BMI 36 עם סכרת וברקע רפלוקסּ+IBS

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

12/06/2017 | 13:25 | מאת: אירית

שלום רב, ה-BMI 36+ סכרת II, ל.ד. היפרליפידמיה. אבל: סובלת ממעי רגיז עם ריבוי יציאות רכות וריפלוקס קשה. באופן כללי: איזה ניתוח בריאטרי מתאים כשיש בעיות IBS וריפלוקס? האם יש ניתוח שגם פותר את הבעיה (וחו"ח שלא ייצור יותר בעיות)?

הניתוח שהכי מתאים ושייתן מענה לריפלוקס הכי טוב - מעקף קבי רגיל. למחלות הנלוות - גם מעקף מבחינת המעי הרגיז - ככל הנראה הכי טוב - שרוול.. השאלה של בחירת הניתוח היא אחת החשובות בתחום הזה במיוחד אם הכירורג יודע לעשות כל אחד מהניתוחים (אם הוא למשל לא יודע לעשות מעקף קיבה רגיל - ישכנע אותך לבצע מיני או שרוול). באופן כללי את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, חומרתן, במיוחד סוכרת ושומנים בדם, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת