עם כריתת כיס מרה ב 2015 עברתיJEJUNO JEJUNOSTOMY מזה שנתיים סובלת משלשולים כרוניים אשפוזים מרובים מאד בשל שלשולים והיפוקלמיה משנית עם לקטט מוגבר ב 19.3.2017 עברתי ניתוח reversal of gastric bypass to gastric sleev במהלך תקין לאחר הניתוח המשכתי עם בחילות וחוסר סבילות לאוכל קיבלתי TPN ביתי גסטרוסקופיה אחרונה בוצעה באפריל אובחנה עם היצרות בהשקה בין שני חלקי הקיבה עברתי שתי הרחבות הרחבה אחרונה שיפור גסטרוסקופ עובר ללא קושי ובנוסף עברתי צילום וושט קיבה תריסריון ומעי דק מעבר הבריום בוושט לקיבה תקין מודגם רפלוקס חופשי אנטומיה לאחר שרוול קיבה נראית דפורמציה בשליש העליון של הקיבה לאחר חיבור חדש של שני חלקי הקיבה עם היצרות קלה שלא מהווה עיכוב למעבר הבריום שאר הקיבה ללא ממצא פתולוגי (למעט אננטומיה שלארחר הניתוח) מעבר בשוער לתריסריון תקינים התקדמות הבריום בג'ג'ונים תקינה .רוחב וקפלי הרירית תקינים נראת הרחבה דיפוזית גבולית של פיתולי איליאם תופעה בלתי ספציפית שיכולה להיות משנית לניתוח כמוכן נראה מיעוט קפלים באיליאם (האם נשקלה אפשרות של לקוי ספיגה ? ) לא נראתה פתולגיה מקומית של מעי דק. שוחררתי הביתה לפני כמה ימים עדיין מקיאה צרבות קשות רפלוקס קשה מאד בלתי נשלט מקיאה את כל מה שאני מכניסה לפה אפילו מים מקיאה מרוב פיחד להקיא הפסקתי לאכול . התייעצתי עם כמה מנתחים ברחבי הארץ העלו אופציית (ניתוח כריתת קיבה מלאה ) האם ניתוח כריתת קיבה אופציה טובה ? במידה ועברתי את הניתוח האם הרפלוקס הקשה סובלת ממנו יעלם? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

במקרה מורכב כמו שלך אינני יכול לתת תשובה מבלי להתעמק בחומר. צריך להבין מה בדיוק מעשה ומה נשאר מהקיבה. ייתכן ויש אופציה של ניתוח שיחזור של האנטומיה, או לי כריתת קיבה... צריך לדעת מה בדיוק הסבל- האם הריפלוקס חומצי או לא , אולי אפילו לבצע בדיקה של מדידית חומציות בוושט. וליטול טיפול בינתיים בתרופות מסוג PPI.

12/06/2017 | 13:25 | מאת: אירית

שלום רב, ה-BMI 36+ סכרת II, ל.ד. היפרליפידמיה. אבל: סובלת ממעי רגיז עם ריבוי יציאות רכות וריפלוקס קשה. באופן כללי: איזה ניתוח בריאטרי מתאים כשיש בעיות IBS וריפלוקס? האם יש ניתוח שגם פותר את הבעיה (וחו"ח שלא ייצור יותר בעיות)?

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח שהכי מתאים ושייתן מענה לריפלוקס הכי טוב - מעקף קבי רגיל. למחלות הנלוות - גם מעקף מבחינת המעי הרגיז - ככל הנראה הכי טוב - שרוול.. השאלה של בחירת הניתוח היא אחת החשובות בתחום הזה במיוחד אם הכירורג יודע לעשות כל אחד מהניתוחים (אם הוא למשל לא יודע לעשות מעקף קיבה רגיל - ישכנע אותך לבצע מיני או שרוול). באופן כללי את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, חומרתן, במיוחד סוכרת ושומנים בדם, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אבקש לדעת מתי ניתן לאחר ניתוח מיני מעקף לבלוע כדורים. תודה על המענה.

יש לגבי שאלתך חילוקי דעות אני סבור שמהגע שהמנותח יכול לאכול מזוק מוצק - הוא יכול ליטול כדורים. יש כאלה שטוענים כי יש להמתין חודשיים...

08/04/2017 | 12:23 | מאת: אורפז

לפני 5 שנים עברתי ניתוח שרוול בבית חולים קפלן שקלתי בערך 115 קילו כיום אני שוקלת 60 קילו והגובה שלי הוא 1.60 בחודשים האחרונים אני אוכלת הכול בכמויות כמו פעם לפני הניתוח הכול עובר חלק בלי בעיות לחם בצקים אוכל מבושל ואני מתחילה לעלות במשקל אני גם כול הזמן מרגישה רעבה... לפי דעתי השרוול התרחב ושמעתי שיש אפשרות לעשות ניתוח לתיקון השרוול אשמח לדעת מה האפשרויות שלי

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול - כיום רק רופא אחד מבצע את הניתוח הזה, אני אישית ואחרים רבים לא מאמינים בניתוח זה 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך וכריתה נוספת של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול, או, אם לא בוצע כהלכה מלכתחילה 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 4. הפיכה לניתוח מעקף מיני 5. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. באופציה הזו יש כמה אפשרויות טכניות שונות (רק תוספת שלDS, תוספת של DS עם ביצוע שרוול מחדש, ביצוע של שרוול מחדש עם תיכנון של DS להמשך, הפיכה לBPD אמיתי (לאDS), הפיכה לDS ללא שרוול חוזר בשלב אחד, עם תיכנון של תוספת של שרוול מחדש במידה ולא תהיה ירידת משקל מספקת.. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת, וגודל השרוול כעת ומייד אחרי הניתוח הראשון. פרט לכך – הנתונים שלוקחים בחשבון הם BMI, הרגלי אכילה, מצב תזונתי – ויטמינים, מחלות נלוות, מקצוע, רצונות וציפיות של המועמד, ועוד הרבה ללא ספק האופציה היעילה ביותר בירידת משקל – מעקף תריסריו, אבל המחיר גבוה יותר. הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. חשוב גם להשיג צילום קיבה שנעשה מייד לאחר הניתוח, על מנת להשוות. לאחר מכן   יש להתאים את הניתוח המתאים לך ביותר. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי. ניתוח לפרוסקופי - מעטים מבצעים אותו, אבל זה הסטנדרט הרצוי.

שלום, אני בת 46. עם סכרת נעורים. אני מזריקה נובורפיד 3 פעמים ביום ולבמאיר בלילה. סהכ 4 פעמים.אני שוקלת כ 90 קילו וגובה של 1.65. האם ניתוח יעלים/ ישפר את מצב הסכרת שלי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הסוכרת סוג 1 לא נרפאית על ידי הניתוח כפי שסוג2. אבל יש שיפור באיזון - אפשר בד"כ להוריד מינון אינסולין ב50% ומה שחשוב עוד - לטפל במחולת האחרות שנלוות להשמנה.

אחת הסיבות שעברתי קצור קיבה הוא כבד שומני כולסטרול גבולי וסכרת האם לאחר הניתוח המצב מתייצב

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, אחרי הניתוח הכבד השומני משתפר בשיעור מאוד גבוה, זה לוקח כחצי שנה שנה, וגם הכולסטרול. זה גם בהחלט תלוי בסוג הניתוח - בניתוחי מעקף זה משתפר הרבה יותר טוב מאשר בשרוול או טבעת..

אם כן מדוע הוחלט על שרוול ולא מעקף

למה הדיאטניים לא ממליצים על ניתוח אני עשיתי כבר שבעה חודשים ומאוד מרוצה מעצמי

אוקיי.. האם יש לך שאלה בנושא?

למה הדיאטנים לא ממליצים לניתוח

שלום. אני שוקלת לעבור את ניתוח המיני מעקף , וברור לי שאצטרך לקחת מולטיויטמינים כל חיי,מידי יום באדיקות. השאלה היא, האם הספיגה שלהם, וכן של euthyrox מספיק טובה , ולא יהיו בעיות בתקופה של הריון ןהנקה בגלל ספיגה ירודה ?

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח גורם לתת ספיגה של מזון קלוריות וויטמינים. אם נוטלים את כל התוספים, ואוכלים נכון, ועוקבים אחרי המדדים , לא צריכה להיות בעיה. בשיעור נמוך סביב 1% - קיים סיכוי לחסר משמעותי בוטמינים וחלבון למרות הלקיחה , כי הספיגה נפגעת יותר מדי. ואז נדרש ניתוח הפיכה חלקית, או תיקון... זה בד"כ מלווה בחולשה, חסר חלבון אנמיהף, שילשול, וכו...

עברתי ניתוח שרוול לפני כחודשיים וירדתי 26 קילו האם קצב הירידה לא מהיר מהרגיל והאם ישנם סיכונים בקצב מהיר של ירידה במשקל נ.ב. לפני הניתוח שקלתי כ125 קילו תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הירידה של ך היא באמת בקצה העליון של הנורמה, אבל זה לא קובע מה שקובע זה את מרגישה טוב מרגישה בריאה, האם אין חולשה וכו הסכנה היא לא בקצב הירידה אלא בירידה עודפת... הסכנות בירידה עודפת - חוסר חלבון, ויטמינים, חולשה פגיעה עצבית ואיכות חיים... וגם צריך לבדוק ממה נובעת הירידה הגדולה. אם יש הקאות? האם נוטלת ויטמינים?

שלום, לפני 8 שנים עברתי ניתוח טבעת בעבקותיו ירדתי 50 קילו והרגשתי נהדר כל הזמן. לפני כשנה, שתוצאה מרפלוקס חמור, נפתחה הטבעת מעט ומאז עליתי כ10 קילו. כעת היא נסגרה שוב מעט אבל לא מצליחה לרדת את המשקל שעליתי. הרופא ממליץ לעשות ניתוח תיקון, והניתוח המוצע הינו מעקף. אני עובדת בחוץ הרבה שעות ביום כמדריכת טיולים ודי דואגת על התופעות לוואי של שלשולים כי לא תמיד יש לי שרותים נגישים ונקיים. האם כדאי לי יותר ניתוח מיני מעקף או מעקף הרגיל? גם יש לי חשש מתופעת הדאמפינג.. אני מבוטחת מכבי שלי וגרה בירושלים. באיזה בתי חולים ציבוריים מנתחים כיום את המיני מעקף, (לאו דווקא בירושלים בלבד)? שמעתי רבות על איכות העבודה שלך. האם אתה אישית גם עובד עם מכבי?? מודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

יש יותר אופציות::: אם מוכרחים להוציא את הבטעת, ואם אכן היא לא יעילה, הניתוחים שניתן לבצע לתיקון הם. האפשרויות הן:. 1.. ביצוע שרוול 2. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 3. ניתוח מעקף קיבה מיני 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון( יש שני סוגים) בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. אם בניתוח המנתח נתקל במצב קיבה לא תקין – יש עליה בסיכון בביצוע ניתוח אחר מיידית, לכן עלול המנתח לדחות ביצוע של הניתוח, אלא רק להוציא את הטבעת... הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי לגבי הדמפינג - לא צריך לדאוג - השכיחות שלה נמוכה מאוד. וכן, אני עובד עם מכבי מגן או זהב... מעקף קיבה מבצעים גם -תל השומר, בילינסון, איכילוב, קפלן, רמבם, כרמל, ועוד...

,תודה לך ד"ר קידר על התשובה המקיפה. יש לי כבר את כל הבדיקות כולל את אלה שהזכרת. בעצם יש לי את כל הבדיקה והמסמכים כבר נשלחו לועדה כדי לקבל אישור ממכבי. גם כבר היתי כמה פעמים אצל המנתח בבית החולים בירושלים, אבל כרגע יש לי ספק לגבי המעקף הרגיל ושוקלת את המיני מעקף ובעצם מנסה להגיע להחלטה לגבי סוג הניתוח. הסיבה שהטבעת חייבת לצאת, נאמר לי היא ש היה SLIPPAGE ואז היא כבר לא יעילה.. על אף שזה מצער אותי, י חייתי איתה טוב מאד בשנים האחרונות וגם ירדתי כאמור 50 קילו. השרוול נאמר לי לא בא בחשבון עבורי בגלל הריפלוקס שיש לי, שעלול להחמיר עם השרוול. וכעת מציעים לי רק את האופציה של מעקף רגיל.. אני כאמור נוטה לעדיף את המיני.. האם תוכל להוסיף עוד משהו לגבי הענין? תודה רבה מראש.

21/01/2017 | 14:56 | מאת: גיא

אני סובל מרפלקס עם תגובה חלקית למינון 30 לנטון פעמיים ביום+הקפדה על כללים. פגשתי מכר שהיה שמן אבל לא קיצוני. BMI~32. הוא עבר ניתוח BYPASS בטענה שזה יעיל יותר נגד ריפלקס מפונדיקלציה של ניסן. האם זה נכון? כמו כן בבירור שערכתי מספר ניתוחי הניסן המבוצעים בארץ ירד בצורה דרסטית בשנים האחרונות. האם יש מרכז מצוינות בנושא בארץ בארץ שמתמחה בניתוח זה בו נערכים יותר מ 50 ניתוחים כאלה בשנה כמו בארה"ב?

לקריאה נוספת והעמקה

כן זה נכון. הניתוח בייפס פותר את שתי סיבות הריפלוקה בבד אחת - ההשמנה עצמה, ומניעת עלית חומצה לוושט... יותר טוב מניתוח ניסן. יש על כך מספר עבודות. בישראל לא ניתן לעבור ניתוח בריאטריטי עם BMI 32 באופן רשמי. לא יודע מה הנפחים של בתי החולים במספר ניתוחי ניסן. מה שאמרת על המספר הניתוחים במרכזי מצונינות - לא צריך לפר ת זה כך יבש... לא מספיק אם המנתח עשה בעבר הרבה יותר ניתוחים מ50, ... ובכלל זה נושא מאוד טעון... חשוב שהכירורג יהיה טוב באופן כללי, ושיהיה לו ניסיון בניתוחים באזור וושט וקיבה

19/01/2017 | 18:50 | מאת: מאיר

שלום נותחתי לפני חודש ניתוח שרוול השאלה שלי האם ישנה מניעה לטוס לחו"ל חודש לאחר הניתוח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם מהלך ההחלמה תקין - אין מניעה רפואית. אבל צריך לוודא שהביטוח (בריאות) מכסה את הנסיעה. יכול להידרש מכתב מהמנתח..

02/01/2017 | 15:31 | מאת: נועה

הבנתי את היעילות והקטנת הסיבוכים בזמן ביצוע מיני מעקף קיבה, אך רציתי לשאול מה קורה אחרי הניתוח. מטריד ביותר הנושא של חוסר ספיגה, כי גם ויטמינים, חלבון וכדומה נספגים הרבה פחות. האם צריך אחרי ניתוח כזה לקחת כדורי תוספים לכל החיים? האם לא יכולים להיות סיבוכים עקב כך שהגוף סופג פחות חומרים חיוניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברור לתת ספיגה יש מחיר... לכל דבר יש פלוסים ומינוסים... לתת־הספיגה המשמעותית יש השלכות מטבוליות חיוביות: שיפור במחלות הנלוות (סוכרת, שומני דם גבוהים) ושמירה ארוכת טווח טובה יותר על התוצאות החיוביות מאשר במעקף קיבה רגיל. מאידך הירידה בספיגת השומנים עלולה לגרום ליציאות רכות ואף לשלשול. התדירות הממוצעת של היציאות אחרי הניתוח היא 2 ביממה, אך מעטים עלולים להגיע אף ל־7-5 יציאות ביממה. כמובן שיהיה צורך ליטול תוספים, אולי כל החיים או אולי לסרוגין, ואם לא נוטלים כראוי - יש סיכוי לא מבוטל לסיבוכים - אפילו נכות בשל חוסר ספיגה... זה לא קורה אם המנותח נמצא במעקב ראוי ולכמובן שיש הקפיד על אכילת מזון בריא המכיל חלבון ...

שלום פרופסור אנדרי קידר לפני שנתיים וחצי עברתי מעקף קיבה. נכון להיום סובלת משילשולים קשים בחילות והקאות. מה הסיבה האם סיבוך של מעקף ומהו הסיבוך? ומה עושים? אשמח לתשובותיך המפורטות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם צריך לדעת איזה מעקף - רגיל או מיני? האם היו ניתוחים אחרים? מעקף קיבה רגיל לא אמור לגרום לשילשול, אלא אם יש סיבוך... אין מספיק פרטים על מנת לענות לך... צריך דוח ניתוח, בדיקקות דם, פרטים על השילשול, משקלים, וכו.. צריך לפנות ליעוץ פורמלי

בהמשך לתשובתך לשאלותי- הייתי משורוולת ועברתי מעקף רגיל לפני שנתיי וחצי ולא מיני מעקף. עקב בקע סרעפתי שגרם לריפלוקס מאוד קשה. אך מלבד זאת לא עברתי ניתוחים נוספים מעבר למצויין כאן. מדדי הדם החריגים הם- המוגלובין 10.5 כדוריות דם אדומות ולבנות מתחת לנורמה וכן גם הברזל וזה בעיקבות חסרים שנובעים לאחר מעקף קיבה. ציינתי שייתכן שהמצב הנתון של השילשולים יכול לנבוע עקב סיבוך. אם כן מה הסיבוך שיכול לגרום לימצב הנוכחי ואיזה סיבוך אשמח לתשובתך .

שלום רב, נותחתי לפני חמש שנים ניתוח שרוול ועליתי במשקל אני כרגע קרובה ל100 עם גובה של 1.59 ללא מחלות נלוות, יש לי ביטוח שיא של מאוחדת ברצוני לשאול אם אני מתאימה לדעתך לניתוח מיני מעקף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, באופן עקרוני - את יכולה לעבור ניתוח תיקון... ייתכן ודווקא ניתוח מינימעקף.. תראי ... יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול - כיום רק רופא אחד מבצע את הניתוח הזה, אני אישית ואחרים רבים לא מאמינים בניתוח זה 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך וכריתה נוספת של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול, או, אם לא בוצע כהלכה מלכתחילה 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 4. הפיכה לניתוח מעקף מיני 5. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. באופציה הזו יש כמה אפשרויות טכניות שונות (רק תוספת שלDS, תוספת של DS עם ביצוע שרוול מחדש, ביצוע של שרוול מחדש עם תיכנון של DS להמשך, הפיכה לBPD אמיתי (לאDS), הפיכה לDS ללא שרוול חוזר בשלב אחד, עם תיכנון של תוספת של שרוול מחדש במידה ולא תהיה ירידת משקל מספקת.. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת, וגודל השרוול כעת ומייד אחרי הניתוח הראשון. פרט לכך – הנתונים שלוקחים בחשבון הם BMI, הרגלי אכילה, מצב תזונתי – ויטמינים, מחלות נלוות, מקצוע, רצונות וציפיות של המועמד, ועוד הרבה ללא ספק האופציה היעילה ביותר בירידת משקל – מעקף תריסריו, אבל המחיר גבוה יותר. הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. חשוב גם להשיג צילום קיבה שנעשה מייד לאחר הניתוח, על מנת להשוות. לאחר מכן   יש להתאים את הניתוח המתאים לך ביותר. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי. ניתוח לפרוסקופי - מעטים מבצעים אותו, אבל זה הסטנדרט הרצוי

שלום דר קידר. ניתחת אותי לפני 8 שנים (שרוול). ירדתי 46 קג ועליתי מאז כ 12 ק"ג ואני כבר כ 4 שנים על משקל יחסית יציב (2 ק"ג עולה ויורדת לסירוגין). אבל אני סובלת כשנתיים מריפלוקס. (שמחמיר) וכן. הייתי רוצה לרדת את המשקל שהעלתי. האם אוכל לעשות משהו?? אשמח לתשובתך. ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

הריפלוקס והעליה החוזרת במשקל הן תופעות ידועות ושכיחות אחרי שרוול.יתוח נוסף - הפיכה למעקף קיבה.. אם זה לא מאוד חומר - הדרך היחידה לטפל בזה באופן יעיל בלי ניתוח - לריפלוקס - אפשר לקחת אומפרדקס - וככל הנראה לכל החיים!! ולעלית משקל - שמירה - דיאטה, התעמלות, אורח חיים בכל מקרה - צריך לבצע צילום בליעת בריום, ובדיקות דם כולל ויטמינים, ולהגיע אלי לביקורת. אם צריכה עזרה בקביעת תור - תודיעי לי. חג שמח

06/10/2016 | 16:34 | מאת: צופי

שלום פרופ' קידר, בת 51 חודשיים וחצי לאחר מעקף קיבה וכריתת כיס מרה. סוכרתית סוג 1. עד כה ירדתי 22 ק"ג (סביר?) מקפידה לצעוד על הליכון כל בוקר חצי שעה בעצימות בינונית. שאלתי- מתי ניתן להתחיל פעילות שאיננה אירובית (כמו עיצוב, פילאטיס, trx'). תודה, צופי.

לקריאה נוספת והעמקה

את יכולה להתחיל חופשי...

היי ד"ר קידר, אני מספר שנים אחרי הניתוח מעקף קיבה. כעת אני בהריון חודש שני. יש לי מדי פעם מאז הניתוח ירידות סוכר, לעיתים אחרי אכילה של משהו מתוק, אני משתדלת אם כן לא לאכול הרבה מתוק וזה עוזר אך יש גם מקרים שזה קורה ללא קשר, שמתי לב שזה קורה לי בזמנים של התרכזות\התלהבות ממשהו, לא יודעת איך זה יכול להיות קשור. בכל אופן, אני בדרך כלל אוכלת משהו מתוק אך מאוזן, כמו נגיד פרי כדי שלא תהיה לי עליה חדה וירידה חדה בסוכר. שאלתי היא אם זה קורה לי עכשיו שאני בהריון, כמובן אחרי כמה דקות שאכלתי משהו המצב חוזר לקדמותו, אך האם זה מסוכן לתינוק, מה אני יכולה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את מרגישה ומייד אוכלת - לא אמור להיות שום נזק. יש דרך לאכול כך שלא יהיו ירידות סוכר... לאכול פחמימה מורכבת לפנ אכילת מתוק... בכל מקרה - כדאי לעשות מדידות סוכר בעת ההרגשה 0 על מנת לדעת מה החומרה

09/09/2016 | 18:44 | מאת: יגאל

שלום פרופסור! תודה על תשובתך! אשתי קיבלה הפניה לבדיקת מנומטריה ושט לפני ניתוח. התור די רחוק, למרות שבהפניה מצוין "PRE-OPERATIVE EXAMINATION". אשתי סובלת מכאבים עזים וסופרת ימים עד לניתוח. האם היא אמורה לחכות חודשים לכל בדיקה לפני ניתוח או יש זמן מוגבל לפי הוראות משרד הבריאות? תודה.

משרד הבריאות לא קבע דבר על כך... כפי שאמרתי - הכי מהיר יהיה לבדוק האם בכלל הבדיקה נחוצה, אצל המנתח... ניתן לשאול את המנתח האם יש חלופה לבדיקה, האם אפשר להתקדם בלעדיה, האם התוצאה שלה תשנה את ההחלטה על הניתוח וסוגו...

שלום רב! המליצו לאשתי בין היתר לעבור בדיקת מנומטריה ושט לפני ניתוח של בקע סרפעתי. אשתי סובלת מכאבים עזים ואינה יכולה לעבור בדיקה זו. האם בדיקה זו כל-כך הכרחית לפני ניתוח של בקע סרפעתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מבלי לדעת מה הפרטים על מחלת בריפלוקס, חומרתה, לראות את הצילום, לדעת פרטים על התלונות, איך התגלה, איך מטופל, אם עשתה בדיקת ניטוק חומציות הוושט, וכו - לא ניתן לענותץ בהרבה מהקמרים אפשר להחליט על הניתוח ללא הבדיקנ, אבל לפעמים היא כן הכרחית. צריך לפנות לצוות המנתח

02/09/2016 | 19:15 | מאת: רונית

שלום דוקטור אנדרי קידר שנתיים לאחר מעקף קיבה. סובלת מעצירויות נפיחויות וכאבים באזור המעקף. מהן הסיבות לעצירויות והאם מציעות על חסימה כלשהי? מה ניתן לעשות והאם אפשר לעשות מיני פייפס לאחר מעקף קיבה מלא ? והאם לאחר מעקף קיבה רגיל קיימת אפשרות לשים טבעת מתכווננת על מנת לא להשמין. אמשח לתשובות על שאלותי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי מעקף קיבה רגיל בד"כ יש עצירות. צריך לאכול יותר סיבים - ירקות ופירות... לא ניתן לבצע מיני מעקף אחרי מעקף רגיל... ולמה לעשות את זה? כן אפשר להניח טבעת על מעקף... אבל מעט כירוגים עושים את זה... ולעשות את זה בשביל למנוע - מיותר

שלום רב, אני בן 48, גובה 1.7 מ', שוקל 123 ק"ג, סובל מיתר ל.ד, שומנים בדם, סוכרת לא מאוזנת (A1C 8.9), מטופל בכדורים לכל המחלות הללו, סובל מכבד שומני ואבנים מרובות בכיס מרה, בעבר ניסיתי פעמים רבות לרדת במשקל אך תמיד עליתי בחזרה, הרופא בקהילה מאיץ בי לבצע שינוי דרסטי, אני מתלבט בין אנדוברייר לניתוח בריאטרי. מהי ההמלצה, מה עדיף ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בכלל ויכוח כי הניתוח הרבה יותר יעיל מאנדוברייר... אנדוברייר זו פעולה זמנית והפיכה - שמוכרחים אחרי תקופה להוציא.... וגם באותה תקופה שזה עדיין בתוך הגוף - היעילות נמוכה בהרבה מהניתוח...

שלום פרופ' קידר, לפני 24 יום עברתי מעקף קיבה וכריתת כיס מרה. במהלך הזמן(לפני שבוע) ובהתייעצות עם האנדוקרינולוג שלי הפסקתי את השימוש במשאבת אינסולין(ממנה סבלתי) וחזרתי לזריקות- לנטוס -35 יחידות בלילה ואפידרה על פי הצורך במהלך היום. הירידה במשקל לאחר הניתוח הייתה יפה אך כשבוע אני "תקועה" על 11.5 ק"ג ולא יורדת מעבר לכך. כמו כן יש לי תחושות רעב ו"קרקורי קיבה" בשעות אחה"צ והערב. האם התופעה סבירה? האם יכול להיות קשר להחלפת סוג האינסולין ושיטת מתן האינסולין? מה לעשות, אני מיואשת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה מוקדם בשביל להתאכזב... הירידה לא אחידה, תמיד כך - שבוע אחד יורדים 3-4 קג ושבוע אחרי- לא... קרקורי קיבה - זה אומר שצריך להתקדם למזון מוצק יותר, תוך כדי לעיסה קפדנית... זה מספק שובע יותר טוב..

01/08/2016 | 18:22 | מאת: ענת

פרופ קידר שלום בחורה מצפון בת 25 עברתי ניתוח שרוול לפני 4 שנים ב 2014 עברתי ניתוח מעקף קיבה עם כריתת כיס מרה עקב רפלוקס קשה מאז המעקף סובלת משלשולים הקאות הפרעות מטבוליות קשות תסמונת ההצפה והפוקלמיות קשות .ותת ספיגה ברזל חלבון עקב הבעיות עברתי לפני חודש ניתוח פרוקסימלזציה של השקת j-j מאז הניתוח לפני חודש אין שיפור. בדיקות המעבדה הפוקלמיה 2.4 האם הניתוח שעברתי אמור לעזור לבעיות מהם אני סובלת ? האם הניתוח הזה הוא ביטול מעקף? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

איך אפשר לדעת מה עברת? את צריכה לשאול את המנתח שלך.. הניתוח מעקף קיבה כשהוא נעשה נכוןו - לא גורם לכל התופעות שתיארת.. אז יתתכן כי עברת ניתוח אחר.. - מציע לך לברר מה עברת בדיוק, ולשאול את השאלות האלה אצל הצוות המנתח

7 שנים לאחר שרוול כושל עברתי מיני-בייפס לפני 9 חודשים. ירדתי יפה, אני עוסק גם בספורט והסוכרת נעלמה. הבעיה היא עם נושא היציאות, עליו לא ידעתי קודם. אני נכנס 5-7 פעמים לשירותים ביום. במקרים רבים היציאות שלשוליות ושומניות, מה שגרם לי לצמצם שומן באוכל. כשאני נכנס לשירותים אין לי אח"כ בד"כ תחושת התרוקנות ואני מרגיש צורך להיכנס שוב ושוב, למרות שאין כמעט כלום. מה שיוצא מריח מאוד ויש הרבה גזים. זה ממש מעיק וגורם לעצבנות יתר. האם יש פתרון ו/או הקלה אפילו דרך רופא גסטרו?

שלום ,\ זה אכן התוצאה הצפויה בחלק מהמנותחים... הניתוח גורם לתת ספיגה של שומן... ככל שאוכלים יותר שומן - יש יותר סיכוי לשילשול.. היית צריכה לקבל את המידע הזה קודם. נוסף למצבך עם היציאות - יש חובה לבדוק מצב ספיגת הויטמינים - במיוחד מסיסי שומן- D, A, ובכלל מדדי תזונה... המידה של תת ספיגה תלויה באורך המעי המועף - בד"כ זה 200 סמ, אבל המדידה בניתוח מאוד לא מדוייקת, ועל כן 0 יש סיכוי שהמעקף אצלת ארוך יותר- והתת ספיגה יותר משמעותית. המידע הזה אמור להימצא בדוח ניתוח. כעת לעניין עצמו - ולעזרה במצב: צריך לנהל יומן אכילה - מאכל, כמות שעה, - והיציאות והמרקם. אפשר לנסות ליטול אימודיום אפשר לנסות טיפול באנטיביוטיקה חד פעמית. אפשר - אנזימי לבלב תחליפי- מה שמעכל את המזון ויש עוד. אם המצב ביתי נסבל ושום דבר לא עוזר - צריך ניתוח מתקן בברכה

מציע לך גם לקרוא על הניתוח באתר הבא http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/Pages/mini_gastric_bypass.aspx

21/07/2016 | 09:47 | מאת: צופי

שלום פרופ' קידר, עברתי את ניתוח המעקף לפני חמישה ימים. במקביל נכרת גם כיס המרה. אתמול בערב הגעתי פעמיים למצב של סוכר נמוך- תוצאה של 54 כשעה לאחר אכילת כף גבינה לבנה. הצלחתי להתאושש בעזרת מעט מעדן "גמדים" וכרבע כפית דבש. אך אחרי כשעה נוספת שוב הרגשתי ירידה והגעתי ל-65. הפעם אכלתי רק מעט גמדים. הורדתי מינונים במשאבה לרמה של 1 יחידה בלילה (במקום 1.5). מודאגת ולחוצה. תודה, צופי

לקריאה נוספת והעמקה

פשוט תורידי עוד מינון האינסולין... עדיך סוכר גבוה מנמוך...

שלום ד"ר, ראשית- תודה על המענה לשאלתי מסוף חודש מאי. בעוד כעשרה ימים אעבור את ניתוח מעקף הקיבה. כסוכרתית סוג 1 הסובלת לעיתים ממצבי היפוגליקמיה אני מאוד חוששת ודואגת לגבי טיפול בהיפו לאחר ניתוח מעקף. ברור לי כי יש סיכוי גדול להיכנס למצבי "היפו" לאחר הניתוח. לאור מה שקראתי בנושא תסמונת "דמפינג" אני חוששת- כיצד ניתן לטפל בהיפו אם אי אפשר להזין את הגוף בכמות מרוכזת של מתוק. תודה, צופי

לקריאה נוספת והעמקה

אין לך מה לחשוש. תסמונת דמפינג היא נדירה בכלל. היא לא מפריעה לאכול מזון רגיל, היא מופיעה רק באכילת מתוק... אז אם יש היפו - אפשר לאכול מזון אחר.... . ובכלל - כדאי להימנע מהיפו - להוריד מינון של אינסולין מייד עם הניתוח...

30/06/2016 | 13:10 | מאת: אורנה

בוקר טוב ד"ר, אני בת 55 ,עד כה לא אובחנתי כלוקה בסוכרת. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי ערכי הגלוקוז היו 112 וה-6.5 A1C ה-BMI שלי הוא 39 ובסביבות אוקטובר (אחרי שאגמור את כל הבדיקות והאישורים) אני צפויה לעבור ניתוח בריאטרי. שאלתי היא האם כדאי להתחיל כעת בטיפול תרופתי לטיפול בסוכרת ואם כן איזה כדורים היית ממליץ. תודה רבה, אורנה

לקריאה נוספת והעמקה

כן אם יש עוד כמה חודשים לחכות - ממליץ להתחיל באיזה טיפול - צריך שרופא סוכרת או משפחה יחליטו...

לקריאה נוספת והעמקה
23/06/2016 | 20:55 | מאת: מגי

שלום אני מאובחנת כחולה בpmr ומקבלת סטרואידים כבר 7חודשים כנראה לעוד שנה האם אפשר לעשות ניתוח בריאטרי תוך כדי נטילת סטרואידים?(כרגע אני במינון של 6.5 מג) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן,\ אפשר לעבור ניתוח... תוך כדי טיפול בסטרואידים.. מה זה PMR?

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2016 | 11:14 | מאת: אנדרי קידר

http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=12&s=2&id=3949

20/06/2016 | 11:15 | מאת: אנדרי קידר

ממליץ לכולם לקרוא! http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=12&s=2&id=3949

שלום רב, אני אחרי ניתוח טבעת משנת 2011 , כבר מ"ס ימים עם כאבים ברום הבטן(באזור הסרעפת באמצע וגם מקרין למאחורי הצלעות נוטה לצד שמאל), הכאבים היתגברו בנשימה עמוקה ואו שינויי תנוחה- חשבתי שזה משהו מכאני של הטבעת, אבל היסתבר ברוך השם שהטבעת בסדר. בבדיקות מעבדה נימצא עמילאז ופריטין גבוהים (ליפאז תקין), יש לציין שמאז ניתוח טבעת העמילאז והפריטין שלי כל הזמן גבוהים, הפעם הזו הכי גבוה- 154 עמילאז. האם התופעה של עמילאז גבוה ופריטין גבוה מוכר במטובעים?(יש לי הערכה שזה קשור לאוכל שומני ובצקי לאורך זמן?)ואם כן מה הפיתרון? יש לי המשך בירור של אולטראסאונד בטן

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום קשר בין הטבעת והעמילז. אמילז מוגבר מעט יכול להיות בשל הקאות רבות... הפפריטין גבוה - אחרי כל ניתוח.. בכלל זה אינו מהווה בעיה. לגבי הכאב - צריכה להיבדק ולקחת את כל המידע בחשבון כלומר את צריכה להגיע למנתח או לפחות לכירורג.. ייתכן ויש בעיה אחרת..

31/05/2016 | 19:03 | מאת: צופי

שלום, אני לקראת ניתוח מעקף (כך על פי המלצת הכירורג), סובלת מסוכרת סוג 1 כבר 21 שנה. סוכרת לא לגמרי מאוזנת (a1c-7/7.5). מטופלת בנובורפיד- משאבה כשלושה חודשים (לפני כן 4 הזרקות ביום).כמו כן עברתי לפני שנה ניתוח לכריתה קטנטנה של הכיליה בשל גידול סרטני.בבדיקות לקראת הניתוח נמצאו- אבנים בכיס מרה, בקע סרעפתי וכן ציסטה בטחול.שאלותיי: 1. האם לערכי רמות הסוכר יש השפעה על המלך הניתוח עצמו? 2. האם סוג ורמת הסיבוכים גדולים יותר במצבי? 3. האם כדאי בכלל לגשת לניתוח עם כל שלל הממצאים ומצבי הבריאותי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. כדאי ללכת לניתוח. הניתוח משפר איזון של הסוכרת (לא מעלים אותה). רמת הסיכון מעט מוגברת בשל הסוכרת. אבל האיזון שלך בסהכ טובה, וזה זמן טוב... כריתה חלקית של הכליה והצסיטה בטחול -משפיעים על הניתוח כלל. חשוב לדגיש שאל תפסיקי את האינסולין אחרי הניתוח, צריך רק להוריד מינון, ולהמשיך למדוד ולהתאים מינון... בהצלחה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ארבע חודשים לאחר מיני מעקף, וסובלת מיציאות תכופות ישנם ימים בהם אין שליטה על הסוגר. נוטלת אימודיום. עוקבת אחרי התזונה ולא מוצאת מזון שיכול לגרום לתופעה. תודה נוני

זאת אכן תופעה ידועה. בניתוח זה יש תת ספיגה אשר עלולה לגרום לשילשול... את צריכה להתיעץ עם המנתח שלך.. לא שאלת שאלה... אם התכוונת איך לטפל בשילשול - אימודיום זאת אפשרות, ויש עוד תרופות...

28/03/2016 | 10:14 | מאת: רנין

שלום פרופ אנא לאחר 2 ניתוחים שרוול ומעקף קיבה מאז המעקף סובלת משלשולים ובעיית ספיגה ברזל, חלבון עברתי בדיקת אנטרוסקופיה מעי דק : השקה תחתונה 80 ס"מ האם זה מסביר בעיית הספיגה והשלשולים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, ממש לא. בדרך כלל הניתוח מעקף קחבה (לא תריסריון) גורם לעצירות וגם אם ההשקה התחתונה ב80 סמ - בכלל לא...ץ צריך לחפש סיבה אחרת - זיהום במעי?

05/03/2016 | 23:40 | מאת: שאלה

האם במידה ואני מעוניינת לעבור ניתוח חוזר, ההחלמה היא זהה והאם תהליך הבדיקות והכל הוא כמו ניתוח ראשון?? עברתי את הניתוח לפני משהו כמו 4.5 שנים.

לא ניתן לענות על שאלה זו בכן או לא. זה תלוי בניתוח שעברת ובניתוח שצריך עכשיו וגם למה צריך ניתוח חוזר. ככל, ניתוח חוזר תמיד מסוך יותר. אבל אם הכל עובר טוב- האישפוז וההחלמה דומה לניתוח ראשון..

13/02/2016 | 18:58 | מאת: רחל

אני מועמדת לניתוח מיני מעקף עם חששות גדולים..עדיפות ניתוח זה על פני האחרים...מהן ההשלכות העתידיות? וכמה זה אולי לא טוב..הכי חשוב לי לדעת אם ישנה אופציה ניתוחית להחזיר את המצב לקדמותו??? תודה על מענה.

שלום אכן יש אופציה להחזיר את המצב לקדמותו. בדכ זה לא נדרש.. יותר שכיח - שיש צורך בתיקון הניתוח - אבל גם זה נמוך, בכל מקרה לא מעל 1-2% הסיכון הכולל של הניתוח עם כל ההשלכת השליליות האפשריות - יותר נמוך מאשר של ההשמנה!!! בהצלחה

לפני חודש עברתי באותו מעמד ניתוח שרוול ובקע סרעפתי, הבקע התגלה תוך הניתוח שרוול. שאלתי 1. האם מהווה בעיה מסויימת לעתיד כיוון כי כל ההמלצות הינן לניתוח מעקף קיבה. הנני לוקחת עדיין כדור אימפרדקס. 2. אחרי ניתוחים לעיל מתי אפשר לעבור ניתוח השתלת שיניים בהרדמה מלאה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לעברו השתלת שיניים לגבי הניתוח שעברת - זה ניתוח מקובל, אם יש בקע ותיקנו אותו טוב - לא אמורה להיות בעיה. כמובן שניתוח מעקף קיבה יותר טוב במקרים כאלה, אבל - אם הבקע היה קטן - אין לו משמעות אמיתית.

לקריאה נוספת והעמקה

בברכת תודה רבה על המענה.ברשותך ד"ר האם יש תקופת החלמה וממה יש להיזהר לאחר ניתוח בקע סרעפתי.

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2016 | 20:47 | מאת: ירון

היי אני חצי שנה אחרי הניתוח רחוק 7 קילו מהמשקל האידיאלי והנשלתי 41 קילו עד כה והיד עוד נטויה. לפני הניתוח בעקבות מצב פוסטראאומה סבלתי מירידות קשות של הסוכר בדם ולא מעט עליות סוכר קצוניות . שאלתי היא האם גם לאחר הניתוח אני אמור לסבול מירעדות סוכר ,זה קורה רק שאני במצב רגשי השאלה עם זה תופעה ידועה מהניתוח או שיש לקשר למצב הפוסט טראומתי . אגב המצב קרא משרות של שנים במערכת הביטחון

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מספיק מידע על מנת לענות צריך לבצע מעקב אחי הסוכרים - לפני ארוחה, אחרי ארוחה, והרבה פעמים, ולרשום מה אכלת לפי שעות - במדוייק. אחרי כן יש לנסות להבין מה הסיבה לירידות, ומה זה הירידות בכללץ . אחרי ניתחו שרוול ירידות סוכר לא לא אופיניות... אחרי כן - אם יש אכן ירידות - צריך לבצע מבחן צום עם בדיקות רמות אינסולין ופפטיד סי וסוכר...

28/12/2015 | 21:21 | מאת: דנה

הי אני מועמדת לניתוח מיני מעקף והוצאת טבעת. האמת אני קצת חוששת לגבי ההשלכות של חוסר ספיגה של המעי הדק לאורך שנים. מה גם שאין הרבה ניסיון עם הניתוח הזה לאורך זמן. האם ניתן לשלוט על מידת תת הספיגה כיחס לגודל המעקף? האם ניתן למזער את מידת תת הספיגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כמבון שמידת התת ספיגה תלויה באופן ישיר במידת המעקף (אורך המעי שבו אין ספיגה = אורך לולאת מעי שנקראת ביליופנקריאטית) האורך המקובלהיום בניתוח מיני מעקף הוא 200 סמ. זנה מתאים לרוב האנשים, אבל כמובן שיש בניתוח שוני בין אדם לאדם. יש שיעור קטן של אנשים שנזקקים לניתוח הפיכה של הניתוח בשל תת ספידגה עודפת - סביב1-2% הבעיה היא שלא ניתן לדעת מראש, וגם במדידה בניתוח יכולה להיות לא מדויקת עד כדי טעות של 50%!!! צריך להיות במעקב אחרי הניתוח - בדיקות ויטמינים וכלליות ורק אז ניתוח יהיה לדעת בהצלחה

24/12/2015 | 22:57 | מאת: איציק סגל

שלום לד"ר קידר אני בן +55, סובל מסוכרת2 לא מאוזנת, מטופל בגלוקופג'. בנוסף נוטל אנאלדקס, פראבליפ, אספירין וטרבמין משקל - 100 ק"ג גובה 1.70 מ' בדיקת הדם האחרונה שלי מתאריך 21/12/2015, הראו תוצאות לא טובות בלשון המעטה A1C - 7.6 Clucose - 175 בעבר ניסיתי מספר דיאטות שלא הניבו תוצאות לאורך זמן סובל מאהבה למתוקים ולפחממות מעונין לדעת האם אני זכאי לניתוח בריאטרי אם כן לאיזה סוג ניתוח אני מתאים לתשובתך אודה איציק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הBMI שלך הוא בדיוק בגבול האינדיקציה לניתוח. 34,6. אגב אני בטוח שהגובה נמוך בקצת יותר ממה שכתבת. על כן - בנוכחות מחלותיך - אתה זכאי לניתוח. לגבי סוג הניתוח - ראה מטה. ומעקף מיני, שרוול קיבה, מעקף תריסריון (שני סוגים). את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג. בכל ניתוח יש סיכונים קצת שונים, לסיבוכים קשים, כולל כאלה שמסכנים את החיים, אך בסה"כ הסיכון לתמותה (0.1-0.2% ) שנמוך בניתוח מאשר בלא לעבור ניתוח כמובן שהסיכון הזה הוא שונה מבית חולים לבית חולים, וממנתח למנתח... לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. ניתוח טבעת - לא מבצעים יותר. שרוול: זה ניתוח חדש- קיים כ15 שנים ואין מעקב ארוך. יש כמה אינדיקציות מקובלות: ניתוח שרוול הוא קצת יותר קטן מניתוח מעקף, אך שיעור היבוכים הכירורגים בו דומה מאוד למעקף. מעקב הכי ארוך שידוע בספרות על הניתוח הזה הוא 5 שנים, לא ידוע מה יהיה שיעור העליה החוזרת במשקל אחרי כן. ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה.. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף. מעקף מיני הוא הגרסה הקלה יותר, של המעקף, ככל הנראה יעילה לפחות כמו המעקף הסטנדרטי, ויש בו קצת יותר תת ספיגה.. ניתוח מעקף תריסריון הוא הגדול מכולם, גורם לירידת משקל הכי משמעותית – סביב 80% מהעודף, ונותן שמירה על המשקל לכל החיים. סיכון ניתוחי הגבוה מכל הניתוחים.

נצלו זכויותיכם והזמינו השרות 3357* בבית שרותי סיעוד

דוד, זה לא מקום לפירסום, אנא המנע מכך בעתיד