שאלה על סרטן מעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

20/12/2018 | 09:39 | מאת: בוריס

הי, לפני שנה וחצי עשיתי קולונוסקופיה ולא נמצא אצלי שום פטולוגיה, לפני חצי שנה התגלה רפלוקס לפי גסטרוסקופיה. לפני חודש התחילו לי כאבים ב2 הצדדים וקוצר נשימה, אחרי בדיקות דם התברר שתוך 4 חודשים אחרונים ברזל נפל מ 150 עד 55 אך כל שאר הנתונים פריטין 163 והמוגלובין 14.3 תקינים, פעמיים עשיתי בדיקת דם סמוי ופעמיים התשובה הייתה שלילית,cea 0.6 מהם נסיכויים שתוך שנה וחצי יווצר גידול סרטני ויגיע למימדים עם כאבים?

בוריס הי, תודה על השאלה. קודם כול חשוב לך לעשות בירור מלא שלפי דעתי צריך לחזור על קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק וגם כן CT. אם כל זה תקין אז צריך ייעוץ המטולוג ולא רק רופא גסטרו. קולונוסקופיה לא מאה אחוז. מחקרים רואים שבגדול זה רק 85% מדויק לגבי פוליפים קטנים. זאת אומרת פולים יכול לפספס. אבל לוקח המון זמן לגדול - בדרך כלל שנים. גם כן לצערי דם סמוי לא כל כך מדויק. בגלל זה חשוב לחזור על בירור אם יש שינוי משמאותיי בקליניקה כמו אצלך.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול