דימום מפוליפ - איך זה מתבטא?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

21/02/2019 | 23:30 | מאת: סטודנט

שלום, שאלתי היא לגבי דימום מפוליפ.אני יודע שפוליפ יכול לדמם. אם אני פעם בכמה חודשים מוצא על נייר טואלט פסים דקים של דם, וזה בדרך כלל קורה אחרי עצירות או שלשול(יש לי נטיה לזה), ואם אכן זה פוליפ, האם זה יכול להימשך כמה שנים ללא שום תסמינים נוספים? אני בן 37, סבתא נפטרה ב גיל 56 מסרטן המעי, לאמא כל כמה שנים כורתים פוליפים. אין לי תלונות כלשהן אן ירידה בהמוגלובין. האם כך מתבטא דימום מפוליפ?

שלום רב אני מתנצל אבל לא כל כך מבין את השאלה. פוליפ יכול לדמם אבל יש כל כך המון סוגים שונים של פוליפים. בנוסף טחורים, פיסורות וכל מיני דברים אחרים גם כן יכול לדמם. בגלל סיפור סבתא ואמא מומלץ שאתה פונה לגסטרו או פרוקטולוג כדי לעבור בדיקה ובירור לדעתי. בהצלחה

25/02/2019 | 21:58 | מאת: סטודנט

הכוונה היא, שאם אכן הדימום הוא מהפוליפ, אז לא יכול להיות שזה קורה רק פעם בכמה חודשים? לגבי סיפור משפחתי - אצל אימי רק אחרי גיל 55 התחילו פוליפים בודדים קטנים. היית ממליץ כבר לפני גיל 40 להתחיל עם קולונוסקופיה? תודה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול