חוסר בברזל מסרטן המעי ותוסף ברזל

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

25/10/2018 | 14:09 | מאת: אני

שלום, האם במקרה של חוסר בברזל כתוצאה מדימום בגלל סרטן המעי הגס, תוסף ברזל יוכל להעלות את הברזל? ברור שאין בזה כדי להציל את חייו של החולה, אבל האם זה יכול לעזור רק בהעלאת רמת הברזל בדם ובהפחתת התסמינים שנובעים מחוסר הברזל?

הי. חוסר ברזל זה תוצאה מגידול גדול או גידול עם גרורות של המעי הגס או רקטום. לתת ברזל בצב הזה לא יעזור לצערי את הגידול או תופעות שלו. יכול אולי לחזק את הבן אדם אבל אם לא מטפלים בבעיה מקורית זה מעט מאוד ולא יצליח ממש לעזור.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול