פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס
מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. גם תופעת הסחרחורת וגם מטרד הטינטון עלולים להיות מקור למתח וחרדה, אשר ברוב המקרים אינם מוצדקים. ע"י המידע שינתן במסגרת פורום זה, חלק גדול מתופעות המתח והחרדה עשוי להמנע. אדם הסובל מסחרחורת עלול למצוא עצמו "נופל בין הכסאות", שכן תופעה זו שייכת להתמחויות רבות, ולכן החשיבות הרבה בגוף מנוסה ומומחה היכול לקצר ולייעל את האבחון ובכך את הטיפול. תופעת הטינטון היא שכיחה ביותר ועלולה להיות מטרד מתמשך. ייחודו של פורום זה הוא בהתמקדות בשיטות המקובלות היום בעולם להתמודדות עם מטרד זה.
3234 הודעות
3088 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/05/2016 | 12:34 | מאת: חיים

שלום דוקטור שמי חיים אני בן 27 השמח לדעת את דעתך בנושא , מאוד יעזור לי וירגיע אותי. לפני כחודש וקצת , הייתי במסיבה פורים בא אני וחברי וחברי היינו חשופים כשעתיים בערך לרעש חזק ,באותו הלילה שחזרתי הביתה הרגשתי טנטון קצת יותר חזק , מהפעמים המעטות בחיי שהייתי במסיבה , במהלך הלילה הרגשתי כאב חד שבא והולך לעיתיים , ולמחרת האוזן הייתה כואבת במשך כל שעות היום , לא שמעתי לב לטנטון באותו היום ,,רק כשהלכתי לישון או שהייתי במקום יחסית שקט שמעתי אותו. מאז הארוע כשבועיים אחרי בערך הייתי גם חשוף לרעש של צפייה בסרט בטלוויזיה יחסית קרוב בווליום גבוה יחסית. , לאחר מכן הרגשתי את הטינטון קצת יותר גבוה כשהלחתי לישון, לא הייתי חשוף לעוד אירועים חריגים בתווך ארוך , של כאילו למעלה מחצי שעה , פעם אחת בלבד . המסיבה , הטלויזיה , ועוד מקום רועש יחסית אם אטמים, למשך חצי שעה בערך לא קבוע. כיום אני חודש וקצת אחרי עדין סובל מכאבים שהולכים ובאים , וטנטון לא קבוע , כאילו במהלך היום אני לא שומע אותו בגלל הסביבה . רק במקום שקט , נראה כאילו הוא משתפר, יש פעמים שאני הולך לישון אם טנטון יותר חזק בערב לעומת הטנטון בבוקר שאני קם שהוא חלש יחסית . מהתעניינותי באינטרנט נראה כמדובר בטראומה אקוסטית לאוזניים . עשיתי בדיקת שמיעה כשבוע אחרי המקרה , שיצאה תקינה בגדר הנורמה .מהתעניינות בנושא הבנתי שכאשר האוזנים עוברים טרואמה אקוסטית לוקח להם זמן להתעושש , וויש סיכוי שאחרי שלוש חודשים או חצי שנה יכול להיות שיחלוף הטנטון . כדי לחזק את הגוף כדי שיוכל להתמודד טוב יותר אם הבעיה , הבנתי שויטמין b-12 תומך במערכת העצבים וכלי הדם ועושה איזון וויטמים מקבוצת b חשובים לאוזניים ולמערכת השמע . קניתי לי תוסף ולקחתי . לאחר הנטילה כמה שעות אחרי הרגשתי הקלה ואכן הטנטון ירד משמעותית והכאבים, יום אחרי זה לקחתי נוסף וכשהלכתי לישון באותו הלילה , נראה כאילו לא הרגשתי מכלל את הטנטון. למחרת בבוקר שקמתי שוב חזר הטנטון ,חלש יחסית אך עדיין מורגש . וכך היו לי עליות וירידות לפני הפגיעה הייתי לוקח כורכום לחיזוק הגוף וגם אז שלקחתי הרגשתי הקלה בטינטון . גם במשך כיומיים וחזר שוב.. אני מצטער מאוד על הסיפור הארוך חשוב לי שהכל יהיה ברור וחשוף והוכל לדעת מה הסיכויים שיחלוף הטנטון .שאלתי אליך אם יש סיכוי שיחלוף הטנטון ? ואם הויטמים הם רק כמו משכח כאבים ולא באמת עוזר לבעיה ליפתר ., כאילו תומכים במערכת הדם ועצבים ומנסים לשקם? אך הבעיה לא נפתרת? יש מקום להיות אופטימי שאכן מדובר בטנטון חולף לאחר טראומה (טנטון משני)- שחולף לאחר כמה שבועות? , האם בדיקת השמיעה התקינה יכולה לומר שלא נגרם פגיעה בחיישני הקול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים קשה לדעת לגבי ההתנהלות העתידית של הטנטון. בכל מקרה ניתן למזער אותו בצורה משמעותית ע"י טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שליטה בתשומת הלב ובמתח וכן מיסוך חלקי ע"י רעש לבן. גם אם ישאר הטנטון יפסיק להטריד כי ברב הזמן לא יהיה במודעות בברכה ד"ר בן דוד

תודה על תשובתך דוקטור. מה אתה ממליץ לי לעשות כרגע לחכות , אולי אם חלוף הכאבים גם הטנטון יפסיק ? ואם לחכות אז כמה זמן?, לראות אם האוזן משתפרת ? כי יש עליות ומורדות.

04/05/2016 | 16:40 | מאת: הבן

שלום דוקטור. אבי בן 80 לפני שבועיים הוא קיבל תחושת חוסר יציבות עיקר בשינוי מצב הגוף סבובו וכיפוף הטית הגוף והוא מרגחש שהוא נופל. עבר ברור סיטי מח ודופלר עורקי צוואר צקין. בסיטי לא נמצא דימום חריף כלשהו. יש לו לחץ בעורף צוואר. סיגויי לשבץ איכמי נמוך כי סובך מחוסר קרישה דווקא. בעבר דימום בצרבלום לפני 8 שנים לערך. ששוקם. לא עשו אמאראיי עכשיו. האם יתכן שיש לו בעיה באוזנים. כן יש טינטון. האם כיוון האאג לברור נכון עכשיו? כדאי להשלים אמאראיי למח? הוא נופל בהליכה פצאום במדרגות התנועה של הרגלים לא מדויקת למדרגות כדוגמא. הוא אומר שזה לא סחרחורת ולא ורטיגו. זה אי יציבות . ניסנו בטיסטין לא השפיע. מנסה להבין איך להתקדם בברור לפתרון. אאג זה אןפציה נכונה או שלא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש לברר גם את המערכת הווסטיבולרית של האוזן כולל בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורת לשלול בעית נשירת ה"קריסטלים " אבל להשלים הברור המרכזי כי יתכן בכ"ז לאור התלונות והרקע הרפואי קשר למערכת עצבים מרכזית. בברכה ד"ר בן דוד

04/05/2016 | 00:29 | מאת: נועה

יש לי צפצופים באוזניים כבר כמה חודשים טובים (לא מלווה בסחרחורות או כאבים ולא חזק ומפריע יותר מידי). בנוסף יש לי אבנים בשקדים- הבחנתי באחת בצד ימין (כזה גוש לבן בין החריצים- השקדים שלי לא חלקים..), בלי ריח רע מהפה (שאני יודעת עליו).. יכול להיות שיש קשר בין אבנים בשקדים לטנטון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה לדעתי אין כל קשר בין שני הדברים. בברכה ד"ר בן דוד

27/04/2016 | 09:29 | מאת: שירה

סובלת מטינטון והיפרקוזיס.סובלת גם מכאבי ראש לעיתים דחופות.אין ירידה בשמיעה. אילו כדורים נחשבים בטוחים לסובלים מטינטון במקרה של כאב ראש?האם אדוויל ליקוויד גל בטוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה לא מומלץ לקחת כדורים מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידלים כמו ארקוקסיה, אטופן וכ'. אקמול הכי בטוח. בברכה ד"ר בן דוד

29/04/2016 | 21:12 | מאת: שירה

בעלון לצרכן של אקמול כתוב בפירוש בתופעות לוואי:צלצולים באוזניים. לכן אני נמנעת מלקחת אקמול.יש משהו אחר?אולי אופטלגין?אשמח לתשובה ותודה!

של צילצולים באוזניים.

25/04/2016 | 11:06 | מאת: קרין

אני כשנה סובלת מסחרחורות ..זה לא שהכל סובב סביבי אלא כתחושת שיוט, כמו על סירה. עשיתי בדיקת ורטיגו,ENG, EEG, CT, MRI ובדיקת שמיעה והכל תקין ברוך השם ואין נוזלים באוזניים. התחושה מלווה אותי גם בתחושה של אטימות אוזניים כמו אחרי מטוס ואחרי פיהוק זה עובר לי....אני עם בטיסטין שלא כל כך עוזר ולא מוצאת פתרון לבעיה...מה זה יכול להיות? מנייר? ניתן לטפל בזה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרין לאחר כל הברור שעברת שהיה תקין. יתכן ומדובר בתועת הסומטיזציה של מתח שמתאפיינת בתחושת שיוט. כדאי לבדוק בתחום זה. כמובן זו השערה בלבד ללא קבלת פרטים נוספים. בברכה ד"ר בן דוד

17/05/2016 | 11:07 | מאת: יהודה

סובל גם מבעיה זאת מצאת פתרון לי זה עבר אחרי שנתיים

06/11/2016 | 20:19 | מאת: ג'ניה

היי.. סובלת שלושה חודשים מתסמינים דומים. האם גילית מה הבעיה? אשמח לעזרה.

24/04/2016 | 22:13 | מאת: קרן

שלום רב, עקב תחושה מתמשכת של אטימות באוזן ימין עם סחרחורות, הופנתי לבדיקות בבית חולים. עברתי בדיקה של סיב אופטי דרך האף שיצאה תקינה ובדיקות נוספות של מערכת שיווי המשקל, שיצאו תקינות. בבדיקת השמיעה ראו ירידה קלה בשמיעה באוזן ימין וקיבלתי טיפול בסטרואידים למשך כשבועיים. סיימתי עם הסטרואידים, אך עדיין אני מרגישה את תחושת האטימות באוזן, עם סחרחורות קלות מאד. ממתינה לבידקות נוספות (סי טי, דופלר, מ.ר.י והולטר). ממה יכולה לנבוע התחושה הזו? תודה רבה, קרן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן עדיין קיימים סימנים של פגיעה באוזן הפנימית על שני חלקי - השמיעתי והממונה על שווי המשקל. הסיבות לכך יכולות להיות ממקורות שונים אך ברב המקרים המקור לא מדאיג - כגון מחלה וירלית . תשובה מדויקת יותר תהיה לאחר גמר הברור שציינת שהוא אכן יסודי ומקובל. בברכה ד"ר בן דוד

שלום רב, לאחר שבוע שבו היו לי 4 התקפי ורטיגו של כמה שעות, וכן רעשים באוזניים ובעיות בשיווי משקל, אובחנתי כנראה במנייר (במקביל נשלחתי לבדיקות נוספות כגון MRI) וקיבלתי טיפול של בטיסטן - פעמיים ביום למשל חודש שלם בגלל חומרת ההתקפים. אני בטיפול הומיאופתי, ולא רוצה לקחת את התרופה. האם אי לקיחת התרופה מהווה סיכון לאובדן שמיעה? או רק סיכון לסבול מהתקפים נוספים? תודה מראש, ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת כל התקף מנייר עלול לגרום להחמרה קבועה בשמיעה עקב הרס תאי שער בעקבות עלית הלחץ של הנוזלים באוזן הפנימית. הדבר מאד הדרגתי ותלוי בעוצמת ההתקפים . מניעת ההתקפים עשויה למנוע הדרדרות שמיעתית. הבטיסטין הוא למעשה חומר דומה לחומר הטבעי בגוף - היסטמין ותפקידו בעיקר הרחבת כלי דם קטנים . לא תמיד עוזר מספיק אך בד"כ לא גורם נזק אם נלקח אחרי האוכל. בברכה ד"ר בן דוד

17/04/2016 | 09:29 | מאת: גבי

שלום, הייתי בחתונה ביום חמישי (לפני שלושה ימים), המוזיקה הייתה בווליום מאוד גבוה ונחשפתי אליה במשך כ4 שעות רצופות. כבר שלושה ימים, מאז החתונה אני סובל מצפצופים באוזניים (בעיקר שמאל) בעוצמה שלא יורדת. אלך לבדיקה, אך האם סביר שזה יעבור בקרוב או שמדובר על משהו שפשוט חיים איתו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2016 | 14:09 | מאת: גבי

הייתי היום במיון, עשו לי בדיקת שמיעה ונמצא ליקוי קל שנטען כלא משמעותי באוזן שמאל. נאמר לי להגיע בעוד שבוע לביקורת אבל שבכל מקרה אין מה לתת סטרואידים כי הירידה בשמיעה לא מצדיקה זאת. האם באמת צריכה להיות ירידה בשמיעה כדי שיהיה מוצדק לקחת סטרואידים לפתרון טינטון? אני חושש שאמתין עם זה יותר מדי בהמלצת הרופא ואז יעבור המועד שרלוונטי לקחת בו סטרואידים לפתרון הבעיה.

שלום גבי יש סכוי שיחלוף הטנטון. לשפור יכולת ההתאוששות של האוזן הפנימית יש הנותנים סטרואידים לזמן קצוב. ברכה ד"ר בן דוד

15/04/2016 | 15:12 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור יעקב בן דוד ,שמי חיים אני בן 27, לפני כשלוש שבועות הייתי במסיבת פורים , במשך כשעה וחצי בערך היינו אני וחברי חשופים יחסית לרעש חזק, יום למחרת הרגשתי כאבים באוזניים וצלצולים , יסית חזקים בלילה בעיקר , אמרתי שכמו כל מסיבה שהייתי בצבא היו לי צלצולים ביום הראשון כמה שעות וזהו . אבל הכאבים וצלצולים לא הפסיקו בשבוע הראשון היה ממש קשה לעבור את זה בעיקר את הכאב , בשבוע השני כבר התחלתי להרגיש הקלה ישנתי יותר טוב בלילה והכאבים מעט ירדו וגם הטינטון עצמו ירד , התחלתי להתעניין במה מדובר והבנתי שיש סיכוי שיעלם בחודש הקרוב ובמקסימום חצי שנה , הלכתי לאף אוזן גרון הוא בדק אותי פעמים אם המכשיר ואמר שאוזן נראת תקינה , ואיננו יודע ממה נובע הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה בדיוק שבוע אחרי המסיבה , הבדיקה יצאה תקינה . כיום ,שלוש שבועות אחרי המקרה , יש כאב אמום באוזן עדין טנטון נמוך שאותו אני שומע בלילה , בהתחלה הרגשתי יותר כאילו האוזנים סתומות , אך הסימפטום הזה לאט לאט ירד , עכשיו יש לי תחושות לפעמים של אוזן סתומה קלות , ובזמן האחרון כאשר האוזן אתומה והיא משתחררת אז כאילו אחרי שהיא משתחררת יש תחושה של נוזלים באוזניים שעוברים במהלך היום או בדיוק אחרי יום. רציתי לדעת מה את חושבת שאלי לעשות אם יש מקום לאופטימיות שיעבור והאם הנוזלים באוזניים זה דבר רע שצריך להדאיג אותי קבעתי תור נוסף לאף אוזן גרון , כדי להסביר לו את המצב ? חשבתי לבקש מהרופא בדיקת EEG כדי לשלול התערבות עצבית במקרה , ובדיקת MRI ? אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות ואם זה סביר שזה יקרה בעקבות רעש השמח מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים יש לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה ואז ניתן להתיחס ביתר דיוק לתלונות. בברכה ד"ר בן דוד

21/04/2016 | 19:51 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור עשיתי בדיקה שבוע וחצי אחרי המקרה והוא יצא בגדר הנורמה התקינה . האם אתה ממליץ לעשות אחד נוסף ? וכיום אני חודש בדיוק אחרי נראה כאילו הטנטון ממש נמוך והכאב חלש יחסית מרגיש מאוד שיפור מאז פעם קודמת ? אתה חושב שיש סיכוי טוב שזה יעבור , איך אני יכול להיות בטוח שאין פגיעה באוזן ? הרופא אחרי פעם שנייה לא אמר שהוא רואה סיבה שיש פגיעה , שלח אותי לניורולוג כדי שיהיה בטוח והוא עשה לי בדיקה מקיפה של הגוף רפלקסים שויווי משקל בדיקה בעניים ועוד כל מני ואמר שהוא רואה שהכל תקין ,

04/04/2016 | 20:56 | מאת: ליאור30

דוקטור שלום רב , סובל מסחרחורות dizziness כבר חודשיים , עברתי נוירולוג ,מומחה אאג לסחרחורות , בדיקת שמיעה , בדיקות דם מקיפות כולל b12 ושום דבר לא מסביר למה זה לא עובר , זה התחיל בטיול בארהב יכול להיות ויראלי? ואם ויראלי כמה זמן עד שמחלימים מזה ? אני ממש כבר לא יכול לעבוד או לצאת , בדיקת eng רק באוגוסט . לפני חצי שנה עברתי Mri מח גב ועמוד שדרה תקינים, לכמה זמן התוצאה שלהם טובה ? תודה מראש וסליחה על התשובה הארוכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור לאחר שנשללו האבחנות המדאיגות בברור שעברת, כדאי גם לחשוב על החלק הרגשי . מאחר וסחרחורות מאד מפחידות יש נטייה להתמקד בהן גם כשנחלשו. יתכן שעברת פגיעה וירלית בחלק הווסטיבולרי של האוזן הפנימית. במקרים אלה הטיפול הוא פיזיותרפיה ווסטיבולרית. ההוכחה לאבחנה זו הוא בENG/ בברכה ד"ר בן דוד

04/04/2016 | 17:57 | מאת: ישראלי

שלום רב. אני בן 43 . אני שוחה פעמיים או יותר בשבוע בבריכה . עליי לציין שאני שוחה ללא אטמים אך עם אוזניות למוזיקה (שאינן אוטמות לחלוטין). לאחרונה התחלתי לחוש הרגשת נוזלים (צליל עמום ואטימות) בשתי האזניים וכמובן ירידה בשמיעה (שלעיתים מחמירה) בבדיקת הרופא המטפל , הוא לא ראה דבר ושלח אותי לרופא מומחה. האם לפי דעתך זה קשור לבריכה? האם יש איזה טיפול שאוכל להקל על ההרגשה עד לתור לרופא? האם להמשיך לשחות או לחילופין לשחות רק עם אטמים? תודה על תשובתך המהירה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יתכן שחודרים מים לצינור השמע לכן כדאי לאחר שחיה לייבש המים . עדיף בשימוש במייבש שיער .חשוב לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה בהקדם לברר מקור התלונות. ורק אז ניתן לנסות טיפול. בברכה ד"ר בן דוד

02/04/2016 | 14:41 | מאת: ריאן

טנטון מצד שמאל שמתגבר מאוד ובאופן ברור בהידוק שיניים .mri תקין ובדיקת שמיעה תקינה . שאלות:האם יש קשר בין טינטון לשיניים ולסת?האם היות הטינטון מצד אחד שולל או מחזק סיבות מסוימות? איך מטפלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טנטון חד צדדי דורש ברור . הידוק שיניים רק מחזק אך זה לא המקור. בברכה ד"ר בן דוד

02/04/2016 | 14:25 | מאת: ריאן

טנטון מצד שמאל שמתגבר מאוד ובאופן ברור בהידוק שיניים .mri תקין ובדיקת שמיעה תקינה . שאלות:האם יש קשר בין טינטון לשיניים ולסת?האם היות הטינטון שולל או מחזק סיבות מסוימות? איך מטפלים?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי הקודמת

31/03/2016 | 14:01 | מאת: גלי

סובלת מטינטון כרוני וגם מרגישות לרעש ! זקוקה לניקוי שעווה פעם בחודש ! האם עדיף ניקוי ידני במקום במשאבה שאולי גם פוגעת בשמיעה ? האם סוג ניקוי אחד עדיף על האחר לאדם הסובל מטינטון כרוני ?

שלום לך נקוי שעווה עוזר לשמיעה טובה יותר ולכן להפחתת הטנטון. חשוב נקוי תחת מקרוסקופ כדי למנוע פגיעה באוזן. בשאיבה הכי בטוח. בברכה ד"ר בן דוד

31/03/2016 | 13:39 | מאת: מיכל

יש לי כבר מספר ימים סחרחורת רצינית (כאילו כל החדר זז) כשאני עוברת משכיבה לישיבה ולעתים כשאני מזיזה את הראש למטה. הסחרחורת עובדת אחרי מספר שניות. פרט לסחרחורת אין לי תלונות אחרות (לא כאבי ראש, לא בחילות ולא טנטון). אני מאד מודאגת ויש לי תור לרופא רק ביום שלישי. האם יכול להיות גידול במוח או משהו רציני אחר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התמונה יכולה להתאים לשני דברים - לחץ דם נמוך וכן לנשירת הקריסטלים. שתי בעיות לא מסוכנות . יש להבדק ע"י מומחה לסחרחורת אא"ג או נוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

31/03/2016 | 13:29 | מאת: פרנסיס

שלום לפני שבוע בתאריך 25 למרס בשש וחיצי בבוקר הפלאפון מצלצל לידי אני התהפכתי לצד שמאל וכאילו כל החדר מסתובב ואני מרגישה שכאילו אני מתהפכת ונופלת מהמיטה התהפכתי לצד ימין או ואבוי אותה תחושה וזה מתחיל הסחרחורת נמשכת לכמה שניות עד שאני מייצבת את הראש ומתי שאני מזיזה אז כאילו אני במערפולת הסיםטר נמשך לארבעה ימים עד שבקרתי אצל רופא א.א.ג. הוא קבע שצריך לעשות פיזוטראפיה לאיזון עד עכשיו לא עשיתי מחכה לטור אבל ניתן להגיד שתחושת הסחרחורת הסיבובית נעלמה אבל אני עדיין מרגישה אי איזון ובמיוחד בהליכה מתקשה ללכת ולחזור לשגרה מרגישה בחולשה במתח רב בצוואר מפחדת ללכת לבד לציין שרופא המשפחה מהיום הראשון נתן לי סטונרון שאני ממשיכה עד עכשיו לקבל במינון של 3 כדורים ביום (עד עכשיו קבלתי 15 כדורים) בנוסף לתרופת הקרדיולוג שאני נוטלת מ5 שנים במינון של 2.5 כדור אחד ולפני שבוע חזרתי לקבל חצי כדור של פאבן ליום שנתן לי רופא המשםחה להרפיית מתח בשרירי צוואר לאחרונה עשיתי בדיקות דם והן תקינות אני מאוד אשמח חקבל יעוץ או מה עלי חעדטת כיוון שאני בתקופה מאוד חשובה בקריירה שלי ואין באפשרותי להשאר בחופשת מחלה כל כך זמן ארוך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פרנסיס כנראה התמונה מתאימה לבעית נשירת ה"קריסלים " בעיה לא מסוכנת , ניתן לטפל בטיפול בודד. כדאי לפנות למומחה סחרחורת - אא"ג או נוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

28/03/2016 | 16:39 | מאת: Roni

אחרי 4 חודשי שימוש באוזניות (לא יותר מ4 שעות ביום) שמתי לב כשהייתי בחדר שקט לצפצוף באוזניים כשבימין חזק יותר.. האוזניות מסוגלות להגיע לעד 100 דציבלים אך מעולם לא השתמשתי בהם בווליום כזה מתוך מודעות וגם כי זה לא נעים באוזן,כך שתמיד הם היו על פחות..אולי 85-90,לעולם לא על המקסימום.. בבדיקת שמיעה פשוטה השמיעה בגדר הנורמלי ואף מעל הממוצע,יש לציין שמעולם לא סבלתי מהתופעה עד אותה נק זמן..האם מספיק 4 שעות ביום ל4 חודשים עד90 דציבלים בשביל לחטוף כזה נזק? והאם הוא יכול לחלוף? יש לציין שצרכתי תרופות במשך שנתיים שבתופעות הלוואי שלהן מצויין שעלולות לגרום לכך ושאני סובל מחרדה, אך עד שלא השתמשתי מס' חודשים באוזניות לא סבלתי מטנטון מעולם..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני הטנטון שנגרם בין אם מאוזניות ובין מתרופות עדיין יש סיכוי שיחלוף. כדאי להמנע בתקופה הקרובה מחשיפה לרעש חזק. במיוחד חשוב תרגול טכניקות קוגניטיביות עם שליטה במתח ובתשומת הלב. חלק גדול מהאוכלוסיה חווה טנטון בחדר שקט , הרוב אינם סובלים באופן משמעותי מכך. בברכה ד"ר בן דוד

לד"ר שלום. מזה חצי שנה הנני סובל מטינטון. ייתכן על רקע תרופתי (נטלתי כשבוע סימבלטה וגבפנטין - הפסקתם גרמה לי לטינטון עז שחלף לאחר כמה ימים ועכשיו הטינטון איתי כל הזמן) אך ייתכן גם שאין קשר לתרופות. הנני סובל גם מתסמונת העין היבשה. הטינטון בעיקר באוזן שמאל (בעיקר וכנראה שרק שם) שמתי לב שאם אני אוטם את אפי ואת פי ומנסה להוציא אוויר (שפי שלפעמים עושים לשחרר אוזניים סתומות - רק בצד ימין יש תזוזה של עטר התוף - בשמאל אין תזוזה) עברתי בדיקת ברה ושמיעה שהיו תקינות. תזוזה שהלסת והזזת הצוואר כלפי מטה מגבירה את תדר הטינטון. רציתי לדעת איזה בדיקות אני יכול לעבור בכדי למצוא האם יש סיבה לטינטון.. אני יודע שזה קשה, אך אני נחוש לנסות למצוא סיבה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני מה שחשוב לברר מה ניתן לשלול כסיבה לטנטון שניתן לטפל כגון גידול, תרשת נפוצה או שנויים בכלי דם . בדיקות השמיעה והBERA התקינות שוללות חלק ניכר מהבעיות אך הבדיקה בטובה ביותר לשלילת סוגיות אלה היא MRI מח ואוזניים. כדאי גם להשלים בדיקות דם כולל ויטמין B12' חומצה פולית, תפקודי בלוטת התריס ובדיקות מערכת החיסון לשלילת גורמים מסייעים. בברכה ד"ר בן דוד

30/03/2016 | 15:17 | מאת: יוני

תודה רבה על תשובתך ד"ר. קיבלתי היום הפניות לדופלקס עורקי צוואר וmri מח עם חומר ניגוד - האם גם צריך בנפרד MRI לאוזניים? או שזה בד"כ בבדיקה במח? כמו כן, איזה בדיקות דם יש לבדוק את המערכת החיסונית? תודה!

יוני מה התברר ?? אשמח לדעת כי גם אני סובל ממשהו דומה

26/03/2016 | 12:55 | מאת: ענת

שלום מזה 5 ימים אני סובלת מסחרחורות. ביומיים הראשונים גם היו מלוות בבחילות קשות והקאות, יש שיפור קל אך עדיין אינני יכולה להזיז הראש מצג לצד וכאשר אני יושבת מול מחשב הסחרחורות מחמירות, רופא א,א,ג אבחן וסטיבולר נויריטיס, כמה זמן עלול להמשך מתב זה והאם יש דרך להקל על הסימפטומים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת ווסטיבולר נויריטיס מאובחנת בצורה מדויקת ע"י מבחן קלורי בENG. בכל מקרה אם זו האבחנה ככל שלא נמנעים ועושים תנועות עם הראש ונמנעים מתרופות שמרגיעות סחרחורת כמו סטונרון - המצב חולף מהר יותר. כדאי להתחיל פיזיותרפיה ווסטיבולרית מוקדם ככל האפשר. בברכה ד"ר בן דוד

25/03/2016 | 12:57 | מאת: דניאלה

בת 33. ביום שלישי בערב הייתי במסיבת פורים. המקום היה מאוד רועש ומיום רביעי בבוקר יש לי תחושה שהאוזן השמאלית שלי כאילו סתומה. אני מרגישה מן עמימות באוזן. לעיתים רחוקות ציפצופים. אני ממש מרגישה שאני שומעת פחות טוב בשלושה ימים האחרונים ובמיוחד באוזן זו. מה שמלחיץ אותי מאוד זאת העובדה שבאוזן זאת (שמאל) יש לי פגיעה עצבית וכתוצאה מכך ירידה בשמיעה. לא יודעים מה הסיבה לכך ומתי זה קרה (מולד, כתוצאה ממחלה...) אבל זה משהו שמלווה אותי כבר הרבה שנים. אני ממש מפחדת שגרמתי לעצמי נזק נוסף. האם זאת תחושה שתעבור לי בימים הקרובים? היום אפילו הרגשתי סוג של החמרה. מה עלי לעשות? אודה מאוד להתייחסות. בברכת חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאלה כדאי לבצע בדיקת שמיעה בהקדם ולהשוות לבדיקות קודמות. ועם התוצאות לפנות למומחה אא"ג . תוך שבועיים מהארוע מומלץ לעיתים טיפול סטרואודלי . ככל שמקדימים הטיפול יעיל יותר. בברכה ד"ר בן דוד

29/03/2016 | 19:11 | מאת: דניאלה

דר שלום, תודה רבה לך על המענה. ביצעתי היום בדיקת שמיעה, והבדיקה יצאה תקינה. הכוונה שלי שאין החמרה באוזן שמאל. עבר כבר שבוע מאז המסיבה ועדיין יש לי תחושה מוזרה באוזן. לפעמים מורגשת יותר ולפעמים פחות. תחושה של אטימות, עמימות. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

שלום. אני בת 34. בריאה בדר"כ. מזה תקופה ארוכה אני סובלת מסחרחורות וכאבים חדים בראש באיזורים שונים. יש המון פעמים שאני חשה כאב בחלק האחורי של הראש באיזור גזע המוח. כאב שמרגיש כאילו חבטו בי. לעיתים מופיעות גם דקירות באיזורים אחרים בראש ולחצים. אני סובלת גם מסחרחורות פתאומיות שיכולות להופיע למספר שניות ולהיעלם, לפעמים נמשכות יום שלם (אפילו בשכיבה), ולפעמים לא מופיעות כלל. הסחרחורות, כאשר הן מופיעות, קשות כמו ורטיגו.. לפני כחצי שנה הופניתי לנוירולוג, שעפ"י התיאור שלי ובדיקה קלינית בלבד קבע שמדובר במחלה ויראלית. בדיקות הדם הכלליות שביצעתי לפני כחצי שנה היו תקינות. לאחר מכן חשתי רגיעה והרגשתי טוב יותר. לפני כחודשיים הכאבים והסחרחורות חזרו באופן חמור בהרבה. לפעמים מופיע לחץ חזק בראש ואני נעשית עצבנית ללא סיבה מיוחדת. אוסיף כי אין שום שינוי בתיפקוד שלי חוץ ממה שציינתי. פניתי שוב לרופא המשפחה, והוא הפנה אותי לבדיקת נוירולות חוזרת ולבדיקת CT. אך לצערי הרב התור הבא לבדיקת ההדמיה הוא בעוד כחודשיים...אני סובלת מאוד וגם מוטרדת.. הייתי שמחה לשמוע חוות דעת מקצועית על מצבי..ממה עלולים להגרם התסמינים שציינתי ועד כמה זה עלול להיות חמור אם בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כאב ראש עורפי וסחרחורות עשויים להיות על רקע פתולוגיה בעמוד שדרה צווארי - כדאי לבדוק גם סוגיה זו.בכל מקרה חשוב שתבדקי ע"י מומחה לסחרחורת אא"ג או נויקולוג. בברכה ד"ר בן דוד

17/05/2016 | 11:20 | מאת: יהודה

סובל כמוך מהבעיה הזאת

ד"ר שלום רב , סובל כחודש וחצי וסחרחורות לפעמים קלות יותר לפעמים קשות , לא תחושה של ורטיגו שהייתה לי בעבר אלה תחושה מוזרה בראש כמו אחרי מאמץ גם במנוחה . זה מקשה עליי מאוד על החיים ואני דיי אובד עצות . בחצי שנה האחרונה עברתי MRI מוח , עמוד שדרה ועמוד שדרה צווארי שיצאו תקינים מלבד פריצות דיסק שמאליות D3 ו D7 . רופא המשפחה נתן סטונרון שלא עזר , הייתי שוב אצל הנוירולוג ששלל בעיה נוירולוגית בערבות בדיקה נוירולוגית שביצע ועל סמך בדיקות ההדמיה מלפני חצי שנה . עשיתי מבחן מאמץ שיצא תקין , לחץ דם תקין , בדיקת שמיעה תקינה . הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שאמר לחזור אליו עוד חודש אם לא יעבור ואמר שהוא לא רואה כלום באוזן (סבלתי כמה וכמה דלקות אוזנים בשנה האחרונה כולל פקק שטופל) יש ימים שאני חושב שהכל עובר אבל מתבדה...לא יודע כבר באיזה כיוון לבדוק ? נוירו?אורטופדי? אא"ג? אודה לעצתך,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור לא כתבת אם עברת בדיקת שמיעה - חשוב לברר לגבי רמז למקור אוזני לבעיה. בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצה פולית חשובים לברור זה. לבסוף - מתח תת הכרתי עושה סומטיזציה בצורת סחרחורת כמו בפחד גבהים. כדאי לבדוק גם סוגיה זו. שבוע טוב ד"ר בן דוד

27/03/2016 | 10:17 | מאת: ליאור30

יום חמישי האחרון כבר הרגשתי שעוד שניה אני מאבד הכרה באירוע שהייתי בו אבל הצלחתי להתאפס ברגע האחרון, האם לדעתך כדאי לפנות למיון? עשיתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה

15/03/2016 | 11:47 | מאת: חן

שלום ד"ר רציתי לשאול אם דיבור רב בטלפון יכול להחמיר טינטון ולפגוע בשמיעה? למשל עבודה עם הרבה טלפונים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן דיבור בטלפון בעוצמה רגילה לא אמור לגרום נזק קבוע לשמיעה או להחמיר טנטון. אם כי רפואה אינה מדע מדויק ויש מקרים יוצאים מהכלל. בברכה ד"ר בבן דוד

14/03/2016 | 14:59 | מאת: סימה מירום

מזה כשבועיים יש לי כאבי ראש (קלים), סחרחורת (קלה) עם תחושה של אובדן שווי משקל. השמיעה נעשתה כבדה (כמו מתחת למים) מלווה בהד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך סימה מירום חשוב לעבור בהקדם בדיקת שמיעה ולהבדק ע"י רופא אא"ג לברר אם ההד באוזן זה לא לקוי שמיעה פתאומי. לעיתים זה מלווה בסחרחורות. הטיפול יעיל ככל שניתן קרוב לארוע. בברכה ד"ר בן דוד

13/03/2016 | 16:07 | מאת: יאיר

אני סובל מספר שנים מטינטון ברעש של מזגן. אבל לפעמים המחשבה הופכת לזמזומית. זאת אומרת ה"קול" של המחשבה הוא זמזום- האם תופאה זו מוכרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר לדעתי אתה מדמה לך את הטנטון ואתה מתמקד בו. למעשה אתה עושה לך דמיון מודרך על נושא שלמעשה אתה מעוניין להפטר ממנו. כדאי לבצע בדיקת שמיעה ולהבדק ע'י רופא מומחה לטנטון. בברכה ד"ר בן דוד

13/03/2016 | 11:48 | מאת: דנה

שלום רב דוקטור, בגיל 27 בשנת 89 עברתי ניתוח ראש להסרת מנינגיומה גדולה ממוחי. קבלתי במשך חודש אפניוטין לאפילפסיה במינון מוגזם, מאז אני סובלת מצפצופים רנדומליים ומרעש קבוע כמו מנוע של מקרר או שאילו שומעת רשת של חשמל פועל בכל הראש. [רק בשנים האחרונות התוודעתי להפרעה שנקראת טנטון]. מיותר לציין שביקיצה ולפני שינה זה נורא כשיש שקט. כבר 5 שנים יש לי 3 פריצות דיסק בצוואר [גורם בעיקר לכובד בראש] TSH = 8.5 רק מלפני שבוע, לפני כן ערכים בין 4-6, ללא טיפול תרופתי. האם יש דרך לטפל בבעיית הרעש התמידי באוזנים? תודה מראש על כל תשובה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה. לא כתבת לגבי השמיעה . אם יש לקוי שמיעה מכשירי שמיעה עוזרים גם למיסוך הטנטון. הטיפול היעיל עם המטרד הוא דרך תרגול טכניקות קוגניטיביות עם תרגול הרפיה ושליטה בתשומת הלב וזאת בנוסף למיסוך חלקי של הטנטון ע'י רעש לבן בכל שעות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

24/03/2016 | 06:26 | מאת: דנה

תודה רבה דוקטור על תשובתך. אין לי בעיות שמיעה למעט ירידה קלה מאוד בשמיעה באוזן אחת לאחרונה. דנה

26/03/2016 | 19:18 | מאת: דנה

תודה על תשובתך. רק לאחרונה ירידה קלה מאוד בשמיעה באוזן אחת. אין בעיות שמיעה בד"כ. היכן ומי מטפל בשיטות שהצעת?. תודה רבה

11/03/2016 | 18:09 | מאת: קריאון גיא

האם ניתן לפתור בעיה זו? האם ניתן לעשות צילום לראות אם יש חסימת איוורור? האם תרסיס לאף יכול לסייע ? תודה מראש קיראוו גיא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קריאון גיא רעידות באוזן לעתים היא תוצאה של רפרוף השרירים העדינים שבאוזן התיכונה . לעתים קרובות זו תוצאה של מתח או עייפות בדומה לרפוף העפעף התחתון לעתים בזמן עייפות.אם ממשיך מומלץ בדיקת רופא אא"ג. בברכה ד"ר בן דוד

10/03/2016 | 12:22 | מאת: אסף

שלום, אתמול בלילה החלה לי סחרחורת (או יותר נכון אי שיווי משקל) לאחר שהתכופפתי וקמתי. היום בבוקר הסחרחורת המשיכה. כאשר אני יושב או עומד ללא תנועה הכל תקין (למעט לחץ קל ברקות) אך כאשר אני הולך אני מרגיש מעין סחרחורת (אותה תחושה שמרגישים לאחר תרומת דם) - התחושה היא תמידית בזמן הליכה ולא ריגעית - אני לוקח כדורים נגד כולסטרול לנוח? לקבוע תור לרופא? ללכת למיון? אשמח להמלצתך בתודה אסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף חלק מהתלונות שלך יכולות להתאים לירידה בלחץ דם - כמו סחרחורת לאחר קימה משכיבה לעיתים זה יכול לנבוע מחוסר שתיה מספקת לאחר אבוד נוזלים. כדאי לבדוק ל.ד. בשכיבה ובעמידה. אם זה ממשיך אכן כדאי בדיקת מומחה לסחרחורות אא"ג או נוירולוג בהקדם.כן מומלץ בדיקות דם מעבר לשיגרתיות -ויטמין B12 וחומצה פולית וכן תפקודי בלוטת התריס. בברכה ד"ר בן דוד

10/03/2016 | 00:40 | מאת: ליאור29

שלום רב, בן 30 , לאחרונה טיילתי בארהב שם כמה ימים לפני סוף הטיול קיבלתי התקף חמור של סחרחורת שמאז השתפרה לתחושת סחרחורת קלה אך לא עוזבת אותי כבר כשלושה שבועות , אני לא מצליח לעבוד או להתרכז זה כל הזמן שם , הכי נח לי לשכב בחושך , סובל קצת מרגישות לאור וצלילים , ממש לא נעים הסיפור הזה . הייתי אצל רופא המשפחה שנתן סטונרון ואמר שיעבור מעצמו אך הכדורים לא עוזרים . היו מספר פעמים דלקות באוזן והיה גם פצע מוגלתי (חצקון) באוזן לפני כשבוע. היה בעבר ורטיגו של שבוע אך הוא היה הרבה יוצר חריף (לא יכולתי לעמוד היה רציני) הפעם זה יותר חוסר יציבות/בהירות lightheaded. למעשנים זה מוכר הסיגריה הראשונה של היום , רק כל היום . באוקטובר עברתי MRI מח, עש,ועמוד שדרה צווארי שיצאו תקינים ונבחנו על ידי נורולוגים מומחים. אני עובד עצות ומפחד שבקצב הזה אאבד את מקום עבודתי . מתוסכל ומחפש עצה . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור התמונה שתיארת יכולה להתאים לפגיעה וירלית בחלק הווסטיבולרי של האוזן הפנימית . גם החצ'קון יתכן וקשור לוירוס ההרפז. יש מקום לבדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקת ENG/VNG לחיזוק האבחנה. במקרים אלה הטיפול היעיל הוא פיזיותרפיה ווסטיבולרית תואמת. בברכה ד"ר בן דוד

09/03/2016 | 19:16 | מאת: הילה

כתוצאה מלקיחת פיקו פלקס לריקון מעי לפני קולונוסקופה נוצר אצלי צלצןל באזן שמאל והרגשה של זרימה מידי פעם בראש ירידת שמיעה ואוטוזיקלרוזיס באוזן אני קוראת שאין מרפא לטינטון אני באיבוד עשתונות נעשית מאד עצבנית בשל כך ומרגישה שנגמרו לי החיים האם באמת כך אחיה בצורה זו ?? מיאש עד מות לתגובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה טנטון באוזן אחת דורש ברור נוסף . כולל הדמיה. לא ברור לי הקשר בין החומר לקולונוסקופיה לטנטון ולאוטוסקלרוזיס. תוך ברור הסיבה ניתן לטפל בתגובה לטנטון ע"י טיפול קוגניטיבי הרפיתי עם תרגול שליטה בתשומת הלב ומיסוך חלקי. בברכה ד"ר בן דוד

09/03/2016 | 08:41 | מאת: צחי

שלום, שלשום בערב חשתי בסחרחורות. הלכתי לישון שקמתי בבוקר הסחרחורות החמירו ונוסף חוסר שיווי משקל עד כדי נטייה לנפילה. הרופא המטפל שבדק אותי אמר שמדובר בחוסר מלחים בגוף ובקצת סינוסים ושעליי לשתות הרבה מרקים. (נתן לי מוקסיוויט ונוסידקס), משה לא עזר כל כך הלכתי לבטרם בלילה שם כל הבדיקות יצאו תקינות ונתנו לי סטונרון. בבוקר הסחרחורות קצת פסקו אך עגיין יש חוסר יציבות ועירפול. מה הסיבה לכך? וממה זה נובע? בחיים לא סבלתי מדבר כזה (אני בן 34). יש לציין כי אין לי כאבי ראש או אזניים ובשכיבה אין לי גם סחרחורת. יש לי כאבים קלים בצוואר אך איני יודע אם זה מהכרית או שקשור לסחרחורת. אשמח לשמוע מה דעתך..תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צחי הבדיקה החשובה היא בדיקת המערכת הווסטיבולרית . ע"י מומחה סחרחורת אא"ג או נוירולוג. כן יש לבצעה בדיקות דם מקיפול כולל ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס. ובהתאם לתוצאות ניתן להמשיך ברור או ו טיפול. באופן כללי סחרחורות אצל בחור צעיר ובריא אינן בד"כ ממקור מדאיג. בברכה ד"ר בן דוד

+פעימות דופק בפנים האוזן מכיוון עור התוף. תודה רבה חיים לוי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים יש צורך בדיקה יסודית תחת מקרוסקופ של עור התוף לברר אם לא משתקף מבנה עשיר בכלי דם באוזן התיכונה וכן לבדוק זרימת הדם בעורקי הצוואר (דופלר ) ואם אין עדיין תשובה אז הדמיה כמו CTA ראש צוואר. כל זאת במידה והפעימות ממש בקצב הלב. ולא - חזור שוב לפורום. בברכה ד"ר בן דוד

04/03/2016 | 17:07 | מאת: תיתי

עתידה לעשות טיפול שיניים.סובלת מהיפרקוזיס וטינטון עקב חשיפה לרעש גבוה.לא רוצה לגרום להחרפת הטינטון.בגלל ההיפרקוזיס שיש לי גם רעש של רופא שיניים חזק עבורי.מה עושים?האם כדאי לשים אטמי ספוג?(שמעתי מאנשים שסובלים מטינטון שיש החמרה כמעט תמיד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תיתי לא בטוח שאטמים יעזרו כי חלק מהרעש מגיע לאוזן הפנימית דרך הגלגולת ואז אטמים מחמירים תחושת הרעש. כדאי ליידע את רופא השיניים על הבעיהה שישתמש במקדחות שמפיקות פחות רעש ופחות וברציות ושלא ישמיע הרעש רצוף לזמן רב אלא עם כמה הפסקות הפסקות. לא נראה לי שיכול להגרם נזק קבוע. אם כבר אז החמרה זמנית . בברכה ד"ר בן דוד

06/03/2016 | 22:50 | מאת: תיתי

חן חן דוקטור בן דוד על תשובתך המהירה.אכן זאת סוגייה בעייתית.השאלה אם בכלל כדאי להשתמש באטמים מכיון שאז הרעש"כלוא" בתוך הראש..הייתכן שאולי כדאי לא לשים אטמים כלל?

04/03/2016 | 08:47 | מאת: נתי

ד"ר בן דוד שלום, מזה שבועיים אני סובלת משמיעה של דופק כמעט בכל שעות היום באוזן ימין הרופא אמר לי שיש בעיה באוורור וסטייה במחיצת אף ימין. האם יש אפשרות שהדבר יחלש או יעבור מעצמו? הפעימות האלו מה הן? מה ניתן לעשות ומה לקחת כדי לישון רגוע ? סליחה על כל השאלות אך אני ממש מתקשה תודה מראש, נתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי כאשר הטינטון פועם בקצב הלב , המקור בד"כ בזרימת דם של כלי דם עורקיים באיזור הראש והצוואר .כמו חסימה חלקית של כלי דם. לכן יש לברר בכוון זה כמו דופלר של עורקי הצוואר, בדיקת אוזן תחת מקרוסקופ לברר אם אין כלי דם מורחב מאחורי עור התוף וכן אפשר לאסות CT או MRI עם הדגמת כלי הדם (ANGIO). רב המקרים לא ממקור מדאיג. בברכה ד"ר בן דוד

06/03/2016 | 12:37 | מאת: נתי

כשאני לוחצת על מקום מסויים בצוואר יש לי פתאום שקט . האם זה יכול להעיד על משהו? בכל מקרה קראתי על מחקר שנעשה על פיקנוגנול שעזר. האם כדאי לנסות וליטול? משהו מזה... בשנת 2010 נערך מחקר באיטליה עי צוות רופאים במהלך 4 שבועות קיבלה קבוצה של סובלים מטינטון תמצית פיקנוגינול לעומת קבוצה שלא קיבלה כלום ותוך כדי התהליך עברו כולם הדמיית אולטרה סאונד .הנבדקים שקיבלו מינונים גבוהים של פיקנוגנול חלה עלייה משמעותית בזרימת הדם לאוזן הפנימית יחסית לקבוצה השניה . אלף תודות, מהמוטרדת והסובלת

29/02/2016 | 20:51 | מאת: עייפה

לפני כחודשיים הופיע אצלי טנטון, קלטתי שזה זה אחרי כחודש ועם התקף חריף שהוביל לשבוע של חוסר שינה, ירידה בתיאבון ומתח רב. לאט לאט זה נרגע אבל מדי פעם משהו גורם לעלייה וקושי בתפקוד (לרוב זה חוסר שינה שבחלקו קשור לטנטון ובחלקו לא) האם ישנן המלצות על מדיטציה מסוימת שעוזרת ספציפית להרגיע את הטנטון? אני כבר כמה ימים בקשיים עם העניין.. זה החריף אחרי שני לילות שלא ישנתי יותר מדי ומאז אני במאבק.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
29/02/2016 | 21:41 | מאת: עייפה

האם ישנה בעיה עם טיסות בגלל הטנטון? וגם עד כמה אפקטיבי ללכת למסיבות/הופעות עם אטמים? האם הדברים האלה מחריפים תמיד את הבעיה? האם יש בעיה עם נגינה בגיטרה?

שלום לך טיסות לא אמורות להשפיע אלא אם בהמראות ונחיתות כשאין השוואת לחצים טובה והאוזניים נסתמות ואז אין מיסוך סביבתי מספיק והטנטון גובר. אך זה זמני כמו שהאטימה לאחר הטיסה היא זמנית בברכה ד"ר בן דוד

הרעש במסיבות או בדיסקוטקים מאד חזק וגם עם אטמים עדיין עלול להגרם נזק. חשוב להתרחק מהרמקולים.

שלום לך לא כתבת האם הטנטון חד צדדי או דו צדדי דבר חשוב לגבי ברור מקור הטנטון. באשר לסיוע להרדם מנסיוני טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שליטה בתשומת הלב ובצורת החשיבה והרפיה באמצעות סוגסטיה עוזרות. חשוב גם מיסוך חלקי באמצעות רעש לבן בכל שעות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

04/03/2016 | 09:18 | מאת: עייפה

הצדדים כשמחריף ממש, בעקרון שום דבר לא עוזר כשזה מחריף. כנראה שאין מנוס מכדורי שינה.. (כל השבוע הזה כמעט ולא ישנתי)

28/02/2016 | 00:49 | מאת: חזי

אז ככה הופיע לי טינטון לפני כשנתיים עקב חשיפה לרעש התרגלתי לרעש אבל כל פעם שאני הולך לבר למעדון שומע האוזניות אחרי זה יש רעש חזק הרבה יותר באוזן ובכלל שאני באיזור שקט כאילו יש לי מכונות בתוך האוזן אחרי שאני שומע האוזניות או שאני נמצא בבר כפול כפי שייש לי ברגיל למה זה כהה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חזי ידוע שרעש חזק מחמיר טנטון. הרי הרעש גרם לטנטון עקב פגיעה באוזן הפנימית . למה להמשיך לפגוע בה ולהחמיר את הטנטון? אפשר להחשף לרעש פחות חזק ע"י שמוש באטמים ולא להגביר מאד המוזיקה באוזניות בברכה ד"ר בן דוד

27/02/2016 | 21:16 | מאת: דליה

סובלת מחוסר יציבות וסחרחורות מעל חודשיים. בדיקות סי טי א.א.ג נוירולוג ברוך ה' תקינים .שתי שאלות: 1. א.א.ג גרון נתן כדורי אגיסרק שלוש פעמים ביום למשך חודש שלם. נוטלת כבר שבועיים ועדיין סובלת מחוסר יציבות. האם יש טעם להמשיך לקחת כל כך הרבה זמו? יש לזה השפעות שליליות על הגוף? 2. נשלחתי לבדיקת eng ואני חוששת מאד מהבדיקה מה מבררים בבדיקה כזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה לשאלה הראשונה - אם אין אסתמא ובעיות רפלוקס קשות או כיב בקיבה , אין הוראת נגד לאגיסרק. ויתכן והשפעתו תופיע בהמשך. הוא משפר זרימת דם בכלי דם קטנים . אפשר להשלים את החודש. לשאלה השניה - ENG היא הבדיקה החשובה ביותר לברור הפרעה במערכת שווי המשקל שבאוזן. בבדיקה זו בין השאר שוטפים האוזניים במים 7 מעלות מעל ו7 מעלות מתחת לטמפרטורת הגוף ,גורמים לסחרחורת קצרה תוך שכיבה ובאמצעות אלקרטרודות מודדים תנועות העיניים הקשורות לתופעת הסחרחורת . הבדיקה לא מסוכנת , לא כואבת והסחרחורת הקצרה בשכיבה חולפת מהר ללא שרידים. בברכה ד"ר בן דוד נ.ב. כדאי שתבדקי עם התוצאות אצל מומחה לסחרחורות אא"ג או נוירולוג.

29/02/2016 | 21:55 | מאת: דליה

תודה על התשובה . שכחתי לציין שרופא מומחה ל א.א.ג שלח אותי לפיזיותרפיה . האם בשלב זה הפיזיותרפיה יכולה לעזור ?

23/02/2016 | 14:25 | מאת: תיתי

סובלת מטינטון דו צדדי.הכנסתי בטעות לאחת האוזניים מקלון אוזניים לניקוי האוזן שהיה ספוג באציטון.האם יכול להגרם נזק לאוזן או הגברת טינטון מכך?תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תיתי לדעתי האצטון יכול מקסימום לגרום גרוי זמני בצינור השמע ואולי בעור התוף . לא יכול להגביר הטנטון. בברכה ד"ר בן דוד

21/02/2016 | 11:52 | מאת: מייק

לפני שנתיים הופיע לי ורטיגו רק בשכיבה ימין ושמאל וקימה משכיבה בדכ אחרי שינת לילה. זה קרה אחרי שפעת קשה עם סתימת סינוסים ואוזנים. בסיטי סינוסיטיס. למרות שהאף לא ממש סתום האוזנים והפנים סתומים ושומע אקו. זה הלך ובא. כל הצטננות התחילה הרגשה של לחץ בעורף עליון מאחר בשני הצדדים . הבסטהיסטין עזר רצת בעיקר מיד בהתחלה. הרופא מחה אמר שזה מהמחלה הויראלית ותזוזת קריסטלים. בתרגול עזר בהתחלה. אבל יש לי כבר ניסיון זה קורה פעם בכמה זמן שאני מתחיל להרכיש את האקו באוזנים ולחץ בחלק האחורי.. אז התחלתי לקחת בטהיסטין לפני שזה בא. מרגיש בערב לפני הדינה את ההקדמה לזה. ברצוני לשאול האם יש כדור או תכשיר נוסף במצבי שניתן לקחת למניעה? הרוקח אמר שיש תכשיר ורטיגו זה מוצר שמומלץ? מה עוד ניתן לעשות? תודה. לציין אין לי שום סחרחורת בעמיגה בכלל ולא הרגשת סחרחורת בכלל זה רק בשכיבה וזה הרגשה שמה שמסביב מסתובב. הספקתי להבהל אני פשוט מחכה דזה יעבור. מה עוד ניתן לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מייק התופעה של הקריסטלים לא קשורה בכל תופעה שמיעתית כפי שיש לך. הקליניקה לא ברורה. לדעתי שיש מקום לבדיקה ווסטיבולרית של מומחה לסחרחורות והמשך ברור כמו בצוע ENG ובדיקת שמיעה לפני שמדברים על טיפול. בברכה ד"ר בן דוד

16/02/2016 | 19:12 | מאת: נטלי

עקב ראייה כפולה וכאבי ראש,עשיתי בדיקת ct שבה נמצאה ציסטה בחלק הקדמי של הראש עשיתי בדיקת mri התוצאה: 1.מבנה תקין של ארובות העיניים,בסיס הגולגולת והפירמידות,התעבות רירית בתאים פארא נזלים שאר הסעיפים תקינים מה זה אומר המושג הזה? ולמה בבדיקה לא צויין דבר לגבי הציסטה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי הMRI יש ממצאים שיכולים להתאים לסינוזיטיס ערונית. לא ברור לי משמעות הציסטה שנראתה בCT. בברכה ד"ר בן דוד

פני שנים רבות, התפוצץ לי ליד הראש גלגל של מכונית,מהפיצוץ התחיל לי צפצוף באוזן ,בהתחלה חששתי שישגע אותי ולאט סבלתי והשלמתי,שנה לאחר מכן במסגרת טיפול שיניים שיקום פה, נתן לי הרופא סד לחצי שנה יום ולילה ,להזזת הלסת התחתונה אחורה, לטענתו זה היה דרוש לצורך מנשך נכון,(פרופסור ידוע סמכתי עליו)להפתעתי המיקום האחורי של הלסת ששינה לי את מראה הפנים ועשה לי שקעים בלחיים ,הפסיק את הטינטון,במידה והייתי מושך את הלסת קדימה הטינטון היה מתחדש,העדפתי את ביטול הטינטון על חשבון האסטטיקה, אבל כיום עם ההתבגרות ,זה מסב לי מראה דכאוני שמשפיע עלי ,בניסיונות שאני עושה,משיכת הלסת למיקומה הישן ,לדעתי מעלימה את המראה הדכאוני ,אך מחדשת את הטינטון,אני ממש רוצה את הלסת קדימה ,אך קודם לטפל בטינטון??מה העצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמית כדאי להתייעץ עם רופא פלסיקאי. יתכן ויוכל ליעץ אפשרויות שנוי מבנה הפנים מבלי לשנות מנח הלסת. בברכה ד"ר בן דוד

11/02/2016 | 13:37 | מאת: אור

undefined יש לי בעיה שאני שומעת את עצמי חזק ופנימי יותר מבשמיעה רגילה גם בלעיסה ובפתיחת מפרק הלסת זה ממש מפריע ומציק וגורם לי פחות לרצות לדבר, ולפעמים נסתמות לי האוזניים , ואני מנסה לשחרר דרך זה שאני סוגרת את האף ומוציאה אוויר ואז יש כמו רעש באוזניים של ניפתח כל מיני רעשים שאני עושה את זה.. האם ניתן לפתור ולרפא את הבעיה הזו? אני חוששת... אשמח לקבל תשובה למייל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור התופעות שציינת קיימות בד"כ בבעיות באוזן תיכונה או חיצונית. כמו הצטברות דונג, נוזלים או חוסר איורור אוזן תיכונה. יש לעבור בדיקת רופא אא"ג ובדיקת שמיעה וטמפנומטריה. ולפי התוצאות לשקול המשך ברור או טיפול. בברכה ד"ר בן דוד

09/02/2016 | 18:16 | מאת: שלי

היי, לפני 3 חודשים הייתי במסיבה שהייתה בה מוזיקה חזקה ואחריה היו לי במשך 3 ימים צלצולים חזקים באוניים. לא ייחסתי לזה חשיבות ואחרי חודש חזרו לי שוב הצלצולים בעוצמה חזקה למשך חודשיים רצופים.כרגע אני גם סובלת מהצלצולים, אבל בעוצמה יותר חלשה ובעיקר כשיש שקט . הייתי אצל רופא אף אוזן גרון, בדיקת השמיעה הייתה תקינה אבל בבדיקת הberra התקבל נתון לא תקין- "בהגברת קצת הגירוי ל55 בשניה - ללא שינוי משמעותי בדגם הרישום או בbtt דו-צדדית אך התקבלה הארכה גדולה מהנורמה (0.4msc) של גל v באוזן שמאל. הרופא הפנה אותי לעשות MRI מח לשלילת תהליך בתעלה/CPA. הוא הסביר לי שיכולות להיות 2 אופציות- סיכוי נמוך לגידול בראש שממנו נובע הצפצוף, או שהצפצוף כנראה יהיה לכל החיים וצריך ללמוד לחיות איתו, ויכול להיות שהוא יעבור באיזשהו שלב. השאלה שלי היא - לאן כדאי להמשיך הלאה? אני ממש מנסה להימנע מרעש וגם קניתי אטמים, אבל אני משרתת בחיל האוויר ויש כל יום המראות ונחיתות של מטוסים.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט המנעות מרעש עשויה למזער משמעותית הטנטון. בבדיקת הBERA יש כ10% מקרים עם ממצאים כשלך ללא כל פתולוגיה משמעותית. אבל ליתר ביטחון כדאי לבצע הMRI. אם הטנטון ימשיך ניתן למזער המטרד באמצעים קוגניטיבים ומיסוך חלקי. בברכה ד"ר בן דוד

08/02/2016 | 17:13 | מאת: יהודה

שלום לפני שנתיים בערך לאחר שני מקרים מוזרים התחילו לי הפרעות בהליכה אני מרגיש ריחוף והרגליים לא מקשרות את עצמם לראש יש לי גם כאבי ראש לא פוסקים עברתי כל בדיקה אפשרית Mri ct דופלר צאוור דופלר לב הכול מהכול אבל זה אשכרה לא עובר אני פשוט מרגיש ריחוף בהליכה במיוחד עם אני לא ישן טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודה מומלץ : בדיקת יציבה ממוחשבת CDP שיכולה לברר מקור ההפרעה, וכן כדאי להבדק ע"י אותופד מומחה לעמוד שדרה. בברכה ד"ר בן דוד

שלום ד"ר, לפני כשלושה שבועות החלו אצלי סחרחורות וחולשה כללית, הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין, ולאחר מכן אמר שזהו וירוס חולף, לאחר כשבוע הלכתי לרופא אף אוזן גרון שאמר שזוהי כנראה דלקת באוזן והיא לקראת סיום שלאחריה אני ארגיש טוב יותר. יש לציין שהתחלתי להרגיש טוב יותר שבוע לאחר מכן, ומיד אחר כך שוב הסחרחורות התקיפו אותי ללא ידיעה מראש. אשמח לעזרה ממך אני אובדת עצות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר רב מקורות הסחרחורת לא מסיבות מדאיגות. בין אם זה וירוס או נשירת ה"קריסטלים" באוזן אך יש צורך בבדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה סחרחורת אא"ג או נוירולוג אשר יכול לאבחן ולטפל ספציפית במקור. בברכה ד"ר בן דוד

01/02/2016 | 06:58 | מאת: מזית

ביצעתי אמ אר איי מוח עם חומר ניגוד בעקבות סחרחורות וכאבי ראש בפרוטוקול הבדיקה רשום אמ אר איי ראש האם הוא מדגים את האוזניים ואת שבלול האוזן כדי לראות ממה נובעות הסחרחורת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך MRI ראש מדגים כל האיברים בראש כולל אוזן. בברכה ד"ר בן דוד

26/01/2016 | 23:08 | מאת: nikol

שלום לכולם! האם הזרקת סטרואידים לאוזן עוזרות לטינטון שהתחיל לפני 5 שבעות? האם זריקות יכולים להחמיר טינטון אך לשפר רמת השמיעה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקול הזרקת סטרואידים לאוזן יכולה לעזור גם אחרי 5 שבועות.הזריקות יכולות לשפר גם רמת שמיעה אם חלה ירידת השמיעה בחודש חודשיים אחרונים. לגבי החמרה בד"כ לא קיימת אך כידוע לך רפואה לא מדע מדויק ואין אפשרות לשלול זאת לחלוטין בברכה ד"ר בן דוד

24/01/2016 | 08:28 | מאת: רות

תודה לד"ר בן דוד על התשובה המהירה והמעודדת.

לקריאה נוספת והעמקה

22/01/2016 | 21:04 | מאת: רות

אני אישה מבוגרת,סובלת מטינטון כחמש שנים.בדרך כלל סביל .לפני כמה ימים דברתי בטלפון ומהצד השני הגיע קול צלצול חזק וקצר.מאז הטינטון החמיר מאד והפך למטרד.האם יש סכוי שהוא יחלש וייהיה שוב סביל.בתודה.רות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רות בהחלט יש סיכוי שחשיפה לרעש חד פעמי תגרום רק להחמרה זמנית של הטנטון. כמובן בתקופה הקרובה כדאי להימנע מחשיפה לרעש חזק כמו רמקולים בארועים. בברכה ד"ר בן דוד

15/01/2016 | 23:13 | מאת: קרן

שלום ד"ר. סובלת מתחושת סחרור בעיקר בשכיבה ולפעמים בישיבה,יש לי גם כאבי צוואר ועורף וציפצופים באוזניים. יש לציין שאני סובלת מנזלת אלרגית כרונית.האם התחושת סחרור קשורה לצוואר ? או שזה בא מהאוזניים? הייתי אצל נוירולוג ואורתופד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן רב בעיות הסחרור מהאוזניים. אבל כדי לענות בצורה יותר מדויקת לשאלתך ,כתבי פרטים בסיסיים כמו גיל, מחלות אחרות אם יש , תוצאות בדיקת שמיעה, כמה זמן התלונות, האם התקפי הסחרחורות מלוות סימולטנית בבעיות שמיעתיות כמו אטימות או התגברות הטנטון? בברכה ד"ר בן דוד

19/01/2016 | 10:08 | מאת: קרן

בת 38, לא עברתי בדיקת שמיעה. סובלת מנזלת כרונית. התחושה היא יותר כמו ריחוף כבדות,במיוחד בשינה וזה בא מכיון ההעורף וציפצופים באוזניים בנוסף שמחמירים בלילה. האם יכול להיות התחושה קשורה לטינטון? או לצוואר? ומה אתה ממליץ לעשות?