ניתוח שרוול לאחר טבעת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

30/12/2017 | 15:48 | מאת: זיוה

שלום דוקטור לפני שנתיים הורדתי טבעת ,אני רוצה לעשות ניתוח חוזר.יש לי בקע בקיבה קטנה וצרבות מדי פעם. יש לי חוסר חומצה פולית ויטמין בי 6 ו בי 12 לוקחת קבוע כדור.(ויטמינים)וכבר שנתיים באופן קבוע קונטרלוק.האם אני יכולה לעשות ניתוח חוזר?אם כן איזה?ואך אני יכולה לקבוע תור אלך?תודה

הניתוחים שניתן לבצע לתיקון הם. האפשרויות הן: 1. ביצוע שרוול 2. הפיכה לניתוח מעקף קיבה סטנדרטי 3. ניתוח מעקף קיבה מיני 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון( יש שני סוגים) בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. הצרבת - זהו גורם חשוב בבחירת הניתוח (נגד שרוול) הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון,בדיקות דם, אישור דיאטנית וועדה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת