תוצאות ביופסיה לאחר קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/02/2019 | 16:05 | מאת: דוד

אמא שלי בת 71 עם עבר סרטני עוברת כל שנה בדיקת קולונסקופיה לאחרונה עברה בדיקה ונמצאו שני כתמים בגדלים 0.3 ו0.2 ס''מ נשלחו שני קטעי הרקמה לביופסיה ואלו הם האבחנות: fragments of colonic muscosa show increased inflammatory cells .(nonspecific changes) no crypt distortion or cryptitis seen. אבחנות קליניות: melanosis colonoscopy flexible fiberoptic colonoscopy observation-patiend under observation מה אומרות התוצאות? תודה

שלום דוד לא ברור למה היא עושה קולונוסקופיה כל שנה ומה היה לה בדיוק בעבר: אבל אם הכול מה שכתבת נכון ואין עוד ממצאים או תוצאות או ידע חשובה אז אין מה לדאוג. לא נראה ממצא שדורש עוד טיפול בשלב זה. רק מעקב. כמובן מומלץ לחזור לרופא גסטרו או רופא מטפל שלה כדי לבדוק את כל האינפורמציה ולסגור את העניין כמו שצריך. כל טוב.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול