בדיקת העמסת סוכר לאחר מיני מעקף

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

04/05/2020 | 14:26 | מאת: אנונימית

שלום אני שנה וחצי לאחר ניתוח מיני מעקף. בהריון שבוע 26 עלי לבצע בדיקת העמסת סוכר 50 גרם. אני סובלת מידיי פעם מדאמפינג. הבנתי שישנה בעיה לבצע את הבדיקה הזו לאחר מיני מעקף. אשמח לקבל תשובה מקצועית. האם יש בדיקה אחרת במקום? האם אולי עדיף לסבול את תסמיני הדאמפינג לטובת הבדיקה? האם יש סכנה לי או לעובר לאחר העמסת סוכר? תודה רבה

אין סכנה לעבור את הבדיקה. אבל אם את חווה דמפינג - לא בטוח שזה כל כך חשוב לבצעה.. אפשר להחליף במדידות חוזרות של הסוכר בצום

27/05/2020 | 11:02 | מאת: אנונימית

תודה על המענה. אני כבר בשבוע 29 ועושה בדיקות ניטור סוכר עם גלוקומטר בצום ( תמיד תקין ) ואחרי אוכל (שם יש חריגות) האם זה עלול להצביע על סכרת הריון? הרופא הריון בסיכון שלי רק עוד שבועיים שוב תודה על המענה פרופסור.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת