פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. טינטון היא תחושה של שמיעת צליל באוזניים, בעוד צליל זה אינו קיים. אנשים מתארים מגוון רחב של צלילים: שריקה, זמזום, צפצוף או רחש. הטינטון נפוץ ביותר וההערכה היא כי ל-15-20% מהאוכלוסייה יש טינטון קבוע. סחרחורת הוא שם כולל לתחושה של חוסר יציבות, תחושה של תנועה, חולשה, או כמעט עלפון. ורטיגו היא אשליה של תנועה, שמקורה יכול להיות באוזן התיכונה.
3934 הודעות
3805 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/09/2022 | 15:10 | מאת: שגית

שלום רב, יש לי מספר שאלות לגבי בדיקה לטנטון. 1.מהי בדיוק בדיקת מאפייני טנטון? 2.האם היא נעשת במהלך בדיקה רגילה? 3. באיזה מקרים הרופא שולח לעשות אותה? 4.ולגבי בדיקת שמיעה רגילה: האם משמיעים קולות חזקים לאוזן? האם הבדיקה נחשבת נעימה? קצת חוששת.

1. בדיקה בה מאפיינים את הטינטון בחינת העצמה והתדר שלו. משמיעים לנבדק צלילים שונים והוא מתאים אותם לצליל שהוא שומע. 2. הבדיקה אינה חלק מבדיקת שמיעה (אודיומטריה) אלא בדיקה נפרדת. 3. כאשר הרופא מעוניין להבין איזה סוג צליל שומע הנבדק. 4. הקולות אינם חזקים. הבדיקה קלה לביצוע.

05/09/2022 | 09:16 | מאת: ירדנה

איפה אפשר לעשות?

אפשר לבצע את הבדיקה במכון השמיעה והדיבור באיכילוב. קביעת תור: באמצעות טלפון 03-6974000

05/09/2022 | 07:09 | מאת: שני

שלום רב, רציתי לדעת האם טנטון שהוא לא רציף, אלא שמופיע לעיתים בשעות שונות במהלך היממה, לעיתים יש ,ולעיתים אין , אז יש סיכוי שהגורם לו ,הוא חיצוני ולא בעיה באוזן? ושאלה שנייה: האם ידוע לך על קשר בין מערכת העיכול לטנטון , האם המצאותו של הליקובקטר שגורם לתופעות בעיכול יכול לגרום או להשפיע על טנטון. האם יש דרך לבדוק את זה? אודה מאוד לתשובתך.

העובדה שהטינטון אינו קבוע לא מעידה על מקורו. החיידק לא גורם ישירות לטינטון, אך כשאנחנו לא בריאים, מכל מיני סיבות, הטינטון עלול להתגבר.

02/09/2022 | 14:35 | מאת: ינאי

שלום, לא פשוט עבורי אבל זה המצב. מגיל מוקדם, בן בערך 9 שנים, שאפתי סמים. בהתחלה ללא ידיעה משהו שתואר לי כמו קסם (כלל הזיות חזקות) זה היה מטהר אוויר בכמיות ולטווח ארוך. בהמשך הבנתי שזה לא קסם ואכן מדובר בסמים אך הייתי כבר בפנים עד גיל 17 זה המשיך עם דבק מגע וקאנביס וסמים כימיקלים שונים. סיפור טמוע ומיותר אך זה המצב וזה הסיפור. שאלותי: 1. כיצד ניתן לעבור את הניתוח? כפי שאני מבין הניתוח לא נמצא בסל. ניתוח חלופי כפתורים? האם נכון שלא בסל? ניתוח כפתורים יכול לעזור? אני מנסה באמצעות ביטוח פרטי אך בשלב זה דחו את הבקשה בטענה הטינטון קיים לפני תחילת הביטוח 2. תעלות אוזניים (אאוסטכיאן) סתומות. האם יתכן שתעלות נדבקו מאדי הדבק? האם בניתוח בלון זה מסוכן אם אכן תעלות מודבקות? יש פקקי סרום קבועים 3. לעיתים אני מריח ריח שלא קיים כמו בושם או שריפה או שילוב שלהם. יתכן וקשור ללחץ או לריח של סיגריות. יכול להיות מדובר בנזק או בפלאש-באק? לאחרונה, עקב תעלות סתומות באוזניים בוצעו הדמיות מח ונמצאו תקינות. 4. הטינטון לאחרונה מעיר אותי. זה קורה בתחילת השינה בהירדמות. רופא אף אוזן גרון מתעלם. לדבריו בדיקת השמיעה והדמייה מח תקינה. ישנה עוד בדיקה או טיפול לנושא הטינטון? בדיקות: סיכום בדיקות אוזניים: ימין: ירידה תחושתית-עצבית מזערית עד קלה. שמאל: משמיעה בתחום הנורמה עד ירידה תחושתית-עצבית קלה. שנץ קל סביב תדר 3000Hz דו"צ. טימפנומטריה: type A דו"צ. ETF: שלילי דו"צ, תומך בתפקוד לקוי של תעלת אאוסטכיוס דו"צ.

אני מניח שאתה מתכוון לניתוח להרחב התעלה המחברת בין האוזן לבין האף, וניתן לעבור אותו אצלנו באיכילוב, אם יש לכך התווייה. אדי דבק לא גורמים לכך. לגבי הריחות והטינטון - אתה מוזמן להיבדק אצלנו כדי שנוכל לענות בצורה מקצועית ומלאה.

03/09/2022 | 12:44 | מאת: ינאי

מה שם המחלקה שאליה עלי לקבוע תור? מילאתי לפני כמה שבועות טופס מקוון לקביעת תור. עדיין לא חזרו. תודה דוקטור!!!

מרפאת אאג באיכילוב. אפשר לקבוע תור בטלפון 03-6974000 או באמצעות הקישור הבא: https://appointments.tasmc.org.il/wlZimon/search

02/09/2022 | 07:42 | מאת: אייל

שלום רב. אני בן 42, סובל מירידה משמעותית בשמיעה וטינטון בצד שמאל כ 17 שנים. מעבר לכך בריא ומרגיש טוב. האם יש בעיה לעשות צניחה חופשית במצב זה ? תודה!

ירידה בשמיעה וטינטון אינם מהווים לכשעצמם התויית נגד לצניחה חופשית. עם זאת, אם יש לך קשיים ב"איזון לחצים" יש לגשת לבדיקת רופא אאג.

שלום רב, רציתי לדעת כיצד ניתן לדעת האם דלקת באוזן החיצונית היא חיידקית או ויראלית? האם טיפות אנטיביוטיות יעזרו לדלקת שמקורה ויראלי? למשל דלקת באוזן שנגרמה לאחר וירוס אומיקרון שגרם בתחילה לכאב גרון. מודה מאוד לתשובתך.

דלקת אוזן חיצונית היא ברוב המוחלט של המקרים חיידקית. ככלל, טיפול באנטיביוטיקה לא מטפל בזיהום ויראלי.

30/08/2022 | 23:58 | מאת: נתנאל

שלום. אני נתנאל בן 50. באחרונה יש לי דפיקות בעוזן ימין כמו דפיקות לב. לא באופן קבוע. אורך הדופק מספר שניות. הייתי רוצה להבין מה זה. ומה צריך לעשות

שלום נתנאל, כדאי לשלול מצבים כמו יתר ל"ד, אנמיה, שינוי בתפקוד בלוטת התריס ועוד. לפעמים גם ירידה בשמיעה יכולה לגרום לכך. גש אל רופא המשפחה שלך כדי לבצע את הבירור המתאים.

30/08/2022 | 12:47 | מאת: שני

שלום רב, רציתי לדעת האם כל אדם חווה לחצים באוזניים כאשר נוסעים למקום גבוהה או נמוך או רק למי שיש בעיה ספציפית באוזניים? האם יש אנשים שבכלל לא חווים שינוי באוזניים בשינויי גובה משמעותיים? מודה לתשובתך?

כל אדם כמעט חווה לחץ באוזניים בשינויי גובה משמעותיים, חלק יותר וחלק פחות, ולפרקי זמן משתנים.

28/08/2022 | 15:51 | מאת: דידי

שלום ד״ר, האם יש קשר בין נשירת קריסטלים ומחזור? סביב המחזור אני תמיד מרגישה לא נעים להסתובב לצדדים ספציפי במונח ישר במיטה . אכן יש קשר?

לא ידוע על קשר בין מחזור חודשי לבין התקפי BPPV. יש נשים שמתארות קשר כזה. ככל הנראה קיים קשר בין שינויים הורמונליים לבין BPPV.

28/08/2022 | 10:16 | מאת: שגית

שלום רב, קיבלתי מרשם לטיפות סטרקסל לאוזניים, בבית מרקחת הרוקח שאל למי זה, ביקש מספר ת"ז וביקש כרטיס קופ"ח למרות שהמרשם היה פרטי. וכששאלתי אותו למה כל השאלות והאם יש בעיה עם הטיפות, לא קיבלתי ממנו תשובה. רציתי לשאול אותך, מה דעתך? האם אכן יש בעיה להשתמש בטיפות? אודה מאוד לתשובתך.

הטיפות בטוחות לשימוש. חזקה על הרופא שרשם לך אותן כי בחר אותן בהתאם למצבך הרפואי.

25/08/2022 | 22:45 | מאת: אסף

שלום, אני סובל מתעלת שמע צרה. במשך זמן רב נסתמו לי האוזניים לתקופות ארוכות, עד מספר חודשים, כתוצאה משינוי לחץ אטמוספרי. רופא מומחה א.א.ג. מצא שתעלת השמע בשתי אוזניי צרה והציע ניתוח בלון. אני חושש מהניתוח, בפרט מההרדמה המלאה. האם יש דרך נוספת להרחיב את תעלת השמע ללא ניתוח? תודה

אין כיום דרך נוספת להרחבת התעלה הזו.

23/08/2022 | 20:16 | מאת: שגית

שלום רב, האם ניתן להשתמש לריכוך שעווה באוזן בתרסיס clean ears במקום להשתמש בשמן פראפין? התחושה עם שמן פראפין לא נעימה באוזן. האם clean ears זה תחליף טוב? ועוד שאלה: אם יש קצת דלקת באוזן האם שימוש בשמן פראפין ואו בתרסיס clean ears לריכוך שעווה יכול להזיק? מודה לתשובותיך.

אין הבדל בין החומרים השונים. לא יכולים להזיק.

23/08/2022 | 19:24 | מאת: גלית

בעקבות חשד לכולסטאטומה, לאחר כאבים חזקים באוזן במהלך מחלת קורונה וגם לאחר ההחלמה. למרות שאין בכלל הסטוריה של בעיות באוזניים. קיבלתי הפנייה ל ct אוזניים ללא חומר ניגוד. וגם ל mri בפרוטוקול כולסטאטומה non epi dwi האם בשלב ראשון מספיק לעשות רק ct ? ורק אז להמשיך בבדיקות רק אם יידרש? אני לא מעוניינת בהזרקת חומר ב mri. האם mri ללא חומר ניגוד לא יהיה מספק לאבחנה? תודה על תשובתך.

לעיתים אכן יש צורך בשתי בדיקות דימות. בדיקת סיטי מסייעת בין היתר להבין את מימדי התהליך, ובדיקת ה-MRI את אופיו.

23/08/2022 | 16:47 | מאת: אורית

שלום, קיבלתי תוצאת mra שמצוין שישנו תהליל מאורך רטרופרינגיאלי שמאלי באורך 5.3 ס"מ עם מרקם וצביעה מעט הטרוגנית. אבחנה מבדלת בין פאראגנגליומה פאראסימפתטית לשוונומה. אפשר הסבר מה זה אומר?

אלו שני סוגי ממצאים שפירים. פעמים רבות מבוצע מעקב אחריהם באמצעות בדיקות חוזרות.

האם ד״ר שם לב לעליה בשכיחות של בעיות אוורור ותסמיני אוזניים כתסמיני פוסט קורונה??

לא.

22/08/2022 | 04:24 | מאת: שגית

שלום רב, האם שעווה שהייתה תקועה באוזן לפחות כשנתיים והתקשתה מאוד , עד כדי קושי רב להוציאה, יכולה לגרום ולהיות הסיבה היחידה בלבד לגרימת כולסטאטומה באוזן? בגיל 50. ושאלה שנייה: למה לא ניתן דבר ראשון לעשות ביופסיה לבדוק האם מדובר בכולסטאטומה? לפני שעושים ct ונחשפים לקרינה ואו mri שצריך לעשות עם חומר גדליניום? והאם שעווה באוזן יכולה לגרום לטנטון. אודה מאוד לתשובתך.

1 - שעווה לא גורמת לכולסטאטומה. 2- לרוב לא ניתן להגיע אל הממצא שחשוד ככולסטאטומה בלי לבצע ניתוח, וכדי להמנע מכך מבוצעת בדיקת דימות, דוגמת CT, שיכול ללמד אותנו אם מדובר בכולסטאטומה או בממצא אחר. 3- שעווה בתעלה יכולה לגרום לטינטון מכיון שהיא חוסמת את התעלה ומשנה את התכונות האקוסטיות של האוזן.

22/08/2022 | 10:31 | מאת: גלית

קיבלתי הפנייה ל ct אוזניים ללא חומר ניגוד. וגם ל mri בפרוטוקול כולסטאטומה non epi dwi האם בשלב ראשון מספיק לעשות רק ct ? ורק אז להמשיך בבדיקות רק אם יידרש? אני לא מעוניינת בהזרקת חומר ב mri. האם mri ללא חומר ניגוד לא יהיה מספק לאבחנה? תודה על תשובתך.

11/08/2022 | 23:33 | מאת: דנה

בשנים האחרונות סובלת מורטיגו שמגיע מדי פעם בשינוי תנוחה .כדורי בטיסטן עוזרים לי הבעיה שאני לוקחת כדור כל ערב כמעט שנה האם מותר לקחת זמן ממושך כדור זה פעם ביום? האם זה גורם נזק ?כמה זמן מותר לקחת כדור זה. ועוד שאלה בעבר עשיתי טיפול להחזרת הקריסטלים זה היה נוראי ומפחיד ועזר רק לפרק זמן קצר , האם יש טיפול אחר שיכול לעזור?

נשמע שאת סובלת מ-BPPV ("קריסטלים"). הטיפול במצב זה הוא על ידי פיזיותרפיה. אני מבין שהבטיסטין מועיל לך,אך מומלץ לגשת לרופא אאג ולטיפול פיזיותרפיה,מכיון שהוא יעיל יותר.

כמובן אחרי שמשאירה ליקוי שמיעה

במקרים רבים אכן חולים רבים חווים העלמות של התסמינים, אך רק לאחר כמה שנים.

05/08/2022 | 20:09 | מאת: מלי

שלום רב קיבלתי הפנייה לבדיקות vng ו vhit. לאחר שראיתי מה אלו הבדיקות נחרדתי יותר ויותר. איך אוכל לעשות את הבדיקות הללו. גם ככה אני בסטרס עם כל הסחרחורות האלו.

בדיקת ENG אמנם גורמת לסחרחורת,אך היא חולפת לאחר זמן קצר. בבדיקת VHIT הבודק/ת יניעו את הראש שלך לצדדים וכן קדימה אחורה, ולכן אין בדרך כלל קושי בביצוע הבדיקה עבור הנבדקים.

האם קיים דבר כזה של bppv עם אטימות באוזן??

ב-BPPV אין בדר"כ תחושת אטימות באוזניים.

מנסיונך היו מקרים? לא אטימות יותר לחץ באוזן

26/07/2022 | 18:57 | מאת: ליאת

לפני מספר ימים חשתי רפרוף- רוח שנושבת דרך חלון בזמן נהיגה או סדין שפורסים אל מול רוח חזקה מאוד והסדין עושה רעש תוך כדי תזוזה מצד לצד. נסהלתי מאוד ואטמתי את האוזן ולאחר 15 שניות זה עבר. היתה תחושה של חוסר נוחות באוזן למשך מס ימים ואף נבדקתי אצל רופא משפחה והכל תקין. היום זה קרה שוב, למשך זמן ארוך יותר (כ20 שניות). אשמח לדעת במה מדובר והאם יש לי ממה לחשוש.

יכול להיות שמדובר בתנועה מהירה של שריר באוזן התיכונה. לרוב המצב חולף מעצמו אך מומלץ להבדק ע"י רופא אאג.

26/07/2022 | 09:32 | מאת: חן

שלום רב. בת 48. נוטלת ספירונלקטון לאיזון אקנה. עד שאגיע לאאג... מוטרדת.... בשבועיים האחרונים היו לי 2 התקפי סחרחורת מהגיהנום. זה קרה גם לפני שנה פלוס. זה הולך כך. הפעם האחרונה התחילה מסחרחורת מתוך שינה, שהעירה אותי. סיוט. תוך כדי הגיעה זיעה קרה וצורך להתפנות( לא פיפי)... תוך כדי תפיסת הקירות וסבל איום הגעתי לשרותים... שם בנוסף גם הקאתי... חזרתי למיטה בשארית כוחות, חלשה, שכבתי וחיכיתי שהסיוט יעבור. הסחרחורות החזקות נרגעו אבל הייתי חלשה ומרחפת במיטה כל היום למחרת. ובחילות. ובכלל בזמן האחרון, מלבד התקפים אלו, יש ריחוף מסוחרר כל הזמן. וטינטון בא והולך באוזן ימין בחודשים האחרונים. פלוס רטיבות באף/נזלת קלה כל חיי בערך. מה עושים, מה זה? קראתי על ורטיגו ועל מנייר... קיבלתי בינתיים בטאהיסטין מהרופאת משפחה. תודה רבה מראש.

התאור של קשר לשינוי תנוחה יכול לרמז על כך שמדובר ב-BPPV ("קריסטלים" שזזים ממקומם באוזן הפנימית) אך ללא בדיקה מלאה לא ניתן לאבחן. אפשר לשכב בינתיים בלילות עם הגבהה קלה של מראשות המיטה.

אני בת שלוש עשרה, משתדלת לישון בין שמונה לעשרה שעות בכל לילה, עושה כושר פעמיים-שלוש בשבוע ושומרת על תזונה בריאה. בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש סחרחורות, לראות שחור ולפעמים גם לשמוע צלצולים באוזניים כמעט בכל פעם שאני קמה ממצב ישיבה או שכיבה, גם אם אני לא קמה בבת אחת. היום הלכתי לאימון אחרי שבוע הפסקה ובמהלך האימון הרגשתי מצויין עד שלקראת הסוף הרגשתי ממש חולשה וסחרחורת למרות שהשרירים שלי הרגישו בסדר ולא מותשים. לפי ההורים שלי גם החוורתי והיד השמאלית שלי רעדה מעט. יש קשר בין התסמינים? זה מעיד על בעיה כלשהי?

יתכן ומדובר בלחצי דם נמוכים או באנמיה. יש לפנות לרופא הילדים/משפחה.

בן 62. 185/91. בריא מאד ללא מחלות רקע..אורח חיים רגוע… יוגה ספורט תזונה… מזה כ-6 חודשים סובל ממתח ולחץ ( לא כאב) בעורף עם מתח ורגישות חזקה באוזן השמאלית שגורמת לי לפעמים לחוסר קורדנציה בהליכה וגם קושי לדבר כשהרגישות באוזן חזקה… הייתי אצל רופאים.. א. א. ג. פה ולסת. נורולוג. דיקור סיני. שיאצו. עיסויים. כירופרקט… מאומה לא עזר ! ושום רופא לא יכול להעיד שיש לי בעיה. אני פה מה הבעיה שלי ? נ. ב: אני מבצע המון פימפומים כדי לשחרר באוזניים את לחץ… המון תודה וברכות..!!!

יכול להיות שמקור הבעייה אורתופדי. מציע להבדק אצל רופא מהתחום.

21/07/2022 | 18:49 | מאת: יפה לוין

אני בת 46 עם בעית טנטון מתאונה מלפני כ4 שנים מאתמול התחיל לי אחת 3-30 דקות - משתנה סוג של רעש ותחושה כמו שמשהו (לא יודעת להסביר) כאילו מישהו מדגדג או עושה "ברווו" או שכאילו מים יוצאים החוצה ובפועל לא יוצא כלום מה זה יכול להיות? \יש גם קצת כאב באוזן וזה רק באוזן אחת תודה רבה

יכול להיות שדובר פשוט בשעווה, ויתכן (בגלל הכאב ) שיש דלקת באוזן. צריך לגשת אל רופא כדי להבדק.

19/07/2022 | 19:06 | מאת: מודאגת

שלום , כבר כמה פעמים קרה לי סחרחורת בנהיגה שלי או של מישהו אחר. יש לי גם טשטוש ראיה בימים האחרונים ואני ממש מרגישה דפיקות לב מואצות כשזה קורה. תמיד נהגתי בלי בעיה ועכשיו אני ממש נתקפת פחד מהסחרחורת וישר מקבלת אותה בנהיגה. הייתה לי נפילה על הראש מתרגיל מתח שביצעתי בחדכ אבל ישר נסעתי למיון לסיטי ראש והכל יצא תקין . אני גם חווה נוקשות בצאוור אחרי אימינים כושר , בעבר עברתי תאונת דרכים וקיבלתי צליפת שוט בצאוור וסחרחורת נוראית לרגע. מה היית ממליץ לי לעבור ? בדיקות נוספות ? כמו מכ למשל ? תודה.

יכולים להיות מספר גורמים אפשריים לתחושות, בין היתר הפרעה באוזן הפנימית. הדבר הנכון לעשות הוא לבדוק אותך ואז להחליט אילו בדיקות צריך לבצע, מכיון שלא כולן מתאימות או נחוצות.

16/07/2022 | 20:43 | מאת: אלה

שלום בני בן 7. עבר בירורים בגיל שנה עקב התקפות של הקאות קשות פוטופוביה סחרחורות. קושי לשכב לאחור בהתקף. נבדק גם על ידך ונשלל ורטיגו. לאורך השנים הנתקפים התרווחו אבל התארכו. בחצי שנה האחרונה החמרה תוך כדי טיפול בדפלפט שבהתחלה הועיל מאוד ואז כאמור החמרה התקפים תכופים יותר וממושכים יותר. הפסקנו את התרופה. מזה כמה חודשים שסובל מהתקפות פעמיים בחודש כל אחת שבוע וחצי. כן ממצא חדש ניסטיגמוס קל בעינים. הוא גל איטי יחסית אבל לא ברור אם זה חלק מהאופי או החמרה. עבר 4 בדיקות קרקעית עיניים תקינות בעבר. עבר אנאראיי מח ואמארוי ללא חומר ניגוד, נמצא תקין לחלוטין מחבד נוזל בארובות העיניים ופיתולים בעצב הראייה. אנחנו נאלצים לפתוח את כל הבירור מחדש... ממש מבאס... בן 7 ולא פשןט חרוץ לבדיקות. מתחונן גם על כאב בשכיבה גם בין התקפים, חא ברור אם זה כאב או לחץ או סירחורת כי הוא בן 7 ולא מבין את ההבדלים. רציתי לדעת האם כדאי לעבור שוב בדעקה על ידך לעניין הניסטיגמוס? וכן המלצת בתקופתו שאם חוזרים על אמאראיי לבצע בדיקה לאוסניים גם בהדמייה, איזו בדיקה כדאי לבקש. ושלישית, צריך בדעקת שמיעה? אנמ מאוד רוצה להימנע מבדיקת אמאראיי מאוד מאוד בגלל כל סיבה אפשרית גם ההרדמה גם חומר ניגוד גם ילד שנמאס לו מבדיקות. האם יש סיכוי שהניסטיגמוס הוא סיבוך של שימוש בדפלפט? האם ייתכן שהוא קשור לאוזן או משהו פשןט שניתן לאבחן אצל מומחה במקום אמאראיי? הטם ניסטיגמוס יכול להיגרם ממיגרנה גם חא בשיא ההתקף? או מכאב עצבי הלודיניה? כדאי לבצע בדיקת שמיעה? הניסטיגמוס מופיע לפחות למיטב אבחנתי לסירוגין. כחומר יש תקופה שאני רואה עליו ויש שלא. תודה ענקית

ערב טוב, איני יכול לענות על השאלות האלה כאן בפורום. מציע לחזור אליי או לגשת לרופא אחר בתחום כדי להחליט.

שלום , היה לי במשך חודש טינטון פולסטילי שירד עד לרמה שיכולתי לחיות איתו, הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי 25 מ"ג אלטרול ו -ואבן לשינה. הוא הבטיח לי שהאלטרול לא גורם לטינטון ואמר לא לקרוא את תופעות הלוואי ולא לבדוק באינטרנט. לקחתי את האלטרול ואת הואבן , 6 שעות אח"כ התעוררתי עם טינטון צעקני בצד שמאל. אח"כ היו צלצולים בכל הראש וגם הטינטון הזה ירד אבל עדין הוא יותר חמור פי כמה מהטינטון שהיה לפני התרופות. יש לי מעין טינטון פולסטילי עם צליל יותר חזק ובולט, יותר מתכתי. וגם הטינטון הזה יותר מושפע מתזונה,מתח , לדעתי בגלל שהוא עצבי. אני חושב שהטינטון הקודם היה בכלי דם. האם השפעות התרופות על הטינטון ייעלמו לגמרי בשלב כלשהו ? כבר עברו חודשיים ואני מתגעגע לטינטון הקודם. קראתי באינטרנט שיש מקרים שאנשים לקחו אלטרול במנה קטנה כמו שלקחתי או נוגדי דיכאון אחרים ונוצר להם טינטון או שהטינטון שלהם הוחמר להרבה זמן. תוכל להתייחס לשאלה לפי ספרות רפואית? תודה מראש.

לפי הסיפרות הרפואית אלטרול בדר"כ לא גורם לטינטון. תמיד יש סיכוי שהטינטון יחלש ואף יעלם.

12/07/2022 | 08:36 | מאת: שריק

שלום. אני סובלת מתופעות של מחלת מנייר שבאות לידי ביטוי בסחרחורות עם בחילות ולעיתים הקאות, ירידה מאובחנת בשמיעה, טינטונים בלתי פוסקים. מרכיבה מכשירי שמיעה שיוצרים מיסוך המסייע בחלקו לרעשים, מוגבלת בהמון פעולות פשוטות כמו קימה, ירידה במדרגות, מקומות סואנים ועוד... מדוע אני לא מוצאת רופא (מכבי) שיכול לרכז את מצבי, לאבחן ולתת טיפול וסיוע לשיפור מצבי?

איני יכול לענות על שאלות הקשורות לקופת חולים מכבי - אפשר לפנות אליהם. אתה מוזמן כמובן להגיע למירפאות שלנו באיכילוב.

10/07/2022 | 22:21 | מאת: חוה

שומעים רעש כמו רוח בנסיעה בשני אוזניים ורק בעמידה וישיבה ובשכיבה זה עובר מה הטיפול לזה אני אשה בהריון בתודה מראש

יכול להיות שמדובר באיוושה שמקורה זרימת דם מערבולתית בכלי דם. נשים בהריון מתארות איוושות כאלו, שמופיעות בגלל שינויים שחלים בגוף בזמן ההריון. צריך לגשת לרופא אאג כדי לברר את מקור האיוושה.

09/07/2022 | 18:47 | מאת: שלומי

שלום רב, לפני חודשיים עברתי ת.ד ומאז סחרחורות וצפצופים באוזניים,ביצעתי בדיקת eng ולהלן הסיכום. בדיקות אוקולומוטוריות: Gaze ורפלקס אופטוקינטי תקין. עקיבה חלקה - ליקוי משמעותי אופקית ימינה וליקוי קל שמאלה, סקדות- עיכוב בהוצאת תנועת עיניים אופקית שמאלית. בדיקות תנוחתיות:בשכיבה על הגב ניסטגמוס מכה ב 4 מעלות , צד ימין ושמאל מכה ב 3 מעלות. בדיקת ניסטגמוס ספונטני- רושם ל squari waves, בדיקה קלורית -חולשת אוזן שמאל לעומת ימין 41%. שאלותי הן: 1 מה משמעות הליקוי בתנועת העיניים והניסטגמוס ? 2 מה הטיפול היעיל לבעיות הנ"ל והסחרחורות מלבד פיזיוטרפיה ? תודה רבה

הממצאים המתוארים יכולים לנבוע מפגיעה במסלולים המוחיים האחראיים על תנועות העיניים ומירידה בתיפקוד איבר שיווי המשקל. אין טיפול שמרפא אותם, וברוב המיקרים פיזיותרפיה מסייעת. כמובן שצריך להבדק ע"חי מומחה בתחום כדי לראות אם יש עוד גורמים שתורמים לתחושות שלך.

09/07/2022 | 08:51 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 87, ירידה בשמיעה כבר שנים..מזה כ-4 חודשים טינטון באוזן שמאל, הומלץ לה על מכשירי שמיעה על מנת להקל על הטינטון שאלתי לגבי תרופות ההרגעה שלוקחת: כבר שנים לוקחת 1 וואבן אחה"צ, ועכשיו בעקבות הטינטון לוקחת 1 לוריוואן בבוקר . האם זה "יוצר מידיי" 2 כדורי הרגעה ביום

הטיפול צריך להקבע לפי מצבה הספציפי של אימך ומחלות הרקע שלה. אם הטינטןו מפריע יש כמובן מקום לטיפול מתאים, והדבר הטוב ביותר לעשות הוא לקבל את הטיפול ע"י רופא המכיר את אימך וממשיך לעקוב אחריה.

נאזופרינגס- הפרשה מוגלתית באיזור גג נאזופרינגס, היפרמיה של רירית בעיקר בצד ימין רקמה מעט היפרטרופית מחיצת ימין עקומה האם זה יכול להסביר אטימות באוזן שמאל

הפרשה בלוע האפי (נזופרינקס) יכולה להפריע לתיפקוד התעלה המחברת בין האוזן לאף וכך לגרום לתחושת חסימה באוזן.

07/07/2022 | 00:53 | מאת: ספיר

שלום ד"ר יהב, אני לאחר שני התקפים קשים מאוד של ורטיגו תוך שנה בערך, ההתקף האחרון חל לפני כשנה (הייתי מאושפזת אצלך באיכילוב כשבוע), אני מעוניינת לצאת להפלגה בת 4 ימים עם חברת ספנות, השאלה שלי היא האם הפלגה יכולה לגרום להתקף חוזר של ורטיגו? מאחר ואני לא על אדמה יציבה? מהי ההמלצה שלך?

עקרונית הפלגה עלולה לגרום למחלת ים (סחרחורת, בחילה והקאות). הפרעה קיימת במערכת שיווי המשקל עלולה לגום לקושי בהפלגה, אך לא בהכרח להופעת ההפרעה הראשונה (איני יודע מה הייתה האבחנה בעטייה אושפזת). לא ניתן להמליץ כך, דרך הפורום, אם להפליג או לא.

06/07/2022 | 16:51 | מאת: דנה

שלום ביצעתי אתמול ניתוח ספקדומי חוזר עקב אחד שכשל לפני שנתיים וחצי ככול הנראה בגלל פרוטזה קצרה כעת מרגישה שהאוזן אטומה והוובר לא היה הגיב לצד המנוח יש סיכוי שזה ישתנה? האם נגרם נזק סופי לאוזן ? כרגע בטיפול סטרואידים בנוסף

שלום דנה. מכיון שהניתוח היה אתמול יכול להיות שהמצב ישתפר.

אובחני עם ורטיגו כתוצאה מתזוזת קריסטלים באוזן שמאל. התחלתי פיזיוטרפיה והגבתי מאד קשה- סחרחורות עצומות ומהירות, שגרמו לי לצרוח מפחד ולאחר הטיפול הקאתי את הנשמה (כך כבר 3 פעמים). האם זו תופעה נורמלית לטיפול הפזיוטרפיה? האם זה יכול להצביע על בעיה נוספת? תוך כמה פעמים הקריסטלים חוזרים למקום? יש טיפולים נוספים ודרכים נוספות שניתן לטפל בקריסטלים חוץ מהפיזיוטרפיה?

אכן הטיפול עלול לגרום לסחרחורת ולהקאה, וקיומם לא מעיד על בעייה נוספת. מספר הטיפולים הנדרש משתנה בין מטופלים, אך לרוב מדובר במספר קטן. אין טיפולים נוספים.

03/07/2022 | 00:57 | מאת: דוד

האם תחושת אטימות באוזן במשך חודשיים ברציפות כאשר הולכת ובאה כל היום הינה תסמין הקיים במנייר?

מחלת מנייר מאופיינת בהתקפים חוזרים של סחרחורת מלווה באטימות באוזן עם טינטןו וירידה בשמיעה בבדיקות שמיעה. התיאור שכתבת לא מתאים בצורה מלאה למחלת מנייר ויכול לנבוע ממקורות אחרים כמו הפרעה באוזן התיכונה, בתעלה המחברת בין האוזן לאף, ועוד.

27/06/2022 | 19:53 | מאת: אייל

דר' יהב דורון שלום רב, בחור בן 57 סובל מירידה בשמיעה 30db כמוכן טינטון קל בשתי האוזניים, לפני כחצי שנה הותאם מכשיר שמיעה, לא מקפיד להשתמש בו בעקביות... רק פעם ב... שאלתי האם אי שימוש במכשיר שמיעה גורם להידרדרות בשמיעה או להחרפת הטינטון? תודה

השמיעה לא תפגע בטווח הארוך אם לא תשתמש במכשירים, כנ"ל לגבי הטינטון - אך צריך לזכור שמכשירי שמיעה יכולים להקל על טינטון, וכן יש הוכחות בספרות הרפואית לכך שמכשירי שמיעה יכולים להאט יריה קוגניטיבית שמופיע עם הגיל, וזאת פרט כמובן לתועלת הברורה לשמיעה.

26/06/2022 | 15:55 | מאת: איתי

שלום ד״ר יהב יש לי חולשת מבוך , האם יש פתרון למחלה חוץ מפיזיותרפיה ? האם מסוכן אם לא טופלה ? תודה רבה !

אין דרך להחזיר את תפקוד של איבר שיווי המשקל עצמו. משום כך אנו מתמקדים בתרגול מערכת שיווי המשקל כולה כדי שזו תתגייס לפצות על חולש אותו איבר, וזאת באמצעות פייותרפיה. בעתיד, יש לקוות, שתלים יוכלו להפעיל/להגביר פעילות של איברי שיווי המשקל.

20/06/2022 | 13:04 | מאת: חן

ד"ר שלום מזה מס חודשים סובלת מכאבים בעורף וסחרחורת שמרימה את הרואש ומכופפת את הרואש עשיתי פזיוטרפיה רק החמיר חליתי בקורונה לפני חודשיים האם מזה? מה עלי לעשות ממש סובלת אודה לתשובתך

אין לנו נוכחה טובה לגבי הקשר בין קורונה לפגיעה באוזן הפנימית. מציע להבדק ע"י רופא בתחום הסחרחורת ולהשלים בירור לפי הצורך.

16/06/2022 | 20:01 | מאת: דוד

האם יכול להסביר לחץ קבוע באוזן??

לא.

שלום עברתי סחרחןרת סיבובית במיטה בבוקר כמה ימים לאחר מכם נאטמה האוזן בדיקת שמיעה לאחר כמה שבועות היתה תקינה לחלוטין כעת יש לחץ באוזן באימוני ספורט במאמץ דבר שלא קרה לפני. בדיקת אף אוזן גרון תקינה מה יכול להיות?

כדאי לבצע בדיקת שמיעה ולאחריה לחזור לרופא כדי לוודא שאין ירידה בתפקוד האוזן הפנימית.

נעשתה בדיקת שמיעה יצאה תקינה לחלוטין. עדיין האטימות חוזרת לסירוגין מה זה יכול להיות?

09/06/2022 | 13:44 | מאת: סיון

שלום .אני עובדת במעון ומטבע הדברים נחשפת להמון רעש. אבל יש ילדה שבוכה וצועקת כל הזמן משהו לא שיגרתי.. וביומיים האחרונים אני מתחילה להרגיש תחושה מוזרה בשתי האוזניים הפנימיות כאילו יש לי מים.. ואני לא מסוגלת לשמוע טון גבוה האם יש מצב שניזוקתי?( אין תורים לא.א.ג בחודשים הקרובים)

לפעמים חשיפה לרעש יכולה לגרום לאי נוחות. מציע לגשת בכל זאת לרופא אאג מכיון שבאמצעות הפורום אין אפשרות לאבחן.

05/06/2022 | 04:57 | מאת: עדי

שלום ד״ר אני בת 31, היה לי דלקת באוזן התיכונה למשל חודש , זה חלף לי לפני שבוע, אל עדיין יש לי ציפצוף באוזן , מרגישה באוזן שמאל , הציפצוף חלש יותר ממה שהיה קודם אבל עדיין קיים. שאני מפמפמת עם האף אני שומעת כמו נוזלים שזזים באוזן, יכול להיות שנשאר לי עדיין נוזלים שגורמים לציפצוף? זה יחלוף ? אני מודאגת נורא מודה לתשובתך

לעיתים דלקת או נוזלים באוזן גורמים לטינטון שלרוב חולף או נחלש מאוד. נוזלים יכולים להישאר באוזן. כדי לברר אם הם עדיין שם, יש לגשת אל רופא אאג.

31/05/2022 | 07:19 | מאת: גואברה

היי דר יהב , חולה עם התבקעות התעלה העליונה דו״צ וזה מאוד מפריע לי בחיים , האם יש פתרון לעתיד ? כי המצב לא משתפר מיום ליום והבטיסטין לא עוזר לי , ותודה רבה

חסר בכיסוי התעלה העליונה יכולה להיות מטופלת ע"י ניתוח. צריך לבחון אם זה הטיפול שאכן יעזור לתלונות שלך. ממליץ להוועץ במרפאת סחרחורת או אוזניים.

16/06/2022 | 05:21 | מאת: גואברה

היי דר יהב , עברתי התקף סחרחורת עם דפיקות לב מטורף שחייב את הצוות להפנות אותי לבית חולים ושם שללו כל מחלות הלב ,האם זה קשור למחלה שיש לי ? תודה

24/05/2022 | 21:01 | מאת: ליה

אני שומעת מזה 3 חודשים תקתוק באוזן ימין שמופיע בזמן תזוזה בלבד- קפיצה, ריצה, לפעמים גם בדיבור. אבל לא כשאני במצב סטטי. בדיקת שמיעה וטיפנומטריה תקינות לחלוטין. רופא משפחה אמר שאולי קשור ללסת/ שרירים אך לא מצא משהו ולא המליץ על המשך טיפול. ממה זה יכול להגרם? זה מטריד אותי ומלחיץ אותי. האם נשמע כמו משהו מסוכן? (אני קצת חרדתית ממחלות.. לא יודעת אם זה קשור לחרדה)

סביר להניח שמקור הרעשים הוא במפרקים בראש או בצוואר. אפשר להתייעץ עם רופא אאג ולהתקדם משם.

זה נשמע לך כמו משהו שקשור לראש? כדאי לפנות לנוירולוג ולעשות mri ? או שזה לא נשמע כמו משהו מסוכן תודה

19/05/2022 | 22:56 | מאת: מור

שלום ד"ר, אני סובלת מסחרחורת וחולשה כבר חודש וחצי. בדיקות שיווי משקל אצל א.א.ג תקינות. mri ראש תקין. אקו לב תקין. בדיקות דם ויטמין די במינוס. בלוטת התריס תקין. לחץ דם 90/60 בבוקר 85/60. החלפתי משקפיים חודש לפני שינוי רבע צילינדר. בשבועיים הראשונים הסחרחורות היו קשות עד כמעט עלפון. אח"כ השתפר אך נשאר בהליכה ועייפות. לפני 3 ימים חזרתי למשקפיים הישנים והסחרחורת החמירה שוב (הייתה גם בישיבה. בזמן סחרחורת קשה הלחץ דם היה 100/60). ממה זה יכול להיות? אודה לעזרה

לפי תאורך הסבירות שמדובר בהפרעה שמקורה באוזן הפנימית נמוכה. יתכן שמקור הבעייהבלחצי הדם, אך יש למדוד אתם בשיניי תנוחה וכן כמובן להגיע להבדק אצל רופא אאג מתחום הסחרחורת.

16/05/2022 | 00:46 | מאת: טלי

היי דר'. בעקבות טינטון הולם שהתחיל אצלי לאחרונה באוזן ימין, ביצעתי בדיקת שמיעה וטימפנומטריה, בהפניית רופא א.א.ג. הקלינאית רשמה בהערות: " טימפ'- שמאל A ימין A s." ובהמשך נתנה המלצה לרופא להפנות אותי להמשך בירור וטיפו אוטונוירולוג. מה התוצאה אומרת בעצם? שאכן קיים משהו לא תקין באוזן ימין? תודה מראש ושבוע טוב.

הבדיקה אומרת שההענות של עור התוף לשינויי לחץ טיפה פחות טובה מהצפוי. זו יכול גם להיות ממצא לא משמעותי. אכן צריך לגשת בחזרה אל רופא אאג להשלים את הבירור.

15/05/2022 | 10:20 | מאת: דניאלה

היי חודש הבא יש לי טיסה ומתעוררים אצלי המון חששות לגבי הנחיתה וההמראה . אני סובלת הרבה מנשירת קריסטלים חוששת מנשירה בזמן הטיסה. בד״כ בזמן ההמראה והנחיתה אני מרגישה חוסר יציבות כאילו אני נמשכת אחורה או קדימה. האם יש תרופה כלשהי שיכולה להקל ??

טרבמין היא תרופה שיכולה לסייע למי שחש מחלת נסיעה. יכול להיות שהיא תוכל לסייע גם לך, אבל צריך להתייעץ עם רופא אאג.

13/05/2022 | 14:46 | מאת: לירון

שלום, אתמול הייתי באירוע בו פירקו במה, כל התהליך היה קצר אבל הייתי בסמוך ונחשפתי למספר רעשים קצרים אך חזקים, מקרים בודדים של מוטות ברזל שנפלו לרצפה (קשה לי להאמין שמעל 140 דציבל) ושני מקרים שבהם גררו קצת קונסטרוקציה ממתכת על הרצפה והיה רעש חזק של חריקה, להערכתי בגזרת 115+- דציבל, כמו צרחה באוזן אבל ל-2-3 שניות, לא יותר. כלומר בתוך המגבלות "המותרות". אוזן שמאל יותר רגישה והייתה קצת הרגשה שהיא נאטמת, אוזן ימין הייתה רגילה לגמרי, לא נאטמה (יש לציין שהשמיעה שלי בשתי האוזניים מעולה, ללא ירידה כלשהי בשמיעה). עד שהגעתי הביתה, אוזן שמאל "נפתחה" ולכן לא ייחסתי לזה חשיבות ואכלתי חטיף קריספי, האם לעיסה של משהו פריך שווה לאירוע רעש נוסף? האם זה פגע "במנוחה" של האזניים אחרי חשיפה לרעש? תודה רבה

לעיסה כזו לא נחשבת חשיפה לרעש מזיק.

1 ... < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > ... 79