קבוצת סיכון הנחיה ומניעה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

28/01/2019 | 16:28 | מאת: נדב

שלום ד"ר אבי 67 חולה סרטן מעי גס שלב 4 אני 45 איזה בדיקות עלי לעשות ומתי תודה

שלום נדב, סליחה לשמוע על אבא שלך. בדרך כלל אומרים שצריך לעשות קולונוסקופיה בגיל 50 או 10 שנים לפני גלו מחלה אצל קרוב משפחה דרגה ראשונה. מה שמגיע קודם. אז בגדול אתה צריך לעבור קולונוסקופיה בגיל 50. אבל אבא שלך צעיר בגיל 67 ומומלץ לעבור בדיקה גנטית לגנים שיכולים לגרום סרטן מעי בגיל צעיר יותר. אם חיובי אז מומלץ בדיקות אחרות בגילים יותר צעירים. הכי טוב להתייעץ עם מומחה רופא גנטי לעבור בדיקות.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול