פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס
מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. גם תופעת הסחרחורת וגם מטרד הטינטון עלולים להיות מקור למתח וחרדה, אשר ברוב המקרים אינם מוצדקים. ע"י המידע שינתן במסגרת פורום זה, חלק גדול מתופעות המתח והחרדה עשוי להמנע. אדם הסובל מסחרחורת עלול למצוא עצמו "נופל בין הכסאות", שכן תופעה זו שייכת להתמחויות רבות, ולכן החשיבות הרבה בגוף מנוסה ומומחה היכול לקצר ולייעל את האבחון ובכך את הטיפול. תופעת הטינטון היא שכיחה ביותר ועלולה להיות מטרד מתמשך. ייחודו של פורום זה הוא בהתמקדות בשיטות המקובלות היום בעולם להתמודדות עם מטרד זה.
3234 הודעות
3088 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/10/2016 | 13:01 | מאת: אליהו

לדעתך זה לא קשור לאוזניים? כי ישמלי ביד הפנייה לבדיקת eng ואני מתלבט אם ללכת ולעשות אותה. לדעתך זה קשור לעיניים או לאוזניים? כדאי לי לעשות eng?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו כדאי לבצע הENG מאחר ובדיקה זו לא מבררת את האוזן הפנימית בלבד אלא גם בדיקות אוקולומוטוריות שבודקות גם את הרפלקסים האוקולרים הקשורים למערכת העצבים המרכזית. כדאי בכ"ז לבצע הבדיקה וגם הבדיקה של נוירואופטלמולוג. רק לאחר איסוף הנתונים ניתן להגיע לאבחנה. בברכה ד"ר בן דוד

20/10/2016 | 13:01 | מאת: אליהו

לדעתך זה לא קשור לאוזניים? כי ישמלי ביד הפנייה לבדיקת eng ואני מתלבט אם ללכת ולעשות אותה. לדעתך זה קשור לעיניים או לאוזניים? כדאי לי לעשות eng?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי

18/10/2016 | 00:28 | מאת: אליהו

קורה לי שכאשר אני מסתכל על מישהו או מקשיב לדבריו, אני לא יכול להיות בפוקוס 100 אחוז עליו. יש לי סוג של עירפול חושים כזה בראש שמקשה עליי להתמקד ולהתרכז. בנוסף, בעמידה יציבה אני מרגיש כאילו אני עומד ליפול. המצב משתפר אם אני מפשק רגליים. בהטיית הראש לצדדים אני מרגיש שוב עירפול וסחרחורת כמו שדיברתי עליה. אני כבר חצי שנה עם התופעות הללו.. שפשוט התחילו ביום בהיר.. עשיתי בדיקת שמיעה ויצאה תקינה, עשיתי סיטי מוחה ואם אר איי ראש והכל תקין.. מה יכול להיות ההסבר לזה? רופא אאג אמר שיש מצב שזה בכלל לא קשור לאוזניים. ואני משתגע.. למה זה יכול להיות קשור באמת? האם יש תרופה לעניין הזה? זה מתסכל אותי ובמיוחד מפחידה אותי העובדה שאולי לא אחזור לעולם למצב נורמלי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו הייתי מתייעץ גם עם נוירואופטלמולוג. ( רופא עיניים מומחה לחלק הנוירולוגי של הראיה ) בברכה ד"ר בן דוד

16/10/2016 | 11:09 | מאת: תותא

כבר שלושה שבועות יש לי כאב באוזן שמאל וסביב האוזן ובלסת לפעמים יש טנטון באוזן. כאשר אני מתחת למזגן או לשמש כואבת לי האוזן מאוד... ויש לי חוסר שיווי משקל בעמידה וספיציפית כאשר אני עוצמת עיניים. וכאשר כואב לי הקול הרם מאוד מפריע לי. עשיתי לפני כמה ימים בדיקה אצל רופא א.א.ג ואמר שיש לי דלקת במפרק הלסת ואני לא יכולה לקחת תרופות בגלל שאני מניקה. השאלה שלי האם דלקת זו גורמת לחוסר שיווי משקל? והאם יש דרך להקל על כאב? והאם צריך לפנות למומחה פה ולסת או רופא שיניים? אני אחרי לידה בחודשיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם הפרעה בשווי משקל , טנטון וכאב באוזן יש לבצע בהקדם בדיקת שמיעה. לפי סימנים אלה אין לשלול מקור הסחרחורת באוזן. מעבר לכך כדאי לברר אצל מומחה פה ולסת אם יש בעיה במפרק הלסת. יש טיפולים מעבר אלה התרופתיים כמו פיזיותרפיה, המינעות מאוכל קשה וחימום מקומי . בברכה ד"ר בן דוד

13/10/2016 | 21:36 | מאת: דלית

כבר כמה חודשים שאני סובלת מרעשים באזניים, ירידה בשמיעה באוזן אחת, חולשה והתקפות קשות של סחרחורות אחת לחודש. האבחנה המשוערת היא מנייר ואני ממתינה לבדיקות. בינתיים התחלתי טיפול באגיסרק. המינון שנקבע הוא לי הוא 3 כדורים (16 מ"ג) ליום למשך שבועיים, אחרי כן שני כדורים ליום במשך שבוע, אחרי כן כדור ליום במשך שבוע ואחרי כן אני אמורה לנסות להפסיק עם הכדורים אם ארגיש טוב. אחרי שלושה ימים שבהם לקחתי 3 כדורים ליום אני מרגישה רע, עם כאבי ראש חזקים ובחילה. האם יתכן שהמינון גבוה מדי בשבילי (הבנתי שקיבלתי את המינון המקסימלי,ואני שוקלת רק 55 ק"ג)? האם אפשר לנסות להוריד קצת את המינון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דלית המינון של האגיסרק לא מאד גבוה למרות משקל הגוף שציינת. בגרמניה יש כדורים של 32 מ"ג. ונותנים 3 כדורים ליום. אך ברפואה יש לעתים חוסר התאמה אישית של טיפול מסוים . בד"כ , האגיסרק או בשמו הנוסף בטיסטין הוא היסתמין - שעוזר ע"י הרחבת כלי דם קטנים - כמו אלה באוזן הפנימית. לא אמורות להיות תופעות לוואי כלשהן אם הכדור נלקח לאחר הארוחות. מומלץ לשקול מתן התרופה בעיקר במקרי אסתמא וכיב קיבה או תריסריון.אם אכן המדובר במחלת מנייר ( יש מחלות אחרות שגורמות לקוי שמיעה טנטון וסחרחורות )בד"כ תרופה משתנת קלה כמו אורמוקס או דיזותיאזיד עלולה לעזור. יש כמובן להתייעץ עם המומחה שמטפל בך. בברכה ד"ר בן דוד

16/10/2016 | 10:58 | מאת: דלית

במקרה יש לי גם אסתמה (ואני משתמשת במשאף פליקסוטייד לטיפול). האם זה בעייתי עם אגיסרק? בינתיים (אחרי חמישה ימים) אני מרגישה בסדר מבחינת הנשימה.

10/10/2016 | 09:04 | מאת: אבי

שלום אני בן 56 עם אוסטאופורוזיס. עד כה ללא שברים עדיין לא מטפול בביספופסנטים כי גרמו לי לכאבים חזקים בקיבה אבל כן התחלתי לקחת ויטמין D וקלציום לפני חודש. בשנים האחרונות כמה אירועי סחרחורות קשות ורטיגו משינוי תנוחה BPV ועברתי טיפולי אפלי כמה פעמים. זה פגע לי מאוד באיכות החיים ואחרי כל אירוע כזה יש תקופה של חוסר בטחון. קראתי שאוסטאופורוזיס יכולה לגרום לבעיות כאלה. האם הסיבה היא צפיפות עצם נמוכה? והרי אי אפשר לעלות צפיפות... אם כן מה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון לאירועי סחרחורות בגלל אוסטאופורוזיס? האם לקיחת D וקלציום יכולה להקטין הסיכון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי ללא קשר לאוסתאופורוזיס, מומלץ לבצע תרגול יום יומי בבית תירגול לפי ברנט דארוף אשר עשוי במידה רבה למנוע ההתקפים החוזרים. התרגול בד"כ לא יותר ממספר דקות וניתן לשלבו במסגרת כל פעילות גופנית שמומלצת לכל אחד . אם למרות זאת חוזרים הארועים של BPPV. מומלץ בצוע בדיקת MRI מח לשלול סיבות נוספות שהן מאד נדירות. בברכה ד"ר בן דוד

סובלת מטינטון כרוני. כשנתיים.לפני יומיים שמתי לב שאוזן ימין מאוד רגישה למגע ונראית אדמומית.להערכתי,זה נראה כמו דלקת באוזן החיצונית.טרם הספיקותי לגשת לרופא.היות ואני סובלת מטינטון אני חוששת מלקיחת תרופות דרך האוזן. מה אני צריכה לעשות אם נניח וזו באמת דלקת באוזן החיצונית.איזה תרופות עליי להמנע מלקחת עקב הטינטון.לצערי,יש הרבה בורות בקרב רופאים לגבי הסכנה בלקיחת תרופות למטונטנים.אודה מאוד לתשובתך המהירה.בברכת שנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי חשוב לטפל באוזן חיצונית. בין אם בטיפול מקומי או סיסטמי . מקומית תרופות כמו טיפות סילוקסן וכדורי אוגמנטין או ציפרוגיס לא אמורים להשפיע על הטנטון אך ברפואה אין 100%. חשוב מאד לטפל בדלקת אוזן חיצונית . דלקת בסחוס - אשר מהווה חלק ניכר מהאפרכסת וצינור השמע , קשה לטיפול וחשוב להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר. בברכה ד"ר בן דוד

חשוב יותר מבחינת החמרת הטנטון להמנע מתרופות נגד כאבים המכילים תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות כמו וולטרן , אטופן, ברופן וכו'. ד"ר בן דוד

07/10/2016 | 15:24 | מאת: גלית

שלום בת 51 ללא בעיות רפואיות ידועות פרט לאוסטאופורוזיס מתקדם על רקע גנטי ועל רקע זה שמאוד רזה. בשנים האחרונות כמה מאורעות של סחרחורות תנוחתית ( הרופא רשם BPPV ) וזה החל בפעם הראשונה ביום שלקחתי בפעם ראשונה לנטון עקב רפלוקס. מאז לא לוקחת שוב PPI כי חוששת שזה יגרום שוב לתופעת לוואי של סחרחורות אבל כן לוקחת מדי יום פמוטידין 40 מג. בדיקות שמיעה תקינות. היות וכבר כמה פעמים היו מאורעות של סחרחורת תנוחתית וגם יש טנטונים רציתי לשאול: 1. יכול להיות שהגסטרו גורם לי לפגיעה באיבר שיווי משקל ולעתים סחרחורות או טנטונים? אם כן מה לעשות אני לא יכולה לאכול ולהסתדר בלי גסטרו ולא אגע ב PPI אחרי שהכל החל עם הלנטון 2. בבדיקות דם יש לי B12 ברמה של 200 כשהנורמה 160 ומעלה. כמו כן חומצה פולית ברמה של 8 כשהנורמה 10 ומעלה. רציתי לשאול האם בי 12 נמוך יחסית וחומצה פולית מתחת לנורמה יכולים לגרום ל BPPV ותזוזת קריסטלים? 3 היות ויש אוסטאופורוזיס האם כדי למנוע BPPV חשוב שאאכל יותר סידן ( כרגע צורכת רק 400 מג ליום ולא לוקחת כדורים ) . האם תוספת סידן יכולה לעזור למנוע בעיות בקריסטלים באוזן אודה מאוד על עזרתך לגבי שאלות אלה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית ראשית, אם יש סחרחורות חוזרות מומלץ בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י רופא מומחה לסחרחורות אא"ג או נוירולוג. אם אכן זה BPPV ע"י פיזיותרפיה חד פעמית זה בד"כ אמור להסתדר . עם תרגול ביתי עצמי בד"כ ניתן למנוע התקפים נוספים.לדעתי, הקשר לPPI לא סביר. B12 עדיין בתחום הנורמה אך החומצה הפולית מתחת לנורמה. לכן חשוב לבדוק רמת ההומוציסטאין בדם. כאשר רמתו מעל הנורמה עלול להיות מצב של קרישיות יתר אשר בין השאר אחראי לעיתים קרובות לסחרחורות. הטיפול ברמות גבוהות של הומוציסטאין - מתן - חומצה פולית - שממילא את זקוקה לקבל. בברכה ד"ר בן דוד

06/10/2016 | 13:53 | מאת: נהוראי

איך אפשר לדעת עם יש פגיעה בשערות שבאוזניים אמרו לי שהבדיקת שמיעה תקינה לחלוטין.. אני ממש לחוץ לגבי זה שזה לא יעבור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש טנטון גם עם שמיעה תקינה. כדי לענות על שאלותיך יש צורך במידע נוסף כמו איך התחיל הטנטון , כמה זמן הוא קיים האם קבוע או ארעי , וכו'. בברכה ד"ר בן דוד

07/10/2016 | 13:33 | מאת: נהוראי

יש לי טינטון כבר 6 חודשים זה התחיל בלילה לפני השנה.. אבל יומיים לפני קראתי על זה באינטרנט מכיוון שלפני הטינטון היה לי בעיה באוזניים שהאוזן עושה רעשים והינסתמת כל הזמן שאתה שותה מים ועושה כל מיני תנועות זה היה חצי שנה הלכתי וכל טיפול שהיו נותנים לי לא היה עוזר. עשיתי MRI מוח ובדיקת שמיעה ושניהם היו תקינים. הטינטון ביום הוא לא נשמע רק אם אני נזכר בו ובלילה הוא לפעמים מתחזר ולפעמים נהיה קצת יותר חלש. זה בכללי.

04/10/2016 | 18:15 | מאת: דניאל

שלום אני בן 45. בד"כ בריא. עובד כמרצה לביולוגיה . לפני 8 שנים היה אירוע BPPV ראשון שהיה קשה מאוד ( עם 4 טיפולי אפלי עד שהורטיגו בשינוי תנוחה חלף ) ומאז שחלף החלו תופעות שונות - טנטונים, מדי פעם רגישות לרעש, רגישות לתנועה מול העיניים ולעתים שעות שבהן מרגיש תחושה קצת שכאילו מתנדנד. עם הזמן למדתי לחיות עם זה ומסתדר רוב הזמן. לפני יומיים אירוע חוזר של כנראה BPPV כי הרגשתי ורטיגו בשינוי תנוחה. רציתי לשאול 1. אני משתמש כבר כ 20 שנה באקמול כ 2-3 בשבוע עקב כאבי ראש וכאבי צוואר. קראתי שאק מול בשימוש ממושך בגברים עלול לפגוע בעצב השמיעה. רציתי לשאול האם יכול להיות שאקמול גורם ל BPPV או גורם לי לתחושה ה"שיוט" מדי פעם ולפגיעה באיבר שיווי המשקל או שזה לא סביר? 2. ה BPPV שהופיע שלשום הופיע לאחר כאב ראש והכאב ראש עדיין נמשך. האם אפשר לקחת אקמול או שהוא עלול להחמיר את המצב? 3. האם כאב ראש חזק יכול לגרום לקריסטלים לזוז ולגרום ל BPPV ? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל BPPV שכיח יותר בסובלים ממיגרנות , לאחר פגיעה ווסטיבולרית וירלים וכן לאחר חבלות ראש. רב המקרים ללא סיבה ידועה פרט לפקטור של הגיל. אקמול לא ידוע כגורם לתופעה. כאשר יש גם כאבי ראש, מומלץ בדיקת נוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

טנטון כתוצאה מפגיעת רעש , אם בדיקת שמיעה ובדיקת ברה תקינות , בעל כאבים המומים באוזניים ותחושת אטימות שמשתנים לפעמים מזה כחצי שנה ? הייתה הרגשת שיפור במהלך הזמן , לפני כמה ימים חשיפה לרעש בחתונה עם אטמי אוזניים למשך כ-40 עד 50 דקות לסירוגין ? מאז תחושת אטימות. שמלווה ברוב שעות היום עם טנטון מורגש יותר . מה הזמן המקסימלי שהטנטון יכול להעלם ושהאוזן תחזור לתפקוד תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בד"כ ללא חשיפה נוספת שיפור משמעותי יכול להיות תוך שבוע שבועיים אך אין כללים . היו מקרים שטנטון נכלם גם שנה מאז הופעתו. בברכה ד"ר בן דוד

01/10/2016 | 19:30 | מאת: נהוראי

אם בדיקת השמיעה תקינה לגמרה אז הטינטון יכול להיגרם מסערות השעה שנשברו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טנטון מעיד על פגיעה במערכת השמע לא תמיד ניתן למקום המיקום המדויק. בהחלט יתכן טנטון ללא לקוי שמיעה כפי שיתכן עקצוץ ללא ירידה בתחושה העורית. בברכה ד"ר בן דוד

30/09/2016 | 13:23 | מאת: עמי

היי שלום, אני נמצא כרגע בחול וחש סחרחורת בהליכה בלבד ,כאילו האדמה עולה ויורדת כמו בסירה. זה קורה רק בהליכה. לא מתלוות בעיות הוספות כגון כאב ראש רעד וכו, גילי 25. מה עליי לעשות ומה הסיבות האפשריות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמי זו תופעה שנקראת אוסצילופסיה שבד"כ יכולה להגרם מפגיעה בחלק הווסטיבולרי של האוזן הפנימית. יחד עם זאת יתכן והמדובר בסחרחורת בזמן מאמץ.כדאי לעבור בדיקה כללית , דופק, ל.ד. בדיקות דם כלליות ואולי גם בדיקה קרדיולוגית. בברכה ד"ר בן דוד

שלום דוקטור , לפני בדיוק חצי שנה הייתי חשוף לרעש חזק במסיבה מיד לאחר המסיבה יום אחרי הרגשתי כאבים וטנטון שליווה אותי בלילות בעיקר עם הזמן הטנטון ירד וירד וגם הפקפוקים שהייתי אוכל או שותה או בולע , תחילה היו לי הרבה פקפוקים וכאבים כמו לחץ עז כזה באוזן . היום ישנו טנטון חלש מאוד אותו אני שומע במקומות מאוד שקטים יחסית כימעט ואינו מפריע לי לישון . גם בזמן שקט למרות שיש פעמים שיש שקט מוחלט אז זה נשמע קצת יותר אך עדין חלש , לאורך החצי שנה הרגשתי שיפור כל הזמן , העניין הוא עדין יש לי תחושות לחץ תחושות אטימות טנטון חלש ,וישנם פקפוקים כאשר אני לוקח נשימה עמוקה כאילו האוזנים נפתחות, לפעמים אני מרגיש תחושה של נזלת שיורדת בגרון , כשאז התחילו להפסיק הפקפוקים כשהייתי אוכל בולע ושותה אז הייתי מרגיש תחושה כאילו יורדת לי נזלת בגרון. עברתי בדיקות שמיעה ובדיקות ברה וכולם יצאו תקינות . אני חושש כי הטנטון שלי נובע מהלחץ באוזן ותחושת האטימות שמלווה אותי ברוב שעות היום שקשורות לחצוצרות השמע. השאלה שלי מה הסיכוי שהתופעה תמשיך לדעוך וגם הטנטון ? ואם יש טיפול יעיל לאיזון הלחץ באוזנים או שזה קשור לחצוצרות השמע והם נפגעו במצב שלא ניתן לעשות עם זה משו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים הפקפוקים שציינת אכן נגרמים משנויי לחץ אויר באיזור פתחי המעברים בין האוזן ללוע האף. לא ציינת אם עברת בדיקת לוע האף באמצעות סיב אופטי. יש לבצע בדיקה זו ע"י מומחה אא"ג ובהתאם לממצא לשקול אפשרות טיפול בברכה ד"ר בן דוד

29/09/2016 | 14:36 | מאת: חיים

האם לאחר חצי שנה של ירידה הדרגתית ושיפור מצב האוזן , יש סיכוי כי הטנטון יעלם? ואם יש קשר בין הלחץ לטנטון?

25/09/2016 | 21:33 | מאת: חינ

האם טיסה של 3 שעות יכולה להגביר את הטנטוון. מה ניתן לקחת לפני הטיסה כדי שהטנטון לא יגבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טיסה לא אמורה להגביר טנטון. בהמראה ונחיתה יש שינויי לחץ באוזניים . הדבר בא לביטוי במיוחד כשמצוננים. מומלץ מספר דקות לפני המראה או נחיתה להזליף לאף טיפות אף כמו אוטריווין כדי לפתוח המעברים בין האף לגרון דבר שיכול לעזור בהשוואת לחצים. כשהאוזן סתומה משנויי הלחץ זמנית הטנטון עשוי להתגבר. בברכה ד"ר בן דוד

25/09/2016 | 21:27 | מאת: חיה

האם לאחר שימוש של שנים בטיפות אוטריוין לפני השינה יכול לגרום לטנטון בשני האוזניים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה שימוש כרוני בטיפות אף המכילות אפדרין גורמות לכווץ כלי דם ברירית האף. אם חודרות למחזור הדם הכללי עשויות אולי לגרום ליתר לחץ דם או דופק מהיר אך קשה להאמין שיגרמו לטנטון. אם כי ברפואה יש לעיתים תגובה אישית לתרופות מסוימות . בכל מקרה הייתי מנסה לקבל יעוץ להגמל מהטיפול הכרוני באוטריווין. יש לו נזק מצטבר חמור על רירית האף. בברכה ד"ר בן דוד

25/09/2016 | 21:12 | מאת: שרי

מי מבצע את הבדיקה של מיקרוסקופ של עור התוף רופא משפחה או א.א.ג.

לקריאה נוספת והעמקה

רופא אא"ג.

25/09/2016 | 11:50 | מאת: נעמה

שלום, כיוון שאני סובלת מסחרחורות הופנתי לבדיקת ברה. להלן התוצאות: בשמאל ובימין בתגובה לגירוי נקישה בעוצמה של 75 דציבל זוהו גלים בחביונות ובזמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המוח תקינים. בהגברה קצב גירוי בשמאל ובימין אין שינוי בזמני הולכה מרכזית מעבר לנורמה לסיכום: בשמאל ובימן זמני הולכה מרכזית בעצב השמע בגזע המוח תקינים. האם הבדיקה תקינה? שתודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה בהסתמך על פענוח זה - הבדיקה לגמרי תקינה. בברכה ד"ר בן דוד

25/09/2016 | 08:44 | מאת: אילן

תודה על התגובה המהירה דוקטור. האם יש סיכוי שהסחרור לא ייפסק לעולם ואצטרך לחיות איתו? זה מה שהכי מפחיד אותי... ועוד שאלה: אחרי eng, איזה סוג של טיפול אמורים לעבור על מנת שהסחרורים והאי יציבות ייפסקו?

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר ביותר שהסיחרור נשאר קבוע. הדבר אמור במיוחד לגבי הסחרחורות שמקורן במערכת הווסטיבולרית שהן למעשה הכי שכיחות. אם יש פגיעה ווסטיבולרית לפי בדיקת הENG מומלץ טיפול פיזיותרפי מתאים אשר מזרז ההחלמה. בברכה ד"ר בן דוד

אני כבר כמה חודשים סובל מהנל. תחושת כבדות בראש מלווה בסחרור בהטיית הראש, קשה לי להתרכז ולהתפקס, מרגיש לפעמים תזוזות בגוף, הלכתי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה.. אני לא מבין למה זה לא עובר לי.. קשה לי להתרכז ולעבוד כשכל הזמן סיבוב קל בהזזת הראש מסחרר אותי.. רופא אאג שלח אותי לבדיקת eng אבל רופא אחר טען שזה ויראלי ושזה אמור לחלוף עם הזמן.. אבל כבר אני מרגיש מיואש.. לא מבין איך 4 חודשים והעניין לא מסתיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן מאד יתכן שעברת מחלה וירלית של המערכת היציבה באוזן הפנימית. רב המקרים של פגיעה באוזן הפנימית גורמים לתופעות של סחרור בהזזת הראש. יחד עם זאת גורמים גם לדאגה ,להמקדות בבעיה וכן להמנעות מתנועות הראש. יש אכן לבצע ENG וכדאי קודם לכן בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה סחרחורות כדי לאשר האבחנה שהיא גם השכיחה ביותר לאנשים צעירים ובריאים . אני מקווה שאתה כזה . לא ציינת פרטים. כטיפ אני יכול להמליץ לך להפסיק להימנע מתנועות הראש. להפך , בישיבה ,תוך התמקדות בנקודה כ20 ס"מ לפני העיניים (אפשר להחזיק עיפרון ) להזיז הראש מצד לצד. זו פיזיותרפיה מצויינת והתופעות תחלופנה במהרה. בברכה ד"ר בן דוד

אמי (בת 70) סבלה לפני כמה חודשים מאובדן שמיעה פתאומי באוזן אחת (שלא השתפרה). זמן קצר לאחר מכן נוספה תחושת לחץ ואטימות חזקה באוזן, שגורמת לה לאי נוחות רבה. עברה שלל בדיקות ללא ממצאים וטיפול בסטרואידים שלא עזר. רופא בחו"ל רשם לה טיפול ב-Betahistine Dihydrochloride במינון של 32 מ"ג 3 פעמים ביום, למשך חודשיים. זה מינון גבוה בהרבה מהמומלץ. האם יש כאן סיכון ? האם זה יכול לעזור ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי זה מינון כפול מהמקובל לתת בארץ . ידוע לי שבגרמניה נותנים מינון כזה .בטיסטין או אגיסרק , בד"כ לא אמור לגרום לתופעות לואי אם אין ברקע כיב פפטי או אסתמא. חשוב לקחת רק אחרי האוכל. בברכה ד"ר בן דוד

שלום. אני מטופל כימותרפיה לפי פרוטוקול ABVD, ואחת התרופות היא וינקריסטין. לאחרונה אני סובל מרעש של פעימות באוזניים, כמו של זרימת דם. להבנתי, וינקריסטין יכול להיות הסיבה והשאלה שלי האם יש דרך לפתור זאת? תודה. אמנון

לקריאה נוספת והעמקה

אם הרעש בצורת פעימות . יש לברר אם זה בקצב הלב ואז לבדוק מצב כלי הדם . כמו דופלר של עורקי הצוואר או הדמיה עם הדגמת כלי הדם. פעימות בד"כ לא ממקור מערכת השמע אלא מקור ווסקולרי. בברכה ד"ר בן דוד

16/09/2016 | 19:14 | מאת: אסתר

אני בת 47 לפני חודשיים בזמן שהותי בחו"ל התחלתי להרגיש תחושת חוסר שיוי משקל,נדנוד הגוף וראש" מנותק"מבגוף. עברתי בדיקת engנמצא חולשה מבוך 37% העדפה כוונית 6%. בתשובת הרופא חולשה קלורית של מבוך שמאל ללא העדפה כיוונית. Vhit תקין.בדיקת שמיעה תקינה.בדיקת ברה בנורמה.רופא א.א.ג שלח אותי לפיזורפיה ויסטיבולרית לחיזוק מנגנוני קומפנסציה.לצערי התרגלים בהם התבקשתי לסובב את הראש רק החמירו את המצב. האם יש תרגלים שעשויים להקל על המצב? האם יתכן הבעיה נוצרה בגלל הטיסה? או בגלל עליה ברכבל? האם תא לחץ עשוי לעזור? האם יש פתרון למצב?? מה עוד אפשר לעשות כדי להקל על המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי אין קשר לטיסה או לרכבל. יש פגיעה בחלק הווסטיבולרי מסיבות שונות כמו וירלי או ווסקולרי. הטיפול הטוב ביותר הוא אכן פיזיותרפיה שאת מקבלת ואם הוא החמיר המצב בהתחלה זו הוכחה שאכן הטיפול יעיל. כמו כל פיזיותרפיה , תחילה יש החמרה בתסמינים כי רק כך משיגים קומפנסציה. בברכה ד"ר בן דוד

14/09/2016 | 21:32 | מאת: שרי

לגבי תשובתך לאבחנת הבעיה,למי אני פונה כדי לקבל הפניות לרופא נירולוג וcta/mra וחאולטרסאונד כלי דם ועור התוף תחת מיקרוסקופ למי אני פונה לרופא משפחה או א.א.ג כי רופא א א.ג אמר שאין מה לעשות אחרי שבדיקת השמיעה יצאה תקינה ואיזה בדיקה הכי מומלצת מבין מה שאתה ציינת והכי כדאית.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע הבדיקות לפי הסדר שכתבתי . את יכולה לפנות לרופא המשפחה עם ההמלצות שלי. אם רופא מסוים לא מבצע הדברים המומלצים תפני לרופא אחר. בברכה ד"ר בן דוד

13/09/2016 | 16:41 | מאת: שרי

בקשר לתשובתך לדופלר עורקי הצוואר זה בטוח יעזור לי לפתור את הטינטון דופק באוזן שמאל או שיש דרך אחרת לאבחון את הבעיה ולמצוא פתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי כדי לדעת אם וכיצד לטפל יש קודם להגיע לאבחנה. אם את אומרת שיש לך רעש של דופק בקצב הלב באוזן - הבעיה בכלי דם באיזור. תחילה יש להסתכל היטב בעור התוף תחת מקרוסקופ לברר אם לא רואים איזור עם כלי דם משתקף דרך עור התוף. אם לא, יש כפי שכתבתי לבדוק זרימת הדם בעורקי הצוואר באמצעות אולטראסאונד ( דופלר) ואם תקין לבצע הדמיה של כלי דם כמו CTA או MRA . כדאי שתבדקי אם הםעימות בקצב הלב. תוכלי לבצע פעילות גופנית ואז הקצב אמור לעלות. אם הדופק מהיר ולא בקצב הלב. המדובר בטנטון מיוקלונלי שמקורו התכווצות שרירים באיזור החך או שרירי עצמימי השמע. ואז יש ברור אחר. כדאי אז לפנות לנוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

12/09/2016 | 19:38 | מאת: אלוניתתתוש

ד"ר שלום, לפני כשבוע - 5 ימים התחיל צפצוף באוזן שמאל שלי שנשמע כמו אנטנה מקולקלת שעושה צליל מתמשך ומעצבן שלא פוסק לי כבר כמה ימים. לפעמים אני מתעוררת גם בלילה בגלל הצלצול באוזן, בסביבה שקטה זה עוד יותר גובר. אני שומעת את הצלצול הזה גם בסביבה רועשת כי יש רעש של הסביבה וגם את הצלצול באוזן ככה שזה מכפיל את עצמו, ובאופן כללי יש הרגשה שהאוזן סתומה. הכל התחיל מזה שאני חיילת משוחררת ועובדת במפעל כדי להרוויח מענק. המפעל באופן כללי רועש ויש אקדח סיכות שלדעתי ממנו נפגעה האוזן, מהרעש החד פעמי הפתאומי שנשמע כמו יריה. האם יש טיפול לכך? תודה, א.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלונית לדעתי את צריכה לפנות לבדיקת שמיעה דחופה. התמונה הקלינית מתאימה למה שקרוי לקוי שמיעה פתאומי חד צדדי מלווה בטנטון. הטיפול שיכול לעזור ואולי למנוע הפיכת המצב לקבוע זה סטרואידים שנותנים בד"כ במסגרת אשפוז. ככל שמקדימים יעילות הטיפול גבוהה. אחרי שבועיים זה כבר מאוחר מדי ועלול להשאר נזק קבוע. אני לא בטוח שהבעיה רק תוצאה של חשיפה לרעש . בד"כ המקור וירלי. אני ממליץ שכבר היום תיפני למיון שם תעברי בדיקת רופא אא"ג ובדיקת שמיעה ויחליטו לגבי ההמשך. בברכה ד"ר בן דוד

15/09/2016 | 16:43 | מאת: אלוניתתוושש

שלום דר! אני עשיתי בדיקת שמיעה כמו שאמרת אצל קלינאית והיא אמרה שהבדיקה יצאה תקינה בגדר הנורמה. אבל הצליל באוזן עדיין נמשך. מה עלי לעשות? האם יש מקום לטיפול שיעלים את הצליל?

11/09/2016 | 16:49 | מאת: ריטה

שלום דר , אני בת 30 , בריאה בדכ, סובלת מחולשה ויסטטבולרית , כך אובחנתי לפני שלוש שנים וחצי אחרי בגיקת eng. השמיעה שלי תקינה , יש ירידה קלה מאוד אבל בתחום הנורמה. בדיקוצת דם היקפיות תקינות. סינוס טאכיקרדיה. אם אר איי ראש תקין. לפני תקופה טיילתי בחיק הטבע, ישבתי על סלע והרגשתי שאני זזה קדימה ואחורה , חשבתי שיש משהו מתחת או רעידת אדמה קלה, אבל שום דבר לא היה. באתו שבוע התרחשה התופעה שוב בישיבה בכסא רגיל לחולוטין, הפעם הסתכלתי על הגןף שלי והוא באמת זז קדימה ואחורה באופן בלתי נשלט. התזוזות קלות מאוד, כאילו קשה לאנשים מסביב להבחין בתנועות. והיום זה קורה שוב , אבל היום אני אחרי מאמץ גופני עצום. האם יש קשר למערכת הויסטבולרית? איזה בדיקות אני צריכה לבצע??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריטה לאחר מאמץ קשה או עיפות יש לפעמים תנועה קלה של שרירים . כלנו יודעים על עפעף שקופץ כשמאד עיפים. יחד עם זאת כדאי לעבור שוב בדיקות כולל בדיקות דם כולל ויטמיןB12 ,תפקודי בלוטת התריס וכן בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה סחרחורת ולפי התוצאות לשקול ההמשך. בברכה ד"ר בן דוד

10/09/2016 | 23:21 | מאת: נהוראי

שלום אני בן 14 עם טינטון בשתי האוזניים. הטינטון שאני שומע הוא כמו זרמי חשמל כבר 3 חודשיים הלכתי לרופא אף אוזן גרון הכל תקין, וגם הבדיקת שמיעה תקינה עשיתי MRI מוח הכל תקין והייתי אצל פסיכולוגים ופסיאטרים.. והם אמרו ככל שאני יתעלם מזה זה יעבור מהר יותר, אני לא מבין את זה יש כאלה שיש להם את זה מלא זמן, שנים וזה לא נעלם להם אם זה לא נעלם להם אז איך לי זה יעלם? אני ממש לחוץ לגבי זה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נהוראי לא מספיק לאמר שאתה צריך להתעלם מזה . אתה צריך לקבל כלים לשליטה בתשומת הלב, במתח ובצורת החשיבה . ואז המטרד ימוזער באופן משמעותי. בברכה ד"ר בן דוד

10/09/2016 | 22:05 | מאת: עמרי

שלום. אני בן 26. סובל מסחרחורת שבאה והולכת כבר כמה חודשים. הכל התחיל בטיול ארוך בדרום אמריקה, ושם הנחתי שמדובר בעודף עייפות,אלכוהול,חוסר שגרה ותזונה לא טובה. חזרתי לארץ לפני כמה חודשים אך הבעיה לא נפתרה. התחושה שממנה אני סובל היא סחרחורת שלפעמים מלווה גם בחוסר ריכוז וקצת תחושת ניתוק. אין לי הרגשה שאני עומד ליפול או בעייה בשיווי המשקל. מה שכן אני חושד שזה עלול להיות קשור לעיניים (מלווה לפעמים בתחושת כובד בעיניים) או בלב - אני מרגיש לפעמים דופק מהיר ונשימה מהירה. יכולים להיות לי כמה שבועות כמעט בלי סחרחורות, ומצד שני שבוע שלם שכל יום אני סובל מהסחרחורת כמה שעות בכל יום. חשוב להגיד שרוב הזמן התחושה היא בעיקר מציקה אבל לא מנטרלת ולכן אני כל פעם חושב שמשהו אחר גורם לתופעה וממשיך לחיות איתה. אני חושגד שאולי מדובר גם בלחץ או חרדה, למרות שאני בן אדם עם מודעות עצמית גבוה ואני לא מרגיש חרד במיוחד. (מה גם שאולי הסחרחורת היא זו שמעלה את רמת החרדה). רציתי לשאול - 1- אילו בדיקות עלי לבצע ? 2- מה לדעתכם עשויה/עשויות להיות הסיבה ? 3- האם יכול להיות שהכל זה בכלל נטו מלחץ וחרדה?? תודה רבה ! עמרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומרי מתח בהחלט יכול להסביר תופעות אלה. המתח עובר לתופעות גופניות כשהוא נדחק לתת הכרה. לכן מודעות עצמית בד"כ לא עוזרת . יחד עם זאת יש לבצע ברור מקיף של התופעה . לא ציינת איזה בדיקות עברת האם נבדקת ע"י מומחה לסחרחורות ? לפני שעוברים לבעיה הנפשית יש למצות כל הברור הגופני. בברכה ד"ר בן דוד

13/09/2016 | 17:21 | מאת: עמרי

תודה על התשובה. באילו בדיקות כדאי להתחיל את הבירור ?

08/09/2016 | 14:00 | מאת: שרי

הייתי אצל רופא א.א.ג ובדק אותי ושלח אותי לקלינאית תקשורת והבדיקה לא התגלה כלום והרופא אמר שאין לי כלום אבל אני עדיין שומעת דופק באוזן שמאל לפעמים אם אני לוקחת נשימה עמוקה דרך האף זה נרגע לכמה דקות ושוב חוזר זה ממש מפריע לי ולפעמים קורה מצבים שבהם אני צריכה לדבר אם אנשים תוך כדי יש לי טינטון זה ממש מפריע להתרכז בשיחה אז אני לוקחת נשימה עמוקה.

08/09/2016 | 14:02 | מאת: שרי

לגבי הקלינאית תקשורת זה טעות הלכתי לבדיקת שמיעה

שלום שרי כשיש טינטון פועם , המקור בד"כ בכלי דם ולא במערכת השמע. לכן הברור צריך להיות בכוון זה כמו דופלר של עורקי הצוואר, והדמיה עם הדגמת כלי הדם. בברכה ד"ר בן דוד

07/09/2016 | 23:42 | מאת: שוש

אני סובלת מהתקפי סחרחורת ונבדקת האפשרות שמדובר במנייר. קיבלתי הפנייה לבדיקת ENG. אם הבדיקה נעשית כאשר אני לא בזמן התקף, האם היא תעזור לקבוע אם מדובר במנייר או במשהו אחר? שאלה נוספת אם בימים שלאחר התקף אני מרגישה כאב וחולשה בחלק התחתון של האמה - האם זה משהו שצריך להדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש ENG אינה הבדיקה האבחנתית למחלת מנייר. בין ההתקפים הבדיקה עשויה להיות תקינה. האבחנה נעשית בעיקר לפי התופעות הקליניות ובדיקות השמיעה. אם יש כאב באמה לאחר ההתקף כדאי לבצע בדיקה קרדיולוגית. בברכה ד"ר בן דוד

06/09/2016 | 11:00 | מאת: איתי

שלום דוקטור בשרשור הקודם שאלתי אותך בנוגע לתופעות של התזוזה הלא רצונית של הגוף שלי ורציתי לציין שעברתי בדיקות דם שבדקו b12 ובלוטת התריס.. יש לי תור לבדיקת eng.. טענת שהבדיקה אומרת אם זה ויראלי.. אם זה ויראלי, זה פשוט יחלוף ללא טיפול? ואם זה לא ויראלי? איזה סוג של תשובה בדיוק מקבלים מהבדיקה הזאת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי ENG בודקת בעיקר את המערכת הווסטיבולרית שהיא החלק הממונה על שווי המשקל באוזן הפנימית . אחת הסיבות העקריות לפגיעה ווסטיבולרית היא מחלה וירלית אך יש סיבות נוספות נדירות יותר כגון פגיעה בהספקת הדם ותגובה לתרופות כמו גרמיצין. בברכה ד"ר בן דוד

05/09/2016 | 23:51 | מאת: דנה

אני סובלת כבר שנים מהתקפות ורטיגו ומתקופות של רעשים באזניים שדי מקשים על התיפקוד. האם ניתן למנוע/להחליש את הסבל באמצעות דיאטה, שינויים באורח החיים, רפואה משלימה? האם מזג האוויר, מזגנים, מאווררים, הרטבה של האוזניים, או שינה על הצד (כך שהאוזן נלחצת לכר) גורמים לרעש באוזניים או להתקפות ורטיגו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה לא כתבת פרטים בסיסיים כדי שאוכל לייעץ. גיל, מחלות רקע, טנטון חד או דו צדדי, איזה ברור עברת? אם עברת ברור שלם והגענו לשלב הטיפול, הטיפול היחיד שהוכח שעוזר באופן משמעותי שיפור של המטרד הוא טיפול קוגניטיבי הרפייתי שנותן שליטה במתח , בתשומת הלב ובצורת החשיבה. ובנוסף חשוב מיסוך חלקי באמצעות רעש לבן בכל שעות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

05/09/2016 | 15:02 | מאת: דוד

היי לגבי כחצי שנה התחלתי לשמוע רעשים כמו דפיקות לב בצורת קליקים בשני האוזניים הלכתי לרופא אף אוזן גרון שטען כי הוא לא רואה סיבה מאיפה זה מגיע , הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה. לא הלכתי אליה כיוון שאני שומע מעולה ב''ה. זה התחיל להפריע לי ביום יום , מרגיש כאבי ראש וטנטון במיוחד מתי שאני טרוד ממשהו הלכתי לכירופרקט דר יצחק בכר שטען כי זה מנגישת לסתות בלילה והתחלתי טיפול אצלו שעזר למצב הנפשי שלי ותדירות הטינטון ירדה למזערית , הפסקתי אצלו ואני לא נוקש שום לסת או משו בסגנון וחזרו אלי הטנטון הכאבי ראש האי יציבות במיוחד במקלחת אני צעיר בן 18 ספורטאי שמתאמן חזק לקראת הצבא לא רוצה שזה יגביל אותי אשמח שדוקטור יעזור לי מאיפה להתחיל לטפל בבעיה? והאם הסיפוטמים שאני חווה הם באמת מהטינטון ? איזה עוד דברים אני יכול להרגיש מזה.ץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד טנטון פועם בקצב הלב מקורו בכלי הדם ולא במערכת השמע. מומלץ בצוע ברור בכוון זה.תתיעץ תחילה על כך עם רופא המשפחה. בברכה ד"ר בן דוד

06/09/2016 | 10:00 | מאת: דוד

היי מה הטיפול הנדרש אם מקורו בכלי הדם?

04/09/2016 | 14:45 | מאת: מודאג

דר נכבד, לפני שבוע וחצי הייתי אצל רופא אאג לניקוי שעווה תקופתי (בערך אחת לשנה וחצי אני עושה זאת לאחרונה, פעם זה היה יותר תדיר). מאז הטיפול האחרון, הופיע לי טנטון באוזן שמאל (רעש קבוע שנשמע כמו טססססססססססס) שמאד מציק לי. נשלחתי לבדיקת שמיעה, טימנומטריה וברה (התור נקבע ליום ראשון הבא). בזמן שאני מחכה לבדיקה, ואחרי שבוע וחצי של רעש מחרפן באוזן, מה שבאמת מטריד אותי זה האם הטינטון הזה איתי לנצח או לא. האם שבוע וחצי זה הרבה זמן לטנטון? האם יש סיכוי שיחלוף? תודה רבה, א.

04/09/2016 | 15:01 | מאת: מודאג

אוסיף שרופא האאג ציין שגם התעלה וגם התופית תקינים.

שלום לך באיזה צורה בוצע ניקוי השעוה. ? כדאי בכל מקרה לבצע בדיקת שמיעה דחופה ולשקול טיפול סטרואידלי אשר ככל שמקדימים יעיל יותר. בברכה ד"ר בן דוד

03/09/2016 | 23:43 | מאת: איתי

שלום דוקטור קורה לי שבמצבי עמידה, אני מרגיש שאני שט על אונייה ומרגיש שאני הולך לחוות נפילה אם לא אחזיק במשהו.... גם כשאני יושב אני מרגיש שהגוף שלי זז... במיוחד אני מרגיש את התופעות בחדר סגור אם כמות גדולה של אנשים, ואז אני מרגיש שאני ממש מתנדנד ובלחץ שאני הולך ליפול ולהתעלף... בהליכה רגועה אין לי את כל התסמינים האלה, רק במצב של רוגע יחסי... יש לציין שאני מרגיש את זה כבר כמה חודשים...שללתי דברים מסוכנים כגון גידולים בבדיקות אם אר איי וגם בדיקת שמיעה בגבול הנורמה... בפעם האחרונה שהייתי אצל אאג, הוא טען שזה ויראלי... ייתכן שזה ויראלי כבר כמה חודשים? אני חושש שאצטרך לחיות כך כל חיי....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי כדאי לבדוק בדיקות כלליות כגון רמת ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס מעבר לבדיקות השגרתיות .כולל הולטר של דופק ולחץ שם.פגיעה וירלית ניתן לראות בENG. אם הכל תקין ככל הנראה המדובר בסומטיזציה של מתח וחרדה. לא תמיד חשים בזאת אך תת הכרתית זה עשוי להתפרץ בצורת הסחרור שציינת או כאב ראש או לחץ בגרון וכו'. לכן כדאי להתיעץ גם בתחום זה. בברכה ד"ר בן דוד

03/09/2016 | 17:00 | מאת: מירי

היי יש לי ילדה בת 5 בריאה שמתלוננת לאחרונה שהיא מרגישה שכל הגוף שלה זז תוך כדי ישיבה כאילו זרמים (עד כמה שהבנתי ממנה) איזה בדיקות צריך לעשות רופא משחה מספיק? חשוב לציין שלפניי חודשיים עברנו לחיות בארצות הברית . אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי מומלץ בדיקת נוירולוג של ילדים אם בבדיקות השגרתיות והמעבדתיות של רופא הילדים אין ממצאים. אם כל הברור תקין אין לשלול שהתופעות נגרמו מסומטיזציה של מתח . בברכה ד"ר בן דוד

02/09/2016 | 08:25 | מאת: מטונטן

אני סובל מטנטון באוזן ימין מזה כשנה וחצי כנראה עקב חשיפה לרעש. כל הבדיקות תקינות, למרות שאני מרגיש בוודאות ירידה בשמיעה באוזן ימין. מה שמפריע לי יותר מהצפצוף עצמו, אליו כבר התרגלתי, זה שבחשיפה לרעש לא חזק - נוצרת תחושת אי נוחות סביב האוזן: אוזן סתומה, תחושת נפיחות סביב האוזן, כאב קל של כאילו דלקת, חוסר תחושה קל באוזן וכו'. מאז הטיסה וכעת 3 ימים אחרי, מרגיש החמרה של תחושות אלו (לאו דוקא בצפצוף, אלא בתופעות הנלוות). האם זה זמני או שיחלוף? האם עלי לגשת לקבלת טיפול מיידי (אם יש בכלל) על מנת למנוע החמרה קבועה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אכן יש מקום לבדיקת שמיעה דחופה לברר אם יש החמרה משמעותית לשקול מתן סטרואידים אשר ככל שמקדימים לטפל התוצאות יעילות יותר. ובנוסף לפי הבדיקה לשקול צורך בברור נוסף. בברכה ד"ר בן דוד

01/09/2016 | 19:53 | מאת: הילה

שלום ד"ר. אני בת 24 עם עבר רפואי תקין ברוך השם. לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון לאחר 7 שנים של שימוש. בשבוע האחרון החל לי כאב ראש שבא והולך לכמה שע' כבר מספר ימים ולפעמים מלווה בטינטון באוזן שמאל עם הרגשה של "פקק" בבדיקת הדם האחרונה מלבד כולסטרול מעט גבוהה (220 שהערך המקסימלי הוא 200 במעבדה) הכל בסדר ברוך ה'. אובחנתי כסובלת משחיקה בסחוס הלסת בעקבות חריקה בלילה וישנה עם סד מדי פעם. כרגע אין לי כאבים או "קנקים" בבוקר . האם עליי לחשוש ממשהו? האם זה קשור לגלולות,ללסת? ואני מעשנת. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה כדאי לעזות בדיקת שמיעה דחופה לברר אם אין לקוי שמיעה פתאומי . ברב המקרים המקור לא מדאיג בד"כ מחלה וירלית או הפרעה קלה בזרימת הדם בכלי הדם של אוזן פנימית, אך אם יש ירידה בשמיעה באוזן אחת חשוב לטפל מוקדם ככל האפשר בסטרואידים ולפי הצורך לבצע ברור נוסף. הבעיות במפרק הלסת בד"כ מקורן במתח . כדאי לברר ולטפל גם בסוגיה זו שמשפיעה גם על מטרד הטנטון . בברכה ד"ר בן דוד

01/09/2016 | 13:41 | מאת: חיה

מזה שבועיים אני סובלת מטנטון ביצעתי בדיקת שמיעה תקינה לחלוטים מעל הממוצע בבדיקת שמיעה שניה הרופא טוען שהבדיקה תקינה אך יש ירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים בגבול הנורמה ובגלל הטנטון וחץ באוזניים לסירוגין המליץ על פרנידיזון 40 מג 7 ימים ולאחר ירידה בהדרגה אני בת 40 שוקלת 50 הרוקח טען שהמינון גבוה האם המינון גבוה? או שזה מקובל? חוששת לקחת ומדוע הטנטון בעיקר בשכיבה האם יש סיבה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה המינון לא גבוה יכול להתאים למשקל הגוף . בשכיבה יש שנוי בד"כ בלחץ הדם ולכן לעיתים גרויים שונים מתגברים כמו כאב שיניים למשל. בברכה ד"ר בן דוד

שלום אני סובל שנים רבות מטינטון, הבעיה הכי גדולה של החולים הללו בינהם אני היא שבהעדר פתרון, ואין שום פתרון ותרופה למצב כבר 30 שנה של חוסר התקדמות משמעותית בתחום , רבים מתקשים לתפקד .חיים חיים מאוד מאוד לא בריאים עם מתח עצום מאפקט הטינטון , בעיות נילוות של סחרחורות לא פשוטות ואי יכולת לעשות ספורט ולשמור על העורקים כתוצאה מכך , כאבי ראש שעם הגיל מצרפים לחגיגה ותופעות של ריגישות גבוהה לרעש ועוד . אבל הכי עצוב הם בעיות הפרנסה . הממסד הרפואי אשם בזה שאנשים מגיעים לביטוח הלאומי עם טינטון חריף ומקבלים 10% נכות שבפועל הם מקשים לתפקד במקום עבודה מסודר בוודאי בתור שכיר בגלל בעיה זו והשלכותיה . העובדה שהערכת הפגיעה נובעת רק מבדיקת ירידת השמיעה ולא מהערכת מצב החולה הכללית כגון רמת הסבל הכיבול סוביקטיבית מהטינטון שלו והעוצמה שלה , תדירות התקפות של החמרה פתאומית שקוראת לרוב ממאכלים מסוימים תרופות שינוי מזג האוויר ועוד , אי הבנה של בעית השיווי משקל הקשה או ורטיגו שנילוות ו ההיפראקוזיס של החולים שחיים במדינה רועשת סואנת זו . סלחו לי אבל האמת זה כבר זילזול בחולים בחולים שלכם .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש אפשרות לעזור להתמודד עם מטרד הטנטון . קיימות טכניקות קוגניטיביות לשליטה בתשומת הלב, במתח ובצורת החשיבה. עם שתוף פעולה אקטיבי ושליטה במקורות הנ"ל ניתן לעבור מקבוצה שכה סובלת מאד מהטנטון לקבוצה עם אותו מטרד אך סובלת משמעותית פחות ומתפקדת היטב. אלה דברים שנחקרו והוכחו. אין בד"כ אפשרות להעלים לחלוטין את הטנטון אך לצערנו ברפואה רב המצבים הפטולוגים לא ניתנים לפיתרון סופי. אם הטנטון יעלם רב הזמן מהמודעות וכשנשים לב אליו יגרום לפחות מתח , הרי השגנו את המטרה. בברכה ד"ר בן דוד

04/09/2016 | 14:55 | מאת: מ'

חולים בקבוצה הבעיתית והקשה של הטינטון לא מקבלים שום שיפור משמעותי משיטות פסיכולוגיות כמו CBT וגם לא מתרופות פסיכאטריות שמראש לא נועדו לטיפול במצבם, לחלק קטן זה עוזר אבל לחלק זה אף מחמיר המצב . במדינה כמו ישראל על שלל המצוקות הקשות שלה בנושא פרנסה בתנאי העסקה הפוגעניים ו נוסף למצב ביטחוני ושירותי התמיכה שלא קיימים בכלל לומר שחולה ירגע זה בדיוק כמו שאמרו לפני אותם רופאים לפני 30 שנה - תלמד לחיות עם זה .

28/08/2016 | 20:58 | מאת: דוד

לפני כחצי שנה התחלתי לשמוע קליקים באוזניים וחוויתי תחושת סחרחורת בעמידה אם עוצם עיינים או כאשר מתקלח ממש הציק לי הלכתי לטיפול בכירופרטיקה שטיפל בי והשתפר המצב כרגע אחרי תקופה של לחץ חזר לי הקליקים כאבי הראש והסחרחורת איך אני יכול לטפל בזה אחת ולתמיד? אני בן 18 ספורטאי

28/08/2016 | 21:03 | מאת: דוד

חשוב לציין שהרופא הבחין שזה בגלל נקישת לסת בלילה מלחץ כמובן שהיום אני כבר לא נוקש לסת בלילה זה טינטון דו צדדי

שלום דוד המתח גורם ללפגיעה במפרק הלסת . הטנטון מוחמר עקב המתח וגורם למעגל קסמים שלילי. חשוב טיפול קוגניטיבי עם שליטה במתח ובתשומת הלב דבר שיכול להקל על שתי הבעיות - מפרק הלסת , הטנטון וגם על שיפור איכות החיים בכלל. בברכה ד"ר בן דוד

24/08/2016 | 15:06 | מאת: מלי

אני סובלת כבר 14 שנים מורטיגו. במהלך השנים הגעתי לרופאי אא"ג, לנוירולוגים, לבדיקות BERA ו-ENG ולמרפאת סחרחורות, אך בשל התורים בקופת חולים - זה היה תמיד שבועות או חודשים אחרי התקף - כך שלא מוצאים כלום, או לכל היותר סימנים מאד קלים לורטיגו. אחרי ההתקף האחרון אמרתי את זה לרופא המשפחה והוא נתן לי הפניה לבדיקת סי.טי. של מוח+אוזניים. יש לי אסתמה ותת-פעילות של בלוטת התריס, כך שמראש הבדיקה יותר בעייתית עבורי. שאלותי: האם יש טעם בבדיקה הזאת אחרי כל השנים האלה? האם יש טעם בבדיקה אם היא נעשית לא בזמן התקף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מלי כדי לבדוק סמוך להתקף, כדאי לקבל מכתב מהרופא המטפל שבזמן התקף תפני למיון שם יראו אותך הרופאים המתאימים בזמן הסימנים של ההתקף. לגבי הCT קשה לי לשנות המלצות של רופאים אחרים. תוצאות הCT לא קשורות בהתקף. בברכה ד"ר בן דוד

22/08/2016 | 16:03 | מאת: שי

שלום רב דוקטור, שמי שי ואני בן 32. אין לי בעיות רפואיות מיוחדות ואני לא נוטל כדורים. לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי סחרחורות בהזזת הראש לצדדים והרגשת חוסר שיווי משקל. היום אני מרגיש יותר טוב, אבל שתי תופעות עדיין לא עברו לי: 1. כאשר אני בתנועה אין לי בעיית שיווי משקל, אבל אם אני עומד בתור בקופה בסופר או שאני עומד יציב בכל מקום שהוא, אני מרגיש שהראש שלי כאילו שט מעצמו ואני מפליג על אונייה למרות שהעמידה שלי יציבה, ובנוסף יש לי תחושת נפילה למרות שמעולם לא נפלתי. את הסימפטומים האלה אני בעיקר מרגיש כאשר המקום הומה אדם (כמו בקניון וכו) אבל בחוץ הן כאילו נעלמים לי לחלוטין. איך זה הגיוני? 2. מרגיש סחרחורות קלות בהזזת הראש. נניח אם אם מדבר עם מישהו, ופתאום מישהו קורא לי מהצד ואני מפנה אליו את הראש, אני מרגיש סחרור. לא ורטיגו מטורף שבו החדר מסתובב לי או משהו כזה, אבל סחרור בהחלט כן. הבדיקות שעברתי עד כה הן: 1. Mri של המוח והאוזניים - תקין. 2. בדיקת שמיעה - תקין. 3. בדיקות דם ולחצי דם - הכל תקין ואין חוסרים. 4. סיטי ראש - תקין. אני כבר 3 חודשים עם התופעות האלה. יש ימים טובים ויש פחות. אני אוטוטו חוזר לעבודה ואני פוחד להרגיש מסוחרר כל היום ולקבל נזיפות וערב כך להיות מפוטר. אחרי בדיקת ה-Mri שעשיתי, חזרתי לרופא א.א.ג וביקשתי ממנו לקבל הפנייה לבדיקת ENG אך הוא טען שזה מיותר לחלוטין ושזו בדיקה לא נעימה ושאינני צריך לעבור אותה. האם הוא צודק? האם כדאי לי לעשות אותה בכל זאת ולקבל הפנייה מרופא אחר? הוא טוען שהמקור אינו וסטיבולארי כיוון שה-Mri היה מראה זאת. בנוסף, גם הרופא וגם חברים ומשפחה קרובה טוענים שאולי זה נובע מחרדה ומתח ושכל עוד לא אשתחרר מזה, זה לא יחלוף. הגיוני או שאין פה כיוון פסיכולוגי בכלל? סליחה מראש על האריכות, אודה לתשובתך הכנה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי כן יתכן שהמקור ווסטיבולרי באוזן הפנימית . ומה שמגלה זאת היא - בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה לסחרחורות ובמיוחד מבחן קלורי בבדיקת ENG/VNG. MRI לא מגלה בעיות ווסטיבולריות הוא שולל מקורות נדירים יותר ומסוכנים כמו תרשת נפוצה, גידול והפרעות ווסקולריות. הפגיעה הווסטיבולרית שבד"כ ממקור וירלי חולפת אך משאירה תקופה מסוימת שאריות כמו שציינת סחרור בהזזת הראש.דברים אלה חולפים מהר יותר לאחר פיזיותרפיה ווסטיבולרית מתאימה. לדעתי חשוב שתחזור לעבודתך ללא חששות ולתת פחות משקל לתופעות של סחרחורות קלות כפי שציינת שברב המקרים אין בהן כל סכנה. ככל שתמשיך לפעול התלונות תחלופנה. בברכה ד"ר יעקב בן דוד

24/08/2016 | 10:07 | מאת: שי

ואם לא אעשה בדיקת eng או טיפולי פיזיוטרפיה, הסחרור בהזזת הראש לעולם לא יחלוף?

20/08/2016 | 10:47 | מאת: Rrr

היי דר, יש לי שאלה טיפה מביכה. אחרי שאני מגיעה לאורגזמה יש לי תחושת סחרחורת , אני מזכירה שיש לי חולשה וויסטבולרית. והסחרחורת מופיעות ללא קשר בשינוי תנוחות ראש. בת 30 בריאה בדכ בדיקות דם תקינות חוץ משומן וכוליסטרול גבוה. סינוס טכיקרדיה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא מסרת מידע חשוב כגון - גיל , מחלות נוספות, מומלץ הולטר לחץ דם ודופק ולבדוק שינויים בזמן הופעת הסחרחורת. בברכה ד"ר בן דוד

18/08/2016 | 16:19 | מאת: ליאור

שלום דר. מזה כחצי שנה סובל מסחרחורות שהתחילו באופן פתאומי . ישנם ימים טובים יותר וישנם ימים מגבילים מאוד . באוקטובר שנה שעברה עברתי בדיקות mri מקיפות (ראש גב וצוואר) שנבדקו על ידי נוירורדיולוג מומחה ונוירולוג מומחה לטרשת ונמצאו תקינות . לאחר שהחלו הסחרחורות הייתי אצל נוירולוג מומחה , מומחה לסחרחורות אאג ואפילו ניסיתי כיוון פסיכולוגי ואין מזור. אני כבן 30 ובקצב הזה אני יאבד את מקום עבודתי . אבקש המלצתך לאיזה כיוון לבדוק . את הסחרחורות קשה לתאר , כמו כבדות בראש ולפעמים נראה שאני עומד ליפול או הולך על ספוג , מלוות בטשטוש קל בראיה, מאיין צקלקה שמסתובבת בראש . עשיתי את כל בדיקות הדם האפשריות ,רופאי עיניים, נוירואופטומולוגים , אורטופד כולם העבירו אותי למקצוע אחר . קראתי באינטרנט על בעית סחרחורות שנקראת pppd שמאוד מתאימה לתיאורים שלי האם מוכר לך ? לעצתך המלומדת אודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור אכן עברת ברור מקיף. חשוב בדיקה קלינית כולל אנמנזה מפורטת חוזרת כדי להגיע לאבחנה. בברכה ד"ר בן דוד

שלום דוקטור, כתבתי לך הודעה לפני כמה ימים וענית לי. רציתי לשאול משהו נוסף: בעמידה קורה לי שאני מרגיש כאילו הגוף והראש זזים טיפה ללא רצוני. כאילו אני יציב וממוקד מטרה, אבל הגוף זז כשבריר שנייה (ובעיקר הראש). האם אתה מבין למה אני מתכוון? כמו כן, לפעמים כשאני עושה פעולות פשוטות, נניח כשאני בא למזוג לי כוס מים, שוב יש את ההרגשה כאילו הראש והגוף זזים ללא רצוני... אני מזכיר שעשיתי את כל הבדיקות: דם, שמיעה, ct, אם.אר.איי של מוח ואוזניים. קראתי גם על בדיקת ENG שממולצת לעשות ורק אותה לא עשיתי. האם היא תיתן מקור לבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודי בדיקת ENG מאבחנת בעיה במערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית . כשמערכת זו פגועה היא עשויה לתת תופעות כשלך והטיפול בעיקר פיזיותרפי ספציפי. יחד עם זאת , לאחר שהברור היסודי שעברת היה תקין וקרוב לודאי שאין מקור מדאיג לבעיה, מומלץ לתרגל טכניקות קוגניטיביות לשלוט במתח ובתשומת הלב .פחות להתמקד בתופעות. בברכה ד"ר בן דוד

14/08/2016 | 15:15 | מאת: נהוראי

שלום יש לי tinitus בשתי האוזניים כבר חודשיים אני בן 14 בדיקת השמיעה שלי ובדיקות אחרות של רופא אף אוזן יצא תקינות וגם עברתי בדיקת MRI ראש ויצא תקין מה הסיכויים שזה יעבור לי או שלא יעבור לי (אני שותה גם קלונקס).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טנטון עשוי לחלוף גם עד שנה מהופעתו. חשוב לתרגל טכניקות קוגניטיביות אשר יעזרו לטנטון לחלוף מהמודעות . בברכה ד"ר בן דוד

09/08/2016 | 01:37 | מאת: משה

שלום רב דוקטור אני בן 22 ואני כבר בערך חמש שנים סובל מי סחרחורת מי סוג דיזינס ההיתי כמה פעמים אצל אף אוזן וגרון ואצל נוירולוג ביצעתי הולטר לחץ דם הולטר לב אקו לב אם אר איי מוח ו EEG וכול הבדיקות היו תקינות לפני תקופה הלכתי לפיזותרפיסט מומחה שאמר שלי שיש לי ליקוי באחד מי התעלות של האוזן מה שגורם לי להרגיש סחרחורת והמליץ על פיזותרפיה שאלתי האם לקיוי כזה גורם גם לסוג של תחושה של רחיפה בזמן שכיבה חוסר יציבות בהליכה באופן קבוע ולדיזינס חזק לפעמים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה לא כתבת לגבי בדיקת שמיעה. לדעתי אתה צריך לעבור בדיקה ווסטיבולרית קלינית אצל מומחה לסחרחורות ( אא"ג או נוירולוג ) אשל לפי הצורך ימשיך הברור. אל לנו לשכוח שתחושת השיוט שאתה מציין לעיתים היא ביטוי גופני למתח נפשי. אך כמובן התשובה הסופית רק לאחר ברור כל הבדיקות הגופניות כולל בדיקות כלליות ומעבדתיות כמו תפקודי בלוטת התריס ורמת ויטמין B12. בברכה ד"ר בן דוד

12/08/2016 | 02:49 | מאת: משה

קודם כל תודה דוקטור על התשובה אכן עברתי בדיקת שמיעה שהצביע על ירידה קלה בשמיעה וגם נבדקתי אם מכשיר מיוחד לעיינים ועל משטח שבודק יציבות ועל סמך זה האו אמר לי שיש דילי במידה שמגיע מי האוזן התיכונה לכן אני מרגיש כמו שאני הולך על צמר גפן כבר כמה שנים טובות והיות שבקופת חולים הרופאים לא מצאו מזור לבעיתי אז פניתי לשוק הפרטי לא רוצא לציין איפו מי טעמים מובנים ולכן שאלתי האם זה נכון שבעיה באוזן התיכונה גורמת לתחושה זו ואני לא מבזבז סתם כסף תודה רבה

07/08/2016 | 20:00 | מאת: דוד

החל מה-7.6 אני סובל מסחרחורות ומתחושת חוסר יציבות. היו ימים יותר טובים והיו ימים פחות טובים אבל באופן כללי זה עדיין לא עבר לי לחלוטין ואני מרגיש את זה. עשיתי המון בדיקות, ובתוכן: בדיקות דם, בדיקות לחץ דם, סיטי מוח, בדיקת mri של מוח אזניים (טרם קיבלתי תשובה לבדיקה זו). רופא אף אוזן גרון שלח אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה ומכאן הסיק שאין טינטון. נשלחתי לפיזיותרפיסט והוא טען שאין לי bppv ושהטיפול להחזרת קריסטלים לא יסייע לי כי זוהלא הבעיה שלי. התלונות הן בעיקר על תחושת חוסר יציבות בעמידה וטשטוש שמלווה לעתים אפילו בכאבי ראש. אני ממש סובל ובקושי מצליח לעבוד. קיבלתי כדורי בטא היסטין, האם הם יוכלו לעזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד אם MRI וכל הבדיקות שציינת תקינות . יתכן שהתלונות שלך קשורות למצבי מתח? מכל מקום אתה זקוק לבדיקת מומחה לסחרחורות . בברכה ד"ר בן דוד

12/08/2016 | 14:47 | מאת: דוד

מומחה לסחרחורות? לאחרונה הסחרחורות התחלפה בכבדות בראש ותחושת עייפות שכזאתי... אם הייתה בעיה במערכת הוסטיבולרית שבאוזניים, ה-MRI היה מגלה זאת?