בדיקת תוצאת דגימת פוליפ ממעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

10/10/2018 | 18:24 | מאת: מיכה

דר' שלום, מידי שלוש -חמש שנים אני עושה בדיקת קולנוסקופיה היות ויש נטייה לגוף לייצר פוליפים, בבדיקה אחרונה נמצאו 4 פוליפים זעירים ואחד 0.8סמ'הדגימה האחרונה התוצאה הינה: tubular adenoma' אבקש הסבר מה המשמעות

הי מיכה, האם הם הוציאו את כל ה4 פוליפים לגמרי? אם כן ותשובה היא tubular adenoma אז הכול בסדר ובדרך כלל חוזרים על קולונוסקופיה בעוד 1-3 שנים. תלוי גם בגיל שלך ואם יש סיכון משפחתי - קרוב משפחה דרגה ראשונה עם סרטן במעי גס או רקטום עולה את סיכונך. tubular adenoma אומר שזה רק פוליפ ולא סרטן או גידול. יכול להיות "dysplasia" בפוליפ שאומר זה טרום סרטני או טרום טרום סרטני. בגלל אבל, זה לוקח שנים לעבור לסרטן אין מה לדאוג וזה למה ממליצים פעם בכמה שנים לעבור את הקולונוסקופיה כדי שלא יגיע לזה. אם אתה צעיר ו/או יש סיפור משפחה מומלץ בדיקות גנטיות לברר אם באמת יש משהו אצלך שגורם הגדלת פוליפים יותר מרגיל ואז אתה ומשפחתך יכולים להיות במעקב / בירור מעקיף יותר כדי להוריד את הסיכונים. בריאות ותמשיך להיות במעקב. שבוע טוב.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול