היפוגליקמיה והשמנה לאחר מעקף

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

09/07/2017 | 18:46 | מאת: צופי

שלום פרופ' קידר, בת 52 שנה לאחר מעקף קיבה. מטופלת באינסולין- אפידרה- שלוש פעמים ביום מזריקה 8-3 יחידות לפי מצב הסוכר לפני האוכל.וכן זריקת לילה של טרדלודק 16 יחידות. בכל בוקר אני מתעוררת עם היפו. הרמה הנמוכה ביותר היתה- 41. מסתדרת עם טבלית גלוקוז. בנוסף בחודש האחרון עליתי במשקל כקילו וחצי. יש לציין כי סה"כ ירדתי 35 ק"ג. שאלותי- האם מצבי ההיפו מעודדים השמנה/ האם ההשמנה קשורה למצבי ההיפו? כיצד ניתן למנוע את ההשמנה? תודה.

את צריכה לרדת במינון האינסולין, מזריקה יותר מדי כנראה בסה"כ המינון ביממה צריך להיות יותר נמוך... את צריכה לעשות את זה תחת הנחיית רופא - סוכרת או הכירורג שלך... ההשמנה - להיפך היא מעודדת סוכרת ולא היפו... את ההשמנה לא ניתן למנוע... צריך לעשות מאמץ נוסף - דיאטה התעמלות על מנת לרדת עוד. ככל השתרדי הסוכרת תשתפר עוד.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת