פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

סרטן המעי הגס הוא גורם התמותה השני מסרטן בעולם המערבי. הסיכוי ללקות בסרטן המעי הגס במהלך החיים עומד על כ-6%. מאידך, זוהי מחלה הניתנת למניעה בשיעור הגבוה ביותר כיום ביחס למחלות דומות, וזאת באמצעות מעקב וטיפול אנדוסקופי.

פרופ' לוי זהר ישיב על שאלות בנושא בירור גנטי במקרים של ריבוי ממאירות במשפחה, ריבוי פוליפים, מעקב לאחר פוליפים, בירור במקרה של ממאירות המעי בגיל צעיר ועוד.

.
267 הודעות
185 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

אמא שלי בת 71 עם עבר סרטני עוברת כל שנה בדיקת קולונסקופיה לאחרונה עברה בדיקה ונמצאו שני כתמים בגדלים 0.3 ו0.2 ס''מ נשלחו שני קטעי הרקמה לביופסיה ואלו הם האבחנות: fragments of colonic muscosa show increased inflammatory cells .(nonspecific changes) no crypt distortion or cryptitis seen. אבחנות קליניות: melanosis colonoscopy flexible fiberoptic colonoscopy observation-patiend under observation מה אומרות התוצאות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד לא ברור למה היא עושה קולונוסקופיה כל שנה ומה היה לה בדיוק בעבר: אבל אם הכול מה שכתבת נכון ואין עוד ממצאים או תוצאות או ידע חשובה אז אין מה לדאוג. לא נראה ממצא שדורש עוד טיפול בשלב זה. רק מעקב. כמובן מומלץ לחזור לרופא גסטרו או רופא מטפל שלה כדי לבדוק את כל האינפורמציה ולסגור את העניין כמו שצריך. כל טוב.

13/02/2019 | 00:03 | מאת: שיר

אבי בן 81 . סובל עשרות שנים מקוליטיס כיבית. לאחרונה, לאחר הפוגה של שנים, חזרו לו השילשולים והכאבים. עבר בדיקת קולונוסקופיה (15 שנים לא היה במעקב) ואלו התוצאות: מעי הגס נבדק לכל אורכו. סעיפים לכל אורכו אך בעיקר במעי השמאלי. רירית מבריקה עם ציור כלי דם תקין. ללא עדות לדלקת פעילה או כרונית. ללא צלקות או רירית אטומה. הכנה בינונית. בצקום פוליפ ססלי גדול בקוטר 20-30 ממ, עם רושם למוקדים קטנים לא סדירים על פני השטח אך מתרומם ונייד. ניכרת בחתיכה אחת emr סגירה של אתר הכריתה עם 4 אנדו קליפים. תוצאה טובה. נלקחה ביופסיה אחת ממוקד חשוד כשארית בודד וקטן בשולי הכריתה. מסקנות: ללא עדות לקוליטיס כיבית פעילה או ישנה. פוליפ ססלי חשוד גדול בצקום. פעולות: ביופסיה ממוקד בודד בשולי הכריתה - שארית? אודה בבקשה להסבר על תוצאות הבדיקה והאם ישנו חשד גדול שאותו פוליפ גדול בצקום הינו ממאיר? ומה הם אותם מוקדים לא סדירים? מדוע הפוליפ לא נכרת בשלמותו? את הפוליפ עצמו שנכרת לא בודקים? תודה רבה לך על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום מקרה מעניין ותודה שהיית בקשר. אני מאוד רוצה לעזור ולענות אבל לצערי אני לא יכול לענות את השאלות שלך כי אני צריך לדעת קודם כול התשובות של הפתולוגיות שנלקחו. בנוסף צריך לראות תמונות שנלקחו תוך כדי הבדיקה סופי יש ספק אם זה בדיקה מספיקה בגלל הכנה בינוני. מומלץ מאוד לפנות לרופא גסטרו או כירורג קולורקטל כדי לעבור על הבדיקה יותר מדויקת יחד עם תוצאות הפתולוגיה כדי להחליט מה היה, מה יש ומה לעשות בהמשך.

03/02/2019 | 22:13 | מאת: אביר השולחן מפלסטיק

שלום, אני חי בחו"ל כרגע והייתי רוצה לדעת איזה בדיקה כללית ניתן לעשות לאיתור מוקדם של סרטן (מכל סוג). האם בבדיקת דם יופיעו נוגדנים תמיד או רק בסוגי סרטן מסוימים? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

תודה רבה על השאלה. לצערי אין בדיקות דם כללים שאפשר לעשות כדי לשלול כל סרטן. יש "מרקרים" - בדקות דם שעולים את הסיכון ולפי תוצאה ממליצים בירור מסוים אבל כל סוג סרטן אם בדיקות אחרות וכו. הכי טוב זה לפנות לרופא משפחה כדי לעבור על היסטוריה רפואית, לבדיקה כללית ובדיקות לפי גיל ומצב.

05/02/2019 | 06:24 | מאת: אביר...

תודה על תשובתך

28/01/2019 | 16:28 | מאת: נדב

שלום ד"ר אבי 67 חולה סרטן מעי גס שלב 4 אני 45 איזה בדיקות עלי לעשות ומתי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדב, סליחה לשמוע על אבא שלך. בדרך כלל אומרים שצריך לעשות קולונוסקופיה בגיל 50 או 10 שנים לפני גלו מחלה אצל קרוב משפחה דרגה ראשונה. מה שמגיע קודם. אז בגדול אתה צריך לעבור קולונוסקופיה בגיל 50. אבל אבא שלך צעיר בגיל 67 ומומלץ לעבור בדיקה גנטית לגנים שיכולים לגרום סרטן מעי בגיל צעיר יותר. אם חיובי אז מומלץ בדיקות אחרות בגילים יותר צעירים. הכי טוב להתייעץ עם מומחה רופא גנטי לעבור בדיקות.

שלום. בת 50. כאב מזה חודשיים בצד ימין של האגן.משם הכאב עולה לאורך כל צד ימין. גם תחת הצלעות. ישהשערה שלכאב יש קשר למע העיכול. נערכה בדיקת קולונוסקופיה. הכל תקין. מה יכול להיות ואילו בדיקות יש לערוך?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי השאלה לא כל כך ספציפית ואפשרות של אבחנה מאוד רחבה. מומלץ לפנות לרופא לבדיקה מלאה כדי שיכול להחליט איך להתקדם.

23/01/2019 | 14:06 | מאת: גל

עברתי כריתת מעי גס מלאה ( למעט סוף הרקטום) ! יש לי פאוצ פנימי האם מותר לי לקיים סקס אנאלי או שהדבר מסכן את הפאוצ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל תודה על השאלה. זה לא מסכן את הפאוץ אם עושים בעדינות בלי לחץ מדי או טראומה.

שלום ! קימתי יחסי מין אנאלים, באותו יום היה לי דם טרי ונעלם. אך יש כאבים ותחושה לא נעימה עם קצת אודם באיזור? זה דבר מדאיג או נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. תודה על השאלה זה נשמה לגמרי נורמלית. אם היה טראומתית קצת יכול להיות שיש שמה פצע קטן וכו. קצת דימום או כאבים או אודם זה לא משהו לדאוג.הכי טוב שבקרוב לפנות לפרוקטולוג לבדיקה לשלול בעיה אחרת. בינתיים שטיפות / אמבטיות ולשמור על יציאות רכות. דר וייט

27/12/2018 | 15:42 | מאת: עידן

שלום סובל כבר שנה מכאבי בטן תחתונה עיוותים שהולכים ומחמירים בצד שמאול של בטן תחתונה עברתע גסטרו קולנסקוליה סיטי בטן הראה התפשלות מעי דק טרנסטורית אחר כך סיטי מעי דק לא ראו שם התפשלות רק בלוטת ערמונית מוגדלת וכבד שומני בסיטי היה רשום גם חוץ מהתשפלות בבטן שמלאית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט וזהו אחרי כול זה עשו לי שיקוף קיבה וכירוג אמר שהוא רואה שהמעי הגס בחלקו הוא רחב ובחלקו צר מדי קןלנסקופיה לפני שנה וחודשעם תקענה בדיקות דם צואה גם מסה יכול להיות תודה בן 26

לקריאה נוספת והעמקה

שיש ממצאים בחלק של הבדיקות אז צריך להמשיך בירור. הכי חשוב זה לפנות לכירורג או רופא גסטרו לעבור על כל הבדיקות ותוצאות כדי להחליט איך להמשיך. לתת תשובה בפורום הזאת לא מספיק מלאה בלי לראות את הבדיקות בעצמי. דר וייט

שלום רופא, אבא שלי קיבל תוצאות ביופסיה של הפוליפ 4 ס מ שכרתו לו מהמעי. Large polyp mostly showing low grade dysplasia with few foci showing high grade dysplasia. מה זה אומר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם נכרתו בשלמו כולל השורש זאת אומרת שהכול בחוץ, אין מה לדאוג ורק צריך להיות במעקב אצל רופא גסטרו לקולונוסקופיה בעוד 1-3 שנים. הביופסיה אומרת שזה טרום סרטני ועוד לו הופך לסרטן אז נמצא בזמן וטופל.

22/12/2018 | 00:06 | מאת: סטודנט

שלום, לא מובן לי ההבדל בין פוליפ לגידול. אם מוצאים בקולונוסקופיה פוליפ די גדול שנמצא בביופסיה כממאיר, האם זה אומר שהאדם חולה בסרטן? לקרוב משפחה שלי כרתו פוליפ כזה, ורק אמרו לחזור על הבדיקה בעוד שנתיים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי. יש פוליפים שפירים לגמרי אבל הרוב יש פוטנציאל למאמירות. כל פוליפ עובר שינוים דיספלסטית. זאת אומרת יש שינוים קלים (דיספלזיה קלע), אחר כך מתחיל דיספלזיה קשה ורק אחרי זה מתחיל לעבור לסרטן. יש מצב שבכריתה פולים בתוכו נמצא תאים סרטנים אבל הם לא עברו לרירית של הקולון. בגלל זה אין אפשרות לגרורות. אז כריתה זה מספיק ואחר כך מעקב בלבד. אומרים שזה גידול אם התאים כבר חודרים את הדופן של המעי - זאת אומרת T1 - חדירה לרירית של המעי. אם זה קורה אז צריך בדרך כלל כריתה של חלק המעי כדי לשלול בלוטות חיוביות או חדירה הגידול מעל לדופן המעי. מקווה שזה מסביר לך. בהצלחה.

23/12/2018 | 09:32 | מאת: סטודנט

תודה רבה, ד"ר, כרגיל תשובה מפורטת. מדובר באדם בן 60+, שלפני 5 שנים לא נמצא שום פוליפ, והנה עכשיו היה פוליפ עם ממאירות. האם זה לא מהיר מדי? תוך כמה זמן דבר כזה עלול היה להפוך למחלה עם תסמינים? (מדובר בדוד שלי, אז האם זה אומר שאני בקבוצת סיכון? אימו נפטרה קצת לפני 60 מסרטן המעי)

20/12/2018 | 09:39 | מאת: בוריס

הי, לפני שנה וחצי עשיתי קולונוסקופיה ולא נמצא אצלי שום פטולוגיה, לפני חצי שנה התגלה רפלוקס לפי גסטרוסקופיה. לפני חודש התחילו לי כאבים ב2 הצדדים וקוצר נשימה, אחרי בדיקות דם התברר שתוך 4 חודשים אחרונים ברזל נפל מ 150 עד 55 אך כל שאר הנתונים פריטין 163 והמוגלובין 14.3 תקינים, פעמיים עשיתי בדיקת דם סמוי ופעמיים התשובה הייתה שלילית,cea 0.6 מהם נסיכויים שתוך שנה וחצי יווצר גידול סרטני ויגיע למימדים עם כאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

בוריס הי, תודה על השאלה. קודם כול חשוב לך לעשות בירור מלא שלפי דעתי צריך לחזור על קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק וגם כן CT. אם כל זה תקין אז צריך ייעוץ המטולוג ולא רק רופא גסטרו. קולונוסקופיה לא מאה אחוז. מחקרים רואים שבגדול זה רק 85% מדויק לגבי פוליפים קטנים. זאת אומרת פולים יכול לפספס. אבל לוקח המון זמן לגדול - בדרך כלל שנים. גם כן לצערי דם סמוי לא כל כך מדויק. בגלל זה חשוב לחזור על בירור אם יש שינוי משמאותיי בקליניקה כמו אצלך.

האם מותר לאכול אורז לבן בימי ההכנה לבדיקת קולונסקופיה. האורז לא מוזכר כאסור ולא כמותר. תודה, תמי

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי צריך לבדוק עם רופא גסטרו. בארץ רק רופאי גסטרו עושים קולונוסקופיות ולא כירורגי קולורקטל כמוני - כמו שעושים בחו"ל. אז שאלה כזאת צריך לבדוק איתם. בהצלחה.

06/12/2018 | 16:04 | מאת: סיימון

האם יש קשר בין טיפול חניכיים מדמם לבין מציאת דם סמוי בצואה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא שאני יודע.

25/11/2018 | 08:51 | מאת: אביטל

אני אצורה מחר לעבור בדיקת קולנוסקופיה והיום בלילה נטלתי 2 כדורי לעקסדין. יש לי בחילות איומות. האם זה נורמלי או עליי לגשת לרופא?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מקווה שהיה בסדר. בחילות זה נורמלית וחלק גדול של מקומות נותנים נגד בחילות יחד עם הלקסדין

תודה על תגובתך! כבר עברתי את התהליך. אני מרבישה נורא יום אחרי. חושבת שבגלל ההרדמה/טשטוש. מה התופעות לוואי שיכולות להיות ובאיזה מקרה כשאי לגשת לרופא?

כאבים חזקים חום גבוה הקאות מרובות משהו אחר שלא רגיל כמו דימום או אחרת תרגישו טוב

לאחרונה עשיתי בדיקה לדם סמוי והתשובה הייתה חיובית. מאז אני בחרדות גוברות ובפניקה. אני חוששת מהכנה הלא נעימה שכוללת צום של 24 שעות עם שני משלשלים (מותר לשתות). אני לא יודעת עם אני יעמוד בזה שמא זה יחליש אותי כי משקלי נמוך (36). ועם בכלל אצליח להגיע עד למרפאת מור בתל אביב כדי לעשות את קולונוסקופיה וירטואלית. בקשתי בדיקה חוזרת, סירבו בטענה שעושים את הבדיקה הזאת אחת לשנה. באותו יום שלקחתי את המדגם התאמצתי קצת יותר בפעולת המעיים וגם יש לי טחורים שלא נראו מדממים. אם קופת חולים לא מאשר בדיקה חוזרת (זו זכותי) אז רציתי לשאול אם אפשר לעשות בדיקה לדם סמוי באופן פרטי, ואם כן היכן? תודתי נתונה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

עוד תוספת קטנה. שבדיקות הדם הכלליות והשתן היו תקינות. (בספטמבר 2018) בשנת 2016 עשיתי בדיקה לדם סמוי בשיטה הישנה והיא הייתה תקינה.

הי ענת, אני מניח שאפשר לעשות דם סמוי פרטי אבל לצערי אני לא יודע איפה. בגדול אם יש בדיקה אחד חיובי אז מומלץ מאוד לעשות קולונוסקופיה אומנם שזה לא מדויק ויכול להיות חיובי ואם ממצא בקולונוסקופיה. אם עברת גיל 50 או יש סיפור משפחה של סרטן במעי אז עוד מחזק את האנדיקציה. לגבי צום וכו תדברי עם רופא גסטרו כי לפעמים אפשר לאשפז אותך דורם לקבל נוזלים וכו בהצלחה

שלום רב, אבי בן 71 עבר לאחרונה צינתור לב טיפולי והותקן לו סטנט.מטופל במדללי דם כולל פלוויקס. לפני הצינתור נקבעה לו בדיקת קולונוסקופיה שבנתיים בוטלה. אשמח לדעת כמה זמן לאחר הצינתור יוכל לבצע הבדיקה? ומה הסיכונים אם יבצעה כיום ? תודה רבה. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לגעת למה הוא עושה קולונוסקופיה. האם בגלל דימום? סימני חסימה? אנמיה? חוסר ברזל? שינוי בהרגלי יציאות? שהוא מקבל מדלל דם זה לא אומר שהוא לא יכול לעשות קולונוסקופיה אבל הגסטרואנטרולוגים לא ירצו לעשות פעולה - כריתה פוליפ או ביופסיות. הכי טוב זה לשאול את הקרדיולוג מטופל האם אפשר להפסיק מדללי דם - איזה סוגים להפסיק ולכמה זמן. אפשר גם כן לעשות קולונוסקופיה וירטואלית אבל אם יש ממצא אז שוב צריך להחליט על הפסקת טיפול. בגדול השאלה מקורית - מה הסיכון שיש ממצא שדורש טיפול כרגע. אם נמוך אז אפשר לעשות בלי הכנה לביופסיה או אחרת. אם גבוה אז צריך להתייעץ עם הקרדיולוג להכין אותו.

חשוב לדעת מה הסיבה לקולונוסקופיה. אם יש סיכון גבוה לממצא אז צריך להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הפסקת טיפול / החלפה טיפול כדי שאפשר לעשות ביופסיות או פוליפקטומיות. אם הסיכון היא נמוך אז אפשר לעשות קולונוסקופיה וירטואלית או קולונוסקופיה רגילה בלי אפשרות להתערבות. כדי לשאול את הקרדיולוג וגם כן את הרופא גסטרו לגבי המשך הבדיקה ואיזה הכנה או תרופות להמשיך / להחליף / להפסיק.

שלום, האם במקרה של חוסר בברזל כתוצאה מדימום בגלל סרטן המעי הגס, תוסף ברזל יוכל להעלות את הברזל? ברור שאין בזה כדי להציל את חייו של החולה, אבל האם זה יכול לעזור רק בהעלאת רמת הברזל בדם ובהפחתת התסמינים שנובעים מחוסר הברזל?

לקריאה נוספת והעמקה

הי. חוסר ברזל זה תוצאה מגידול גדול או גידול עם גרורות של המעי הגס או רקטום. לתת ברזל בצב הזה לא יעזור לצערי את הגידול או תופעות שלו. יכול אולי לחזק את הבן אדם אבל אם לא מטפלים בבעיה מקורית זה מעט מאוד ולא יצליח ממש לעזור.

18/10/2018 | 23:37 | מאת: מירי

שלום רב! איזה רופא יכול לאבחן ולייעץ לגבי היפרדות ביטנית? האם כל רופא בכירורגיה כללית או שזו תת התמחות (או התמחות על) בתוך הכירורגיה הכללית? האם אפשר ללכת ישר לפיזיותרפיסטית לאבחון הבעיה ולטיפול בה, או שרצוי ללכת קודם לכירורג כללי. תודה וברכה!

לקריאה נוספת והעמקה

איך אפשר לדעת אם יש גם בקע (הרניה), האם פיזיותרפיסטית יכולה לזהות זאת או שרצוי בכל מצב ללכת קודם לכירורג כללי (אם אכן זה שייך לתחום הזה)

הי מירי בהחלט הכי טוב זה ללכת לכירורג כללי שיכול לאבחן. כמובן אם יש ספק אפשר גם הדמייה כמו US וכו.

שלום וברכה. אימי בת 85 סובלת מצואה שחורה , זפתית, וירידה לא דרסטית של המוגלובין ו rbc. היא עברה קולונוסקופיה, שנעצרה באמצע בגלל הדופן הדקיקה שהרופא חשש לנקב. עברה פעמיים קולונוסקופיה וירטואלית שמכיוון ששריר הסוגר שלה חלש,והאויר ברח, אין תוצאות שאפשר ללמוד מהם מה הבעיה שלה. מה אפשר להציע לה. היא מטופלת בברזל(4 כדורים ביום). מרגישה יחסית טוב. המוגלובין עומד על 11. הדסטרולוגית לא מוכנה לעשות אנדוסקופיה כל זמן שאין תוצאות של הקולונוסקופיה. איך אפשר לעזור לאמא? מודה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

הי. בהחלט מצב קשה לדעת מה להמליץ. יש קפסולר חדשה שבודק גם את המעי הדק וגם את המעי הגס (מצלמה בתוך כדור שבולטים) אבל לפי דעתי רק אפשר לעשות את זה פרטי ולא דרך קופת חולים. קפסולר רגילה של מעי דק כן אפשר לעשות בקופת חולים. כמובן גם כן אפשר לעשות CT או MRI מיוחדים למעי דק והתחלה של מעי גס. לפי דעתי מומלץ אחד מאופציות האלו. בהצלחה ושבוע טוב.

04/11/2018 | 06:07 | מאת: דוד

של המעי הגס היא כל כך יקרה (וגם נדמה לי שאפשר לקבל אותה בחינם בחיפה כיום במסגרת ניסוי קליני), אבל בכל מקרה זה נשמע לי כמו מקרה קלאסי עבור ועדת חריגים של הקופה ויש סיכוי גבוה לאישור (בהנחה שאין חששות בטיחותיים).

תודה רבה. ביינתיים היא עשתה בדיקת דם סמוי שתי פעמים. התוצאה יצאה שלילית . האם הבדיקה של דם סמוי היא אמינה? הצואה עדיין שחורה במרקם זפת.

11/10/2018 | 14:47 | מאת: יעל

שלום ד"ר, בדיקת הקולונסקופיה הייתה תקינה (היו מספר פטכיות זעירות לאורך המעי הגס ונלקחה ביופסיה), לא הייתה ראות טובה כי בשל מצבי לא יכלתי לשתות את המרוקן, אבל ברור שאין לי IBD .מה שכן בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא שיש זווית שמצירה את חלל הקיבה ומפריעה למעבר באיזור גוף הקיבה והאנטרום. המעבר לתרסריון תקין. אציין שב2011 עברתי ניתוח שרוול, ללא סיבוכים. כמו כן, אני נמצאת בבירור עם חשד ל CARCINOID SYNDROME שאולי הוא הסיבה לשלשולים וכאבי הבטן האיומים שיש לי. השאלה שלי היא מה עליי לעשות בעקבות הזווית בקיבה? ללכת לכירורג רגיל או למנתח שניתח אותי בשרוול (הגסטרולוג שביצע את הגסטרוסקופיה אמר שזה מהניתוח שרוול)? ואיך זה קרה ש'התעקמה' לי הקיבה? כמו כן, חברה קרובה חולה בסרטן המעי הדק ואמרה שקולונסקופיה היא לא מספיקה לבירור מעי הדק ואילאום ושעליי לבקש בדיקת קפסולה. מה דעתך? ולפי הידע שלך, כמה זמן לקוח לתשובות של הביופסיה? תודה על הרצון והנכונות לעזור

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב מאוד לציין את השרוול כי יש בעיות שיכולות לקרוא שנים אחרי עם הגדלה או סיבוכים של הקיבה. מסכים לגמרי שצריכה לחזור למנת בריאטרי שעשה את הניתוח להתייעצות. אבל אני לא חושב שאפשר להגיד שאין לך IBD כי הMRE כן מצו עיבוי לולאות מעי דק וקולונוסקופיה לא בודק את זה. בהחלט קפסולר זה אופציה אחד ואנרוגרפיה ארוכה זאת אופציה שנייה (יש אפשרות מיוחד לבדוק את המעי דק עם מצלמה). כמובן זה מומלץ להמשיך את הבירור אצל רופא גסטרו מעבר לבירור לcarcinoid. הביופסיות חוזרות תוך חודש בדרך כלל תלוי במקןם מעבדה שנשלחו.

דר' שלום, מידי שלוש -חמש שנים אני עושה בדיקת קולנוסקופיה היות ויש נטייה לגוף לייצר פוליפים, בבדיקה אחרונה נמצאו 4 פוליפים זעירים ואחד 0.8סמ'הדגימה האחרונה התוצאה הינה: tubular adenoma' אבקש הסבר מה המשמעות

לקריאה נוספת והעמקה

הי מיכה, האם הם הוציאו את כל ה4 פוליפים לגמרי? אם כן ותשובה היא tubular adenoma אז הכול בסדר ובדרך כלל חוזרים על קולונוסקופיה בעוד 1-3 שנים. תלוי גם בגיל שלך ואם יש סיכון משפחתי - קרוב משפחה דרגה ראשונה עם סרטן במעי גס או רקטום עולה את סיכונך. tubular adenoma אומר שזה רק פוליפ ולא סרטן או גידול. יכול להיות "dysplasia" בפוליפ שאומר זה טרום סרטני או טרום טרום סרטני. בגלל אבל, זה לוקח שנים לעבור לסרטן אין מה לדאוג וזה למה ממליצים פעם בכמה שנים לעבור את הקולונוסקופיה כדי שלא יגיע לזה. אם אתה צעיר ו/או יש סיפור משפחה מומלץ בדיקות גנטיות לברר אם באמת יש משהו אצלך שגורם הגדלת פוליפים יותר מרגיל ואז אתה ומשפחתך יכולים להיות במעקב / בירור מעקיף יותר כדי להוריד את הסיכונים. בריאות ותמשיך להיות במעקב. שבוע טוב.

שלום רב. בבדיקות דם אחרונות הייתה לי ירידה בהמוגלובין (הלך וירד מבדיקה מבדיקה) ורמת הפריטין עמדה על 58 (כשהטווח הוא מ-13 ועד ל-150). בבדיקה האחרונה ההמוגלובין איכשהו עלה והוא כעת תקין, אבל רמת הפריטין ירדה מ-58 ל-36. האם רמת פריטין שנמצאת בירידה עם המוגלובין תקין (שהיה גם הוא בירידה ופתאום התייצב) מתאימה לדימום ממערכת העיכול? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מתנצל אבל בלי לראות את כל התשובות של הבדיקות דם אני לא יכול לענות. הכי מתאים זה ביקורת אצל פנימי או רופא גסטרו שיכול לעבור על הכול ולעזור לך עם אבחנה ובירור / טיפול לפי צורך.

29/09/2018 | 22:08 | מאת: משה עומייסי

בעבר קבלתי חומר פיקולקס והצלחתי לשתות אותו עם כוס מים(ומעט קר ח).הפעם קבלתי חומר בשם:“מוביפרפ”.כמות החומר ואופן השתיה נראה לי שלא אוכל לעמוד בו.ואני חושש להתחיל בכלל לשתות ותופעות הלואי שיכולות להיות.כי לא נסתי בעבר.אני גם חושש מבחילות והקאות.עם הפיקולקס איכשהו התמודדתי בגלל המינון שהוא יחסית נמוך.האם לוותר על התהליך כרגע ולבקש פיקולקס ולדחות את התור?דבר נוסף ראיתי מודעה של בדיקת קולוסקופיה ללא כל ההכנות והתהליך הלא נעים.האם בשיטה שלהם נתןלהוציא פוליפים במידה וקיימים?.בבדיקות הקודמות הוצאו ממני פוליפים וב’ה הם לא היו ממאירים.אודה לתגובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודע אם עשית כבר את הבדיקה ואם כן סליחה על האיחור עם התשובה. מוביפרפ זה לשתות 2 ליטר חומר - לא פשוט. פיקולקס הרבה יותר קל וכדי לקבל מרשם לזה כדי לעזור להכין אותך. כמובן אך ורק שזה מתאים לך. אם אין הכנה טובה זה מאוד קשה לעשות את הבדיקה ולבצע כריתות כמובן

04/11/2018 | 05:15 | מאת: דוד

שהכנה על בסיס PEG כמו מוביפרפ (2 ליטר), מרוקן (3 ליטר) ויש גם 4 ליטר, היא נחשבת להכנה הכי בטוחה. כידוע הספרות מראה שאפשר לפצל הכנה על בסיס PEG לשני מועדים, ביום לפני לשתות ליטר אחד ובבוקר הבדיקה לשתות את הליטר השני, כך שזה יותר קל, ובאמצע אפשר לשתות מרק עוף מסונן. זה חשוב במיוחד כשעסקינן בבדיקות סקר שבהן כל סיכון קטן ביותר יכול להפוך את הבדיקה ללא כדאית מבחינה טובת הפציינט (סיכויים מול סיכונים). לכן לדעתי כשעסקינן בקולונוסקופיה כבדיקת סקר, יש לעשות מאמץ עליון להגיע לפרופיל הבטיחותי הכי גבוה, וזה אומר הכנה על בסיס PEG וגם לבצע את הבדיקה ללא טשטוש (לטשטוש יש סיבוכים, לעתים נדירות אפילו מוות).

04/11/2018 | 07:46 | מאת: משה

ראשית תודה רב לד’ר איאן וויט.הסכוי לשתות את כל החומר מובירפ עם כמות אדירה של מים בעייתי.והאמת שלבסוף שתיתי חצי מהכמות.ובצעתי חוקן עצמי עם זרם מים.והגעתי לתוצאה טובה.בפעם הבאה אדאג לקבל “פיקולוקס”.

25/09/2018 | 18:03 | מאת: אביבית

אני בת 48, אמי נפטרה בגיל 51 מסרטן הלבלב . אצל אבי בן 71 התגלה עכשיו סרטן המעי הגס (אדנומה קרצינומה ברקטום) בשלב 4 והומלץ שאבצע בדיקה גנטית וקולונוסקופיה. 1. במידה ובבדיקה הגנטית לא יימצא גן למחלה, האם אני עדיין אחשב בקבוצת סיכון ועדיין מומלץ שאבצע בדיקת קולונוסקופיה כל 5 שנים? 2. האם בדיקת המעי הגס בגלולה מצלמת היא תחליף טוב לקולונוסקופיה? לפי רופא המשפחה שלי לא הוכח שהבדיקה יעילה לגילוי סרטן המעי הגס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביבית, 1. אם לא נמצא גן אצל אבא, את עדיין בקבוצה סיכןן גבוה. בכול מקרה תצתרכי להיות במעקב בקולונוסקופיות. לא בטוח שחייבת כל 5 שנים. תלוי מה נמצא כל פעם בבדיקה. להתחיל לעשות ואז אפשר להחליט מתי בדיקה הבה. 2. עדיין קולונוסקופיה אמיתית נחשוב הבדיקה הכי טובה. אין בדיקות אחרות שהוכיחו להיות יותר טוב או אפילו באותו רמה. בנוסף אם יש ממצא בבדיקה אלטרניבית חייבת לעבור את הכול עוד הפעם כדי לעבור כריתה או ביופסיה.

13/09/2018 | 14:38 | מאת: יעל

כבר חודש וחצי עם הפרעת אכילה שמתבטאת בחוסר תיאבון, הקאות (שחלפו ברובן לאחר קבלת טיפול בנקסיום), בחילות נוראיות וכאבי בטן חזקים באכילה, לכן בקושי אוכלת ושותה ירדתי מעל 10 ק"ג. אושפזתי במיון עקב התייבשות, קיבלתי אינפוזיה ואנטיביוטיקה עקב ממצאים בMRE, הם חושבים לכיוון IBD. שוחררתי עם אנטיביוטיקה סיפרודקס ופלאג'יל למשך 7 ימים שלא עזרה בכלל. עדיין כאבים חזקים, מאוד חלשה ואוכלת ממש מעט, בעיקר תזונה דלת שארית- לאחר קריאה באינטרנט. תוצאות MRE: בת 38 , הופנתה ל . קודמת מ 17.3.2017- CT הבדיקה הושוותה עם בדיקת כבד בגודל ומבנה תקין. בטחול נראה תהליך ציסטי בקוטר 12 מ"מ. טחולון בשער הטחול. כליות בגודל ומבנה תקין. אדרנלים ללא ממצא. מספר בלוטות מתאדרות נראות בשורש המזנטריום סמוך לאיזור המסתם האיליוצקאלי, ללא איזורי מחלה חד משמעית . נראה עיבוי דופן ואי סדירות עם קצת האדרה של לולאת איליום במראה לא אופיני למחלת מעי דלקתית. תוספתן נראה תקין. גם הסגמנט הדיסטלי הסמוך למסתם האיליוצקאלי מראה עיבוי דופן ללא הרחבה פרא סטנוטית משמעותית עם רושם להידבקויות בין לולאות מעי באזור זה. הממצאים דורשים המשך מעקב, לא טיפוסיים, לא חד משמעיים אולם לא ניתן לשלול באופן מוחלט מחלה. בנוסף אימי (בת 64) אובחנה עם גידול במעי הגס 8 ס"מ מהרקטום ועוברת עכשיו טיפולים. בגלל שיש לי גיליאן ברה של סיבים דקים ברקע (מלפני שנה ושלושה חודשים), שהשאיר אותי עם נורופטיה חריפה אני אמורה לעבור גסטרוסקופיה וקולונסקופיה עם מרדים בשל מחלת הרקע. התור רק בתחילת נובמבר. האם זה לא מסוכן להמתין עד אז? בינתיים לא השגתי משהו מוקדם יותר. הרופאים, כאמור, חושדים לIBD, האם יש לי מה דאוג מגידול חלילה (בייחוד לאור המחלה של אימי)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל וסליחה על האיחור לענות. אין ספק שדבר נכון לעשות זה גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. זה נראה בהחלט שצריך קודם כול לשלול IBD. אומנם שיש סיפור אצל אמא כמו שכתבת להמתין כמה שבועות לעשות את הבדיקות לא עולה סיכון מסוים בסיפור אצלך. פרט מכך את ממשיכה לדרדר ואם כן אין ברירה צריכה לפנות ישר לרופא או למיון. מקווה שבדיקות יהיו קלות בשבילך. בהצלחה. דר וייט

האם אתה מבצע פרוקטוסקופיה/סיגמואידוסקופיה קשיחה, במרפאתך, האם הדבר מקובל במרפאות של פרוקטולוגים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי ושנה טובה, בהחלט מבצע במרפאה. כל פרוקטולוג יכול לעשות את זה והוא מקובל. אפילו יותר מזה, זה חשוב מאוד ואפילו חובה לפעמים באבחנה וכו. הבעיה היחידה שאולי המטופל לא כל כך נקי ומומלץ חוקן קודם. אבל אפשר להזמין את המטופל לביקורת אחרי חוקן כדי להשלים אם צריך. כמובן חייב להסביר מה הולך להיות ולקבל אישור ממטופל. כל טוב, ד"ר וייט

בעלי בן 37 וגילו אצלו סרטן במעי הגס עם גרורות דו צדיות לכבד. מדברים איתנו על 2 ניתוחים ו - 12 טיפולי כימו. היום יש לנו פגישה עם אונקולוגית. מה כדאי לשאול אותה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירלי, סליחה לשמוע. מניח שכבר הייתם אצל האונקולוג. בדרך כלל האונקולוגים מסבירים טובים ואז יש שאלות לגבי הטיפולים ותוכנית. זה יחסית סטנדרטית ממקום למקום ואונקולוג יסביר בדיוק מה עושים ולמה. כבר הייתם אז מקווה מאוד שהיה בסדר. בהצלחה ותחזיקו מעמד בטיפולים וניתוחים. ד"ר וייט

12/08/2018 | 19:22 | מאת: אלונה

מה משמעות ההערות בבדיקה - בוצעה עד hepatic flexure,רירית תקינה,normal partial colonoscopy.לא נקבעה בדיקה לעוד 5 שנים. האם האישור שנשלח לרופא המשפחה מפורט יותר מזה הנמצא אצלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלונה, זה אומר שבדקו הרוב של המעי הגס (בארך 80%) אבל לא יותר. לא ברור הסיבה למה לא המשיכו. עד האזור הזאת הכול היה תקין. אני לא יודע למה לא בדקו הכול ולמה המליצו להמתין עוד 5 שנים לא בדיקה הבה. תמיד רוצים בדיקה מלאה. כמובן תלוי בסיבה הבדיקה. מומלץ לחזור לרופא גסטרו ולשאול. אם אפשר לעזור יותר נא לצור איתי קשר שוב.

03/08/2018 | 23:18 | מאת: אילת

שלום רב, האבחנה של אבא שלי - גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה(adenocarcinoma ) בגודל 4 ס״מ. בבדיקת c.t שבוצעה, ללא עדות ברורה לפיזור משני. האם ניתוח ב 19/8 אינו מאוחר מדי ? מהי מהירות התפתחות סרטן מסוג זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילת. סליחה לשמוע על האבחנה של אבא אבל נשמה שאובחן מוקדם יחסית ומקווה שרק ניתוח יספיק לו. במיוחד שסיטי נקי. צריכים לראות פתולוגיה סופית אחרי הניתוח לגעת אם יהיה צורך לטיפול משלים אחר כך. אין שום בעיה בכלל להמתין עד ה19/8. תרגישו רגועים לגמרי. אין סיכוי של החמרה תוך זמן כל כך קצר. אנחנו יודעים שהתפתחות של הסרטן הוא איטי מאוד וזה אצלו כבר בין חודשים לשנים. אין בעיה להמתין אפילו יותר, עד 6 שבועות בלי דאגה ויש אנשים שממתינים יותר. שיהיה לו בהצלחה רבה.

03/08/2018 | 15:39 | מאת: סטודנט

שלום, סבתי נפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 50+, לאמא שלי(בת 60+) - הבת שלה - כל כמה שנים בקולונוסקופיה מוצאים פוליפ קטן. האם אני צריך להתחיל בבדיקות בגיל 45? והאם יש הגיון בשמירה על דיאטה, בייחוד הקטנת כמות בשר אדום? ומה לגבי בשר עוף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. סליחה לשמוע על ההיסטוריה משפחתית. הדבר הכי נכון זה בשביל אמא שלך לעבור בדיקות גנטיות לראות אם יש מוטציה תורשתי אצלכם. אם כן אז אתה יכול לעשות בדיקה גנטית ואז לדעת מתי להתחיל לעשות קולונוסקופיה וכל כמה זמן. בלי בדיקה גנטית מומלץ אצלך אולי אפילו לעשות הקולונוסקופיה הראשונה בגיל 40 ולפי תוצאה להמשיך מעקב. כמובן גם אחים ואחיות של אמא כבר צריכים לעשות.

07/08/2018 | 21:10 | מאת: סטודנט

תודה על התשובה. אימי(וגם אחיה) עוברים קולונוסקופיה כל 3 שנים, ותמיד, כאמור, נמצא איזה פוליפ עד 1ס"מ. האם, במקרה ואעבור יעוץ גנטי, ויתברר שהכל "נקי", מותר להתחיל להיבדק מגיל 50? ולא מובן לי הראציונל לבצע בדיקה גנטית אצל אימי, אם היא גם ככה עוברת קולונוסקופיה כל כמה שנים.

הי. אם הגנטיקה "נקי" אז אומרים שמתחילים בגיל 50 אן 10 שנים לפני אבחנה גידול או פוליפ ראשון אצל קרוב משפחה. אם אצל אמא הגנטיקה שלילי -זאת אומרת אצלך ואחים/אחיות יהיו שלילי. הגנטיקה זה לחפש מוטציה "משפחתי". אם משהו ש"נפגע" (סרטן / פוליפים) נמצא שלילי אז זה לא משהו משפחתי חזק עם סיכון מאוד גבוה.

29/07/2018 | 17:02 | מאת: נועה 1

הי מחר בבוקר מתקיימת בדיקת קולונוסקופיה לבני בן ה12 וחצי האם היום בכלכלה נוזלית מותר לו לשתות קפה ברד?....

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער, נדמה לי שהוא כבר עבר את הבדיקה ומקווה שהכול היה בסדר. לענות לפחות - מותר קפה ברד.

29/07/2018 | 07:24 | מאת: איציק

Immunotherepy for colorectal 27/07/2018 | מאת: איציק שלח Immunotherapy for Colorectal Cancer 25/07/2018 | מאת: איציק האם הטיפול החדשני הזה מתאים לצצב של גידול סרטני ברקטום וגרורות שנמצאים בכבד בטחול ובריאות תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק. לא ברור לי לאיזה טיפולים בדיוק אתה שאול. אין ספק שטיפול אמונטרפיה מאוד עוזר ויש יותר ויותר אנפורמציה ומחקרים וכו. הכי טוב זה להתייעץ עם האונקולוג שכמובן יהיה מעודכן הכי טוב לגבי איזה טיפולים יש מתאימים.

13/07/2018 | 21:48 | מאת: יעל

שלום, אני כבר יומים סובלת מחום 39 ושלשולים. החום ירד אך השלשולים הפכו לצהובים וריריים... בנוסף, גיליתי נקודת חן די גדולה וכהה על פי הטבעת (לאבא היה מלנומה ולי יש המון נקודות). חקרתי קצת באינטרנט (טעות שלי..) ואני קצת חוששת עכשו. אשמח לשמוע לדעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, קודם קול תלוי בגיל בכול מיני פקטורים אחרים - הרוב הסיכויים שסימפטומים כרגע לא קשור לפי הטבעת או גידול. צריכה לשלול זיהומים ודלקות דרך רופא משפחה ואחר כך בירור אצל רופא גסטרו. לגבי ה"ממצא" בפי הטבעת - חשוב מאוד לפנות לפרוקטולוג כדי לאבחן מה זה הממצא. יש המון אפשריות ומלנומה זה נדיר מאוד אבל כדי לשלול כמובן. תרגישי טוב.

אצל אימי בת 89 לפני 3 שבועות מצאו בסיטי פרוטוקול גלבלב קשרית 1.6 סם היפטדנסית ללא הרחבת של צינור המרה , בsec opinien מראה ממצא 6 ממ סביבו איזור היפטדנסי הספק ולא ברור... מרקרים ca 19-9 עם ערך של 2.8 וcea גם תקין . תיאבון שמור , אין שינו הרגלי יציאות . תטל חודש ירידה דל המוגלובין מ13.2 ל10.7 עם ברזל 54. עד לפני חודש נטחה טיפול עם eliquis פעמיים ביום כמובן שזה הופסק בגין אירוע הפ. של paf. ירידה במשקל כ2.5 קג. איו חולשה אין עיפות , תפקוד תקין . שער בדיקות מעבדה בגדר הנורמה . וגם בסיטי אין לראות ממצא פטוחוגי נוסך . ברקע אין עודף משקל. סיפור גנטי . אין סכרת ואין עישון. האם לפי תמונה מדובר בתהליך תופס של לבלב?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מריאנה, לצערי אי אפשר לענות את התשובה שלך בפורום הזאת. חייבת לראות מומחה בלבל - או כירורג או רופא גסטרו וכדי המשך בירור קרוב לוודי. אבל הרופא יבדוק אותה, הבדיקות דם, הCT עצמו ועובר על כל ההיסטוריה שלה ומחליט איך להתקדם. שהיא תרגיש טוב, ד"ר וייט

10/06/2018 | 16:13 | מאת: לוסי

שלום, אימי בת 65, הופנתה ע״י הרופא לעבור בדיקת קולונוסקופיה (כבדיקה שגרתית בגלל הגיל) היא מאוד חוששת מהבדיקה הזו, עד כדי הימנעות, והומלץ לה לבצע את בדיקת הקפסולה של המעי באופן פרטי . 1. האם הבדיקה הנ״ל באמת יכולה להוות תחליף לבדיקת קולונוסקופיה הרגילה ? כאמור אימי לא סובלת מתסמינים כלשהם 2. קיבלנו המלצה לבצע את הבדיקה במרכז הרפואי בשם בסט מדיקל בחדרה http://bestmedical.co.il/ האם המרכז הזה מוכר ומומלץ? בתודה מראש! לוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לוסי, אפילו אמא שלך היא בת 65 ובסיכון גבוה הקולונוסקופיה השגרתי עדיין הכי מומלץ לכמה סיבות. אלף הקפסולה היא רק בפרטי. בית, עדיין צריכה את כל ההכנה לנקיון של המעי לפני הבדיקה. אם יש ממצא אז היא חייבת לעבור קולונוסקופיה רגילה ושוב את כל ההכנה. אם אין סיבה רפאוה לא לעשות קולונוסקופיה רכילה, היא עדיין הבדיקה המומלצת. (כמובן לכל בן אדם, לא בסיכון גבוה, בגיל 50) לגבי בסט מדיקל אני רק שמעתי דברים טובים ויש רופאים טובים שעובדים שם. שיהיה לה בהצלחה.

01/06/2018 | 02:51 | מאת: Shimon

דר שלום וברכה. הייתי שמח לדעת כמה השינוי משמעותי, בהינתן שהפט סיטי בוצע כשבועיים מהטיפול האחרון. ( ליתר דיוק הטיפול שהוא קיבל כולל המשך טיפול בהזלפה כיומיים אחרי הטיפול) והפט סיטי בוצע שבועיים מאז הטיפול שהוא מקבל בביה"ח. 2) האם יש משמעות לזה שהחולה נוטל קנאביס ברמת מיצוי גבוהה כדי לזרז את תהליך הריפוי (כמובן ברישיון). ועוד סדרה של תוספים צמחיים כסידן אמורפי, ואלואור הומאני וכו . אני מצרף את פרוטוקול הטיפול והפיענוח של pet הראשון מתאריך 2/18 והשני מתאריך 5/18. אודה לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה
01/06/2018 | 02:52 | מאת: Shimon

קובץ נוסף

01/06/2018 | 02:54 | מאת: Shimon

קובץ נוסף

שלום שימון. לא ברור לי אם מדברים אחרי טיפול הקרנות בגלל גידולי רקטום או אחרי טיפול כמוטרפיה בגלל גרורות של גידולי קולון או רקטום. גם תלוי מאוד כמה טיפולים קבלו ולמה ואיך קבלו. בדרך כלל רואים שינוים בפט די מהר כולל הקטנה או שינוים או גרורות שכבר נמקי (לא פעילה). נדמה לי שזה שאלה מאוד ספסיפית לפי מטופל, מקור הגידול, מצב הגידול ומקום גרורות אם יש וכדי תמיד לשאול את האונקולוג המטפל.

03/06/2018 | 23:46 | מאת: Shimon

מדובר אחרי טיפול כימותרפי בגלל גידולי קולון עם פיזור משני מרחב בכבד

06/05/2018 | 08:25 | מאת: יהודה

מאיזה גיל צריך להיבדק אם אבי נפטר מסרטן המעי הגס? תודה

או 10 שנים פחות מהגיל שבו קרוב משפחה מדרגה ראשונה אובחן עם גידול מתקדם במעי (שזה יכול להיות לא רק סרטן אלא גם פוליפ גדול או חריג). אם למשל אבא שלך אובחן בגיל 48, אז זה אומר שאתה צריך להתחיל להיבדק בגיל 38. אם למשל כבר בגיל 44 נמצאו אצלו פוליפים גדולים במעי (קוטר מעל 10 מ"מ), אז אתה צריך להתחיל להיבדק בגיל 34.

בדיוק דוד. אבל חשוב גם לעבור בדיקות גנטיות אם יש אנשים במשפחה עם גידולים או פוליפים חשודים בגילים צעירים. פחות מ60 יכול להיות אינדיקציה או 2 אנשים באותו משפחה דרגה ראשונה עם סרטן במעי גס / רקטום

28/12/2017 | 15:40 | מאת: תומר

שלום אני בן 27 לפני חצי שנה אובחנתי עם ריפלוקס קבתי ושטי בדרגה קלה. עברתי בדיקת בריום באותו זמן. לפני חודש התחילו כאבים בבטן צד ימין ובטן תחתונה פניתי לבית החולים שם עברתי בדיקות דם, צילום רנטגן, וגם אולטרסאונד בטן ששם ראו שאני סובל מריבוי גזים, כמובן שעברתי בדיקת הליקובקטר וזה נשלל וגם בדיקת דם סמוי שיצא תקין. השבוע התחילו לי כאבים בבטן מצד שמאל, הגעתי לטרם ויום אחרי למיון בשל כאבים עזים נתנו לי וולטרן דרך הווריד וגם זה לא עזר. הרופא במיון כירוגי בדק אותי בבדיקה ריקטאלית ולא אבחין בדבר חריג. מלבד הכאבים החזקים אני סובל פעם מעצירות ופעם משילשול ללא דם אבל כן יש ריר לבן מה כבר זה יכול להיות רק בשבוע הבא יש לי תור לגסטרולוג. אין לי ירידה במשקל וגם לא עייפות ניכרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תומר, צר לי לשמוע על הסבל שלך. בגדול אני חושב שאתה עושה את הדבר הנכון וזה ללכת לרופא גסטרו לבירור. קשה לי לאבחן אותך לפי מה שספרת לי ואין ספק מגיע לך בירור מקיף. תרגיש טוב ובהצלחה, ד"ר איאן וייט

שלום תומר, צר לי לשמוע על הסבל שלך. בגדול אני חושב שאתה עושה את הדבר הנכון וזה ללכת לרופא גסטרו לבירור. קשה לי לאבחן אותך לפי מה שספרת לי ואין ספק מגיע לך בירור מקיף. תרגיש טוב ובהצלחה, ד"ר איאן וייט

תודה.

20/11/2017 | 17:14 | מאת: חגיי

האם ניתן לנתח ולהוציא את הגוש שנמצא במעי הגס אשר התפתח עם גרורות לריאות ? כי הרופאים לא ממהרים לנתח.צודה חגיי

לקריאה נוספת והעמקה

חגי הי, נא לראות תשובה שלי לשרית. אם יש גרורות וגידול מקורי לא גורם חסימה או דימום מסיבית אז הרבה יותר טוב להתחיל עם טיפול כמוטרפיה נגד גרורות כדי להשתיק יחסית את המחלה קודם. אחר מכן לראות מה מצב של הגרורות ואם אפשר להתחיל לנתח לטפל בהם וגם הגידול מקורי. אם מטפלים קודם את הגידול אז הגרורות יכולים להמשיל להתפתח וזה מה שמסכן את החיים של המטופל בשלב זה. דר וייט

20/11/2017 | 17:09 | מאת: פסי

האם יש כדורים שמטפלים בסרטן המעי הגס?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי פסי, אין כדורים שמטפלים על הגידול מקורי עצמו. יש כדורי כמוטרפיה שעוזרים נגד גרורות או לעצור חזרה של גרורות. הגידול מקורי יש רק ניתוח למעי גס. ברקטום אפשר להקרין בנוסף. דר וייט

07/03/2018 | 16:45 | מאת: שלום בן מאיר

פרט כאן את שאלתך למומחה שאלה:ניתחו והוציאו חלק ניכר מהמעי שכלל גם את הגידול וגרורה אחת.בפט סי טי לאחר מכן לא נמצאו שום גרורות כלל. מה הטיפול המומלץ ?האם יש צורך בטיפול המשך ?מה הסיכוי שלא יחזרו יותר גידולים? בתודה מראש על התשובה .שלום.

20/11/2017 | 17:05 | מאת: דורון

שלום לגבי סרטן המעי הגס עם גרורות לריאה וגוש גדול הרופאים עשו חתך ומשם צינורית אשר דרכו מעבירים את הכימו שואל מדוע לא דרך הווריד הרי גם אפשר דרך הוריד?

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער אבל לא ברור לי מה זה ה"חתך ומשם צינורית וכו". קרוב לוודי אתה מדבר על ליין מרכזי - יש שמות כמו היקמן, פורט-קט, פיק-ליין. הם ליינים שמחוברים ישרות לורידים גדולים. זה הדרך הכי טוב לקבל טיפול. אם נותנים דרך וריד קטן כל פעם זה צורב מאוד עם סיבוכים קשים. נשמה לי דורון שזה מה יש לו אז הכול בסדר.

20/11/2017 | 17:00 | מאת: שרית

לאבי גילו את הסרטן במעי הגס אשר התפתח עם גרורות לריאה וכו גוש גדול עם דימומים הרופאים החליטו על כימו שואלת מדוע לא ניתן לנתח ולהוציא את הגוש ואחכ כימו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צר לי לשמוע על אבא. בדרך כלל עם מגלים שיש גידול במעי אבל כבר יש גרורות, הרוב המקרים מטפילם בגרורות קודם. כי זה מה מסכן את הבן אדם. לטפל בגידול מקורי לא עוזר את הגרורות. אבל לתת כימותרפיה מידי יכול לעצור החמרה של גרורות ואחר לטפל במקור. לפעמים הגרורות מגיבים ומקטינים אפילו. אחר מכן מתכננים ניתוחים לכרות את הגידולים עצמם. אם תוך כדי טיפול יש יותר גרורות אז זה סימן פרוגנוסטי לא טוב. הסיבה היחיד לנתח קודם את הגידול מקורי זה חסימה, פרפורציה או דימום מסיבית. אפשר כמובן לנתח קודם אבל זה עוד זמן עד אפשר להתחיל טיפולים. שיהיה לא בהצלחה. דר וייט

האם שלשול רגיל ללא סימני דם יכול להוות חשד למחלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, שלשול בעצמו הוא לא סימן קלסי לסרטן מעי גס. אם זה משהו פתאומי של יום יומיים עם כאבי בטן וכו ואז מסתדר אז לא. אם זה אחרי שינוי בהרגלי יציאות של עצירות לאט לאט ואז שלשול קל אז יכול להיות. אבל זה לוקח זמן וזה בדרך כלל יחד עם דימום או רירית או לחץ אגני או נפיחות בטן. צריך לראות כמה דברים כולל אנמנזה, גיל ו המון פקטורים אחרים אם אתה דואג אז הכי טוב זה לקבוע ביקורת אצל רופא גסטרו או כירורג או פרוקטולוג לעבור ביקורת אז אפשר לשלול או לשלוח אותך לבדיקה כמו קולונוסקופיה, מקווה שזה עוזר, ד"ר וייט

04/09/2017 | 16:49 | מאת: תמר

ד"ר שלום רב, אימי, צליאקית, בת 65, מקפידה מזה זמן רב על ביצוע בדיקת קולונוסקופיה. ביצעה לפני כחודשיים קולונוסקופיה אשר במהלכה הוסרו 2 פוליפים קטנים ופוליפ אחד בגודל 2.5 סמ לא היה ניתן להסיר ועל כן נשלחה דגימה לביופסיה. הביופסיה חזרה תקינה עבור שלושתם (כך נאמר לנו): 1. small fragments of villo - tubular adenoma with foci of high grade dysplasia עבור אחד 2. tubular adenoma with low grade dysplasia עבור שניים מהם אימי עברה קולונוסקופיה נוספת ע"מ להסיר את הפוליפ הגדול, להלן סיכום הדברים. בצעה כריתה לא מלאה של פוליפ במאיר, הפוליפ נכרת, השארית נצרבה, בפתולוגיה מהפוליפ Well to mederately diff adeno ca arising in tva with hgd קוטר הגידול 5 מ"מ , חודש לתת רירית אין חדירה למפסקולרית, מרחק מגבול כרית 0.7 מ"מ. מספר קטעי רירית גס נוספים (מהאיזור שלא עבר כריתה מלאה) בחלקם נראים שאריות של אדנומה ובחלקים אחרים אנדוקרצינומה, לא ברורים שולי הכריתה. לאחר הפרוצדורה היתה עליית חום, חזרה לבית חולים CT בטן תקין, ללא עדות לפרפורציה, לא נצפתה הגדלת בלוטות או ממצא אחר. אמי הופנתה לביצוע CT חזה בטן ואגן כולל שתיה והזרקת חומר ניגוד להשלמת ערכה אותו תבצע השבוע. נאמר לנו כי עליה לבצע ניתוח לכריתת כ 20 סמ מהמעי (האיזור היורד מהמעי הגס לדק) וכי נופנה לכירורג. --- תודה על הקריאה עד כה. שאלותי הן: 1. עד כמה חמור המצב? למיטב הבנתי, מדובר בשלב התחלתי - האם כך הדבר? 2. כיצד אנו ממשיכים מכאן? ברור לי שעלינו להזדרז, אינני רוצה להאיץ באמא שלי לעבור את הניתוח באופן פרטי ומהיר כי אני יודעת שהיא חוששת, מצד שני אני לא רוצה להמתין ולסמוך על המזל בנושא הכירורג אליו נופנה לניתוח. אשמח לחוות דעתך והמלצותיך כיצד להמשיך מכאן, והאם נראה לך שהטיפול והאבחנה עד כה מתאימים. תודה רבה!

אמי בצעה היום בדיקת דם ל CEA, התוצאה היתה 0.85 כאשר הטווח הוא פחות מ-2.5 ננוגרם/מ"ל.

שלום תמר, עניתי אז אבל התשובה לא נשמר באתר. האם הכול בסדר? האם אמא עברה ניתוח עם הצלחה? מה היה תשובה פתולוגיה סופי? הסיבה להמליץ ניתוח זה לכרות את המעי האם נשאר שארית קטנה של הסרטן ולבדוק את הבלוטות הלימפה לשלול תאים סרטני בתוכם כדי לדעת השלב של הסרטן. מקווה שהכול בסדר. ד"ר וייט

שלום ד"ר וייט, תודה לך על תגובתך. כן אמא כבר אחרי, נכרתו כ 20 סמ מהמעי , כולל אפנדציט וכ 20 בלוטות לימפה. תודה לאל תשובות ביופסיה חזרו תקינות ונקיות והיא לא תזדקק לטיפולים כימותרפיים. רציתי לדעת, מה המלצתך לגבי בדיקות קולונוסקופיה אותן נצטרך אני ואחיי לעבור - נאמר לי להתחיל בין 35-40 , מה דעתך? תודה, תמר

30/08/2017 | 01:43 | מאת: משה

שלום. זה אולי ישמע קצת סיפור מצחיק, אבל אני באמת רוצה לוודא שאני יכול להיות רגוע. ביום שבת אכלתי "פסטה שחורה" - פסטה שצובעים בשחור בעזרת דיו של דיונון. אתמול ושלשום, הצואה שלי הייתה בצבע שחור, היום כבר לא. מן הסתם הנחתי שהסיבה היא הדיו מהפסטה, אבל קראתי שיכולות להיות סיבות אחרות לצואה שחורה. רציתי לשאול האם זה באמת סביר שהדיו ישפיע ככה על צבע הצואה והאם מומלץ שאלך להיבדק (אני בן 30)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, שאלה ובעיה שיכול להיות באמת מצחיק. יש סיכוי לא קטנה שזה בגלל הפסטה אבל תמיד דואגים שיציאה שחורה זה בגלל דימום במערכת העיכול העליון - בדרך כלל קיבה - שמגיע שחור ביציאה. תמיד יותר נכון להיבדק אצל רופא ואני ממליץ בדיקות דם אצל רופא משפחה ובדיקה אחר מכן אצל רופא גסטרו - להיות מאה אחוז שאין מה לדאוג. כל טוב, דר וייט

22/05/2017 | 02:53 | מאת: עידו רגב

ד"ר שלום רב. כותב משעה זו ללא יכולת להירדם מהכאבים. יש לי בדיקה לעוד שבוע לגסטרוסקופיה מה לעשות ללכת למיון או לחכות לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידו, תמיד אם יש כאבים עזים ללכת למוקד או מיון. מקווה שאתה מרגיש יותר טוב ומסתדר לך עם הגסטרו תרגיש טוב ד"ר וייט

אבי עם סרטן מעי גס 15 סמ מהרקטום קצת בעצמות ובכבד הכירורג רצה לנתח האונקולוג הכריע לא....לפני חצי שנה מאז טיפולי קסולדה ואווסטין והיתה עצירה עכשיו אחרי פט סי טי יש התקדמות של מילימטרים ומפסיקים הכל משאירים לחודש קסולדה . אבי היה מוכן לניתוח אם כל הסיכון.האונקולוג מנע אבי נראה בן 70 לפני הכימי עכשיו הוא ניראה לגילו אחרי כל הרעלים . אני מבינה שבארץ לא טורחים להתאים החומר הכי אפקטיבי כמו שעושים בארה"ב . אין אפשרות להינתח בפרטי.??מה אפשר להציע לו בתחום....מה ידוע לך על קרסטין שניתן ביפן לנטינאן,סכיזופילאן.אין בארץ??.לטעמי נתנו לו טיפול סתמי לא התאמצו במיוחד מפאת גילו. לא הוגן

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל מתפלים את הגיל הפיזיולוגי ולא גיל ביולוגי. אז לבצע ניתוח לגיל 91 - אם הוא במצב פיזיולוגי טוב אז אין בעיה. אבל י סיכונים ואם יש כבר גרורות אז מאוד קשר לטפל כי צריך או כימותרפיה בכמויות גדולות +/- הקרנות וזה קשר לעבור לגילים האלו. אז השאלה למה לנתח את המקור הגידול הרקטום אם אין חסימה ואין דימום או אנמיה. זה מקרה מסובך וצריך לעבור על המסמכים ולקיים דיון בין כירורגית ואונקולוגים ואתם. לעבור ניתוח, אם יש אינדיקציה ואין סיכון גבוה מדי בהחלט יכול להיות פרטי אבל גם כן ציבורי יש ביתי חולים אחרים וטובים. הייתי מומלץ לחוות דעת שנייה ולשמוע עוד הרכה. לגבי הטיפולים ששאלת, בארץ יש המון תרופות האלו, אבל יש גיל מסוים שאפשר להכניס משהו מחקר וזה בדרך כלל 80. אבל הרופא הנכון להתייעץ זה האונקולוג שלו. שהוא ירגיש טוב, ד"ר וייט

הי לפני שנתיים גילו לי גידול ממאיר במעי הגס. הסירו לי אותו בניתוח כיום לאחר כאבי בטן שלשול עם הפרשות לבנות וחום עשיתי בדיקות דם + צואה ויצא לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים נראו לויקוציטים רבים נראו אריתרוציטים רבים בבדיקות דם CRP = 6.6. ברזל 34 RBC=4 המוגלובין =12 כל השאר תקין מה עלי לעשות? איך להתקדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי, האם היית במעקב אצל אונקולוג או כירורג בשנתיים אחרונים מאז הניתוח. אם לא חייבת 1. בדיקת דם של מרקרים - CEA 2. קולונוסקופיה 3. CT בטן / אגן 4. ביקורת רופא אונקולוג וכירורג. יכול להיות שזה שום דבר אבל חשוב לשלול בעיות בטני, רפילו דלקת כרוני וכו.

13/05/2017 | 16:40 | מאת: אוהד

שלום רב ד"ר אני עידו בן 22. לפני כשלושה חודשים חזרתי במונית עם כמה חברים ממסיבה אחרי שתיית אלכוהול עצרנו בפיצרייה ואכלתי 6 משלושי פיצה משהו שלפני שנה שנתיים היה קלי קלות למערכת העיכול שלי. לאחר מכן הכל התחיל הגעתי הביתה עם כאבים עזים בבטן והרגשת מחנק מהאוכל כאילו לא מתעכל הגעתי לבית חולים עשו לי אינפוזיה בדיקות דם כמה משלשלים שלא עזרו והביתה עם המלצה להמשך טיפול ברופא המטפל. הלכתי לרופאה של קופה חולים סיפרתי לה קודם כל שיש לי שתי בלוטות לימפה נפוחות בצוואר ושמאז המקרה אני אוכל ארוחות קטנות ומרגיש כאילו הבטן מעכלת אבנים עם כאבי דקירות כאלה בצד שמאל של הבטן שגם אחרי יציאה מאוד דלילה לא חולף .כשהכאב מתרכז בצד שמאל בזווית 90 מעלות מתחת לפופיק. הביאה לי כדורי פחם אמרה לי בעל פה מה לאכול בינתיים ,רק דברים רכים וכלים לעיכול כמו בטטה לשתות נענע ולהימנע מבשר ומזונות כבדים ובמקביל נתנה הפנייה לסיטי בבטן ולצילום רנטגן. עשיתי את צילום הרנטגן יצא תקין. ואת הדימות הייתי צריך לעשות בבניין רמז ברחובות ושם כבר וויתרתי מתורים ארוכים חלפו להם מאז שלושה חודשים והמצב רק מחמיר אני מסוגל לאכול רק שתי ארוחות קטנות ביום שגם אחריהם כאבים עזים כאילו בלעתי חצץ שלא מתעכל.עם חיוורון קשיי שינה ותשישות כל היום . ובנוסף לזה נחשפתי ללא ידיע מראש לפורמלין בלי אמצעי הגנה כלל במשך חודשיים. מה לעשות הלאה בשביל לזרז את תהליך האיבחון? למי לפנות? אני מתחיל לאבוד עצות תודה מראש ד"ר.

לקריאה נוספת והעמקה

לראות תשובה קודמת

13/05/2017 | 16:08 | מאת: עידו רגב

שלום רב אני עידו בן 22. לפני כשלושה חודשים חזרתי במונית עם כמה חברים ממסיבה אחרי שתיית אלכוהול עצרנו בפיצרייה והייתי נורא רעב אכלתי 6 משלושי פיצה משהו שלפני שנה שנתיים היה קלי קלות למערכת העיכול שלי. לאחר מכן הגעתי הביתה עם כאבים עזים בבטן והרגשת מחנק מהאוכל כאילו לא מתעכל הגעתי לבית חולים עשו לי אינפוזיה בדיקות דם כמה משלשלים שלא עזרו והביתה עם המלצה להמשך טיפול ברופא המטפל. הלכתי לרופאה של כללית סיפרתי לה שמאז המקרה אני אוכל ארוחות קטנות ומרגיש כאילו הבטן מעכל אבנים ממש ככה כשהכאב מתרכז בצד שמאל בזווית 90 מעלות מתחת לפופיק. הביאה לי כדורי פחם אמרה לי בעל פה מה לאכול בינתיים ,רק דברים רכים וכלים לעיכול כמו בטטה לשתות נענע ולהימנע מבשר ומזונות כבדים ובמקביל נתנה הפנייה לסיטי בבטן ולצילום רנטגן. עשיתי את צילום הרנטגן יצא תקין והדימות הייתי צריך לעשות בבניין ברמז ברחובות ושם כבר וויתרתי מתורים ארוכים חלפו להם מאז שלושה חודשים והמצב רק מחמיר אני מסוגל לאכול רק שתי ארוחות קטנות ביום שגם אחריהם כאבים עזים כאילו בלעתי חצץ חיוור תשוש עם קשיי הרדמות ובנוסף לזה נחשפתי ללא ידע מהבוסים לפורמלין בלי אמצעי הגנה כלל במשך חודשיים. מה לעשות הלאה בשביל לזרז את תהליך האיבחון? אני מתחיל לאבוד עצות עם מערכת מסובכת שאני לא מכיר.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2017 | 16:12 | מאת: עידו רגב

עוד משהו חשוב מאוד שלא צויין שתי בלוטות לימפה נפוחות בצוואר למעלה מחצי שנה

זה למה אמרתי שצריך גם CT חזה

הי עידן, סליחה לשמוע שאתה כל כך סובל. אני דואג לסיפור שלך וחייב לבצע את הסיטי דחוף בקרוב. אפילו להוסיף CT חזה לבטן ואגן. אין ספק שתצטרך גם גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. חייב ללחוץ על הקופה שלך או דרך רופא משפחה או סניף. אם לא עוזר תראה להם מה שכתבתי פה. אם זה לא עוזר לפנות למיון כדי לזרז את הבדיקות. זה לא פשוט אבל חשוב לאבחן מה קורה אצלך.

17/05/2017 | 01:21 | מאת: עידו רגב

שלום ד"ר הלכתי לרופאה היא קבעה לי תור לגסטרוקוספיה ומחר בדיקות דם ותרבית צואה. במקביל היא שולחת לסיטי.

17/05/2017 | 01:24 | מאת: עידו רגב

והיא הביאה לי תרופה בשם לאנסופרזול עכשיו אני בכלל קראתי שזה לחומציות בקיבה האם לקחת?