בדיקת קולונוסקופיה בן 81

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/02/2019 | 00:03 | מאת: שיר

אבי בן 81 . סובל עשרות שנים מקוליטיס כיבית. לאחרונה, לאחר הפוגה של שנים, חזרו לו השילשולים והכאבים. עבר בדיקת קולונוסקופיה (15 שנים לא היה במעקב) ואלו התוצאות: מעי הגס נבדק לכל אורכו. סעיפים לכל אורכו אך בעיקר במעי השמאלי. רירית מבריקה עם ציור כלי דם תקין. ללא עדות לדלקת פעילה או כרונית. ללא צלקות או רירית אטומה. הכנה בינונית. בצקום פוליפ ססלי גדול בקוטר 20-30 ממ, עם רושם למוקדים קטנים לא סדירים על פני השטח אך מתרומם ונייד. ניכרת בחתיכה אחת emr סגירה של אתר הכריתה עם 4 אנדו קליפים. תוצאה טובה. נלקחה ביופסיה אחת ממוקד חשוד כשארית בודד וקטן בשולי הכריתה. מסקנות: ללא עדות לקוליטיס כיבית פעילה או ישנה. פוליפ ססלי חשוד גדול בצקום. פעולות: ביופסיה ממוקד בודד בשולי הכריתה - שארית? אודה בבקשה להסבר על תוצאות הבדיקה והאם ישנו חשד גדול שאותו פוליפ גדול בצקום הינו ממאיר? ומה הם אותם מוקדים לא סדירים? מדוע הפוליפ לא נכרת בשלמותו? את הפוליפ עצמו שנכרת לא בודקים? תודה רבה לך על העזרה!

שיר שלום מקרה מעניין ותודה שהיית בקשר. אני מאוד רוצה לעזור ולענות אבל לצערי אני לא יכול לענות את השאלות שלך כי אני צריך לדעת קודם כול התשובות של הפתולוגיות שנלקחו. בנוסף צריך לראות תמונות שנלקחו תוך כדי הבדיקה סופי יש ספק אם זה בדיקה מספיקה בגלל הכנה בינוני. מומלץ מאוד לפנות לרופא גסטרו או כירורג קולורקטל כדי לעבור על הבדיקה יותר מדויקת יחד עם תוצאות הפתולוגיה כדי להחליט מה היה, מה יש ומה לעשות בהמשך.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול