האם הפלגה/שייט הוא גורם לורטיגו

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/07/2022 | 00:53 | מאת: ספיר

שלום ד"ר יהב, אני לאחר שני התקפים קשים מאוד של ורטיגו תוך שנה בערך, ההתקף האחרון חל לפני כשנה (הייתי מאושפזת אצלך באיכילוב כשבוע), אני מעוניינת לצאת להפלגה בת 4 ימים עם חברת ספנות, השאלה שלי היא האם הפלגה יכולה לגרום להתקף חוזר של ורטיגו? מאחר ואני לא על אדמה יציבה? מהי ההמלצה שלך?

עקרונית הפלגה עלולה לגרום למחלת ים (סחרחורת, בחילה והקאות). הפרעה קיימת במערכת שיווי המשקל עלולה לגום לקושי בהפלגה, אך לא בהכרח להופעת ההפרעה הראשונה (איני יודע מה הייתה האבחנה בעטייה אושפזת). לא ניתן להמליץ כך, דרך הפורום, אם להפליג או לא.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)