מניעת סרטן - דיאטה, אכילת בשר אדום

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

10/04/2019 | 18:10 | מאת: סטודנט

שלום, רופא גסטרו הסביר לי שלא נמצאה במחקרים השפעת דיאטה על הופעת סרטן המעי הגס, ושגם אם אהפוך לצמחוני, החשוב הוא אם יש או אין סיפור משפחתי. אז למה יש המלצות לא לצרוך מעל לכמות מסוימת של בשר אדום, מעובד?נשמע שהדבר החשוב פה, זה גנטיקה וקולונוסקופיה לשם כריתת פוליפים.

זה אף פעם לא דבר אחד מיוחד. הרוב המקרים זה כמה פקטרוים ביחד. יש קשר של בשר אדום שיכול לעלות סיכון לסרטן במעי הגס אבל לא לאכול את זה לא אומר שאין סיכון לסרטן. בגדול אמרת נכון - להיות במעקב אצל רופא גסטרו כמו שצריך

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול