ניתוח מיני מעקף קיבה - תהיות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

02/01/2017 | 15:31 | מאת: נועה

הבנתי את היעילות והקטנת הסיבוכים בזמן ביצוע מיני מעקף קיבה, אך רציתי לשאול מה קורה אחרי הניתוח. מטריד ביותר הנושא של חוסר ספיגה, כי גם ויטמינים, חלבון וכדומה נספגים הרבה פחות. האם צריך אחרי ניתוח כזה לקחת כדורי תוספים לכל החיים? האם לא יכולים להיות סיבוכים עקב כך שהגוף סופג פחות חומרים חיוניים? תודה

ברור לתת ספיגה יש מחיר... לכל דבר יש פלוסים ומינוסים... לתת־הספיגה המשמעותית יש השלכות מטבוליות חיוביות: שיפור במחלות הנלוות (סוכרת, שומני דם גבוהים) ושמירה ארוכת טווח טובה יותר על התוצאות החיוביות מאשר במעקף קיבה רגיל. מאידך הירידה בספיגת השומנים עלולה לגרום ליציאות רכות ואף לשלשול. התדירות הממוצעת של היציאות אחרי הניתוח היא 2 ביממה, אך מעטים עלולים להגיע אף ל־7-5 יציאות ביממה. כמובן שיהיה צורך ליטול תוספים, אולי כל החיים או אולי לסרוגין, ואם לא נוטלים כראוי - יש סיכוי לא מבוטל לסיבוכים - אפילו נכות בשל חוסר ספיגה... זה לא קורה אם המנותח נמצא במעקב ראוי ולכמובן שיש הקפיד על אכילת מזון בריא המכיל חלבון ...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת