השמנה, תת פעילות תירואיד, בעיות הורמונליות,כבד שומני ושאר ירקות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

21/03/2019 | 21:32 | מאת: סוניה

אני סובלת מהשמנה מגיל צעיר ונאבק כל חיי בכל קלוריה..עברתי הרבה דיאטות של הרעבה אבל ברגע שהתחלתי לאכול באופן סדיר ונורמאלי השמנתי. לא סבלתי מאכילה כפייתית אף פעם. התברר בהמשך שסובלת מתת פעילות תירואיד, שחלות פוליציסטיות ובעיות הורמונליות אבל האבחון והטיפול נעשו רק שכשהייתי בת 30. אחרי שנים, בזמן שטיפלתי באבי שחלה מאוד והייתי בסטרס רב, התפרצו סכרת והיפר ליפידמיה ומאוד שמנתי, שוב, ללא אכילה מוגזמת וממכרת. כעת משנפטר, אני סופסוף יכולה להתמקד בבריאות שלי ו מאוד רוצה לעשות ניתוח בריאטרי כדי לעצור את הסכרת. ה BMI הוא 35. אבל כעת הסתבר שאני סובלת מכבד שומני דרגה 3. האם זה מפריע לבצע את הניתוח? האם צריך הכנות מיוחדות, או שאפשרי לבצע כבר?

להיפך.. הכבד השומני הוא סיבה מצוינת לעבור ניתוח כי זה משתפר מאוד אחרי הניתוח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת