ניתוח BYPASS ל GERD?

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

21/01/2017 | 14:56 | מאת: גיא

אני סובל מרפלקס עם תגובה חלקית למינון 30 לנטון פעמיים ביום+הקפדה על כללים. פגשתי מכר שהיה שמן אבל לא קיצוני. BMI~32. הוא עבר ניתוח BYPASS בטענה שזה יעיל יותר נגד ריפלקס מפונדיקלציה של ניסן. האם זה נכון? כמו כן בבירור שערכתי מספר ניתוחי הניסן המבוצעים בארץ ירד בצורה דרסטית בשנים האחרונות. האם יש מרכז מצוינות בנושא בארץ בארץ שמתמחה בניתוח זה בו נערכים יותר מ 50 ניתוחים כאלה בשנה כמו בארה"ב?

כן זה נכון. הניתוח בייפס פותר את שתי סיבות הריפלוקה בבד אחת - ההשמנה עצמה, ומניעת עלית חומצה לוושט... יותר טוב מניתוח ניסן. יש על כך מספר עבודות. בישראל לא ניתן לעבור ניתוח בריאטריטי עם BMI 32 באופן רשמי. לא יודע מה הנפחים של בתי החולים במספר ניתוחי ניסן. מה שאמרת על המספר הניתוחים במרכזי מצונינות - לא צריך לפר ת זה כך יבש... לא מספיק אם המנתח עשה בעבר הרבה יותר ניתוחים מ50, ... ובכלל זה נושא מאוד טעון... חשוב שהכירורג יהיה טוב באופן כללי, ושיהיה לו ניסיון בניתוחים באזור וושט וקיבה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת