בהמשך לאלה קודמת מה13/9

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

11/10/2018 | 14:47 | מאת: יעל

שלום ד"ר, בדיקת הקולונסקופיה הייתה תקינה (היו מספר פטכיות זעירות לאורך המעי הגס ונלקחה ביופסיה), לא הייתה ראות טובה כי בשל מצבי לא יכלתי לשתות את המרוקן, אבל ברור שאין לי IBD .מה שכן בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא שיש זווית שמצירה את חלל הקיבה ומפריעה למעבר באיזור גוף הקיבה והאנטרום. המעבר לתרסריון תקין. אציין שב2011 עברתי ניתוח שרוול, ללא סיבוכים. כמו כן, אני נמצאת בבירור עם חשד ל CARCINOID SYNDROME שאולי הוא הסיבה לשלשולים וכאבי הבטן האיומים שיש לי. השאלה שלי היא מה עליי לעשות בעקבות הזווית בקיבה? ללכת לכירורג רגיל או למנתח שניתח אותי בשרוול (הגסטרולוג שביצע את הגסטרוסקופיה אמר שזה מהניתוח שרוול)? ואיך זה קרה ש'התעקמה' לי הקיבה? כמו כן, חברה קרובה חולה בסרטן המעי הדק ואמרה שקולונסקופיה היא לא מספיקה לבירור מעי הדק ואילאום ושעליי לבקש בדיקת קפסולה. מה דעתך? ולפי הידע שלך, כמה זמן לקוח לתשובות של הביופסיה? תודה על הרצון והנכונות לעזור

חשוב מאוד לציין את השרוול כי יש בעיות שיכולות לקרוא שנים אחרי עם הגדלה או סיבוכים של הקיבה. מסכים לגמרי שצריכה לחזור למנת בריאטרי שעשה את הניתוח להתייעצות. אבל אני לא חושב שאפשר להגיד שאין לך IBD כי הMRE כן מצו עיבוי לולאות מעי דק וקולונוסקופיה לא בודק את זה. בהחלט קפסולר זה אופציה אחד ואנרוגרפיה ארוכה זאת אופציה שנייה (יש אפשרות מיוחד לבדוק את המעי דק עם מצלמה). כמובן זה מומלץ להמשיך את הבירור אצל רופא גסטרו מעבר לבירור לcarcinoid. הביופסיות חוזרות תוך חודש בדרך כלל תלוי במקןם מעבדה שנשלחו.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול