שעווב באוזן עם חשד לכולסטאטומה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/08/2022 | 04:24 | מאת: שגית

שלום רב, האם שעווה שהייתה תקועה באוזן לפחות כשנתיים והתקשתה מאוד , עד כדי קושי רב להוציאה, יכולה לגרום ולהיות הסיבה היחידה בלבד לגרימת כולסטאטומה באוזן? בגיל 50. ושאלה שנייה: למה לא ניתן דבר ראשון לעשות ביופסיה לבדוק האם מדובר בכולסטאטומה? לפני שעושים ct ונחשפים לקרינה ואו mri שצריך לעשות עם חומר גדליניום? והאם שעווה באוזן יכולה לגרום לטנטון. אודה מאוד לתשובתך.

1 - שעווה לא גורמת לכולסטאטומה. 2- לרוב לא ניתן להגיע אל הממצא שחשוד ככולסטאטומה בלי לבצע ניתוח, וכדי להמנע מכך מבוצעת בדיקת דימות, דוגמת CT, שיכול ללמד אותנו אם מדובר בכולסטאטומה או בממצא אחר. 3- שעווה בתעלה יכולה לגרום לטינטון מכיון שהיא חוסמת את התעלה ומשנה את התכונות האקוסטיות של האוזן.

22/08/2022 | 10:31 | מאת: גלית

קיבלתי הפנייה ל ct אוזניים ללא חומר ניגוד. וגם ל mri בפרוטוקול כולסטאטומה non epi dwi האם בשלב ראשון מספיק לעשות רק ct ? ורק אז להמשיך בבדיקות רק אם יידרש? אני לא מעוניינת בהזרקת חומר ב mri. האם mri ללא חומר ניגוד לא יהיה מספק לאבחנה? תודה על תשובתך.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)