זיהוי סרטן - בדיקות שניתן לבצע

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

03/02/2019 | 22:13 | מאת: אביר השולחן מפלסטיק

שלום, אני חי בחו"ל כרגע והייתי רוצה לדעת איזה בדיקה כללית ניתן לעשות לאיתור מוקדם של סרטן (מכל סוג). האם בבדיקת דם יופיעו נוגדנים תמיד או רק בסוגי סרטן מסוימים? תודה מראש!!

תודה רבה על השאלה. לצערי אין בדיקות דם כללים שאפשר לעשות כדי לשלול כל סרטן. יש "מרקרים" - בדקות דם שעולים את הסיכון ולפי תוצאה ממליצים בירור מסוים אבל כל סוג סרטן אם בדיקות אחרות וכו. הכי טוב זה לפנות לרופא משפחה כדי לעבור על היסטוריה רפואית, לבדיקה כללית ובדיקות לפי גיל ומצב.

05/02/2019 | 06:24 | מאת: אביר...

תודה על תשובתך

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול