קולונוסקופיה ובדיקה גנטית

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

25/09/2018 | 18:03 | מאת: אביבית

אני בת 48, אמי נפטרה בגיל 51 מסרטן הלבלב . אצל אבי בן 71 התגלה עכשיו סרטן המעי הגס (אדנומה קרצינומה ברקטום) בשלב 4 והומלץ שאבצע בדיקה גנטית וקולונוסקופיה. 1. במידה ובבדיקה הגנטית לא יימצא גן למחלה, האם אני עדיין אחשב בקבוצת סיכון ועדיין מומלץ שאבצע בדיקת קולונוסקופיה כל 5 שנים? 2. האם בדיקת המעי הגס בגלולה מצלמת היא תחליף טוב לקולונוסקופיה? לפי רופא המשפחה שלי לא הוכח שהבדיקה יעילה לגילוי סרטן המעי הגס תודה רבה

שלום אביבית, 1. אם לא נמצא גן אצל אבא, את עדיין בקבוצה סיכןן גבוה. בכול מקרה תצתרכי להיות במעקב בקולונוסקופיות. לא בטוח שחייבת כל 5 שנים. תלוי מה נמצא כל פעם בבדיקה. להתחיל לעשות ואז אפשר להחליט מתי בדיקה הבה. 2. עדיין קולונוסקופיה אמיתית נחשוב הבדיקה הכי טובה. אין בדיקות אחרות שהוכיחו להיות יותר טוב או אפילו באותו רמה. בנוסף אם יש ממצא בבדיקה אלטרניבית חייבת לעבור את הכול עוד הפעם כדי לעבור כריתה או ביופסיה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול