ניתוח מעקף קיבה לאחר סיבוך ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

30/08/2019 | 08:44 | מאת: ניתוח מעקף קיבה לאחר שרוול קיבה

פרופסור אנדריי שלום, לפני כ9 שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה לפני כ 3 שנים התחלתי להרגיש רע מאוד צרבות קשות הקאות מרובות לאחר כל ארוחה ובקע סרעפתי והומלץ לי לי מעקף קיבה לפני 3 שבועות נותחתי ניתוח מעקף. לניתטח הגעתי במשקל של 65 קג ירדתי 2 קג ולאחר השחרור אני עדיין בשלבי התפריט שלאחר ניתוח צמודה מאוד להוראות. נוזלים וכלכלה רכה להפתעתי אני נשקלת ורואה כי המשקל מראה או עלייה או ללא שינוי . אלתי היא האם התופעה מוכרת? האם זה בגלל שזה ניתוח שני? או האם בגלל שהמשקל לי לא גבוה מידי? נאמר לי שאני יכולה לרדת לפחות 6-7 קילו אבל מדאיג אותי שאני עולה למרות התפריט הדל תודה

הירידה הצפויה במשקל תלויה בהרבה גורמים: הכי חושוב - במשקל שהתחלת ממנו לפני ניתוח שרוול והמשקל הנוכחי. יש סיכוי שלא תרדי בכלל כי המשקל כעת כבר נמוך. ואם לא יכולת לאכול, וכעת הניתוח פתר את הבעיה.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת