לאחר שנתיים וחצי ממעקף קיבה -שילשולים

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

14/11/2016 | 07:39 | מאת: סיתוונית

שלום פרופסור אנדרי קידר לפני שנתיים וחצי עברתי מעקף קיבה. נכון להיום סובלת משילשולים קשים בחילות והקאות. מה הסיבה האם סיבוך של מעקף ומהו הסיבוך? ומה עושים? אשמח לתשובותיך המפורטות תודה

קודם צריך לדעת איזה מעקף - רגיל או מיני? האם היו ניתוחים אחרים? מעקף קיבה רגיל לא אמור לגרום לשילשול, אלא אם יש סיבוך... אין מספיק פרטים על מנת לענות לך... צריך דוח ניתוח, בדיקקות דם, פרטים על השילשול, משקלים, וכו.. צריך לפנות ליעוץ פורמלי

15/11/2016 | 22:58 | מאת: מורן

בהמשך לתשובתך לשאלותי- הייתי משורוולת ועברתי מעקף רגיל לפני שנתיי וחצי ולא מיני מעקף. עקב בקע סרעפתי שגרם לריפלוקס מאוד קשה. אך מלבד זאת לא עברתי ניתוחים נוספים מעבר למצויין כאן. מדדי הדם החריגים הם- המוגלובין 10.5 כדוריות דם אדומות ולבנות מתחת לנורמה וכן גם הברזל וזה בעיקבות חסרים שנובעים לאחר מעקף קיבה. ציינתי שייתכן שהמצב הנתון של השילשולים יכול לנבוע עקב סיבוך. אם כן מה הסיבוך שיכול לגרום לימצב הנוכחי ואיזה סיבוך אשמח לתשובתך .

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת