ניתוח מיני מעקף לנשים בתקופת הפוריות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

25/02/2017 | 12:10 | מאת: מריה

שלום. אני שוקלת לעבור את ניתוח המיני מעקף , וברור לי שאצטרך לקחת מולטיויטמינים כל חיי,מידי יום באדיקות. השאלה היא, האם הספיגה שלהם, וכן של euthyrox מספיק טובה , ולא יהיו בעיות בתקופה של הריון ןהנקה בגלל ספיגה ירודה ?

הניתוח גורם לתת ספיגה של מזון קלוריות וויטמינים. אם נוטלים את כל התוספים, ואוכלים נכון, ועוקבים אחרי המדדים , לא צריכה להיות בעיה. בשיעור נמוך סביב 1% - קיים סיכוי לחסר משמעותי בוטמינים וחלבון למרות הלקיחה , כי הספיגה נפגעת יותר מדי. ואז נדרש ניתוח הפיכה חלקית, או תיקון... זה בד"כ מלווה בחולשה, חסר חלבון אנמיהף, שילשול, וכו...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת