ניסטגמוס חדש לילד אודה לתשובתך

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

16/07/2022 | 20:43 | מאת: אלה

שלום בני בן 7. עבר בירורים בגיל שנה עקב התקפות של הקאות קשות פוטופוביה סחרחורות. קושי לשכב לאחור בהתקף. נבדק גם על ידך ונשלל ורטיגו. לאורך השנים הנתקפים התרווחו אבל התארכו. בחצי שנה האחרונה החמרה תוך כדי טיפול בדפלפט שבהתחלה הועיל מאוד ואז כאמור החמרה התקפים תכופים יותר וממושכים יותר. הפסקנו את התרופה. מזה כמה חודשים שסובל מהתקפות פעמיים בחודש כל אחת שבוע וחצי. כן ממצא חדש ניסטיגמוס קל בעינים. הוא גל איטי יחסית אבל לא ברור אם זה חלק מהאופי או החמרה. עבר 4 בדיקות קרקעית עיניים תקינות בעבר. עבר אנאראיי מח ואמארוי ללא חומר ניגוד, נמצא תקין לחלוטין מחבד נוזל בארובות העיניים ופיתולים בעצב הראייה. אנחנו נאלצים לפתוח את כל הבירור מחדש... ממש מבאס... בן 7 ולא פשןט חרוץ לבדיקות. מתחונן גם על כאב בשכיבה גם בין התקפים, חא ברור אם זה כאב או לחץ או סירחורת כי הוא בן 7 ולא מבין את ההבדלים. רציתי לדעת האם כדאי לעבור שוב בדעקה על ידך לעניין הניסטיגמוס? וכן המלצת בתקופתו שאם חוזרים על אמאראיי לבצע בדיקה לאוסניים גם בהדמייה, איזו בדיקה כדאי לבקש. ושלישית, צריך בדעקת שמיעה? אנמ מאוד רוצה להימנע מבדיקת אמאראיי מאוד מאוד בגלל כל סיבה אפשרית גם ההרדמה גם חומר ניגוד גם ילד שנמאס לו מבדיקות. האם יש סיכוי שהניסטיגמוס הוא סיבוך של שימוש בדפלפט? האם ייתכן שהוא קשור לאוזן או משהו פשןט שניתן לאבחן אצל מומחה במקום אמאראיי? הטם ניסטיגמוס יכול להיגרם ממיגרנה גם חא בשיא ההתקף? או מכאב עצבי הלודיניה? כדאי לבצע בדיקת שמיעה? הניסטיגמוס מופיע לפחות למיטב אבחנתי לסירוגין. כחומר יש תקופה שאני רואה עליו ויש שלא. תודה ענקית

ערב טוב, איני יכול לענות על השאלות האלה כאן בפורום. מציע לחזור אליי או לגשת לרופא אחר בתחום כדי להחליט.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)