לאחר מספר ניתוחים של קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

14/06/2017 | 12:41 | מאת: דנה

שלום רב דיאנה בת 26 מצפון עברתי כמה ניתוחים של קיצור קיבה ב 2013 עברתי ניתוח שרוול קיבה שהסתבך ברפלוקס קשה עקב הרפלוקס הקשה עברתי ב 2014 ניתוח מעקף קיבה עם כריתת כיס מרה ב 2015 עברתיJEJUNO JEJUNOSTOMY מזה שנתיים סובלת משלשולים כרוניים אשפוזים מרובים מאד בשל שלשולים והיפוקלמיה משנית עם לקטט מוגבר ב 19.3.2017 עברתי ניתוח reversal of gastric bypass to gastric sleev במהלך תקין לאחר הניתוח המשכתי עם בחילות וחוסר סבילות לאוכל קיבלתי TPN ביתי גסטרוסקופיה אחרונה בוצעה באפריל אובחנה עם היצרות בהשקה בין שני חלקי הקיבה עברתי שתי הרחבות הרחבה אחרונה שיפור גסטרוסקופ עובר ללא קושי ובנוסף עברתי צילום וושט קיבה תריסריון ומעי דק מעבר הבריום בוושט לקיבה תקין מודגם רפלוקס חופשי אנטומיה לאחר שרוול קיבה נראית דפורמציה בשליש העליון של הקיבה לאחר חיבור חדש של שני חלקי הקיבה עם היצרות קלה שלא מהווה עיכוב למעבר הבריום שאר הקיבה ללא ממצא פתולוגי (למעט אננטומיה שלארחר הניתוח) מעבר בשוער לתריסריון תקינים התקדמות הבריום בג'ג'ונים תקינה .רוחב וקפלי הרירית תקינים נראת הרחבה דיפוזית גבולית של פיתולי איליאם תופעה בלתי ספציפית שיכולה להיות משנית לניתוח כמוכן נראה מיעוט קפלים באיליאם (האם נשקלה אפשרות של לקוי ספיגה ? ) לא נראתה פתולגיה מקומית של מעי דק. שוחררתי הביתה לפני כמה ימים עדיין מקיאה צרבות קשות רפלוקס קשה מאד בלתי נשלט מקיאה את כל מה שאני מכניסה לפה אפילו מים מקיאה מרוב פיחד להקיא הפסקתי לאכול . התייעצתי עם כמה מנתחים ברחבי הארץ העלו אופציית (ניתוח כריתת קיבה מלאה ) האם ניתוח כריתת קיבה אופציה טובה ? במידה ועברתי את הניתוח האם הרפלוקס הקשה סובלת ממנו יעלם? תודה מראש .

במקרה מורכב כמו שלך אינני יכול לתת תשובה מבלי להתעמק בחומר. צריך להבין מה בדיוק מעשה ומה נשאר מהקיבה. ייתכן ויש אופציה של ניתוח שיחזור של האנטומיה, או לי כריתת קיבה... צריך לדעת מה בדיוק הסבל- האם הריפלוקס חומצי או לא , אולי אפילו לבצע בדיקה של מדידית חומציות בוושט. וליטול טיפול בינתיים בתרופות מסוג PPI.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת