פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס
מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. גם תופעת הסחרחורת וגם מטרד הטינטון עלולים להיות מקור למתח וחרדה, אשר ברוב המקרים אינם מוצדקים. ע"י המידע שינתן במסגרת פורום זה, חלק גדול מתופעות המתח והחרדה עשוי להמנע. אדם הסובל מסחרחורת עלול למצוא עצמו "נופל בין הכסאות", שכן תופעה זו שייכת להתמחויות רבות, ולכן החשיבות הרבה בגוף מנוסה ומומחה היכול לקצר ולייעל את האבחון ובכך את הטיפול. תופעת הטינטון היא שכיחה ביותר ועלולה להיות מטרד מתמשך. ייחודו של פורום זה הוא בהתמקדות בשיטות המקובלות היום בעולם להתמודדות עם מטרד זה.
3234 הודעות
3088 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/10/2015 | 00:37 | מאת: שירה

פניתי אלייך לפני מספר ימים..סבלתי מטינטון קל שנה וחצי בעקבות חשיפה לרעש(גלאי עשן) ללא ירידה בשמיעה. כעם הוחרף מחשיפה נוספת של 15 שניות בערך בתוך אוטובוס ממערכת כריזה שהתקלקלה.מאז חיי השתבשו. הטינטון הפך דו צדדי ולא מאפשר לי לישון כבר שבועיים אני ישנה רק שעתיים ומתעוררת.מכיון שאני סובלת כמה שנים מתסמונת העין היבשה ()זה קיצוני אצלי! תרופות נוגדות חרדה ושינה מייבשות אותי בעיניים טוטאלית וגם את הגרון זה סבל נוראי בשבילי.תרופות טבעיות גם מייבשות קיצונית .כך שאני לא יודעת איך לפתור את בעיית השינה.ניסיתי מיסוכים של רעש וגם מדיציה.לא עזר כלום.הייתכן שאחיה מעתה רק משעתיים שינה?ככה אני נמצאת כבר שבועיים.אשמח לתגובה ממך.ותודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה לדעתי לאחר הברור הרפואי הסטנדרטי או אפילו תוך כדי הברור חשוב מאד הטיפול של סדנה קוגניטיבית התנהגותית בנוסך למיסוך חלקי לפי שיטת TRT . ביום ד' הקרוב , נפתחת סדנה בת"א של ביקורים שבועיים למשך חודשיים.הטיפול אמור למזער הסבל של הטנטון, רגישות לרעש וכן מתן קלים להתמודדות הם מתח וחרדה. תוכלי לקבל פרטים בנייד 0525623001 - עמית. בברכה ד"ר בן דוד יעקב

05/10/2015 | 09:19 | מאת: רותי

אולי זה לא קשור לכאן אבל... בעלי איש גדול. נפל מהמיטה באמצע הלילה תוך כדי שינה. זה כבר קרה בעבר לפני כמה חודשים. הbmi שלו 40 יש לו לחץ דם גבוה וסובל גם מסוכרת קלה. למה זה קורה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי יתכן שבעלך סובל מהפרעות שינה דום נשימה בשינה ורגליים חסרות מנוחה. מומלץ להפנותו למעבדת שינה במסגרת קופת החולים .בהתאם לתוצאות יש לתכנן טיפול. בינתיים למנוע נפילות נוספות ולהתיעץ עם דייטנית לגבי נסיון להורדת משקל שעשוי להיות הגורם להפרעות השינה. בברכה ד"ר בן דוד

01/10/2015 | 16:00 | מאת: רות

בדיקת השמיעה תקינה יש ירידה הולכתית. בדיקת בירא תקינה. הטינטון דו צדדי ומורגש בלילה יותר. יש לי מיגרנה ואני לא נוטלת משהו ספציפי למיגרנה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי בדיקת הENG יש פגיעה ווסטיבולרית משמאל . הטיפול היעיל זה הפיזיותרפיה הווסטיבולרית לשיפור המטרד. לסובלי מיגרנה יש סיכוי גבוה יותר לנשירת הקריסטלים וזה היה כנראה בעבר בנוסף לדלקת וירלית של העצב הווסטיבולרי. כשיש חולשה ווסטיבולרית הפיזיותרפיה שונה מזו להחזרת הקריסטלים. מומלץ בדיקת נוירולוג מאחר ואין תופעות שמיעתיות. חשוב גם תרגול טכניקות להרפיה . בברכה ד"ר בן דוד

01/10/2015 | 09:16 | מאת: שלומי

שלום דוקטור אני בן 28 לפני 3 חודשים היה לי וירוס ויראלי ודלקת ריאות לאחר חודש עבר אבל הסחרחורות לא עברו זה ממש מקשה עליי במשך היום בדיקות דם ושתן תקינות בדיקת שמיעה באוזן שמאל בנמוכים נמוכים לא שומע טוב כך הרופא אמר לי ואמר שיכול להיות שזה מולד אני פשוט אובד עצות אשמח לחוות דעת ממך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי יש מקום לבצוע ENG לברר פגיעה ווסטיבולרית חד צדדית כנראה על רקע המחלה הוירלית. ואם אכן יש פגיעה יש מקום לפיזיותרפיה ווסטיבולרית. כן יש מקום לבדיקת BERA לשלילת הפרעה מעבר לשבלול. בברכה ד"ר בן דוד

30/09/2015 | 23:29 | מאת: אור

שלום ד"ר אני סובלת מטינטון כמעט שנה ולפי מה שקראתי והבנתי טינטון מחמיר כאשר השמיעה נחלשת ונפגעת.. אני נורא מפחדת שאהיה מבוגרת וזקנה הטינטון יחמיר לי כי השמיעה הרי נחלשת ונהיית פחות טובה.. יש סיכוי גבוה שזה יקרה? לרוב זה קורה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור זה בד"כ לא קורה. עם הזמן מסתגלים לטנטון והוא פחות מפריע. בברכה ד"ר בן דוד

30/09/2015 | 13:04 | מאת: כהן מיה

רציתי להבין את תוצאות בדיקת ראש MRI שקיבלתי, עקבות סחרחורת וירידה בשמיעה באוזן השמאלית. רשום בתוצאה : עיבוי רירית בתאי המסטואיד משמאל. רציתי מאוד להבין אם יש סיבה לדאגה , האם זה נזק בלתי הפיך ומה הטיפול אם קיים , ומה המשמעות של זה בכלל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיה. עיבוי רירית במסטואיד מצביע על שרידים של דלקת אוזניים ישנה. אין מקום לדאגה. בברכה ד"ר בן דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרים לא כתבת פרטים.

29/09/2015 | 20:37 | מאת: רות המשך

יש לציין שבילדות לפני גיל 5 נפלתי נפילה רצינית מהליכון מקומה שלישית במדרגות ( גלגול מעל המדרגות ) ןעוד נפילה רצינית הייתי בנדנדה ותוך כדי הנדנדה השתחררה ופשוט העיפה אותי ואני זוכרת שאיבדתי הכרה אז. היו לי כמה פגיעות רציניות מכדור סל בראש. אולי זה ייעזור באבחון.

אין לשלול קשר זה. כפי שכתבתי יש צורך בפרטים נוספים . בברכה ד"ר בן דוד

29/09/2015 | 19:32 | מאת: רות

אני בת 30 , בריאה בדכ, לפני 8 שנים סבלתי מחוסר שיווי משקל בלי שום בעיות נלוות באוזן, אחרי הריוני הראשון היו לי הרבה התקפי ורטיגו מנשירת קריסטלים ( לא טופל ), האבחנה הייתה עי רופא משפחה אבל לא הלכתי לשום טיפול כי ההתקף היה עובר לבדו, אחרי הריוני השני היה לי התקף מאוד חזק של ורטיגו והפעם הייתי בביח וראו שזה נשירת קריסטלים וטופל אחכ עי פיוזיותרפיסט מומחה,אחרי הטיפול הראשון הרגשתי נפלא , אבל לצערי נשאר אצלי תחושה של התחלת סחרחורת כמעט בכל תנועה שאני עושה, עשיתי ENG והתוצאה הייתה 69 % חולשה באוזן שמאל ללא העדפה כיוונית. רופא אאג שלי ביצע לי כמה בדיקות שמיעה ובירא ואין לי משהו חורג . לאחרונה אני מרגישה שהטינטון אצלי לפעמים מתגבר באופן פתאומי תוך כדי היום לכמה שניןת, וכמה חודשים אני עם הרגשות מוזרות באוזניים כמו גרד וכאב ולחץ . זה עובר וחוזר ספציפי אחרי המחזור זה מופיע שוב. השאלות שלי: האם זה קשור להריון כי יש לי הרגשה שאחרי כל הריון זה מדרדר יותר??!! התברר שבילדות סבלתי מהתקפי סחרחורת ונעשה לי בדיקות מקיפות ולא נמצא שום דבר, כשאני משחזרת את הדברים ואת ההרגשות שלי מבחינת יציבות אני שמה לב שהמצב שלי נהיה קשה עם הזמן וולא כפי שטוענים שזה יכול להיות התקפה ויראלית וזה יעבור??? אני רואה את המצב הפוך אצלי?? עשיתי mri ראש ויצא תקין הולטר לב : יש סינוס טכיקרדיה בדיקות דם ברזל וויטמינים בלוטת תריס הכל תקין * הערה אחרונה : יש לי ירידה בחוש הריח בכמה שנים אחרונות ולא טיפלתי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות לא כתבת לגבי תוצאות בדיקת שמיעה. לא ברור לגבי הטנטון אם הוא חד או דו צדדי. החולשה במבחן הקלורי בENG אינו מתאים לנשירת הקריסטלים אלא יותר למחלה וירלית של העצב הווסטיבולרי. האם יש סיפור של מיגרנות ? כל הפרטים חשובים כדי שאוכל להשיב בצורה יעילה יותר בברכה ד"ר בן דוד

27/09/2015 | 00:20 | מאת: חן

שלום דר בן דוד! מזה 7 שנים נחספתי לרעש פיתאומי מאד חזק ואיבדתי את השמיעה באוזן ימנית תדרים נמוכים .טופלתי בבית חולים טיפול סטרואידים חל שיפור בשמיעה חזרה .לאחר חודשים שוב קיבלתי התקף של ירידה פיתאומית ושוב איפוז ואותו טיפול אך הפעם השמיעה השתפרה מעט . לא ציינתי שהיום אני בת 62 עברתי בגיל 50 כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרציומה . מאז גיל צעיר אני סובלת גם מבעית שווי משקל שהחיפה מאד עם הבעיה בשמיעה . בשנה האחרונה חשתי בירידה בשמיעה רק באותה אוזן עכשיו הירידה היא גם בתדרים הגבוהים . הרופא שמטפל בי וגם במכון שמיעה נאמר לי שהשמיעה גרועה . לאחרונה התחלתי לקבל התקפי טינטון אני מטופלת כרגע בבטיסטין לפי הצורך . לשינה אני משתמשת כבר הרבה שנים בלורייון לפעמים אפילו 2 כדורים ביחד ( ככה אני ישנה ) מדי שנה נשלחתי לבדיקת mri בגלל ממצא לא ברור אבל ללא שינוי מספר שנים . אבחנת הרופא שזה מניר . ההיתכן מניר כמעט ללא סחרחות וירידה בתדרים גבוהים ? ועכשיו ירידה וטינטון (המיית גלים) ברצוני לשאול אוכל לבוא למרפאתך לשם עזרה בטינטון ? איזה בדיקות עדכניות לבקש מהרופא המטפל ? תודה מראש ובברכת שנה טובה וחג שמח חן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן אכן קשה לקבוע אבחנה רק לפי התיאור שכתבת. האם יש לך מכשיר שמיעה? לעיתים מכשירי שמיעה עוזרים מאד למיסוך טנטון מעבר לשיפור השמיעה. אני מוכר למושלם ברב הקופות. תוכלי להשיג הנייד שלי ולהתקשר. בברכה ד"ר בן דוד

26/09/2015 | 22:25 | מאת: שירה

בשנות הארבעים לחיי.נחשפתי לרעש גבוה לפני שנה וחצי ,כתוצאה מצפירה בעקבות גלאי עשן.מאז סבלתי מטינטון באוזןשמאל בלבד ורק בלילה. הטינטון היה יחסית עדין וחייתי איתו בשלום.נמנעתי מללכת לכל מקום שיש בו רעש.לפני כמה ימים נחשפתי לרעש באוטובוס ממערכת הקריזה שהייתה מקולקלת.מדובר היה בערך ב15 שניות אבל הרעש היה גבוה.מאז אני סובלת מטינטון גם באוזן שלא הייתה מטונטנת וגם התגברות הטינטון בצורה מאוד משמעותיתבאוזן שהיה בה טינטון.האוזניות מרגישות לי סתומות עם לחץ..שלא משתחרר אין לי סחרחורות.אינני מצליחה לישון יותר משעתיים ב-24 שעות.כל חיי השתנו.אני מסוגרת בביתי וחלשה.אני סובלת ממחלת העין היבשה כך שאין לי אפשרות לקחת כדורי שינה או משהו בסגנון.ניסיתי לעשות מיסוך כפי שקראתי במאמרים שכתבת אך כרגע ללא הועיל.טרם עשיתי בדיקת שמיעה אך אעשה בקרוב.אני שוקלת מעתה ואילך ללכת עם אטמים בחוץ גם במקומות שהם בטוחים.כי כמו שקרה לי באוטובוס..לא חשבתי שגם זה מקום מסוכן בשבילי.אשמח מאוד לתגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה לדעתי את נכנסת למעגל הקסמים שלילי של מתח וטינטון תופעה ידועה שמופיעה לעתים אצל הסובלים מטינטון. את חייבת לשבור מעגל קסמים זה. זה מתאפשר ע"י טכניקות קוגניטיביות עם תרגול הרפיה ושליטה בתשומת הלב. באשר לשימוש קבוע באטמי אוזניים זה בד"כ לא מומלץ. האוזן זקוקה להיות מגורה מרעש סביבתי דבר שמרגיל המח לרעש . במקומות מועדים לרעש ניתן להשתמש באטמים ולרעש פתאומי ניתן גם לאטום האוזניים עם הידיים.בכל שעות השקט כולל הלילה ניתן להשתמש ברעש לבן כמו מזרקת מים ביתית שתמסך רק חלקית את הטנטון.כדאי להתייעץ עם מומחה לטנטון . לעתים אין מנוס משימוש זמני בתרופות כדי לישון מספיק שעות דבר חשוב להתמודד טוב יותר בבעיה. בברכה ד"ר בן דוד

תודה רבה דוקטור בן דויד על התייחסותך ושהקדשת לי מזמנך,זה לא מובן מאליו! כפי שרשמתי לך אני סובלת מעין יבשה בצורה די קיצונית כל כדור שינה או נוגד חרדה מייבש את העין בצורה קיצונית ,כולל הצמחיים כגון"נרבן דרז'ה... אז איזה אופציות יש לי?כרגע אני ישנה כבר שבוע רק שעתיים לא יותר.אתה מאמין שבסופו של דבר השינה תסתדר לי ללא תרופות?או שיכול להיות שאני אחייה כך לאורך זמן.אגב ביומיים האחרונים אני נרגעתי הבעייה שהטינטונים מעירים מהשינה.

24/09/2015 | 00:01 | מאת: רון

לדר שלום וברכה!בן 34 אבחנתי לפני כ4 שנים אם אקוסטיות בשני האוזניים בגדלים קטנים ברוך ה אוזן ימין כבר לא שומעת והתרגלתי לכך לפני כמה ימים תחושה של אטימות וצלצולים לא פוסקים באוזן שמאל שלחו אותי למיון שבדקו בדיקת שמיעה ואמרו שלא רואים שינוי בהשוואה לקודמות אבל הביאו לי פרדניזון למשך שבוע השאלה כתוצאה ממה הצפצופים הלא פוסקים ממש מטריד זמזום שלא פוסק וצרצרים האם יש סיבה לדאגה ?והאם יתכן צלצולים וזמזומים ללא ירידה בשמיעה? פשוט מתסכל בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון האם הרקע יש נוירופיברומטוזיס? אם יש אקוסטיק גם משמאל יתכן והוא מקור הטנטון. אין לי מספיק פרטים קלינים על מצבך כדי שאוכל להוסיף מעבר לנ"ל. מתי בוצע MRI אחרון ? מה גודל הקוסטיק משני הצדדים? בברכה ד"ר בן דוד

24/09/2015 | 23:48 | מאת: רון

לדר שלום יש בשני הצדדים אחד בגודל 7 ממ והשני 17ממ אוזן ימין כבר לא שומעת והמקרה הזה 4 שנים ורק עכשיו התחילו לי הצפצופים הכבדים כמו מזגן וצרצרים שלא פוסקים לעיניין נוירופימטוזיס זה מה שהם אומרים אבל אין שום כתמים וכלום זה רק הערכה של הרופאים מה דעתך מה לעשות?האם ניתקלת במקרים כאלה כי תמיד אומרים נדיר השאלה עד כמה נדיר ?ולגבי פעילות גופנית אני רץ כל יום כשעה האם זה לא פוגע בהחמרת האקוסטיק והטנטון?כי אחרי ריצה שאני מדבר אני שומע קול צרצר ולא טוב

23/09/2015 | 20:54 | מאת: שאלה

לפני כמה חודשים קיבלתי כאבים בפנים מקדימה ליד האף מתחת לעיניים בעיקר וגם בפנים כל אזור העיניים פנימה. לחץ באוזנים ואפקט אקו באזנים. נבדקתי על ידי רופא מומחה מטעם ביח ידוע עם צינורית. הוא אמר שבסינוסים אין כלום. רופאת משפחה התעקשה על צילום פנים סינוסים. כל הסינוסים הקדמיים "מקסילרים"? היו עם בעיה. התעקשה שאקח אנטיביוטירה וחזרתי לרופא מומחה תוך כמה ימים עם הצילום. הוא התעקש שלמרות הצילום זה שום דבר. חזרתי לרופאה היא אמרה שהוא לא נורמלי. והתעקשה על סיטי שעשיתי אותו אחרי קרוב לשבוע מאז הצילום וגם עם אנטיביוטיקה כבר. בסיטי נמצא אבחנה סינוסיטיס. בקצור. המומחה טען שאין לי כלום. הבעיה נותרתי אם מומחה שאומר אין כלום. ואם סינוסיטיס. מאז, האקו הולך וחוזר. והופיעו לי כמה פעמים לכמה ימים ורטיגו סטיבולרי רק בשכיבה ומצד לצד. יצאתי מתוסכל אני איני יודע מה הקשר בין הדברים. הרופאה אומרת שהנוזל באוזן הפנימית לוחץ אולי דלקת. מה לעשות? איך להתקדם באבחון טיפול. השתמשתי ובטאהיסטין. אבל כדי ליבש את הסינוס צריך נוסידקס לא לגמרי הבנתי אם הם נוגדים אחד את השני. המומחה מהקופה לא ממש מעונין לטפל וכתב בתיק שאין כלום למרות הסיטי. כך שזה בתיק וזה עובר גם לרופא אחר מהקןפה. הרופאה הציע שאלך לרופא פרטי מחוץ לקןפה, אין לי כרגע יכולת לשלם לרופא פרטי חיצוני לגמרי. הלחץ באוזנים מפריע לי בתפקוד והורטיגו לא עובר למרות התרגול שעשו לי בקופה. הרופאה מתעקשת שזה מהסינוסים. מחפש פתרון מעשי בעיקר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון הכאבים בפנים יכולים להיות קשורים לסינוזיטיס . אם באכו באוזניים אתה מתכוון לכך שאתה שומע את עצמך כהד כשאתה מדבר , כן יכול להיות קשור כי הצטברות נוזלים באוזן תיכונה גורמת ללקוי שמיעה הולכתי עם תופעות כנ"ל. גם סינוזיטיס וגם הצטברות נוזלים באוזן תיכונה עשויים להיות תוצאה של דלקת דרכי נשימה עליונות. לעומת זאת סחרחורות שמקורן באוזן הפנימית מקורן באוזן הפנימית ופחות קשורות . אם כי מקור וירלי עשוי לגרום גם לסחרחורות . לדעתי אם יש לך מושלם של הקופה שלך , כדאי שתיבדק אצל מומחה אא"ג המומחה גם לסחרחורות. חשוב שתבצע גם בדיקת שמיעה וטימפנומטריה להערכת האוזן התיכונה. בברכה ד"ר בן דוד

18/09/2015 | 11:13 | מאת: ניר

היי ליפני כשלושה ימים הייתי במסיבה עם מוזיקה ממש חזקה וכבר שלושה ימים מאז שחזרתי אני מרגיש סחרחורות ממושכות וצפצופים באזניים במשך כל היום וחולשה בגוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר אם עדיין התופעות קיימות כדאי לעבור בדיקת שמיעה דחופה ובדיקת רופא אא"ג. לעיתים תוך שבועיים במקרה של חבלת רעש ( אם עדיין קיימים סימנים ) טיפול סטרואידלי קצר עשוי לעזור. בברכה ד"ר בן דוד

15/09/2015 | 19:00 | מאת: רחל

שלום אובחן אצלי ורטיגו ואושפזתי בבית חולים עקב כך אובחן אצלי דרגה 3 צד שמאל אני כבר מחלימה אחרי 3 שבועות שאלתי האם אני יכולה לטוס ? האם זה יכול לחסור או להרע את המצב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל המילה ורטיגו פרושה סחרחורת . אין בה אבחנת המחלה שגרמה לזה. מהפרטים המועטים שכתבת קשה לי לייעץ לך בקשר לטיסה. כדאי לברר זאת עם הרופאים מהמחלקה שטיפלו בך. ברב מקרי הסחרחורת , אם ההתקף חלף אין מניעה לטוס. בברכה ד"ר בן דוד

14/09/2015 | 18:22 | מאת: טוני

לכבוד ד"ר בן דוד. ראשית היות וזאת לא פעם הראשונה שאני פונה ,וגם מקבל תשובות מלאות ומספקות מבקש להודות ולאחל שנה טובה . השאלה קצרה אני סובל טינטון קשה ביותר כל הטיפולים עד עכשיו לא עזרו .לאחרונה שמעתי על טיפול בשם ניורופידבק לא פולשני גם לא ממש יקר שאולי יכול לעזור .אתה מכיר את הנושא מה דעתך ,ומתי זה עוזר .בתודה מראש טוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טוני נוירופידבק הוא סוג של ביופידבק בו יש לך שליטה על פעולות בלתי רצוניות כמו גלי המח. עמו שיטות ביופידבק אחרות עשוי לעזור בעיקר לשלוט על התגובה לטנטון. שווה לנסות. שנה טובה ד"ר בן דוד

01/09/2015 | 14:40 | מאת: עידו

יש לי טינטון כבר כמעט שנתיים ואני פוחד מהחמרה ומשתמש באטמים לעיתים קרובות שמאוד מכאיבים לי ואף גרמו לי לדלקת. לאחרונה אני משתמש בצמר גפן או בחתיכת נייר טואלט במקום אטמים והם אינם מכאיבים לי וגם הם חוסמים במידה מסוימת את הרעש. קראתי שצמר גפן אינו אוטם אלא להפך מעביר את הרעש באופן ישיר לאוזן הפנימית. האם נכון הדבר ? או שאני יכול להשתמש בצמר גפן כאטם בסביבה שאינה רועשת מאוד ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידו כנראה בעבר השתמשת באטמים רב פעמיים אשר אכן עשויים לגרום לדלקת כשלא נקיים. במקום צמר גפן שאכן לא מאד יעיל בהנחתת הרעש יש אטמים חד פעמיים שאפשר לקנות בבית המרקחת. בברכה ד"ר בן דוד

01/09/2015 | 14:29 | מאת: פז

אני עובדת בבית הסוהר ושם יש רעשים קבועים של טריקות דלת חזקות. אני סובלת מטינטון(יש לי ירידה קלה בשמיעה) האם טריקות הדלת הללו יכולות לפגוע בשמיעה או להחמיר את הטינטון? תודה מראש.

שלום פז עם עוצמת הרעש מעל 85 דב' ומתמשכת רב היום אכן יכולה לגרום לנזק שמיעתי וטנטון. בברכה ד"ר בן דוד

01/09/2015 | 10:07 | מאת: מיכל

שלום אני בת 39 לפני שמונה חודשים חטפתי ורטיגו בזמן שקמתי מהמיטה. עברתי טיפול פיזיותרפי להחזרת קריסטלים. הרגשתי יותר טוב מבחינת הסחרחורות החזקות אבל עדיין הרגשתי מדי פעם סחרחורות קטנות ובעיקר חוסר יכולת לעשות פוקוס בעיניים. לקח הרבה זמן עד שזה נעלם (חמישה חודשים). עכשיו ביצעתי בדיקת ENG וברגע שהחדירו לי מים חמים וקרים לאוזניים התסמינים של סחרחורות וחוסר פוקוס עם כאבי ראש חזרו לי במשך שבוע וחצי שבועיים מיום הבדיקה. היום כבר הכל חזר לנורמה. היום קיבלתי את התשובות והם קצת מלחיצות אותי..אני מבינה שיש לי משהו רק לא מבינה מה יש לי.להלן התוצאה: 1. ביצוע תקין של הבדיקות האוקולומוטוריות. 2. בבדיקת GAZE ניד משנה בבדיקת GAZE ניד משנה כיוון, ימינה במבט ימינה עד 6 מ/ש ופועם שמאלה במבט שמאלה עד 7 מ/ש, יתכן ממקור מרכזי. 3. בבדיקה תנוחתית- בשכיבה ניד קל סדיר פועם שמאלה, בעיניים עצומות עד 3מ/ש. 4. לא נרשם ניד בתמרון ע"ש הולפייק. 5. בבדיקה הקולרית- חולשת מבוך שמאל של 29%- מתאים ללקוי וסטיבולרי ממקור פריפרי בצד שמאל. מה יש ליייי? ממה ניתן לחטוף את הפגיעה הזו? מה זה אומר מקור מרכזי? האים יש טיפול לזה וזה בעל יכולת החלמה מלאה? או שזה משהו שאני צריכה ללמוד לחיות איתו עכשיו? יש לי תור לא.א.ג רק בעוד חודש. בנתיים התחלתי כבר להכנס לסרטים.. אשמח להבין לפחות קצת עד שאגיע לתור שלי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל מקור מרכזי הכוונה שיתכן והסחרחורת ממקור מערכת עצבים מרכזית אבל זה עדיין לא סיבה לדאגה כי ברב המקרים המקור כמו באוזן וירלי . נדירים המקורות המדאיגים. בכל מקרים , מה שחשוב זו בדיקה קלינית טובה , מה שראו מבחינת הGAZE ניתן לראות בבדיקה ווסטיבולרית קלינית חשוב להבדק ע"י מומחה סחרחורת . ובמקרה זה ע"י נוירולוג. באשר למבחן קלורי 29% כחולשה משמאל גם כאן יש להבין שעד 25% זה נורמלי. בברכה ד"ר בן דוד

27/08/2015 | 14:39 | מאת: יוסי גלבוע

שלום ד"ר בן דוד, אני בן 76 ,בריא,עושה ספורט כל יום . לפני כ 40 שנה הייתי חשוף לרעשי ירי (גם במקומות סגורים) במשך כחדשיים וללא הגנה. מאז יש לי טינטון מתמשך ורצוף .זה נשמע כמו שריקה של פלש(של פעם) כשהוא נטען. הרעש "נשמע" כל הזמן גם כאשר אני מדבר וכאשר אני צופה בטלויזיה. למזלי אני יודע להתעלם מזה וחי עם זה. לפני כ 15 שנה עשיתי את כל הבדיקות האפשריות,והרופא אמר שאין תרופה לעניין(חוץ ממכשירים שמשמיעים רעשי רקע שלא נראים לי) כל שנתיים שלש אני חוזר לרופא א.א.ג כדי לשמוע שאין חדש בנושא. האמנם ד"ר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יוסי גלבוע לך יש רעש של טעינת פלש ולי יש רעש של שדה צרצרים שנים רבות. אני שומע רעש זה רק כשאני מחליט להקשיב לו. אין היום אמצעים להעלים טנטון כרוני. יש אמצעים לשלוט בו. שליטה במתח, בתשומת הלב ובצורת החשיבה. הדבר מבוצע באמצעות טכניקות קוגניטיביות וTRT- (בעיקרו מיסוך חלקי ). אני מבין שאתה הסתגלת אבל כנראה לא מספיק מאחר ואחרי 40 שנה עדיין מחפש טיפול אולטימטיבי. אם תגיע למצב כמוני בו תשלוט בו לחלוטין . אז יעלם מהמודעות שלך. בברכה ד"ר בן דוד

20/08/2015 | 04:15 | מאת: לירז

שלום דר רציתי לשאול לפני שנה פרץ לי טינטון עקב נטילת תרופה נגד חרדה ומאז לא עוזב אך נחלש.. רציתי לשאול האם יש תרופה נגד חרדה שלא מחמירה טינטון? כי גם לאמא שלי יש טינטון חזק וכשהיא החלה לקחת לוריוון החמיר לה. תודה רבה.

20/08/2015 | 04:19 | מאת: לירז

ועוד 2 שאלות.. האם עבודה בטלפון רוב הזמן מזיקה לטינטון? ואני צריכה לעבוד ניתוח עוד מעט שאחריו אני אצטרך לקחת אנטיביוטיקה ואחי פרץ לו גם טינטון מנטילת אנטיביוטיקה ומאז אני מפחדת לקחת תרופות..איזה אנטיביוטיקה אוכל לחקת שבוודאות לא תחמיר לי? תודה וסליחה על החפירה.

שלום לך אין כל הוכחה שתרופות נגד חרדה גורמות או מחמירות טנטון גם רק אנטיביוטיקות בודדות כמו גרמיצין עלולות לגרום לטנטון. האנטיביוטיקות הרגילות לא גורמות כל טנטון. החרדות מחמירות את הטנטון. בברכה ד"ר בן דוד

18/09/2015 | 04:39 | מאת: לירז

תענה לי בבקשה זה ממש חשוב לי לשמוע חוות דעת נוספת. תודה..גם אם אתה לא ייודע תענה לי רק שאני אדע שראית את ההודעה.

17/08/2015 | 11:32 | מאת: לירון

שלום ד"ר. שאלתי אותך בעבר בפורום זה לגבי ניתוח לנושא של BPPV כרוני. הבנתי שאין אפשרות כזו. לאחר מס' חודשים ש-BPPV לא מחלים, אפילו לא בעזרת פיזיותרפיות, דיקור יפני מיוחד לורטיגו ועוד, הנוירולוג רשם לי להתחיל שימוש קבוע באגיסרק (במקום רק בזמן התקפים כמו שנטלתי בעבר לפני שהחמיר ככה). התחלתי, אך הנטילה 3 פעמים ביום עשתה לי ממש רע והחלטתי לקחת רק לפני השינה (כי גם ככה הקושי שלי הוא בזמן שכיבה ובזמן קימה אחרי שינה). באופן כללי וברור לי שאני צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל לפני- האם יש בעיה בנטילת אגיסרק אחת ליום באופן קבוע? והאם בכלל יש טעם לנטילה קבועה ב-BPPV?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון לדעתי אין כל מקום לטיפול תרופתי בBPPV. אם הBPPV חוזר פעמים רבות בצורה כרונית נהוג לבצע MRI מח. בברכה ד"ר בן דוד

17/08/2015 | 16:44 | מאת: לירון

שכחתי לציין שביצעתי MRI מוח לא מזמן והכל תקין בכל הקשור לאוזניים, אך כן נשלחתי לבירור המטולוגי בעקבות מוקדים היפראינסטים לא ספציפיים כפי שהוגדר בתוצאות. ו-ENG גם תקין, מלפני חמש שנים, אך בזמנו לא היה בתדירות כזו בלתי נסבלת. וגם בדיקות שמיעה מצוינות והכל מעולה ובקיצור- "הכל תקין והחולה מת". ממש סבל ואין תגובה לאף טיפול. אני בת 27 וכבר למעלה מעשר שנים סובלת מזה. מה עושים אם לא תרופות או ניתוח כאשר MRI תקין וזה לא מחלים לגמרי? יש משהו שניתן להציע מלבד פיזיותרפיה? אני ממש התייאשתי מזה. אציין שמומחה הסחרחורת שפגשתי קבע שהורטיגו כתוצאה מדריסה בגיל 14. תודה רבה :)

14/08/2015 | 16:34 | מאת: רואן

שלום דר האם חולשה קלורית זה delayed endolymphatic hydrops ?? האם חולשה קלורית יכולה להיות שלב מקדים לדבר הזה שהבנתי שהוא מאוד דומה למנייר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רואן יש מקרים רבים של הידרופס ללא כל חולשה קלורית. ויש מקרים רבים של חולשה קלורית ללא הידרופס. בברכה ד"ר בן דוד

14/08/2015 | 02:58 | מאת: אמיר

שלום רב אשתי זה זמן רב סובלת מהתעלפויות. ההתעלפויות באות בפרקים של כמה חודשים, לא יחסנו לזה חשיבות רבה מכיוון שהתזונה שלה לקויה (לא מרבה לאכול). ההתעלפויות מתחילות אצלה בסחרחורת, חולשה ואז שכיבה כאשר אני מרים לה את הרגליים.לאט לאט היא חוזרת לעצמה כמו גם האודם לפנים ולשפתיים. לאחרונה התעלפויות התגברו ונהיו קשות יותר לכיוון האיבוד הכרה ושאלות כמו " איפה אני". ישנו גם ליווי של נשימה כבדה מאוד. היא עשתה בדיקות דם כלליות,הייתה אצל ניורולג ואין לנו שום פתרון. אשמח לשמוע בעצתכם מה לבדוק ומה לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר במקרים אלה חשוב לבצע ברור קרדיולוגי כולל הולטר לב לשלול הפרעות קצב . כן חשוב בצוע בדיקת הולטר ל.ד. לברר ירידות בל.ד. כמקור לבעיה. העמסת סוכר יכולה לבדוק אפשרות של ירידות ברמת הסוכר תגובתיות לאכילת פחמימות. כן מומלץ בדיקת TILT TEXT לברור המערכת האוטונונומית . אם הכל תקין יש ברר מקור נפשי לבעיה. בברכה ד"ר בן דוד

16/08/2015 | 09:25 | מאת: אמיר

תודה על הענות וההמלצה ד"ר מאוד מעריך זאת. מתברר כי כשאשתי הייתה חיילת נבדקה האופציה בנושא הולטר לב והכל נמצא תקין. מה שכן היא סובלת ממנו זה לחץ דם נמוך מסתבר. האם באמת נושא של לחץ דם הוא הבעיה העיקרית? אני מקווה שמשהו לא גרוע מכך. תודה מראש אמיר

13/08/2015 | 18:44 | מאת: רואן

שלום דר אני סובלת מחולשה קלורית ויש לי כאבים באוזן החלשה וטינטון ממושך שמורגש בלילה . שמעתי על טיפול בנרות ההופי שמנקה ומנקז מים מצטברים ומשפר את השמיעה ( השמיעה אצלי עדיין תקינה ). אני מבקשת ממך הכוונה אם מומלץ או לא מסוכן לעשות דברים כאלה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רואן אם יש חולשה קלורית, כאבים וטנטון באותה אוזן יש להמשיך ברור לברר מקור הבעיה. באשר לנרות שציינת אין כל נסיון עם טיפול זה, אך מבחינה רפואית לא נראה לי כל הגיון ביעילות טיפול זה במצב שתארת. בברכה ד"ר בן דוד

10/08/2015 | 18:04 | מאת: נא

הי לאחרונה חוויתי 3 התקפי סחרחורת וכאבי ראש הנמשכים כל פעם 24 שעות כאשר ביום למחרת יש רק כאבי ראש והרגשה של ריחוף ובינהם מעל חודש כל פעם היה לי ורטיגו בעבר זה מרגיש שונה וגם רופא שלל זאת בבדיקת ct לא התגלה דבר ואני כל פעם חרדה להתקף הבא.... ההתקף מתחיל בקימה משינה מתבטא בסחרחורת סיבובית בחילה נוראית הליכה לא יציבה והדבר היחיד שעוזר זה ישיבה עם הטיה אחורה על כרית גבוה אשמח לעזרה ממה נובע וכיצד ניתן להמנע תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך היה מאד עוזר לכתוב פרטים בסיסיים שיעזרו לי לייעץ לך ,כגון גיל, בעיות רפואיות נוספות. האם הסחרחורות תנוחתיות או גם ספונטניות. האם את סובלת ממיגרנות. סוג זה של סחרחורת יש לעיתים במיגרנות. החרדה להתקף הבא מזרזת את בואו. חשוב לטפל במתח וחרדה דבר שעשוי למנוע התקפי הסחרחורת . בברכה ד"ר בן דוד

29/10/2015 | 14:34 | מאת: נא

הי ד"ר אני בת 34 , החרחורת אינה סיבובית אלה יותר הרגשת אי יציבות קושי בהליכה בעיקר ראש צף כבדות ובחילות , היה לי כבר התקף רביעי מאז ושאלה קטנה- החלפתי כרית לכרית אורתופדית מאז לא היה התקף, האםיכול להיות קשר בין הצוואר להתקפים?

09/08/2015 | 10:47 | מאת: שלי

לפני שלושה חודשים ילדתי בן בכור בלידה קיסרית קשה וטראומטית. ברקע יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. בהריון העלו לי את המינון של הבלוטה ולאחר הלידה סבלתי מחוסר איזון בבלוטה (הפכה ליתר פעילות) . במקביל סבלתי מאנמיה אחר לידה. יום אחד היתה לי סחרחורת קשה שבעקבותיה סבלתי מחרדה קשה (נבהלתי מאוד) וגם הופיע הטנטון בהמשך... הרבה דברים משולבים זה בזה ולכן האבחנה קשה. הייתי אצל רופא אאג שאמר שהאוזן נראה לו תקין. והפנה אותי לבדיקת שמיעה. כרגע הבדיקות גם תקינות, גם הבלוטה מאוזנת אבל אני עדיין חשה רע מאוד, כל היום מסוחררת כזה (מן חוסר פוקוס) תחושת ריחוף עייפות וחולשה. אני לוקחת גם ציפרלקס לחרדה. מה יהיה??? מה זה יכול להיות?? האם תגובות כאלו פסיכוסומטיות והן עוברות?? זקוקה נואשות לעזרה מאיפה להתחיל...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי אכן יתכן שהתופעות פסיכוסומטיות . כדאי יעוץ נוירולוגי ואם תקין להתיעץ עם פסיכיאטר .חשוב התאמה נכונה של הטיפול למצבך . ככל שמקדימים יוצאים מזה מהר יותר. בברכה ד"ר בן דוד

07/08/2015 | 21:52 | מאת: בתיה

לכבוד ד"ר בן דוד אני סובלת מטינטון מטריף של משפר ימים והפסקות וטינטון יחסית נסבל כל הבדיקות אוזניים .מוח ,חולטר לחץ דם ,ENG תקינות. התייעצתי עם מספר רופאים קיבלתי תרופות פסיכיאטריות כגון קלונקס ,קסנקס,איפקס ונוספים.התחלתי לקחת לא עזרו אבל תופעות לוואי לא מעט. מה תפקידם של התרופות והאם זה עוזר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה מטרת התרופות היתה להקטין התגובה לטנטון. הטיפולים שעושיים לשפר התגובה לטנטון הם TRT וסדנאות לתירגול טכניקות קוגניטיביות הרפיתיות עם שליטה בתשומת הלב. בברכה ד"ר בן דוד

שלום רב, אני בן 30. בריא בד"כ. לפני כשלושה שבועות היו לי כאבי תופת באוזן שמאל. האבחנה הייתה דלקת אוזניים חיצונית. לקחתי טיפול. לאחר שבועיים אני גם בבוקר והכרית בדם. והפרשות של דם. מהאוזן. הלחתי ישר לבית חולים שטפו לי עם מי חמצן ולא ראו כלום. חזרתי לביקורת והאבחנה היא: אוזן שמאלית תהליך כרוני. תופית מעובה ואדומה. קרע קטן. מתחת לקרע נראת כולסטאטומה. עשיתי סיטי ואילו התוצאות: אוזן שמאל- מלאות רקמתיתבגודל 7 מ"מ אשר תופס SCUTU, עצמות השמע, תופית. חשש להרס של ה. SCUTUM תמונה רנטגנית של CHOLESTEATOMA. מלאות במספר תאים המסטואיד. מבנה האוזן הפנימית, כולל תעלות השמע הפנימיות הודגמו תקינים. לא הודגמה פתולוגיה בזוויות צרבלו-פונטיניות. התעבות של רירית בסינוסים המקסילרים בשני הצדדים. אסימטריה ומלאות רקמתית בנאזופרינקס משמאל. סיכום: שינויים באוזן השמאלי כמתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי לא הייתה שאלה בדברים שכתבת. אכן התאור שלך מתאים למצב בו יש צורך לניתוח מסטואידקטומיה כדי למנוע המשך התהליך ההרסני באוזן. האסימטריה והמלאות הרקמתית בלוע האף דורשת אף היא ברור באמצעות סיב אופטי. בברכה ד"ר בן דוד

06/08/2015 | 13:01 | מאת: בתיה

בעלי סובל מטנטון מעל שנה בזמן שהטינטון יחסית חזק גם לא שומע טוב. בדיקת השמיעה אלולה להיות לא נאמנה. שאלה בדיקת ברה יכול לאשר או לשלול בדיקת שמיעה והעיקר האם עצם הבדיקה יכול לגרום להחרפת הטינטון.בתודה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה בדיקת BERA מאשרת בד"כ את בדיקת השמיעה והיא לא קשורה בטנטון. אמנם בבדיקת הBERA משמיעים צלילים , אבל בד"כ לא גורמים להחמרת הטנטון ואם כבר מוחמר אז רק זמנית. בברכה ד"ר בן דוד

06/08/2015 | 12:28 | מאת: מורן

האם העובדה שיש טנטון בצד אחד (ימין) יכולה לעזור באבחנה? בנוסף גם תחושת סחרור וחוסר שיווי משקל- מה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן טנטון חד צדדי עם וללא סחרחורת דורש ברור למקור הבעיה שאמנם ברב המקרים לא מדאיג. יש צורך לבדיקה קלינית ע"י מומחה סחרחורות אא"ג או נוירולוג אשר בד"כ מפנה לברור נוסף כמו הדמיה. בברכה ד"ר בן דוד

06/08/2015 | 08:27 | מאת: יעל

שלום רב, אני סובלת ממחלת המנייר (אוזן ימין) כ 7 שנים (כמובן לקח זמן עד ששללו את כל שאר הדברים והמחלה אובחנה), אני מטופלת ע"י רופא א.א.ג, טופלתי ע"י רופא א.א.ג שמתמחה במחלה ועברתי לפני כחצי שנה לטיפולו של פרופסור שגם מתמחה במחלה. אני נוטלת ביום 3 כדורי אגיסרק ו- 2 כדורי דיזותיאזיד ומקפידה על דיאטה דלת נתרן (שזה קשה שלעצמו....). התסמינים שלי הם ירידה בשמיעה לסירוגין, צפצופים, טינטונים, רעש רוח, אוזן סתומה, רעשים שמכאיבים וכמובן התקפי סחרחורת. ההתקפים שלי אינם קצרים אלא מתמשכים ימים ואף הרבה יותר (נאמר לי שאלו לא ההתקפים עצמם אלא לאחר התקף נשאר "מצב רקע"). לאחרונה, הרעשים באוזן, התחושה שהאוזן סתומה, הרגשת חוסר השמיעה (לא בדקתי כי נמאס לי לרוץ לבדוק), הרעשים המכאיבים, החריפו ולא עוברים כבר למעלה מחודש וחצי. הסחרחורת מורגשת ברקע, אבל כרגע לא מונעת תפקוד. מה עוד ניתן לעשות ??? מאוד קשה לחיות ככה - לתפקד בעבודה ובבית עם 3 ילדים. כל הרופאים אומרים שאין מה לעשות יותר מידי אבל אני מסרבת לקבל את הגזירה הזאת. האם בכל זאת ניתן לעשות משהו נוסף על מנת לשפר את מצבי ? תודה מראש (וסליחה על המגילה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל עם שני כדורי דיזותיאזיד ליום יש לעקב על ערכי נתרן ואשלגן בדם אשר עלולים לרדת בעקבות טיפול ממושך . ליש אפשרות של הזרקות דרך עור התוף של סטרואידים והמצבים קשים יותר גם סוג מסוים של אנטיביוטיקה המשתקת החלק הקשור לסחרחורת של האוזן הפנימית. אם אצלך אין סחרחורות חזקות אולי ניתן להסתפק בסטרואידים. חשוב ביותר למנוע התקפי המחלה ולהקל על תסמיניה ע"י טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שיטות הרפיה. כמו במיגרנה גם מחלת מנייר מוחמרת ע"י מתח. בברכה ד"ר בן דוד

30/07/2015 | 12:21 | מאת: יעל

שלום, אני בת 37 וסובלת ממנייר כבר יותר מ- 10 שנים וב-7 השנים האחרונות נוטלת בטיסטין באופן קבוע אך במינון נמוך, חצי כדור בלבד ביום. האם יש סכנות בשימוש ממושך בתרופה? אני כן מרגישה שיש שיפור במצבי ולא ארצה להפסיק ליטול את התרופה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל בטיסטין ובמיוחד במינון שאת לוקחת. לא גורם נזק. בברכה ד"ר בן דוד

29/07/2015 | 11:38 | מאת: לינה

שלום רב! יש לי סחרחורת וטיניטוס. השמיעה שלי בסרר. אני חשה סחרחורת פחות או יותר במהלך כל הים כל יום. רציתי לשאול: האם השחיה בבריכה עסויה לאזור בבעיע זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינה כדי לענות לשאלתך יש צורך לקבל יותר מידע על הסחרחורת. או להמשיך ברור . שחיה בד"כ לא מזיקה ואף עוזרת ברוב מקרי הסחרחורת בברכה ד"ר בן דוד

28/07/2015 | 22:04 | מאת: רחל

אני בת 20 בריאה בדכ לאחרונה נסתמות לי האוזניים באופן מפתיע וביומיים האחרונים יותר וגם כאבים חזקים באוזניים (אמא מספרת שהייתי סובלת הרבה ממים באוזנים אבל פעם אחרונה שעשיתי שאיבה הייתה בערך בגיל 4) בנוסף מופיעים לחצים בראש באיזור שמעל המצח לכל האורך בין אוזן לאוזן בעיקר בבוקר או לאחר שנצ אני מרגישה את הלחצים עם כל תנועה שלי ולא, אני לא קמה במהירות מהמיטה .. הבנתי ששריר תפוס יכול לעשות כאבים בראש הצוואר שלי היה תפוס אבל הוא כבר השתחרר והלחץ נשאר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל כדאי לבצע צילום מערות האף לי התאור שלך תיתכן דלקת במערות האף. כן חשוב לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה כדי לברר התלונה בקשר לאוזניים בברכה ד"ר בן דוד

27/07/2015 | 12:59 | מאת: שואלת

שלום, כשאני מדברת יחסית בקול רם אני שומעת בסוף הדיבור רעש כמו רוח בראש בצד האוזן (בדומה לרעש שמופיע כשמפהקים). האם מדובר בשריר שנמתח? האם זה קשור לנקב בעור התוף? את הנקב יש לי כ10 שנים ואילו התופעה הזו נמשכת כשנה. יש מה לעשות עם זה? זה מאוד מציק לי במיוחד כשצריך להעיר לילדים ולהרים את הקול. אגב, בשכיבה התופעה קורית יותר ובלי שאני מרימה את הקול במיוחד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ככל הנראה התופעה קשורה בתעלה במחברת את האוזן התיכונה ללוע שמאחורי האף. כמו בפיהוק, שינויי לחץ בפה ובלוע גורמים למעבר האויר דרך תעלה זו ולעתים נשמע רעש כזה.אפשר לבדוק פתחי התעלה באמצעות סיב אופטי. בברכה ד"ר בן דוד

26/07/2015 | 23:48 | מאת: חן

היי דר רציתי לשאול האם ריטלין מחמיר טינטון? והאם יש תרופה נגד חרדה או תרופה שעוזרת לבעיות ריכוז שלא מחמירה טינטון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן בד"כ ריטלין לא אמורה לגרום או להחמיר טנטון אם כי עקב הפעולה הממריצה עלולה בעקיפין לגרום לתחושת התגברות הטנטון. יחד עם זאת כשהריכוז והשליטה בקשב מתחזקים תודות לריטלין ניתן לשלוט בקשב ולא להתמקד בטנטון. בכל מקרה יש צורך במעקב רפואי ישיר לברר זאת או למצוא אלטרנטיבה אחרת . בברכה ד"ר בן דוד

שלום אני חולה מזה 8 שנים במחלת מנייר קשה . ובנוסף לכך יש לי דיסק בצוור ירידה בשמיעה . באוזן שמאל 60% באוזן ימין 38% טנטונים צפצופים חזקים וכאבי ראש ולחץ בעניים , אני נוטל תרופות מזה שמונה שנים אגיסרק 5 כדורים ביום לאחרונה נאלצתי לקחת כדורי הרגעה מבסכיאטר להרכיב משקפיים לצערי לפני 3 שנים פניתי לבטוח לאומי אחרי שאבדתי תקווה שאני הולך להחלים , אבל ממש מנסים להתעלם ממני . המחלה גרמה לגרושי מהעבודה כשכיר ומאז אף אחד לא מוכן להעסיק אחד שחולה כמוני אני משתדל לפרנס את עצמי בקושי . וגרמה לי לא לעבוד בצורה מסודרת לפחות 4/5 שעות ביום לפעמים אני ממש משותק ולא יוצא מהבית לימים ! השאלה שלי למה לא מודים שזו מחלה מאד מאד קשה אני עדיין צעיר והתחתנתי לפני שנתיים ולגיד את האמת אפילו אשתי לא ממש מסתדרת עמי במחלה הזו בבקשה תעזרו לי אין לי פרנסה אחרת תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי אם זה כל הטיפול שקיבלת למחלת מנייר , יתכן שיש מקום להשלים הטיפול באמצעים נוספים שקיימים היום. יש תוספת משתנים כמו אורמוקס או דיזותיאזיד,. אם לא עוזר ניתן גם לבצע הזרקות לאוזן של סטרואידים ואף גנטמיצין . בברכה ד"ר בן דוד

27/07/2015 | 19:24 | מאת: עדי

תודה על התשובה שלך דר דוד . מבחינת טפולים עשו ממני עכבר מעבדה במשך 6 שנים ושום דבר לא עזר ואמת שאני לא סובל מפחד גבהים להפך בגלל זה נפלתי פעמים רבות תוך כדי התקפי סח מגובה . ואני כמעט בטוח שאין תרופה למחלה זו והי מאד מדכה את החולה והמטפל . בקשר לאורמוקס אחרי תקופה לא ארוכה החליטו להפסיק את הטפול בה עכב הפרעה בקצב הלב הנגרמת מכל הנראה מהתרופה . בקשר להזרקות אני עדיין לא החלטתי כי נתנו לי סכוי מאד קלוש 50/50 . על ידי דר טהה מוחמד מכפר קאסם . השאלה שלי האים יש מצב שהמדינה ומשרד הבריאות אכן לא מודה שמחלת המנייר בכל סוגיה ממש לא קובעת ניכות אובדן כושר עבודה ושמחת חיים וריסוק נפשי וגורם מאד חשוב לפגיעות פיזיות ואפילו מסכנת את חיי החולה ?!?! למה בטוח לאומי מתעלם מאתנו ?! מהו החוק והאחוז שנקבע בספר משרד הבריאות בנושה זה ?! תודה

25/07/2015 | 09:31 | מאת: מירי

היי אני בת 23 אתמול הייתי במסיבה שתוך כדי המסיבה הרגשתי שהמוזיקה רועשת מידי וכשחזרתי הביתה האוזניים היו סתומות ושמעתי צפצוף חזק באוזן כמו צפירה , זה מפריע לי לישון והעיר אותי אחרי 4 שעות אני מפחדת שזה ישאר לנצח , זה אמנם פחת במקצת בבוקר , אבל זה יעבור ?

25/07/2015 | 11:57 | מאת: מירי

וגם יש לציין שבמהלך שהותי במסיבה הרגשתי ממש צריבה באוזן כי היתה מוזיקה חזקה ואוזן שמאל כואבת לי היא סתומה ויש עליה לחץ זה יעבור?

שלום מירי התופעות עקב הפגיעה של הרעש לאוזן הפנימית . ברב המקרים אכן עשויות לחלוף. אך , אם עדיין קיימות , יש לפנות בדחיפות אפילו לחדר מיון לבצוע בדיקת שמיעה לברר צורך בטיפול . בברכה ד"ר בן דוד

23/07/2015 | 22:08 | מאת: אדוה

שלום ד"ר בן דוד כבר פעמיים בארבע החודשים האחרונים שקרה לי שפתאום הרגשתי סחרחורת נוראית הכל הסתובב סביבי והרגשתי שקשה לי לשלוט על העיניים אני עוצמת עיניים ויושבת כמה דקות בודדות וזה עובר ממה זה יכול להיות? אני גם בהריון כרגע אבל בשבועות מוקדמים (חודש רביעי) בדיקות דם מלפניי חודשיים תקינות בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים תקין לחץ דם נמוך מההריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדווה קשה לענות לך מבלי לדעת פרטים נוספים על הסחרחורת שלך . במיוחד האם הסחרחורת ספונטנית או מופיעה בשינוי תנוחה. יש צורך גם בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה סחרחורת אא"ג או נוירולוג אשר יחד עם אנמנזה מפורטת ולפי הצורך השלמת ברור יוכל להגיע לאבחנה וטיפול. ברב המקרים הסחרחורת ניתנת לטיפול. בברכה ד"ר בן דוד

22/07/2015 | 08:59 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 27. לפני כעשור נחבלתי באוזן שמאל וכתוצאה מהמכה נהיה לי נקב בטופית. לפני מס' שנים עברתי ניתוח לסגירת הנקב. יש ירידה שמוגדרת קלה בשמיעה באוזן שמאל (לא היה שינוי ממשי אחרי הניתוח). איני מרכיב מכשיר שמיעה - לפחות עד לזמן זה מעבר לבלבול בכיוונים ואכן ירידה קלה לא חשבתי על שימוש. מה שכן, מאז אותה מכה, יש רעש מונוטוני קבוע באוזן שמזכיר "שלג" שהיינו רואים פעם בטלוויזיה, או רעש בכיוון של "תסססססס...". ברוב הזמן ואולי כמי שהתרגל לחיות עם זה, זה בסה"כ לא מאוד מפריע, אין ספק שבסביבה שקטה זה מורגש יותר. לא התעניינתי בעבר בפתרונות, אך האם ניתן היום לעשות משהו בכדי לשפר את איכות החיים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור אחד הדברים שעשויים לעזור להתמודדות עם הטנטון אכן זה מכשיר שמיעה דיגיטלי . מעבר לשיפור השמיעה עם שיפור תחושת מיקום הצליל הוא ממסך הטנטון הקיים בד"כ באותם תדרים של לקוי השמיעה. כשתדרים אלה ממוסכים מצלילים חיצוניים שלא שמעת קודם , אתה מתרגל לא להקשיב לו ואז גם כשאתה מסיר המכשיר לע"ק הטנטון לא קיים במודעות כמובן יש טכניקות נוספות שממזערות המטרד כמו TRT ובמיוחד טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה ד"ר בן דוד

19/07/2015 | 19:57 | מאת: טוני

אני סובל מטינטון חזק לעיתים רק באוזן שמאל שעובר לאחריי זמן לימין לפעמים רק המוח כלומר רעש בראש בלי אוזניים . כל הבדיקות כולל בדיקות הדמייה ,ENG,אנצפלוגרם הכל תקין יש לי כן ליקוי חמור בנוני בתדרים הגבוהים . כל הטיפולים עדיין נכשלו אני קיבלתי המלצה כמעט לכל הכדורים הפסיכיאטרים האפשריים קניתי את כולם ולא השתמשתי אף פעם אני בשנות ה70של חיי מה יועלו הכדורים .רופא אחד "מומחה" אמר מצבי סופי האם זה פסק דין? עד כמה הכדורים יכולים לעזור אם בכלל הטיפול הקוגניטיבי מתאים גם לגיל שלי? סליחה על אין סוף שאלות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טוני כשאתה שומע הטנטון בראש זה בד"כ אומר שהגרוי שווה בשתי האוזניים . הטנטון בד"כ מאותו מקור של נזק לאוזן הפנימית בתדרים הגבוהים . יש אפשרות לשפר המטרד בצורה משמעותית בעיקר דרך טכניקות קוגניטיביות , TRT ואם יש מקום גם מכשירי שמיעה דיגיטלים. במרכז יש סדנה קוגניטיבית ספציפית לטנטון. בברכה ד"ר בן דוד

19/07/2015 | 13:36 | מאת: גלי

האם קאנביס רפואי משפיע על טינטון ? לפי מה שקראתי אנשים שהשתמשו בקאנביס רפואי למטרה אחרת וגם סבלו מטינטון, דיווחו על תחושת הקלה או שפחות הוטרדו מהטינטון. יתכן שהסיבה לכך היא שהקאנביס הרפואי משרה רוגע ואז גם הטינטון נרגע. האם נכון הדבר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי אכן נכון מה שכתבת. הקנביס לא עוזר ספציפית לטנטון. כמו במצבי כאב השפעתו כללית. בברכה ד"ר בן דוד

שלום, אני בהריון שבוע 25. מהחודש השני להריון יש תחושה כללית רעה שעיקרה סחרחורות וכאבי ראש, מחמיר בתקופה האחרונה עד לרמה של ימים שלמים בהם אני לא מסוגלת לתפקד. ההריון תקין. ראו אותי שני נוירלוגים ושני רופאי עיניים, הבדיקות שלהם תקינות. בבדיקות דם מקיפות רק תוצאה אחת מעט חריגה, 15 בריכוז לויקוציטים, אבל הבנתי שזה הגיוני בהריון. הפנו אותי ל-MRI, אבל התור עוד הרבה זמן. בכל מקרה, יש לנו הרגשה שהתוצאה תהיה תקינה. האם לדעתכם זה קשור להריון או לא? רופאי הנשים אומרים שלא קשור כי תופעה ארוכה שאינה חולפת ולא שכיחה בהריון. הנוירלוגים אמרו לנו שכנראה כן קשור להריון. יש עוד מה לעשות? אנחנו עובדי עיצות ואני כבר לא מתפקדת בכלל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לברר קשר לאוזן הפנימית יש מקום לבדיקת שמיעה וכן לבדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורת אא"ג או נוירולוג. לעיתים תופעות ממושכות של כאב ראש וסיחרור דמוי שיוט קשורים בסומטיזציה של מתח נפשי. זה יכול להיות בטוי גופני למתח המודחק תת הכרתית.כדאי גם ברור בכוון זה. בברכה ד"ר בן דוד

11/07/2015 | 15:41 | מאת: אלירן

שלום לד"ר בן דוד, כבר תקופה של שנים ארוכות אני סובל מטינטון(בעיקר באוזן ימין), בעיקר בסיטואציות של שקט וכדומה. עשיתי בדיקת שמיעה לפני כשנתיים ומסרו לי שהשמיעה תקינה ופשוט ירדתי מהנושא. בשנה האחרונה התווסף אלמנט נוסף, שאודה לך אם תאמר לי כמה הוא קשור לנושא הטינטון. מה שקורה, קשה קצת לנסח במילים האמת - אני מרגיש באופן אקראי לחלוטין, בבית, בעבודה וכ'ו - סחרחורות מוזרה. לצורך העניין, לא כמו סחרחורת כתוצאה מסיבוב בקרוסלה, אלא סחרחורות של חוסר פוקוס - הראש והמבט שלך הופכים לכבדים, וכאשר אתה מביט אתה רואה את התמונה בצורה לא ממוקדמת ומפוקסת. אגב, זה יכול להימשך שעות ארוכות ברצף. האם ד"ר עלול להיות קשר ישיר בין הטינטון לסחרור המתמשך? הייתי אצל רופא משפחה לפני תקופה - הפנה אותי לנוירולוג. כלום ושום דבר. בנוסף אני אדם הסובל מOSD, מה שרק מקשה על הנושא. אודה לך לתשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלירן לדעתי עליך לפנות למומחה לסחרחורות בתחום אא"ג או נוירולוגיה . מאחר ויש קשר בין סחרחורות וטנטון חד צדדי. יתכן ששניהם נובעים ממקור האוזן הפנימית או מעבר לה. מומלץ בדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקות נוספות לברור הממצא לפחות BERA . בברכה ד"ר בן דוד

09/07/2015 | 05:39 | מאת: ורטיגו זה רע

כבר חודש שאני סובלת מהתקפי ורטיגו עולים ויורדים,בקרתי אתמול אצל רופא אאג שעשה לי פיזיוטרפיה שגרמה לסחרחורת שוב ואז העלימה אותה למספר רגעים. הרופא קבע שזה bppv. היות והייתי בהלם מהחוויה לא שאלתי שאלות ושכחתי לציין שבשנה האחרונה יש לי רגישות חזקה מאוד לרעשים,במיוחד של שקיות מרשרשות,זה יכול להוציא אותי מהדעת. האם יש קשר לרגישות הזו ולורטיגו? האם יש פתרון לורטיגו? האם אצטרך להתמודד עם הפחד מההתקף הבא כל חיי? מה בדיוק רואה הרופא בעיני בזמן הסחרחורת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם אכן זה BPPV זה טוב כי מקור הסחרחורת הוא בעיה מכנית שלא קשורה בכל מקור בריאותי מדאיג ושניתנת לפיתרון ע"י פיזיותרפיה לעיתים קרובות חד פעמים. עם תרגול יומי קצר ניתן ברב המקרים למנוע ההתקף הבא. בהתמקדות בתנועות העיניים ניתן לאבחן את הסחרחרות שמקורה במערכת הווסטיבולרית של האוזן הפנימית אשר אחד מתפקידיה הוא לקבע המבט בזמן תנועת הראש. בברכה ד"ר בן דוד

בהמשך לתשובתי הקודמת אשר לדעתי עשויה להוריד מפלס החרדה שלך, עליך לטפל במתח ובחרדה . כל הרגישות לרעש והפחד מההתקף הבא מצביעים על רמה גבוהה של מתח אשר רק מגביר את המטרד. הטיפול יכול להיות לאו דווקא תרופתי. טכניקות קוגניטיביות עם תרגול הרפיה ושליטה בתשומת הלב עשויים להועיל. בברכה ד"ר בן דוד

07/07/2015 | 12:15 | מאת: עדי

שלום ד"ר בן 30, התעוררתי באמצע הלילה והרגשתי שהחדר מסתובב לא ייחסתי לזה חשיבות רבה והמשכתי לישון. שהתעוררתי בבוקר חזרו שוב סחרחורות חזקות ממש כל החדר מסתובב ועצמים זזים לכמה שניות ועבר. מאז כל פעם שאני נשכב לאחור לכמה שניות ואז מתרומם תוקף אותי סחרחורת חזקה וחוסר יציבות שלא חוויתי לפני אף פעם, ואחכ שאני נעמד יש סחרחורת חלשה ובחילה שדועכת עד שאני שוכב שוב והכל חוזר מהתחלה. אשמח לחוות דעת. הדבר חדש ומלחיץ נורא. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי התאור שלך מתאים לתופעת נשירת ה"קריסטלים " באוזן הפנימית. האבחנה קלינית פשוטה כך גם הטיפול פשוט ויעיל ע"י פיזיותרפיה קצרה. כמובן זו השערה בלבד. חשוב להבדק ע"י מומחה לסחרחורות . בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2015 | 16:41 | מאת: ג'ינה

היום בבוקר עשיתי קצת כפיפות בטן ומעט תרגילי ספורט בשכיבה שאני עושה כמעט מידי יום ופתאום קיבלתי תחושה לא מוכרת של כובד וערפול של הראש וסחרחורת כאילו אני מתהפכת במהירות עצומה בתוך גלגל . נשכבתי למספר דקות. ושוב המשכתי בתרגיל וזה שוב קרה. חשבתי שזו אולי עיפות והלכתי לישון כשעתיים . כשהתעוררתי שכחתי מזה. ואז התרוממתי לישיבה במיטה וזה שוב קרה בעוצמה. מה זה יכול להיות ? אילו בדיקות עלי לעשות? לאיזה רופאים עלי לפנות? אני אשה בריאה בד"כ בת 58 . נוטלת אלטרוקסין מזה מספר שנים ולאחרונה גם סידן וויטמין D . בדיקות דם מלפני 3 חודשים תקינות להוציא חסר בויטמין D =30 ועליה גבולית ב TSH ל 5.07.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ג'ינה הדבר השכיח ביותר שגורם למצב שתיארת זה נשירת ה "קריסטלים " באוזן הפנימית - דבר יחסית שכיח שהטיפול בו פיזיותרפיה קצרה. כדאי בכל זאת לעבור גם בדיקת לחץ דם בשכיבה ועמידה ואם אין הסבר גם בדיקה קרדיולוגית לפני חזרה לפעילות. בברכה ד"ר בן דוד

04/07/2015 | 13:05 | מאת: משה

אני סובל מסחרחורות מזה כ 3 שנים, בהתקפים עם מרווחים גבוהים, ללא יכולת לעמוד או לזוז (או להיות פעיל כלל) בזמן הסחרחורת למשך כיומיים, בהתקף האחרון גם הקאתי וטמפרטורת הגוף שלי צנחה ל 34.5 מעלות עם זיעה קרה. לא הייתה לי רגישות לאור (כמו במיגרנות) או כל כאבים שהם. כשלושה ימים לאחר ההתקף הזה ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון (אני חי בחו"ל) והוא אפיין לי את מחלת מניאר. הוא ערך לי בדיקת שמיעה - והשמיעה שלי מעולה. ערכתי מחקר קטן ובכל המקרים מתוארים צפצופים באוזניים או פגיעה בשמיעה בזמן ההתקף - מה שאין לי כלל. היו לי בעבר צפצופים באוזניים אבל בטווח זמן רחוק מאוד מהתקף וללא קשר אליו. האם ייתכן לסבול ממלחת מניאר כאמור - כלומר ללא פגיעה בשמיעה או צפצופים? לא מצאתי לכך סימוכין... מצאתי שישנן מחלות אחרות הקשורות להתקף מרחבי ולא נשמע לי הגיוני - בגלל אופי המחלה ומבנה האוזן - לסבול ממנה ללא פגיעה בשמיעה. הרופא מתכנן לשלוח אותי ל MRI אבל זה יקח שלושה חודשים. אני בן 45, אוכל רק אוכל בריא, במעט ללא סוכר, אוכל מלח במידה, לא שותה אלכוהול כלל ושותה כוס קפה אחת ביום. לוקח לי כשבוע לחזור לשגרה אחרי התקף (כולל חוסר יכולת להסתכל על מסך מחשב, גורם לי לאי נוחות). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה אכן סחרחורת ללא כל תופעות שמיעתיות לא מתאימה למחלת מנייר אם כי יש מצבים נדירים בהם יש רק הסימנים שציינת. איזה ברורים עברת מעבר למערכת השמע? חשובה כאן אנמנזה מפורטת דבר שקשה לעשות במסגרת הפורום. בברכה ד"ר בן דוד

28/06/2015 | 12:41 | מאת: נלי

ד"ר שלום רב, לפני כשבועיים אושפזתי עקב ירידת שמיעה פתאומית דו צדדית, טיפול בסטרואידים במתן דרך הפה, אוזן ימין חזרה לעצמה אך אוזן שמאל מרגישה לי אטומה ובנוסף טינטונים. הסיפור הנ"ל גם היה לפני שנתיים , גם דו צדדי, אשפוז וטיפול בסטרואידים, אז עבר בסיום הטיפול בשתי האוזניים ושמיעה חזרה לקדמותה-כמעט. MRI תקין. כרגע תחושת האטימות באוזן מאוד מכבידה על הראש והצוואר, תחושה של חוסר מיקוד, עייפות מרובה, מידי פעם סחרחורות וכמובן טינטון של נפסק. הרופאים שלחו אותי לבדיקות דם ANTINUCLEAR Ab שיצאה Negative האם מעבר לזה יש לך אולי המלצה מה כדי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2015 | 12:43 | מאת: נלי

שכחתי לציין שאני בת 31 ללא מחלות ברקע

שלום נלי אכן הקליניקה מתאימה לבעיה של מערכת החיסון ולא תמיד בדיקות המעבדה כמו ANA מאתרים זאת. כדאי להתייעץ עם מומחה אימונולוג. בברכה ד"ר בן דוד

29/06/2015 | 11:26 | מאת: נלי

תודה רבה

02/07/2016 | 23:15 | מאת: איילה דוסטרי

הי נלי לא ראיתי שקיבלת תגובה אשמח לשמוע מה הדיאגנוזה