ירידות סוכר אחרי מעקף קיבה בהריון

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

15/09/2016 | 15:20 | מאת: דנית

היי ד"ר קידר, אני מספר שנים אחרי הניתוח מעקף קיבה. כעת אני בהריון חודש שני. יש לי מדי פעם מאז הניתוח ירידות סוכר, לעיתים אחרי אכילה של משהו מתוק, אני משתדלת אם כן לא לאכול הרבה מתוק וזה עוזר אך יש גם מקרים שזה קורה ללא קשר, שמתי לב שזה קורה לי בזמנים של התרכזות\התלהבות ממשהו, לא יודעת איך זה יכול להיות קשור. בכל אופן, אני בדרך כלל אוכלת משהו מתוק אך מאוזן, כמו נגיד פרי כדי שלא תהיה לי עליה חדה וירידה חדה בסוכר. שאלתי היא אם זה קורה לי עכשיו שאני בהריון, כמובן אחרי כמה דקות שאכלתי משהו המצב חוזר לקדמותו, אך האם זה מסוכן לתינוק, מה אני יכולה לעשות?

אם את מרגישה ומייד אוכלת - לא אמור להיות שום נזק. יש דרך לאכול כך שלא יהיו ירידות סוכר... לאכול פחמימה מורכבת לפנ אכילת מתוק... בכל מקרה - כדאי לעשות מדידות סוכר בעת ההרגשה 0 על מנת לדעת מה החומרה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת