פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס
מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. גם תופעת הסחרחורת וגם מטרד הטינטון עלולים להיות מקור למתח וחרדה, אשר ברוב המקרים אינם מוצדקים. ע"י המידע שינתן במסגרת פורום זה, חלק גדול מתופעות המתח והחרדה עשוי להמנע. אדם הסובל מסחרחורת עלול למצוא עצמו "נופל בין הכסאות", שכן תופעה זו שייכת להתמחויות רבות, ולכן החשיבות הרבה בגוף מנוסה ומומחה היכול לקצר ולייעל את האבחון ובכך את הטיפול. תופעת הטינטון היא שכיחה ביותר ועלולה להיות מטרד מתמשך. ייחודו של פורום זה הוא בהתמקדות בשיטות המקובלות היום בעולם להתמודדות עם מטרד זה.
3216 הודעות
3088 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/07/2016 | 23:49 | מאת: אנונימי

ד"ר שלום רב, אמש הגעתי לארה"ב לאחר מסע של יותר מיממה במהלכו ישנתי בין 3 ל4 שעות שכלל 3 טיסות. לאחר המסע התחלתי לחוש סחרחורות לא קלות ולעתים מופיע סימפטום טנטון. הסחרחורות רצופות ולא מרפות למרות שישנתי 7 שעות לאחר המסע ואני מקפיד על שתייה מרובה. במהלך הטיסות חוויתי כיסי אוויר רבים והשיא היה הטיסה האחרונה לאורלנדו בשעות הערב. הטיסות הנוחתות באורלנדו בערב נאלצות להתמודד עם רוחות חזקות, כיסי אוויר וסופות רעמים רציניות. בנוסף, עוד בטרם המסע הייתי חולה עם שיעול ונזלת. אציין שאין לי בחילות והקאות, אך יש לי התקפי שיעול חזקים שלא היו לפני הטיסות האם השיעול והנזלת מושפעים מהטיסות? כמה זמן אני עלול להמשיך לסבול? מה אני יכול לעשות כדי להקל על הסחרחורות ולזרז את היעלמות? תודה רבה

שלום לך ההשפעה של הטיסות בזמן הצטננות וסינוזיטיס היא ע"י שינויי לחץ האויר בזמן המראות ונחיתות עם הפרעה באיורור פתחי הסינוסים וחצוצרות אוסטכיוס. במקרים אלה טוב להשתמש בתרסיס של טיפות אף המכיל אפדרין , מספר דקות לפני המראה ונחיתה. לא נהוג להמליץ על תרופות דרך הפורום . תרופה המכילה חומר הנקרא CINARIZIN בארץ נקראת סטונרון עשויה להקל סחרחורות . גם פרמין עשוי להקל על סחרחורות עם בחילות . כמובן קבלת התרופה לאחר אישור רופא בודק. רוב הסחרחורות חולפות תוך ימים מאחר והגוף מצליח להסתגל לבעיה גם לפני ריפוי מוחלט של המחלה. בברכה ד"ר בן דוד

09/07/2016 | 07:23 | מאת: חיים

שלום ד"ר יעקב בן דוד , לפני שלושה חודשים בערך היה לי דלקת בסינוסים אם נזלת דלקתית צהובה ורבה , הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה , וכמה ימים אחרי זה הרגשתי טוב הכאבים עברו ונראה שגם הנזלת , באותו שבוע הייתי במסיבה בא נחשפתי לרעש חזק , שיום לאחר מכן הרגשתי טינטון כאב ופקפוקים באוזנים שליווה אותי בלילות ובמקומות שקטים, עברתי שניי בדיקות שמיעה, אחד שבוע לאחר המקרה , ואחת לפני שבועיים אם בדיקת ברה, כולם יצאו תקינות. הטנטון אומנם ירד משמעותית ופחות מפריעה לי במקומות בהם היה מפריעה לי לפני , אני יושן יותר טוב , ויכול ללמוד , העניין הוא שישנם כאבים לפעמים שמלווים בפקפוקים באוזניים ברוב היום , השתמשתי בספריי סטרואידי תקופה של שבועיים וחצי בא הרגשתי הקלה , אך אינה פתרה את הבעיה , ואני עדין שומע פיקפוקים וכאב לפעמים ,אני רושם לך את זה לאחר שהפסקתי את הטיפול בספרי לפני מספר ימים, אני חושש שהכאבים התחזקו ואיתם גם הטנטון שלדעתי נובע מחוסר תפקוד תקין של חצוצרות השמע כמו שהבנתי שזה יכול להיות הגורם. שאלתי אליך היא אם באמת יכול להיות שהטנטון נגרם מכך? ואם יש טיפול יעיל לפתירת הבעיה של חצוצרות השמע? ואם זה לגיטימי שאחרי 3 חודשים עדיין היו לי פקפוקים באוזניים תחושת נוזלים לפעמים ואטימות משתנה כזה? ואם יש סיכוי שהטנטון יחלוף? תודה מצטער על המכתב הארוך.

שלום חיים יש לבדוק לוע האף עם סיב אופטי לראות את פתחי החצוצרות לברר אם יש גודש או הפרשה הגורמת לתופעות כולל תחושת נוזלים באוזן. כדאי לבצע חוץ מבדיקת שמיעה גם טימפנומטריה המעריכה את איורור האוזן התיכונה. לעיתים פקפוקים הם תוצאה של התכווצויות שרירי עצמימי השמע או שרירי החך . דברים אלה גוברים בזמן עיפות או מתח ויש אז מקום גם להערכה נוירולוגית (זה נקרא טנטון מיוקלונלי) בברכה ד"ר בן דוד

12/07/2016 | 19:21 | מאת: חיים

בזמן האחרון כאשר אני בולע רוק נראה כאילו הפקפוקים לפעמים ישנם ולפעמים אין בכלל , ב3 ימים האחרונים שמתי לב שיש ירידה בפקפוקים בבליעה, ואכן יש לי תחושה של כמו נזלת שיורדת בגרון שאני לוקח נשימה עמוקה וגם לפעמים בלי קשר. כאשר אני מרגיש שיש ירידה של נזלת ,הפקפוקים בבליעה נעלמים אך כשאני לוקח נשימה עמוקה אני כן שומע כמו פקפוקים. במצב שאני לא בולע ולא לוקח נשימה עמוקה אין לי פקפוקים כלל. רק טינטון נמוך מאוד באוזן ימין כי היא זאת שכואבת בעיקר.

08/07/2016 | 22:36 | מאת: טליה

סובלת מטינטון כרוני.כרגע סובלת מדלקת בשורש כף היד.ידוע לי שתרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות לא אפשריות לסובלים מטינטון. האם יש משהו שכן ניתן לקחת?והאם גם משחות לעיסוי העור לא מומלץ לקחת?(כי הרי הן מאותה קבוצה) אני סובלת מכאבים וטראומיל משחה הומאופטית לא עוזרת לי:(לתשובתך אודה.

שלום טליה אכן נוגדי דלקת לא סטרואידלים עלולים להחמיר ואף לגרום לטנטון. יחד עם זאת חשובה כמות החומר. לדעתי הכמות המזערית הנספגת מהמשכות פחות משפיעה . גם אספירין עלול לגרום או להחמיר טנטון, אך הכמות הקטנה של המקרופירין או הקרטיה בד"כ לא מחמיר טנטון. בברכה ד"ר בן דוד

לגבי תרופות אחרות לבעית הפרקים יש להתיעץ עם הרוימטולוג ולבדוק בתופעות הלוואי ובאיזה אחוזים הן קיימות . יש על כך מידע גם באינטרנט.

05/07/2016 | 09:55 | מאת: מיכל

שלום, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מורטיגו עם טנטון קל באוזן ימין שמופיע רק בזמן ההתקף. בדיקת שמיעה תקינה, בדיקה נוירולוגית תקינה, בדיקות דם תקינות ו-mri תקין. מקבלת כדורים בטהיסטין אך ללא הואיל. מה אפשר לעשות כאשר האבחנה היא ורטיגו כתוצאה מוירוס? האם פיזיותרפיה תעזור במקרה זה? אם לא, מה האפשרויות?

שלום מיכל אם הסחרחורת מלווה סימולטנית בזמן התקף בטנטון ,כדאי לבצע סמוך להתקף בדיקת שמיעה. אני לא משוכנע שהאבחנה היא וירוס. בברכה ד"ר בן דוד

דר שלום רב, עפ הבנתי,טנטון באוזניים לא יכול לגרום לסחרחורות או ורטיגו או תזוזה של קריסטלים מהאוזן בתנועות חדות ,נכון? -אם זה כך -אני עומד לטוס לפארק שעשועים בחול ומאוד חושש שמשום מה תיהיה תזוזה של קריסטלים מהאוזן להבדיל מסחרחורת חד פעמית שיכולה לעבור ללא צורך בBBPV. מהם הסיכויים שלי לזה שתיהיה תזוזת קריסטלים?האם אני יכול לעשות משהוא למנוע את זה חוץ מלא לעלות על אף מתקן?כשהייתי קטן לא היו לי בעיות כאלו כלל,ומזה שנים רבות לא הייתי בפרק שעשועים ולכן אני דואג כעת,בנוסף אני לא מרגיש ככ טוב בטיסות מבחינת שווי המשקל שלי ואני יכול להסתובב פעם אחת סביב עצמי ולחטוף סחרחורת קלה,אבל שוב,כך היה גם כשהייתי קטן,חוץ מהטנטון ותסמונת של TMJ שיש לי כעת (לא בעיה של הדיסק רק השרירים שם תפוסים באופן כרוני). מה אתה ממליץ לי לעשות ואם תוכל גם לכתוב לי תשובה לשאלה הראשונה.

שלום לירון אין כל מניעה לטוס. זה לא אמור להחמיר טנטון וגם לא סחרחורות כולל ממדור BPPV. בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2016 | 14:53 | מאת: לירון

דר שלום, בשאלתי הראשונה התכוונתי לסחרחורת וורטיגו בעלייה על מתקני שעשועים לא לטיסה... תודה

03/07/2016 | 18:38 | מאת: מוטי

ד"ר שלום. מזה כחודשיים יש לי זרמים בשתי הידים לאחר התיעצות עם אורטופד נשלחתי לסיטי עמוד שידרה צווארי, בסיטי התוצאות הראו בלטים כמעט בכל הדיסקים בעמוד שידרה הצווארי במקביל יש לי ציפצופים קבועים בשתי האוזנים ושומע אותם בעיקר בשעת דממה הצפצופים החלו יחד כאשר החלו הזרמים בידים ,לשאלתי האם יש קשר בין עמוד שידרה צווארי לציפצופים באוזנים. לתשובתך אודה.

שלום מוטי די נדיר טנטון על רקע הפרעה בעמוד שדרה, אך אפשרי .הפגיעה במנגנון של לחץ על כלי דם או הפרעה סימפטטית עם כווץ כלי דם. בעבודה שבוצעה בעבר על טיפול בדיקור סיני בטנטון. רק במקרים עם טנטון ממקור צווארי עזר טיפול זה. אולי כדאי לנסות. בברכה ד"ר בן דוד

02/07/2016 | 22:05 | מאת: איילה דוסטרי

שלום ד"ר יעקב, אשמח לקבל את חוות דעתך. לפני כ 6 שנים חלה ירידה פתאומית באוזן ימין, טופלתי בסטרואידים (דרך הוריד) המצב חזר לקדמותו אולם נשארתי עם טנטון(איוושה) שלמדתי לחיות איתו. בוצעה בדיקת MRI שיצאה תקינה תודה לאל. לפני כחודש שוב אותה תופעה אבל הפעם באוזן שמאל. שוב אישפוז של 8 ימים עם סטרואידים הפעם כדורים. לאחר הטיפול בוצע בדיקת שמיעה ושוב חזר לקדמותו מה שמלכתחילה לא היה 100 אחוז. כרגע עם טנטון בשתי האזניים אבל בשמאל יותר מורגש. לדעת הרופא כנראה שיש לי את המנייר. בצעתי בדיקות דם מקיפות כולל תפקוד כליות. תודה לאל הכל תקין. בחודש אוגוסט שוב MRI. נכון להיום מיום חמישי אני מרגישה כמו בהתקררות האזניים אטומות ואוזן שמאל קצת רדומה. שוב אני בלחץ שוב בתהיות שמא הרופא צודק. חשוב לציין שאין לי סחרחורת או בעיית יציבה. אשמח לקבל את חוות דעתך מה גם שחשוב לי לשמוע את דעתך. אני בלחץ רציני עצבנית ולא ישנה טוב בלילות. תודה שבוע טוב ובשורות טובות. איילת

שלום איילה כדי לקבוע אבחנת מחלת מנייר יש מדדים נוספים של אופי לקוי השמיעה והטנטון, האם ההתקפים של אטימות סחרחורת וטנטון הם סימולטנים או לפחות סביב אותו זמן ועוד. עצם השיפור בעקבות סטרואידים בשני המקרים הייתי מברר גם בתחום האימונולוגי . רופאים העוסקים באלרגיה או רוימטולוגים עוסקים גם בתחום האימונולוגי . כדאי לבצע בדיקות בתחום זה. בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2016 | 21:19 | מאת: איילה דוסטרי

ראשית תודה לך על התגובה. במענה להצעותייך רופאת המשפחה נתנה לי מספר בדיקות כולל אלרגיות למינהם והכל יצא תקין בכל מקרה האטימות ירדה לה מאז כתבתי לך. הטינטון קיים באופן קבוע (מין איוושה) לא משתנה ואני מודעת רק כשהכל שקט סביבי או כאש אני בלחץ. לשמחתי אין לי סחרחורת. ממתינה ל MRI בתקווה לתשובה שלילית. שוב תודה

01/07/2016 | 23:07 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 37 ולפני כחצי שנה החלו לי סחרחורות סיבוביות כולל טינטון באוזן ימין בזמן הסיחרור. אורך ההתקפים שלי הוא כדקה, מגיעים רנדומלית ובממוצע פעם בשבוע. בדיקת שמיעה תקינה. הנוירולוג טוען כי זהו וירוס אשר תקף את האיבר הווסטיבולרי באוזן. האם פיזיותרפיה ווסטיבולרית תעזור במקרה זה? הפיזיותרפיסטית אמרה כי זה לא כתוצאה מתזוזה של קריסטלים ולכן אין לה מה לעשות איתי...האם כך??

שלום מיטל כאשר קיים טנטון חד צדדי וסחרחורות . גם עם שמיעה תקינה יש צורך בברור נוסף . לשלילת גורמים נוספים מעבר לוירוס. מומלץ בדיקת MRI מח גם אם ברב המקרים הבדיקה לגמרי תקינה. בברכה ד"ר בן דוד

01/07/2016 | 18:29 | מאת: דני

שלום רב! אני סובל מטינטון קבוע כבר מספר שנים. כשהוא התחיל הייתי בבדיקות. אובחנה פגיעה בשמיעה (ככל הנראה בעקבות חשיפה ממושכת לרעש). לא אובחנו מחלות רקע אחרות. מדי תקופה אני מבצע חיפוש באינטרנט אחר טכנולוגיות ופרוטוקולים טיפוליים חדשים. בחיפושי האחרונים נתקלתי בהתוויית טיפול אקוסטי משולב עם tVNS (פולסים חשמליים לעצב מסוים מאלקטרודה חיצונית הצמודה לאוזן שמאל): http://www.tinnitustreatmentcentre.com/ מבדיקות נוספות שערכתי מסביב עולה שהאפקטיביות הטיפולית טרם הוכחה, וגם אם היא קיימת היא עשויה להיות תלויה במספר גורמים (כגון סוג הטינטון), אבל אני מתרשם שלא מדובר ברמאות, ושיש כיום התעניינות די רבה באפיק הטיפולי הזה, כולל מספר ניסויים קליניים שנמצאים בתהליך. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית. האם אתה מכיר את הטיפול? האם היית ממליץ עליו? האם יש לך איזשהן הסתייגויות או דברים שהיית ממליץ לשים אליהם לב לפני או בזמן הטיפול? תודה מראש!

שלום דני גרוי חשמלי כנסיון טיפול בטנטון קיים כבר שנים רבות . לעיתים אכן גורם לירידה בעצמת הטנטון אך לעיתים עשוי להגביר טנטון. יש עבודות רבות בתחום זה ללא מסקנה חד משמעית. כמובן - אין ריפוי לטנטון ממושך לאחר חשיפה לרעש כרוני. עדיין הטיפול היעיל ביותר הוא לשלוט בו ע"י טכניקות שליטה בתשומת הלב בסיוע טכניקות קוגניטיביות ומסוך חלקי . הטנטון קיים אך ברב הזמן נעלם מהמודעות . בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2016 | 10:04 | מאת: דני

27/06/2016 | 00:06 | מאת: חנה

דר שלום אני סובלת מטינטון במשך שנה וחצי ולפני שבוע החלו לי כאבים באוזניים ומין לחץ כזה שבא והולך... אני חושבת שזה בגלל שהכלבה שלי צווחה לידי בקול גבוה כמה פעמים... ממה זה נובע? נפגעו לי האוזניים עוד יותר? האם זה יחלוף? יש לכאבים וללחץ פיתרון?

שלום חנה אני לא מוצא קשר בין כאבי אוזניים והרעש שציינת . יתכן קשר למפרק הלסת שמצבים מסוימים גורם לכאבי אוזניים וכן יש שכיחות רבה יותר של טנטון. בברכה ד"ר בן דוד

26/06/2016 | 16:49 | מאת: ריאן

האם דיקור סיני עוזר בפתירת בעית טינטון ? האם יש מחקרים על זה ? האם שווה לנסות ? תודה מראש

לפי מאמרים של PARK דיקור בד"כ לא פותר בעית טנטון. בברכה ד"ר בן דוד

26/06/2016 | 16:38 | מאת: רוני

מזה חודש סובל מטינטון חזק באוזן שמאל.עברתי בדיקת אוזניים יצאה תקינה .אני סובל מזה כחודש וחצי מדיכאון .כרגע מטופל בציפרלקס .האם הטינטון קשור לדיכאון מה הרופא ממליץ לעשות

שלום רוני טנטון באוזן אחת הוא מפגיעה באוזן ולא מדכאון. כדאי לפנות למומחה אא"ג להמשיך ברור. בברכה ד"ר בן דוד

שלום דוקטור, מזה כשבוע אני סובל מסחרחורות מלוות בשריקות בשתי האוזניים, ללא בחילות או הקאות. הן לא קורות בעת שכיבה וחלשות בעת ישיבה. הן מחריפות לאחר מאמץ. אני בן 49 ואין לי רקע של מחלת מוח, יש לי רקע של התקפת לב קלה לפני כ 8 שנים שנרפאה ע"י סטנט. תודה!

שלום משה יתכן והמקור בשינויים בזרימת הדם ובלחץ הדם. מומלץ בדיקת רופא המשפחה, דופלר של עורקי הצוואר וכן בדיקת שמיעה. אם אין אבחנה חשוב גם בדיקת נוירולוג ואא"ג. בברכה ד"ר בן דוד

23/06/2016 | 15:32 | מאת: נהוראי

שלום אני בן 14 לפני כמה ימים התחיל לי צלילים בשתי האוזניים ותחושה שזה "מתפשט על המוח" כשיש שקט זה משגע אותי מה אפשר לעשות?

שלום נהוראי האם זה היה לאחר חשיפה לרעש חזק? בכל מקרה יש להמנע מחשיפה לרעש. לבדוק בהקדם שמיעה ועם התוצאות להתייעץ עם רופא אאג . אם הסיבה לא ידועה לפנות מיד לרופא המשפחה. בברכה ד"ר בן דוד

26/06/2016 | 13:29 | מאת: נהוראי

לא אבל אני רוב הזמן באוזניות שומע שירים לא בעוצמה חזרה ולפני כ חודש עשיתי בדיקת שמיעה שזה צינור אוסטכיוס היה לי סתום בלי טינטונים הוא כבר סתום כמעט שנה ורק לפני שבועיים התחיל לי הטינטונים זה משגע אותי עם כדורי שינה אני לא נירדם...

ולאחר שלקחתי אנטיביוטיקה מרופאת המישפחה. אנא מה הערכתך בתודה מראש גלילי

שלום גלילי יש לעבור בהקדם בדיקת רופא אא"ג שיבדוק האף עם סיב אופטי. בברכה ד"ר בן דוד

25/10/2016 | 11:47 | מאת: אייל

שלום. רציתי לדעת איך טיפלת בבעיה. כי גם אני כבר חודשיים וחצי עם בדיוק אותם סימפטומים שתיארת. בעקבות הצטננות ארוכה.

21/06/2016 | 20:51 | מאת: יעקב

שלום רב בן 59 סובל במשך שנים רבות וסחרחורות תקופתיות המגיעות ונעלמות לאחר חודשיים שלושה. אני מאוד מעוניין להצטרף לקרוז אך חושש מאוד בגלל נטייתי לסחרחורת. שמעתי סיפורים מסמרי שיער על בעלי נטייה וסחרחורות שבילו כל השייט במירפאת הספינה. שאלתי היא - האם כדאי לקחת סיכון? האם יש תרופות שאותן אוכל לקחת או כמניעה או במקרה של סחרחורת בזמן השיט? תודה מראש.

שלום יעקב סחרחורות תקופתיות לא מרמזות על מחלת תנועה. איך אתה הייתה על קרוסלות או בנסיעות ? אם יש סחרחורת במצבים אלה יש כדורים שרופא המשפחה ייתן למצב של מחלת ים בברכה ד"ר בן דוד

21/06/2016 | 12:10 | מאת: ר

שלום דר, אני סובלת 5 שנים מתחושת חוסר יציבות בראש כמו סחרחורת שיוט בראש. זה התחיל אחרי מותו הפתאומי של אבי לפני 5 שנים. מאז עברתי את כל הבדיקות שיש ואין שום בעיה פיזי. לאחרונה עשיתי בדיקת דם וגילו 250 ברזל. האם זה יכול להיות מקור הבעיה לתחושת השיוט בראש והבחילות ? או המקור יכול להיות נפשי? חרדות מתמשכות?

שלום לך התאור אכן מתאים לגובה למתח וחרדה אך כמובן יש לעבור בדיקת מומחה סחרחורת כדי לשלול בעיה גופנית . בברכה ד"ר בן דוד

הבת שלי חלתה בדלקת בסינוסים כחודש . לאחר משטח גרון קיבלה אנטיביוטיקה לשבוע . סובלת מסחרחורת גם בישיבה והליכה . הלכה לרופא אף אוזן גרון טען שיעבור לבד כבר חודשיים אחרי עדיין סובלת . איזה התמחות או רופא מומלץ ללכת והאם ישנו פיתרון לבעייה . תודה אשמח לייעוץ .

שלום אסתר. כדאי בדיקת מומחה לסחרחורת אא"ג או נוירולוג. כדאי גם בצוע בדיקת שמיעה שמרמזת על מצב המערכת הווסטיבולרית .יתכן שמחלה וירלית תתחיל תהליך של הצטננות וגם תפגע במערכת הווסטיבולרית בברכה ד"ר בן דוד

20/06/2016 | 01:07 | מאת: מודאג

שלום. האם אנשים שסובלים מ-ורטיגו או ממחלת מנייר אימון משקולות בחדר הכושר בטיחותי עבורם? מקריאה קצרה באינטרנט ראיתי שקיימת סכנה לנפילות כתוצאה מסחרחורות. תודה מראש.

מחלת מנייר גורמת להתקפי סחרחורת פתאומיים כך שיש לשקול הרמת משקולות . יחד עם זאת ההתקפים בד"כ לא מופיעים ללא התראה של אטימות באוזן . יש גם התקפים ללא אתראה. בברכה ד"ר בן דוד

15/06/2016 | 12:57 | מאת: לחוץ

הייי לפני חודש וחצי הופנתי מטעם העבודה לצורך בדיקת שמיעה רגילה לפני זה לא היה לי מושג שיש לי בעית שמיעה במהלך הבדיקה גיליתי להפתעתי שהשמיעה שלי באוזן שמאל חמורה 70-90. נשלחתי לשטיפת וחזרתי שוב על הבדיקה ושוב אותם תוצאות... מאותו יום פסיכולוגי אני מרגיש צפצופים וחולשה באוזן שמאל.. הרופא נתן לי הפניה לMRI ןלבדיקת BERA מאותו יום ששמעתי על הבדיקות מרגיש חולשה לחוץ שזה לא משהו חמור בתוך הראש.. היום בבוקר ביצעתי בדיקת BERA להלן התוצאות בימין זמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המח תקינים.בשמאל - לא ניתן לקבוע זמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המח. מה זה אומר נורא מלחיץ אודה על תשובתך

שלום לך ככל הנראה המדובר בלקוי שמיעה ישן או אפילו מולד . לו זה היה קורה לך בתקופה שאתה זוכר דברים , הייתה מודע להופעת הלקוי החמור החד צדדי .ידוע שלקוי שמיעה מולד חד צדדי לע"ק הוא לא מודע .בד"כ מודעים לכך אם הפגיעה בצד הדומיננתי כנראה אצלך ימני. אז שמים לב שמעבירים הטלפון לצד השני. כל הסיכויים שהMRI יהיה תקין. בBERA כצפוי לא הצליחו לקבל תגובה מהאוזן עם הלקוי החמור. בברכה ד"ר בן דוד

10/07/2016 | 23:01 | מאת: עדן

שלום דוקטור , אני בת 17 עם הרגשת מים באוזניים כשאני בולעת רוק יש רעש באוזן ימין הרגשה חלולה וכואבת שהייתה לי בה בעיה לפני שנה הייתה לי דלקת מוגלתית והתאשפזתי 4 ימים

13/06/2016 | 13:45 | מאת: יסמין

לדה בת 8 סובלת מהרגשה שהעולם נע מצד לצד וקדימה ואחורה (לא סיבובי) יותר משבוע. ההרגשה היא קבועה ללא הפסקה 24 שעות ביממה, מתגברת עם עיניים סגורות (אז הרצפה מגיע עד לתקרה). אין אי יציבות. לפעמים בחילות (בעיקר כשנשכבת בנסיון ללכת לישון). רופא נוירולוג לא ראה כלום. MRI תקין .רופא עיניים לא מצא כלום. רופא אף אוזן גרון אמר שזה לא אליו כי זה קבוע ולא סיבובי. האם מצב כזה מוכר? יש משהו שאפשר לעשות או לפנות למישהו? קיבלנו גם הפנייה למרפאת חוץ אף אוזן גרון, אבל התורים ארוכים מאוד. ילדה סובלת מאוד והמצב לא נפסק\נחלש מכלום. תודה רבה

שלום יסמין התופעות הללו בילדים יכולות להיות ביטוי של מיגרנה. בד"כ המיגרנה תורשתית ויש גם לאחד ההורים. הסחרחורת יכולה להיות ביטוי יחיד למיגרנה. אין הכרח לקיום כאבי ראש. בברכה ד"ר בן דוד

סובל מטינטון כשנתיים והיפרקוזיס.ללא ירידת שמיעה לפי הבדיקה האחרונה.מעוניין לעשות בדיקת שמיעה חוזרת בקרוב אך חושש מאוד מהחמרת טינטון בגלל ההיפרקוזיס .האם נרשמו מקרים של החמרת טינטון בעקבות בדיקת שמיעה רגילה? (לא טימפונומטריה)תודה על תשובתך.

שלום טום לדעתי אין חשש מאחר ושמיעתך תקינה והסף לקליטת הצלילים נמוך ולא אמור לגרום לגרוי ניכר של מערכת השמע. בברכה ד"ר בן דוד

08/06/2016 | 20:15 | מאת: אבי

שלום לדר יעקב בן דוד לפני כ 4 חודשים בתאריך.26.1.16 חשבי כאבים באוזן שמאל הלכתי לרופא משפחה והוא ראה שיש לי על התופית של האוזן אודם קל והביאו לי אוטידין להרגעה, יום לאחר מכן הכאבים גברו הכאבים והתחיל טנטון באוזן שמאל, הלכתי ישר לרופא אף אוזן גרון שאיבחן "בולוס מרנגיטיס" נתן לי דלצין, לאחר יומיים הובלתי למיון בשל תגובה אלרגית לתרופה, והחליפו לי את התרופה למוקסיפן. לאחר כשבועיים הייתי בביקורת אצל רופא אוזניים ונישלחתי לביצוע בדיקות שמיעה. ב15.2 לאחר בדיקת שמיעה נמצא כי הבדיקה תקינה פרט לליקוי הולכתי בצד ימין בתדרויות הגבוהות ב4000 דציבל ( לוחם מעברי ) בתאריך 18.4.16 נשלחתי לביצוע בדיקת ABR שיצאה תקינה.גם התופיות היו תקינות. חשוב לי לציין שהטנטון הוא מצד שמאל איפה שהייתה הדלקת, הרופא אמר לי לעשות עוד בדיקת שמיעה על מנת לשלול נאורומה אקוסטית באיזור חודש 8. הבנתי שבדרך כלל אחרי דלקת כזאת הטנטון חולף... יכול להיות בגלל האוטידין הזה התחיל הטנטון? אתה ממליץ על בדיקת MRi? חשוב לי לציין שבהיותי בגיל קטן מאוד נפלתי על הלסת ושברתי אותה, יכול להיות שזה גורם שמשפיע ? לפעמים ישלי צלצולים כאלה שונים מהצלצול של הטנטון שכשאני עושה פעולה בלסת הם מפסיקים כאלה וממשיכים משהו מוזר...הם לפעמים באים ונעלמים, לא יודע להסביר את זה. באמת שהצלצול הזה מתיש! תודה רבה !!

שלום אבי בולוס מירינגיטיס בד,כ ממקור וירלי ועשויה לפגוע גם בשבלול ולגרום לטנטון. בד"כ תחזית טובה לשיפור ויש הנותנים גם סטרואידים בנוסף לאנטיביוטיקה בשבועיים הראשונים של המחלה. לא נראה לי שיש קשר לחבלה בלסת בילדות .וכן אין קשר לאוטידין. בברכה ד"ר בן דוד

13/06/2016 | 01:55 | מאת: אבי

אממ אוקיי, אז איזה בדיקות או פעולות אתה ממליץ לעשות לאור המצב הנתון ? MRI? צילום כלשהו? טיפול כלשהו ?

07/06/2016 | 23:19 | מאת: מאי

שלום אני בת 23. בחודשים האחרונים אני מרגישה תסמינים של: ליחה מרובה המדיפה ריח, כאבים בפנים, ירידה בחוש הטעם, תחושה על אטימות באף (אך האף לא סתום ואין כמעט נזלת), אטימות קלה באוזניים וטינטון באוזן ימין. הטינטון נשמע כצליל מתמשך בתדר גבוה ומורגש מאוד כשאני נמצאת בסביבה שקטה. לאחרונה עשיתי בדיקת רנטגן והממצא היה "נפיחות הרירית בסינוסים המקסילריים דו צדדי". הרופאה אמרה שזה סינוסיטיס ונתנה לי טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין למשך שבוע. השאלה שלי היא בקשר לטינטון- האם הטינטון קשור לסינוסיטיס? האם הוא עתיד לחלוף עם הטיפול? הוא פשוט משגע אותי... תודה

שלום מאי לא כתבת אם עברת בדיקת שמיעה וטמפנומטריה. בכל מקרה אם יש לקוי שמיעה אפילו ממקור אוזן תיכונה שיכול להיות קשור בסינוזיטיס תיתכן לעיתים תחושת טנטון שבמצב תקין לא היה נשמע. מכל מקום תשובה יותר מדויקת תיתכן עם תוצאות בדיקת השמיעה. בברכה ד"ר בן דוד

06/06/2016 | 22:28 | מאת: קרן סלומון

הוספת הודעה פורום אף אוזן גרון - ראש הפורום אטימות מתמשכת באוזן ימין קרן(6.6.2016, 22:09) שלום רב, לפני כחודשיים סבלתי מספר ימים מתחושת אטימות באוזן ימין וטינטון (טינטון קיים כבר מספר שנים) בנוסף חוויתי סחרחורת בזמן נהיגה. בבית החולים חשדו בירידה פתאומית בשמיעה וטופלתי בסטרואידים. עברתי 3 בדיקות שמיעה שהיו תקינות במהלך הטיפול. מאז, בולעת 2 כדורי בטיסטין בכל יום. הכדור עוזר מאד עם הטינטון. סחרחורות נעלמו מלבד תחושה של חוסר יציבות שמופיעה לעיתים למספר שניות ונעלמת, בעיקר בלילה, כשאני קמה מהמיטה. עברתי בדיקות שיצאו תקינות לגמרי: דופלר בצוואר, mri מוח ואוזניים, ct ראש, בדיקה עם סיב אופטי לאוזן ימין. בימים האחרונים, שוב חשה הרגשה של אוזן אטומה/חצי סתומה ונאלצת המון פעמים ביום לבצע תנועה של פיהוק בכדי לפתוח את האוזן. על מה הדבר יכול להצביע? תנועת הפיהוק מקלה לזמן קצר ושוב חוזרת תחושת המלאות והאטימות באוזן. אשמח לשמוע את דעתך. תודה מראש, קרן

שלום לך באשר לתחושת הסיחרור יש מקום לבדיקת ווסטיבולרית קלינית אצל מומחה סחרחורת אא"ג או נוירולוג. באשר לאטימות לסרוגין באוזן עם בדיקת לוע אף בסיב אופטי תקינה, כדאי לנסות תרסיס סטרואידלי לאף לשבוע ( כמו אוומיס ). בברכה ד"ר בן דוד

31/05/2016 | 19:20 | מאת: רותי

שלום דר, שמעתי על ניתוח השתלת שבלול ללקויי שמיעה . האם אפשר לעשות את אותו ניתוח לחולי מנייר או לחולים שסובלים מחולשה וויסטובולרית. תודה.

שלום רותי אפשר לעשות שתל שבלול בשני מצבים אלה. הכוונה היא שבמצבים אלה אין הוראת נגד לניתוח שתל שבלול. בברכה ד"ר בן דוד

30/05/2016 | 10:31 | מאת: רן יעקב

שלום אני בן 26 ואני סובל מדלקת פרקים שיגרונית , ומטופל עם פלקווניל plaquenil לאחר 3 חןדשים עם הכדורים האלו התחיל לי טינטון באוזן ימין... ורק כשבוע לאחר התחלת הטינטון הפסקתי עם הכדורים. השאלה היא האם הטנטון יחלוף כשהפסקתי עם הכדורים? הבנתי שהטנטון זה תופעת לוואי של הכדורים.. תןדה רבה לעונים!

שלום רן יש סיכוי שיחלוף אך אין אפשרות לתת מידע מדויק על כך. מאחר ויש גורמים שונים שיכולים להשפיע על סיכוי זה. בברכה ד"ר בן דוד

27/05/2016 | 09:03 | מאת: מודאג מאוד

הייי לפני חודש וחצי הופנתי מטעם העבודה לצורך בדיקת שמיעה רגילה לפני זה לא היה לי מושג שיש לי בעית שמיעה במהלך הבדיקה גיליתי להפתעתי שהשמיעה שלי באוזן שמאל חמורה 70-90. נשלחתי לשטיפת וחזרתי שוב על הבדיקה ושוב אותם תוצאות... מאותו יום פסיכולוגי אני מרגיש צפצופים וחולשה באוזן שמאל.. הרופא נתן לי הפניה לMRI ןלבדיקת BERA מאותו יום ששמעתי על הבדיקות מרגיש חולשה לחוץ שזה לא משהו חמור בתוך הראש.. אודה על תשובתך..

בהתחשב בעובדה שלקוי השמיעה נמצא במקרה מבלי שהיית מודע לו , מצביע על כך שככל הנראה הלקוי מילדות מוקדם . התופעות החדשות כנראה על רקע של המתח מהידיעה על כך. אם הלקוי מילדות מוקדמת ואפילו לא שמת לב לכך הרי הינו ממקור שעלול להיות מדאיג. בכ"ז תעשה הבדיקות המומלצות. בברכה ד"ר בן דוד

06/06/2016 | 09:59 | מאת: מודאג מאוד

היי היום בבוקר ביצעתי בדיקת BERA להלן התוצאות בימין זמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המח תקינים.בשמאל - לא ניתן לקבוע זמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המח. מה זה אומר

26/05/2016 | 07:41 | מאת: רוי

דר שלום רב ב 4 ימים האחרונים יש לי כאבי ראש מאחור ( מהם אני סובל שנים) התבצע סיטי מוח יצא תקין ביולי יש לי eeg, מה שכן יש לי תוספת של סחרחורות מעין איבוד שיווי משקל קל כולל כאבי אוזניים ותחושה של הרדמות בלסת שמאל וכאבים. משהו מוזר שלא חוויתי אף פעם. האם לדעתך עלי לגשת למיון להבדק? אם לא מה לדעתך חכולים להיות הטריגרים לתופעות? תודה רבה

שלום רוי תחושת ההרדמות ובלסת והכאב באוזן כשאוזניים תקינות יתכנו על רקע בעיה במפרק לסת תחתונה או בשניים תחתונות אחוריות מאותו צד. כדאי להבדק אצל רופא פה ולסת . בברכה ד"ר בן דוד

25/05/2016 | 13:13 | מאת: תומר

שלום, אני תומר, בן 30, סובל מתחושת חום בתוך האוזן לפעמים תחושת דקירות/כאב באוזן. רופא א.א.ג בדק את האוזניים ואמר שהן תקינות. יש לציין שזה מלווה בסחרחורות, שמתי לב שאני יושב מול המחשב תחושת הסחרחורת מתגברת, סוג של חוסר פוקוס. פיזיותרפיסט וסטיבולרי לא ראה ניסטגמוס בעיניים. האם זה בכל זאת נשמע לך משהו כן מהאוזן? יש לציין שכשאני מסתובב במיטה אני מרגיש שאני מסתובב ולא החדר.

תחושת וחום באוזן יכולה להגרם מבעיה במפרק לסת כמו במצב של חריקת שיניים בלילה. דקירות באוזן יכולות למבוע גם משניים אחוריות בלסת תחתונה מאותו צד. בברכה ד"ר בן דוד

25/05/2016 | 01:58 | מאת: טוני

האם אספרטיים שנמצא בדיאט קולה יכול להגביר טינטון? או לא מומלץ לבעלי טינטון? מה לגבי הממתיק סכרין וסוכרלוז. שמח לתשובה ותודה מראש.

הממתיקים המלאכותיים לא אמורים להחמיר טנטון.

20/05/2016 | 14:57 | מאת: אסף

שלום, מזה 3 חודשים אני סובל מתחושת שיוט בראש (לא ורטיגו!) דיזינס! כובד בראש, לחץ בראש, כשאני זז במיטה לצד שמאל אני מרגישה שאני מסתובב לא החדר. מה זה יכול להיות?????? 24/7 א.א.ג בדק את שתי האוזניים אמר תקין. אני מרגישה באוזן שמאל תחושת דקירות, חום באוזן, לפעמים כאילו הרגשת רוח בתוך האוזן. הועלתה השערה שאולי זה קשור למפרק הלסת? שמעתי מספר פעמים את פרופסור קרסו אומר שאם הסחרחורת היא כמו תחושה של שיוט באונייה זה אומר שזה דיזינס וזה בדרך כלל ממקור נפשי/לחץ. אני מיואש לגמרי. למי עליי לפנות? עצם זה שאני מסתובב במיטה לצד שמאל ומרגיש שאני זז לא אומר שזה משהו בקריסטלים באוזן? הייתי אצל פיזיותרפיסט וסטיבולרי שלא ראה תנודות בעיניים בזמן הבדיק שלו. בדיקה נוירולוגית - תקינה.

שלום אסף אכן צדק פרופ' קרסו. כל הסימנים - תחושת השיוט, לחץ מפרקי הלסת מצביעים על מתח ויכולים להגרם ממתח . אבל זו השערה בלבד. יש להבדק ע"י מומחה סחרחורת אא"ג או נוירולוג ואם אכן התוצאות שליליות יש לעבור ברור וטיפול בכוון הנפשי. בברכה ד"ר בן דוד

22/05/2016 | 09:41 | מאת: אסף

תודה רבה ד"ר בן דוד על המענה המהיר האם באמת דיזינס יכול להיגרם כתוצאה ממתח נפשי? זה לא מהאוזניים? א.א.ג בדק וראה שהן תקינות. בדיקת שמיעה תקינה. אני מרגיש פשוט כמו תחושה של שיכור. אין ספק שאני נמצא בסטרס כבר כמעט שנה. (הדיזינס הוא רק ב3 החודשים האחרונים 24/7). אם אני לוקח כדור הרגעה ושם לב שלאחר מכן הסחרחורות נרגעות קצת אפשר להסיק שזה מלחץ נפשי? אצל נוירולוגית בכירה שלא ראתה סיבה לסחרחורות. mri מוח וסי טי ראש ועורקי צוואר מחודש דצמבר- נמצאו תקינים. לא ראתה צורך לשלוח אותי להדמיות נוספות. ממש מיואש מהתופעה הזו...

05/05/2017 | 09:19 | מאת: דנה

אני מרגישה בדיוק אותו דבר. מתוסכלת ומפוחדת, זה באמת נפשי?

22/05/2018 | 19:04 | מאת: מאיה

וואי. זה מתאר הכל בדיוק מה שאני חווה כבר 8 חודשים ולא מוצאים את הסיבה. אשמח לשמוע מכם האם מצאתם פתרון לעניין או אבחנה? אני ממש ממש מתוסכלת

18/06/2018 | 20:55 | מאת: ורד

גם אני סובלת מזה .לפני חמש שנים לקחתי רסיטל וזה עבר לי לאט לאט.עכשיו זה חזר לי .למדתי לתפקד עם זה עד שהרסיטל ישפיע .לא צריך להכנס לפניקה .

19/05/2016 | 13:08 | מאת: דינה

אני סובלת מבעיות גב ועמוד שדרה לוקחת לפעמים ארקוקסיה. יש תרופות מגבירות טנטון?

שלום דינה ארקוקסיה אכן מקבוצת תרופות שעלולה להגביר טנטון. בברכה ד"ר בן דוד

19/05/2016 | 12:00 | מאת: דגנית אפלר

האם ייתכן טינטון ירידה בשמיעה בשל עצב בלסת או בצואר? האם ניתן לגבלות זאת mri?

שלום רב לא ברור לי מה הכוונה "עצב בלסת "

10/05/2016 | 03:16 | מאת: אביטל

שלום דר, בשלוש שנים האחרונות נחבלתי פעמיים בראשי מאז סובלת מסחרחורות, תחושת שריפה בקרקפת וכאב באיזור הגבה. לאחר החבלה הראשונה עברתי בדיקת MRI מוח שיצאה תקינה. מאחר והסחרחורות לא עברו הרופא הפנה אותי לבדיקת MRI מוח חוזרת, אך כשהתקשרתי לקבוע תור לבדיקה הנציג שאל אותי האם מדובר רק ב MRI מוח רגיל או גם אוזניים וכו. בהפניה של הרופא רשום רק מוח. אני יודעת שיש קשר בין האוזניים לסחרחורת ולכן חשוב לי לברר האם בדיקת MRI מוח רגילה בודקת גם את האוזניים או שעל הרופא להתייחס באופן ספציפי גם לאוזניים? אודה לעזרתך, אביטל

שלום אביטל לדעתי חשוב יותר מMRI אוזניים - MRI עמוד שדרה צווארי. אכן תחושת השרפה בקרקפת שייכת לעצבים מעמוד השדרה. במיוחד שמדובר בחבלת ראש/צוואר. הרופא המתאים - אורתופד מומחה לעמוד שדרה. בברכה ד"ר בן דוד

16/05/2016 | 01:08 | מאת: אביטל

תודה דר על תשובתך, עברתי בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי לאחר החבלה ובפענוח נרשם כי יש בלטי דיסק קלים של מספר חוליות. הנוירולוג הפנה אותי שוב ל MRI ראש (מוח רגיל), האם הבדיקה כוללת גם את האוזניים או שיש לציין במפורש בהפניה שצריך לבדוק את האוזניים. אני שואלת כי הנציג בבית החולים שקבע לי את התור עדכן אותי כי במידה ויש צורך לבדוק גם את האוזניים עליו לשבץ אותי במכשיר MRI אחר. אודה לעזרתך, אביטל

08/05/2016 | 12:37 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 35 וסובל כבר 4 חודשים מסחרחורת בזמן שאני שוכב או מסתכל כלפי מעלה. הסחרחורת עוברת כעבור מספר שניות. כשזה התחיל - הסחרחורות היו נורא חזקות אבל היום זה "נסבל". הרופא אמר לי (בהתחלה) שזה קריסטלים באוזן ואמור לעבור אחרי חודשיים אבל נראה שזה נשאר ככה. מה לעשות עם זה? האם יש סיבה לדאגה? קבעתי תור לאא"ג אבל יש עוד חודש עד שיגיע התור ואני לא יודע אם זה לא מצב מסוכן. עשיתי בדיקות דם כולל B12 וברזל. הכל יחסית בסדר. האם יכול לעבור לבד עם הזמן? אודה לייעוץ. תודה אבי

שלום אבי אכן התמונה יכולה להתאים לנשירת ה"קריסטלים ". יש טיפול פיזיותרפי קצר - אפילו חד פעמי שרופא מומחה לסחרחורת עושה במעמד הבדיקה עם סיכוי גדול להפסקת הסחרחורות בטיפול אחד. בברכה ד"ר בן דוד

07/05/2016 | 15:13 | מאת: אורן

אני סובל מטינטון כבר 3 שנים שבדרך כלל לא מפריע לי בכלל רק קצת בלילה לפני כ3 שבועות החל לי טינטון נוסף בתדר שונה ופועם הוא נורא מפריע לי עשיתי בדיקת שמיעה והיא מראה שאין שינוי בשמיעה מאז שהחל לי הטינטון לפני 3 שנים האם הטינטון ה"חדש" יחלוף?

שלום אורן הטנטון החדש הוא שונה לחלוטין במקורו מהקודם. - טנטון פועם מקורו בזרימת הדם בדלי הדם השונים בקרבת האוזן . לכן יש לברר זאל באמצעות - בדיקה האוזניים , דופלר של עורקי הצוואר והדמיה של המח עם הדגשת כלי הדם. בברכה ד"ר בן דוד

13/05/2016 | 12:47 | מאת: אורן

שלחו אותי לבדיקת MRI וMRA האם זה משקף גם את הבדיקה של דופלר של עורקי הצוואר

07/05/2016 | 13:32 | מאת: במי

היי, יש מכשירי שמיעה המומלצים יותר לחולי מנייר?

שלום לך המכשיר מותאם ללקוי השמיעה ולא לסוג המחלה. בברכה ד"ר בן דוד

07/05/2016 | 04:46 | מאת: מדוכאת

שלום רב, בת 40, ללא בעיות רלוונטיות קודמות. לפני כשבועיים התחיל לי פתאום טנטון בצורת צפצוף קבוע באוזן אחת עם תחושות חולפות של כבדות בראש ואי יציבות. הטנטון הוא קבוע מאז שהופיע. לא נחשפתי לרעש חזק במיוחד. מהפניות רופא א.א.ג. ונוירולוג ממתינה כעת לבדיקות שמיעה, ברה ומ.ר.י מוח. שאלותיי: 1. אילו בדיקות נוספות עלי לבצע? 2. מהו חלון הזמן היעיל בטיפול בסטרואידים? האם נותנים אותם רק כשיש ירידה בשמיעה בבדיקת השמיעה? 3. האם מתח נפשי כשלעצמו עלול לגרום להופעת טנטון (ולא רק להחמרתו)? 4. איך להתמודד בלילות?? למרות ניסיונות המיסוך (רדיו מונמך או מוסיקה שקטה) קשה לי מאד, אינני ישנה כמעט בכלל והמחיר בהתאם (עצבים, חוסר ריכוז, כאבי ראש, דיכאון). תודה.

שלום לך. 1.בשלב זה די בבדיקות שהומלצו ההמשך לפי תוצאות בדיקות אלה. 2.עברת חלון הזמן לטיפול סטרואידלי כללי אך ניתן לטפל בזריקות תוך אוזניות של סטרואידים גם אחרי חודש אבל ככל שמקדימים זה יעיל יותר לכן לדעתי לא לחכות לתור לבדיקת שיעה אלא לבצע בדחיפות באחד מהמכונים הפרטיים. אמנם לפי מקובל לתת טיפול סטרואידלי רק בלקוי שמיעה אך יש הנותנים גם בטנטון בלבד מאחר וזה אותו מנגנון. 3.מתח נפשי לא גורם לטנטון חד צדדי. יכול רק להחמיר . 4. ההתמודדות עם הטנטון דורשת תרגול טכניקות שליטה במתח, בתשומת הלב ובצורת החשיבה. על כך טיפול קוגניטיבי עם שילוב טכניקות אלה יכול לעזור. בברכה ד"ר בן דוד

שלום, כבר כמה שנים אני סובלת מתחושת מלאות באוזניים או תחושת סתימות ועמעום בשמיעה. לאחרונה התפתחו לי כאבי ראש חזקים וסינוסיטיס שחזר פעמיים (לאחר טיפול אנטיביוטי). הקולות והרעשים המוזרים באוזן קיימים כל הזמן, אליהם מתלווה מעין סחרחורת... על מה זה יכול להעיד ומה זו התופעה הזו? האם יש טיפול תרופתי?

שלום לך יש לבדוק פתחי תעלת אוסתכיוס המחברת לוע האף לאוזן התיכונה וזאת ע"י בדיקת לוע האף באמצעות סיב אופטי. יתכן והמקור להפרעות באיורור האוזן התיכונה. בברכה ד"ר בן דוד

06/05/2016 | 12:19 | מאת: aktziper@ gmail.com

אפשר בבקשה לשלוח לי שוב את התשובה.

שלום לך. אנא שלח שוב בקיצור את השאלה ואשתדל לענות שוב. בברכה ד"ר בן דוד

05/05/2016 | 12:34 | מאת: חיים

שלום דוקטור שמי חיים אני בן 27 השמח לדעת את דעתך בנושא , מאוד יעזור לי וירגיע אותי. לפני כחודש וקצת , הייתי במסיבה פורים בא אני וחברי וחברי היינו חשופים כשעתיים בערך לרעש חזק ,באותו הלילה שחזרתי הביתה הרגשתי טנטון קצת יותר חזק , מהפעמים המעטות בחיי שהייתי במסיבה , במהלך הלילה הרגשתי כאב חד שבא והולך לעיתיים , ולמחרת האוזן הייתה כואבת במשך כל שעות היום , לא שמעתי לב לטנטון באותו היום ,,רק כשהלכתי לישון או שהייתי במקום יחסית שקט שמעתי אותו. מאז הארוע כשבועיים אחרי בערך הייתי גם חשוף לרעש של צפייה בסרט בטלוויזיה יחסית קרוב בווליום גבוה יחסית. , לאחר מכן הרגשתי את הטינטון קצת יותר גבוה כשהלחתי לישון, לא הייתי חשוף לעוד אירועים חריגים בתווך ארוך , של כאילו למעלה מחצי שעה , פעם אחת בלבד . המסיבה , הטלויזיה , ועוד מקום רועש יחסית אם אטמים, למשך חצי שעה בערך לא קבוע. כיום אני חודש וקצת אחרי עדין סובל מכאבים שהולכים ובאים , וטנטון לא קבוע , כאילו במהלך היום אני לא שומע אותו בגלל הסביבה . רק במקום שקט , נראה כאילו הוא משתפר, יש פעמים שאני הולך לישון אם טנטון יותר חזק בערב לעומת הטנטון בבוקר שאני קם שהוא חלש יחסית . מהתעניינותי באינטרנט נראה כמדובר בטראומה אקוסטית לאוזניים . עשיתי בדיקת שמיעה כשבוע אחרי המקרה , שיצאה תקינה בגדר הנורמה .מהתעניינות בנושא הבנתי שכאשר האוזנים עוברים טרואמה אקוסטית לוקח להם זמן להתעושש , וויש סיכוי שאחרי שלוש חודשים או חצי שנה יכול להיות שיחלוף הטנטון . כדי לחזק את הגוף כדי שיוכל להתמודד טוב יותר אם הבעיה , הבנתי שויטמין b-12 תומך במערכת העצבים וכלי הדם ועושה איזון וויטמים מקבוצת b חשובים לאוזניים ולמערכת השמע . קניתי לי תוסף ולקחתי . לאחר הנטילה כמה שעות אחרי הרגשתי הקלה ואכן הטנטון ירד משמעותית והכאבים, יום אחרי זה לקחתי נוסף וכשהלכתי לישון באותו הלילה , נראה כאילו לא הרגשתי מכלל את הטנטון. למחרת בבוקר שקמתי שוב חזר הטנטון ,חלש יחסית אך עדיין מורגש . וכך היו לי עליות וירידות לפני הפגיעה הייתי לוקח כורכום לחיזוק הגוף וגם אז שלקחתי הרגשתי הקלה בטינטון . גם במשך כיומיים וחזר שוב.. אני מצטער מאוד על הסיפור הארוך חשוב לי שהכל יהיה ברור וחשוף והוכל לדעת מה הסיכויים שיחלוף הטנטון .שאלתי אליך אם יש סיכוי שיחלוף הטנטון ? ואם הויטמים הם רק כמו משכח כאבים ולא באמת עוזר לבעיה ליפתר ., כאילו תומכים במערכת הדם ועצבים ומנסים לשקם? אך הבעיה לא נפתרת? יש מקום להיות אופטימי שאכן מדובר בטנטון חולף לאחר טראומה (טנטון משני)- שחולף לאחר כמה שבועות? , האם בדיקת השמיעה התקינה יכולה לומר שלא נגרם פגיעה בחיישני הקול ?

שלום חיים קשה לדעת לגבי ההתנהלות העתידית של הטנטון. בכל מקרה ניתן למזער אותו בצורה משמעותית ע"י טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שליטה בתשומת הלב ובמתח וכן מיסוך חלקי ע"י רעש לבן. גם אם ישאר הטנטון יפסיק להטריד כי ברב הזמן לא יהיה במודעות בברכה ד"ר בן דוד

תודה על תשובתך דוקטור. מה אתה ממליץ לי לעשות כרגע לחכות , אולי אם חלוף הכאבים גם הטנטון יפסיק ? ואם לחכות אז כמה זמן?, לראות אם האוזן משתפרת ? כי יש עליות ומורדות.

04/05/2016 | 16:40 | מאת: הבן

שלום דוקטור. אבי בן 80 לפני שבועיים הוא קיבל תחושת חוסר יציבות עיקר בשינוי מצב הגוף סבובו וכיפוף הטית הגוף והוא מרגחש שהוא נופל. עבר ברור סיטי מח ודופלר עורקי צוואר צקין. בסיטי לא נמצא דימום חריף כלשהו. יש לו לחץ בעורף צוואר. סיגויי לשבץ איכמי נמוך כי סובך מחוסר קרישה דווקא. בעבר דימום בצרבלום לפני 8 שנים לערך. ששוקם. לא עשו אמאראיי עכשיו. האם יתכן שיש לו בעיה באוזנים. כן יש טינטון. האם כיוון האאג לברור נכון עכשיו? כדאי להשלים אמאראיי למח? הוא נופל בהליכה פצאום במדרגות התנועה של הרגלים לא מדויקת למדרגות כדוגמא. הוא אומר שזה לא סחרחורת ולא ורטיגו. זה אי יציבות . ניסנו בטיסטין לא השפיע. מנסה להבין איך להתקדם בברור לפתרון. אאג זה אןפציה נכונה או שלא? תודה

שלום לך יש לברר גם את המערכת הווסטיבולרית של האוזן כולל בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורת לשלול בעית נשירת ה"קריסטלים " אבל להשלים הברור המרכזי כי יתכן בכ"ז לאור התלונות והרקע הרפואי קשר למערכת עצבים מרכזית. בברכה ד"ר בן דוד

04/05/2016 | 00:29 | מאת: נועה

יש לי צפצופים באוזניים כבר כמה חודשים טובים (לא מלווה בסחרחורות או כאבים ולא חזק ומפריע יותר מידי). בנוסף יש לי אבנים בשקדים- הבחנתי באחת בצד ימין (כזה גוש לבן בין החריצים- השקדים שלי לא חלקים..), בלי ריח רע מהפה (שאני יודעת עליו).. יכול להיות שיש קשר בין אבנים בשקדים לטנטון?

שלום נועה לדעתי אין כל קשר בין שני הדברים. בברכה ד"ר בן דוד

27/04/2016 | 09:29 | מאת: שירה

סובלת מטינטון והיפרקוזיס.סובלת גם מכאבי ראש לעיתים דחופות.אין ירידה בשמיעה. אילו כדורים נחשבים בטוחים לסובלים מטינטון במקרה של כאב ראש?האם אדוויל ליקוויד גל בטוח?

שלום שירה לא מומלץ לקחת כדורים מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידלים כמו ארקוקסיה, אטופן וכ'. אקמול הכי בטוח. בברכה ד"ר בן דוד

29/04/2016 | 21:12 | מאת: שירה

בעלון לצרכן של אקמול כתוב בפירוש בתופעות לוואי:צלצולים באוזניים. לכן אני נמנעת מלקחת אקמול.יש משהו אחר?אולי אופטלגין?אשמח לתשובה ותודה!

של צילצולים באוזניים.

25/04/2016 | 11:06 | מאת: קרין

אני כשנה סובלת מסחרחורות ..זה לא שהכל סובב סביבי אלא כתחושת שיוט, כמו על סירה. עשיתי בדיקת ורטיגו,ENG, EEG, CT, MRI ובדיקת שמיעה והכל תקין ברוך השם ואין נוזלים באוזניים. התחושה מלווה אותי גם בתחושה של אטימות אוזניים כמו אחרי מטוס ואחרי פיהוק זה עובר לי....אני עם בטיסטין שלא כל כך עוזר ולא מוצאת פתרון לבעיה...מה זה יכול להיות? מנייר? ניתן לטפל בזה? תודה מראש.

שלום קרין לאחר כל הברור שעברת שהיה תקין. יתכן ומדובר בתועת הסומטיזציה של מתח שמתאפיינת בתחושת שיוט. כדאי לבדוק בתחום זה. כמובן זו השערה בלבד ללא קבלת פרטים נוספים. בברכה ד"ר בן דוד

17/05/2016 | 11:07 | מאת: יהודה

סובל גם מבעיה זאת מצאת פתרון לי זה עבר אחרי שנתיים

06/11/2016 | 20:19 | מאת: ג'ניה

היי.. סובלת שלושה חודשים מתסמינים דומים. האם גילית מה הבעיה? אשמח לעזרה.

24/04/2016 | 22:13 | מאת: קרן

שלום רב, עקב תחושה מתמשכת של אטימות באוזן ימין עם סחרחורות, הופנתי לבדיקות בבית חולים. עברתי בדיקה של סיב אופטי דרך האף שיצאה תקינה ובדיקות נוספות של מערכת שיווי המשקל, שיצאו תקינות. בבדיקת השמיעה ראו ירידה קלה בשמיעה באוזן ימין וקיבלתי טיפול בסטרואידים למשך כשבועיים. סיימתי עם הסטרואידים, אך עדיין אני מרגישה את תחושת האטימות באוזן, עם סחרחורות קלות מאד. ממתינה לבידקות נוספות (סי טי, דופלר, מ.ר.י והולטר). ממה יכולה לנבוע התחושה הזו? תודה רבה, קרן

שלום קרן עדיין קיימים סימנים של פגיעה באוזן הפנימית על שני חלקי - השמיעתי והממונה על שווי המשקל. הסיבות לכך יכולות להיות ממקורות שונים אך ברב המקרים המקור לא מדאיג - כגון מחלה וירלית . תשובה מדויקת יותר תהיה לאחר גמר הברור שציינת שהוא אכן יסודי ומקובל. בברכה ד"ר בן דוד

שלום רב, לאחר שבוע שבו היו לי 4 התקפי ורטיגו של כמה שעות, וכן רעשים באוזניים ובעיות בשיווי משקל, אובחנתי כנראה במנייר (במקביל נשלחתי לבדיקות נוספות כגון MRI) וקיבלתי טיפול של בטיסטן - פעמיים ביום למשל חודש שלם בגלל חומרת ההתקפים. אני בטיפול הומיאופתי, ולא רוצה לקחת את התרופה. האם אי לקיחת התרופה מהווה סיכון לאובדן שמיעה? או רק סיכון לסבול מהתקפים נוספים? תודה מראש, ליאת

שלום ליאת כל התקף מנייר עלול לגרום להחמרה קבועה בשמיעה עקב הרס תאי שער בעקבות עלית הלחץ של הנוזלים באוזן הפנימית. הדבר מאד הדרגתי ותלוי בעוצמת ההתקפים . מניעת ההתקפים עשויה למנוע הדרדרות שמיעתית. הבטיסטין הוא למעשה חומר דומה לחומר הטבעי בגוף - היסטמין ותפקידו בעיקר הרחבת כלי דם קטנים . לא תמיד עוזר מספיק אך בד"כ לא גורם נזק אם נלקח אחרי האוכל. בברכה ד"ר בן דוד

17/04/2016 | 09:29 | מאת: גבי

שלום, הייתי בחתונה ביום חמישי (לפני שלושה ימים), המוזיקה הייתה בווליום מאוד גבוה ונחשפתי אליה במשך כ4 שעות רצופות. כבר שלושה ימים, מאז החתונה אני סובל מצפצופים באוזניים (בעיקר שמאל) בעוצמה שלא יורדת. אלך לבדיקה, אך האם סביר שזה יעבור בקרוב או שמדובר על משהו שפשוט חיים איתו? תודה.

17/04/2016 | 14:09 | מאת: גבי

הייתי היום במיון, עשו לי בדיקת שמיעה ונמצא ליקוי קל שנטען כלא משמעותי באוזן שמאל. נאמר לי להגיע בעוד שבוע לביקורת אבל שבכל מקרה אין מה לתת סטרואידים כי הירידה בשמיעה לא מצדיקה זאת. האם באמת צריכה להיות ירידה בשמיעה כדי שיהיה מוצדק לקחת סטרואידים לפתרון טינטון? אני חושש שאמתין עם זה יותר מדי בהמלצת הרופא ואז יעבור המועד שרלוונטי לקחת בו סטרואידים לפתרון הבעיה.

שלום גבי יש סכוי שיחלוף הטנטון. לשפור יכולת ההתאוששות של האוזן הפנימית יש הנותנים סטרואידים לזמן קצוב. ברכה ד"ר בן דוד

15/04/2016 | 15:12 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור יעקב בן דוד ,שמי חיים אני בן 27, לפני כשלוש שבועות הייתי במסיבת פורים , במשך כשעה וחצי בערך היינו אני וחברי חשופים יחסית לרעש חזק, יום למחרת הרגשתי כאבים באוזניים וצלצולים , יסית חזקים בלילה בעיקר , אמרתי שכמו כל מסיבה שהייתי בצבא היו לי צלצולים ביום הראשון כמה שעות וזהו . אבל הכאבים וצלצולים לא הפסיקו בשבוע הראשון היה ממש קשה לעבור את זה בעיקר את הכאב , בשבוע השני כבר התחלתי להרגיש הקלה ישנתי יותר טוב בלילה והכאבים מעט ירדו וגם הטינטון עצמו ירד , התחלתי להתעניין במה מדובר והבנתי שיש סיכוי שיעלם בחודש הקרוב ובמקסימום חצי שנה , הלכתי לאף אוזן גרון הוא בדק אותי פעמים אם המכשיר ואמר שאוזן נראת תקינה , ואיננו יודע ממה נובע הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה בדיוק שבוע אחרי המסיבה , הבדיקה יצאה תקינה . כיום ,שלוש שבועות אחרי המקרה , יש כאב אמום באוזן עדין טנטון נמוך שאותו אני שומע בלילה , בהתחלה הרגשתי יותר כאילו האוזנים סתומות , אך הסימפטום הזה לאט לאט ירד , עכשיו יש לי תחושות לפעמים של אוזן סתומה קלות , ובזמן האחרון כאשר האוזן אתומה והיא משתחררת אז כאילו אחרי שהיא משתחררת יש תחושה של נוזלים באוזניים שעוברים במהלך היום או בדיוק אחרי יום. רציתי לדעת מה את חושבת שאלי לעשות אם יש מקום לאופטימיות שיעבור והאם הנוזלים באוזניים זה דבר רע שצריך להדאיג אותי קבעתי תור נוסף לאף אוזן גרון , כדי להסביר לו את המצב ? חשבתי לבקש מהרופא בדיקת EEG כדי לשלול התערבות עצבית במקרה , ובדיקת MRI ? אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות ואם זה סביר שזה יקרה בעקבות רעש השמח מאוד

שלום חיים יש לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה ואז ניתן להתיחס ביתר דיוק לתלונות. בברכה ד"ר בן דוד

21/04/2016 | 19:51 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור עשיתי בדיקה שבוע וחצי אחרי המקרה והוא יצא בגדר הנורמה התקינה . האם אתה ממליץ לעשות אחד נוסף ? וכיום אני חודש בדיוק אחרי נראה כאילו הטנטון ממש נמוך והכאב חלש יחסית מרגיש מאוד שיפור מאז פעם קודמת ? אתה חושב שיש סיכוי טוב שזה יעבור , איך אני יכול להיות בטוח שאין פגיעה באוזן ? הרופא אחרי פעם שנייה לא אמר שהוא רואה סיבה שיש פגיעה , שלח אותי לניורולוג כדי שיהיה בטוח והוא עשה לי בדיקה מקיפה של הגוף רפלקסים שויווי משקל בדיקה בעניים ועוד כל מני ואמר שהוא רואה שהכל תקין ,