סבירות לסרטן 3 שנים אחרי קולונוסקופיה תקינה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

09/04/2019 | 20:07 | מאת: aas1234

היי, מה הסבירות לסרטן המעי הגס כ-3 שנים אחרי קולונוסקופיה תקינה? גיל: 69 אבא נפטר בגיל 70 מסרטן המעי הגס.

שלום רב יש כמה נקודות פה כדי לענות. קודם כול יש עלית אחוז בגלל סיפור משפחה. בנוסף קולונוסקופיה היא לא מאה אחוז ויכול לפספס דברים קטנים. סופי יש חלק של משפחות שיש גנים שעוברים שעולים את הסיכון. בדרך כלל אם משהו בסיכון גבוה בגלל סיפור משפחה או פוליפים בעבר אז צריך לעבור קולונוסקופיות יותר עם פחות זמן בין לבין. כדי לפנות לרופא גסטרו - לעבור על הבדיקות שעבר וסיפור משפחה ולהחליט מתי לעבור קולונוסקופיה הבה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול