ניתוח חוזר, נותחתי לפני חמש שנים ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

06/11/2016 | 11:06 | מאת: מאיה

שלום רב, נותחתי לפני חמש שנים ניתוח שרוול ועליתי במשקל אני כרגע קרובה ל100 עם גובה של 1.59 ללא מחלות נלוות, יש לי ביטוח שיא של מאוחדת ברצוני לשאול אם אני מתאימה לדעתך לניתוח מיני מעקף? תודה

אכן, באופן עקרוני - את יכולה לעבור ניתוח תיקון... ייתכן ודווקא ניתוח מינימעקף.. תראי ... יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול - כיום רק רופא אחד מבצע את הניתוח הזה, אני אישית ואחרים רבים לא מאמינים בניתוח זה 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך וכריתה נוספת של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול, או, אם לא בוצע כהלכה מלכתחילה 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 4. הפיכה לניתוח מעקף מיני 5. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. באופציה הזו יש כמה אפשרויות טכניות שונות (רק תוספת שלDS, תוספת של DS עם ביצוע שרוול מחדש, ביצוע של שרוול מחדש עם תיכנון של DS להמשך, הפיכה לBPD אמיתי (לאDS), הפיכה לDS ללא שרוול חוזר בשלב אחד, עם תיכנון של תוספת של שרוול מחדש במידה ולא תהיה ירידת משקל מספקת.. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת, וגודל השרוול כעת ומייד אחרי הניתוח הראשון. פרט לכך – הנתונים שלוקחים בחשבון הם BMI, הרגלי אכילה, מצב תזונתי – ויטמינים, מחלות נלוות, מקצוע, רצונות וציפיות של המועמד, ועוד הרבה ללא ספק האופציה היעילה ביותר בירידת משקל – מעקף תריסריו, אבל המחיר גבוה יותר. הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. חשוב גם להשיג צילום קיבה שנעשה מייד לאחר הניתוח, על מנת להשוות. לאחר מכן   יש להתאים את הניתוח המתאים לך ביותר. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי. ניתוח לפרוסקופי - מעטים מבצעים אותו, אבל זה הסטנדרט הרצוי

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת