פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. טינטון היא תחושה של שמיעת צליל באוזניים, בעוד צליל זה אינו קיים. אנשים מתארים מגוון רחב של צלילים: שריקה, זמזום, צפצוף או רחש. הטינטון נפוץ ביותר וההערכה היא כי ל-15-20% מהאוכלוסייה יש טינטון קבוע. סחרחורת הוא שם כולל לתחושה של חוסר יציבות, תחושה של תנועה, חולשה, או כמעט עלפון. ורטיגו היא אשליה של תנועה, שמקורה יכול להיות באוזן התיכונה.
3226 הודעות
3099 תשובות מומחה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/10/2020 | 19:31 | מאת: גלית

שלום דר' מזה תקופה יש לי רעשים של קליקים באוזן אם אפשר להגדיר ככה גן כאשר אני לא בולעת/ מפהקת/ לועסת מזה יכולה להיות?

"קליקים" באוזניים יכולים לנבוע ממספר מקורות. למשל: משריר שנע באוזן הפנימית, ממפרק הלסת או מהתעלה המחברת בין האוזן לבין האף. כדי לברר את המקור יש לגשת אל רופא אאג.

שלום, לפני 7 שנים אובחנתי עם חולשה ויסטבולרית צד שמאל 69%. אחרי חמש שנים היה לי אירוע של סחרחורת חצי ראש שמאל , נבדקתי mri ct ראש הכל תקין, בדיקת שמיעה תקינה, בדיקת יציבות פוסטופוגרפיה תקינה, עשיתי שוב eng , רק עשיתי עם מים חמים , כי קיבלתי סחרחורות חזקות בשתי האוזניים. הבודקת אמרה לי אם קיבלתי סחרחורת חזקה בשתי האוזניים כנראה שהמערכת אצלי תקינה היא גם ראתה את זה אצלה במחשב. הרופא אאג אמר שכנראה החולשה עברה לי.אבל התחושה שלי יותר גרועה. ילדתי לפני ארבעה חודשים בניתוח קיסרי ומאז אני מרגישה לא טוב, בעיות שיווי משקל החמירו עד כדי כך שאני לא מרגישה יציבה בישיבה על כיסא פלסטיק כי הוא טיפה לא יציב, עמידה על משטחים עם שיפוע נורא מפריע לי, בנוסף היה לי אירוע קטן של הרגשת משיכה כאילו מגנט דווקא בצד ראש ימין. דברים זזים בטלוויזיה או קריאה מאוד מפריעה לי. אני רוצה לציין שהאירוע של לפני חמש שנים עשיתי אז פיזיותרפיה וויסטבולרית לקריסטלים וזה עבר אחרי כמה טיפולים ( הפיזיותרפיסט לא ראה שמדובר בקריסטלים). לא בא לי עכשיו לחזור למיון ולחזור על כל הבדיקות . בימים אחרונים אני מרגישה סחרחורת בצד ימין, ממש חצי ראש מסוחרר. בימים הקרובים אני אחזור על בדיקת שמיעה. אבל האם יכןל להיות שמדובר במנייר?? יש לי טינטון קבוע . אני מציינת שאף פעם לא היה לי אטימות וטינטון וסחרחורת בו זמנית. מאז ותמיד סבלתי יותר מסחרחורת. ברקע יש לי מיגרנות, יש לי בעיה במפרקי לסת, אני עם bmi גבוה, בלוטת תריס על הקשקש יעני עוד לא השימוטו, טכיקרדית , ברזל נמוך. בבקשה מה יכול להיות מגרה לי את המערכת הויסטבולרית. תודה

מחלת מנייר מתאפיינת בהתקפים חוזירם של סחרחורת שנמשכת דקות עד שעות, ובתנודות בשמיעה. את לא מתארת סימפטומים כאלו בדיוק, אך ישנם מצבים דמויי מחלת מנייר ומצבים אחרים שיכולים לגרום לסחרחורת, דוגמת מיגרנה. אני מציע לגשת למירפאה העוסקת בתחום הסחרחורת ולהיבדק, כדי לאבחן ולהחליט על טיפול מתאים.

13/10/2020 | 15:30 | מאת: רעות

שלום דר היתה לי בעיה של חוסר השוואת לחצים אחרי טיסה בגלל ציננון עברתי ניתוח להרחבת תעלת השמע. כמו כן יש לי רקע אלרגי יש לי מידי פעם רעשים של בועות שאני מפהקת או לועסת משהו.. האם זה תקין? א ני משתמשת בספריי סטרואדלי

יכול להיות שמקור הרעשים בתעלת היוסטכיאן. אני מציע לפנות לרופא שניתח אותך.

13/10/2020 | 00:03 | מאת: נוגה

שלום רב ד"ר, אני סובלת מזה כ- 4 שנים מטינטון. זה התחיל בורטיגו ולאחר בדיקת רופא אחרי מס' ימים הופיע לי טינטון בפעם הראשונה. יש לי שני שאלות: 1. האם יתכן שהטינטון נגרם כתוצאה מבדיקה אוזניים קצת אגרסיבית? 2. האם גלישה באינטרנט בחדר ממ"ד (גלישה על כבל) מגבירה את הטינטון? מפני שזה מה שאני מרגישה 3. האם כדור נוגד דיכאון כמו ציפרלקס מגביר את הטינטון? 4. והאם יש טיפול חדש? אודה לך מאוד על מענה, תודה רבה רבה!

1. בדיקת רופא לא גורמת לטינטון. 2. יכול להיות שהתחושה מוגברת בגלל שהחדר שקט. 3. ציפרלקס בדר"כ עוזר להתמודד עם הטינטון ובמידה מסויימת מחליש אותו. 4. אין טיפול שמעלים טינטון נכון להיום.

10/10/2020 | 18:49 | מאת: סנדרה

שלום, יש לי מזה שבועים וחצי בערך דפיקות\פעימות באוזן שמאל. בהתחלה זה היה אחרי גיהוקים\פיהוקים ואז זה ניהיה כמה ימים באופן כרוני. כרגע זה קורה מדי פעם , לפעמים שמה לב שנעלם אבל אז שוב מופיע. רופא אף אוזן גרון שבדק את האזנים לא ראה משהו מיוחד, חשב שמדובר בטיקים\ קפיצת שריר אבל מוזר לי שיש קפיצות שריר כל הזמן באוזן... נתנו לי הפניה לבדיקת שמיעה האם יש צורך לעשות וממה זה יכול להיגרם? האם יש טעם להכנס ללחץ?

תופעה כזו מוכרת וקורית מידי פעם, באמת בגלל התכווצות של שריר קטן שנמצא באוזן הפנימית. לרוב היא חולפת מעצמה. יש צורך לעשות את בדיקת השמיעה כדי לוודא שאין בעייה אחרת באוזן, ולחזור אל הרופא שלך.

שלום דר', אתה רופא מומחה ברפואת אף אוזן גרון ויש לי שאלה בבקשה כי נכנסתי לחרדה. נתקע לי קליפה של אוכל בגרון למעלה. הכנסתי אצבע וניסיתי להוציא, פתחתי את הפה ליד המראה ולחצתי בחוזקה בטעות על העינבל וכנראה גם הזזתי אותו. כאשר הסתכלתי עם פה פתוח אני רואה שהעינבל נוגע בלשון האם ככה זה אמור להיות? הבעיה היא כשאני אוכלת אני מרגישה עד עכשיו שהאוכל נתקע לי בגרון ולא היה לי קודם תחושה כזאת רק אחרי שהכנסתי את האצבע לגרון.. האם גרמתי לעצמי נזק בעינבל בלחיצה או בהזזה שחלילה הזזתי אותו מהמקום או שהוא התארך מהנגיעה שלי? יש דבר כזה? אם כן מה עושים? תודה רבה מראש מהמודאגת מאד

העינבל אכן יכול להראות כך. יכול להיות גם שעצם הנגיעה ניפחה אותו מעט. הנפיחות נסוגה בדרך כלל מעצמה. אם לא - יש לגשת לבדיקת רופא. אם את חשה קוצר נשימה או קשיי בליעה יש לגשת לבדיקת רופא גם כן.

26/09/2020 | 23:01 | מאת: אנה-בל

שלום.אני בת 32. לפני 3 חודשים התחלתי לסבול מכאבי ראש וטשטוש ראייה. לאחר מכן הופיע טינטון באוזניים. עברתי בירור מקיף שכללcta ו mri מוח. בדיקות עיניים שמצאו רק יובש בעיניים בלי ממצא אחר. ואושפזתי לבצע ניקור מותני (יש לי ברקע קרוהן וחששו שיש דלקת אוטואימונית במוח) הניקור חזר תקין. אבל פיתחתי post lp קשה מאוד. אושפזתי בביח וטופלתי שמרנית. לאחר שבועיים כאבי הראש מהניקור התחילו להשתפר. אך התחלתי לסבול מסחרחורות איומות. תחושה שאני על אונייה כל הזמן. זה מתגבר במצב של חוסר תזוזה. ומשתפר בתזוזה. בנוסף הטינטון באוזניים החריף מאוד. עדיין יש כאבי ראש מתונים. כרגע הסחרחורות לגמרי משביתות אותי.. ואני כבר חודש וחצי (מאז הניקור) שוכבת במיטה. לנויירולוגים אין מושג מה גורם לסחרחורת ולטינטון. לאיזה בדיקות כדאי לפנות במצב זה? תודה

אנה-בל שלום, אני מציע להתחיל עם בדיקת רופא אאג, לפני שמבצעים בדיקות כלשהן. יש מיקרים בהם אין צורך בבדיקות עזר כדי לאבחן ולטפל. שנה טובה ובריאה.

מזה 3 שבועות יש לי רעש חזק מאוד באוזן אחת עם תחושה של סתימות. מידי פעם גם סחרחורת חזקה מאוד עם תחושה של התנדנדות. תחושה שחולפת אחרי כמה שעות. הייתי אצל אאג, אמר שיש התקלפות של עור בתעלה, ושאב אותו. היו לי יומיים נהדרים ללא רעש וללא סחרחורת אבל הבוקר הרעש חזר ואיתו גם סחרחורת. מה זה יכול להיות?

יכול להיות שקיימת ירידה בשמיעה שגורמת לטינטון. אני מציע לחזור לרופא אאג ולהבדק שוב.

23/09/2020 | 20:27 | מאת: שלומי

שלום, בן 36 בריא לפני כ3 חודשים אימי נפטרה , הופיע לי טינטון חזק באוזן שמאל שנמשך כבר חודשיים ,מבדיקת שמיעה ששלח אותי רופא אף אוזן גרון ישנה ירידה בשמיעה בנוסף לטינטון , נתן לי פרדינזון שהחזיר לי את השמיעה במקצת , אציין שעדיין יש טינטון שבא והולך ובנוסף לא שומע טוב באוזן שמאל , mri מוח אוזניים תקין , בדיקת ברה תקינה בדיקות דם תקינות , האם יש מה לעשות ? והאם זה יעבור מעצמו והאם זה עלול להיות גרוע יותר ?

נראה שטופלת היטב. אין בשלב זה בדרך כלל טיפול נוסף, וצריך לשקול התאמת מכשיר שמיעה לפי חומרת הירידה בשמיעה.

23/09/2020 | 10:24 | מאת: נעמה

שלום אני סובלת מטינטון בשתי האוזניים כבר כמה זמן. באוזן שמאל טינטון צפצוף שאיך שהוא התרגלתי אליו. באוזן ימין יש לי רעש המהום איום כמו שנמצאים בתוך מטוס ושומעים את המנועים עובדים. עשיתי כבר בדיקת MRI שיצאה תקינה . האם שמעת פעם על רעש מסוג זה?? הדבר היחיד שעוזר לי קצת זה זה לשים צמר גפן באוזן ולסגור תודה

יש סוגים שונים ורבים של רעשים. גם הסוג הזה תואר.

21/09/2020 | 18:28 | מאת: אלי

שלום, יש לי צפצוף באוזן שמאל כבר 5 ימים. לפני כשבועיים התחלתי טיפול בסרוקסט והיום נוטל 20 מג וסרוקוואל 200 xr מג כחודשיים האם יכול להיות קשר בין הטיפול התרופתי לצפצוף באוזן?

תרופות רבות יכולות לגרום להופעת טינטון, אם התחלת טיפול תרופתי חדש לאחרונה יש לשקול עם הרופא שרשם את הטיפול את האפשרות להחליף אותו באחר.

האם למישהו עבר הדבר הזה והאם יש קבוצת ווטס אפ בנושא סובל מאוד

09/02/2019 | 20:36 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בהחלט יכול לחלוף .ראו תשובתי הקודמת .

09/02/2019 | 13:09 | מאת: דוש

הי אנ י בהריון בחודש שביעי בשבועיים האחרונים אנ י מרגישה באוזן שמאל טינטון זהה כמו שעון ומעצבן נורא זה בא 3 פעמים ביום לא קבוע אב ל זה מעצבן איך אפשר להפטר מזה ולמה זה פתאום נהיה זה מאוד מפריע האם יש תרופה לזה או משהו האם זה מסוכן או שאפשר לטפל בזה ..................................................................................................................................................................................................................

09/02/2019 | 20:35 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם זה כמו שעון , ככל הנראה מדובר בשמיעתת הדופק באוזן. תופעה שיכולה להיות על רקע היצרות חלקית בעורקי הצוואר וכן בעליית לחץ דם . לכן מומלץ בדיקת דןפלר של עורקי הצוואר וכן מעקב לחץ דם בזמן ואחרי הופעת הטנטון שמקורו בד"כ לא באוזן עצמה אלא בכלי הדם באיזור. בברכה ד"ר בן דוד

08/02/2019 | 03:03 | מאת: חבר של מטופל

שלום היום הלכתי עם חבר שלי שסובל מירידה בשמיעה וטינטון, לעשות בדיקת שמיעה טימפנומטריה עם רפלקס אקוסטי , על פי הפניה של פרופסור א.א.ג. ובמקרה שכנו להביא את הפניה המקורית מפרופסור, והבאנו רק של רופא משפחה. אז, בדיקת שמיעה הם עשו, אבל הטימפנומטריה הם אמרו שזו בדיקה מסוכנת, וחייבים הפניה מקורית מרופא א.א.ג. עכשיו החבר המטופל מודאג ביותר! מה הסכנות שכרוכות בבדיקה, ובאיזה מקרים? אולי זה רק לאנשים מסוימים? ולמה הפרופסור המכובד לא אמר כלום בנושא? הוא בוודאי בדק את האוזניים של בן אדם, והפנה לכמה בדיקות, אבל כלל לא הזכיר שזה יכול להיות מסוכן...

09/02/2019 | 20:31 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

הסכנה בעור תוף עם צלקת מאד עדינה שעלולה להקרע בשינויי הלחץ דל הטמפנומטריה. ככל הנראה שרופא אא"ג לא ראה ממצא כזה. אבל בצדק, הבודק רצה להיות בטוח שרופא אא"ג ראה את עורי התוף .

07/02/2019 | 15:53 | מאת: מירב

עברתי שני התקפי ורטיגו קשים במשך חודש. זה היה לפני חצי שנה מאז ההליכה שלי השתנתה רגל ימין נוטה ימינה ברקע יש לי הפרעה נורולוגית דיסטוניה קלה מאוד איך להתייחס לזה?

09/02/2019 | 20:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מומלץ בדיקה ווסטביורלית קלינית וגם ENG לשלול מקור ווסטיבולרי היקפי מעבר לבעיה הנוירולוגית . בברכה ד"ר בן דוד

06/02/2019 | 12:35 | מאת: עדיה

עשיתי טיפולי פיזיותרפיה וסטיבולרית פעמיים. לא עזר. לקחתי כדורים לסחרחורות סנטורון לא עזר. האף אוזן גרון אמר שהאוזניים תקינות. אני כבר 4 חודשים עם סחרחורות(תחושת שיוט) גם בתזוזה וגם במנוחה. מרגישה בעמידה כמו במעלית לא יכולה לעמוד אי יציבות כאילו מישהו מושך אותי אחורה. הבדיקות דם תקינות. מה אפשר לעשות עוד בנושא? ומתי זה יעבור?

09/02/2019 | 20:27 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם גם בדיקה נוירולוגית תקינה ואין צורך בהדמיה, יתכן שהמדובר בתופעה גופנית על רקע מתח או חרדה. אנו לעתים לא מודעים למתח זה שעיקר השפעתו כשהוא בתת מודע. לכן הייתי מברר עם מומחה בתחום זה. לעיתים טיפול ע"י כדורי SSRI כמו ציפרלקס וכן טכניקות קוגניטיביות . פעילות אירובית תמיד עוזרת במצבים אלה. ( אם הסחרחורת מלווה בדופק מהיר או לא סדיר, מומלץ ברור קרדיולוגי ובדיקות הולטר לב ולחץ דם . אם ברקע יש מיגרנות יש לטפל גם בכוון זה אם כי טיפול במתח מתאים גם למקרים אלה. בברכה ד"ר בן דוד

הייתי אצל רופא אאג,לא מצא סתימה או שעוה או דלקת

09/02/2019 | 20:17 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

ראה תשובתי הקודמת

כמין צפצופי רדיו חלשים ,עם תנודות בצפצוף במשך שבוע,לפני כחודשיים היה לי חוסר יציבות ונמול בידים וברגלים במשך 3 חודשים,זה עבר ועכשיו התחיל הטנטון,עשיתי MRI ובדיקת הולכה עצבית ויצא תקין,אין חרדות או דאגות מיוחדות,עשיתי בדיקת שמיעה לפני מס' חודשים ויצא תקין

09/02/2019 | 20:15 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם כל הבדיקות שהוזכרו תקינות , הדבר היחיד שנותר,בדיקות מעבדה בכוון ויטמין B12, חומצה פולית ותפקודי בלוטת התריס. במידה והטנטון מפריע לתפקד או להירדם כדאי ללמוד טכניקות קוגניטיביות עם שליטה על מתח ותשומת הלב וכן מיסוך חלקי באמצעות רחש לבן בכל שכות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

30/01/2019 | 22:33 | מאת: סמי

דר שלום, לפני כשלושה שבועות כתוצאה מכאבי אוזניים רופא א א ג המליץ לי על טיפות דזורן שעזרו לכאבים שהיו באוזן שמאל, אבל לא עזרו לתופעת "הצילצול" באוזן ימין. המליץ על בדיקת שמיעה. לפני כשבוע רופא א א אג אחר בדק אותי עם אנדוסקופ דרך האף וטען בפניי שמדובר בדלקת באוזן התיכונה כתוצאה כנראה מוירוס שהיה לי קיבלתי שישה ימים אנטיביוטיקה (סיימתי אתמול) וסינופד וספריי לאף. לטענתו .לא מדובן בטינטון."המעין שריקה/צילצול" באוזן ימין לא מפסיק במשך כל שעות היממה. (מצליח לישון בסדר) מה עושים דוקטור , אני חסר אונים וחושש מאוד שמדובר בטינטון ומקריאת חומר בנושא בדר גוגל אני מבין שאין פיתרון חד משמעי לטינטון. השאלה שלי מה לדעתך האבחנה? והאם ייתכן שהרפואה ב2019 טרם מצאה " תרופה" לטינטון? תודה מראש דוקטור.

31/01/2019 | 10:15 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב לא כתבת תוצאות בדיקת השמיעה? אם קיים לקוי מימין. האם הרחש רציף או כמו פעימות הלב? חשוב להמנע מחשיפה לרעש חזק ויש סיכוי שיחלוף לגמרי או לפחות מהמודעות . אך הפרטים ששאלתי חשובים לגבי יעוץ נוסף. בברכה ד"ר בן דוד

01/02/2019 | 00:33 | מאת: סמי

דר שלום, הבדיקת שמיעה טרם בוצעה רק בעוד שבועיים. הרחש הינו באופן רציף מעין שריקה באוזן ימין . בטרם ביצוע בדיקת השמיעה אני מרגיש ירידה קלה בשמיעה. להערכתך מדובר בטינטון?אני עובד במשרד ולא חשוף לרעש.

27/01/2019 | 22:46 | מאת: נעמי

,שלןם לפני חודש וחצי נפלתי נחבלתי במרפקים והראש חטף מכונת בחלק האחורי העליון. היתה בליטה וקצת אדום , מיד התרוממתי :לא היו בכלל: סחרחורת, שום בחילה שום תחושת בילבול הראש לא כאב . אזור הלסת הציק שבוע וכן גם שרירי הבטן נמתחו והציקו. אבל מאז,, אני שמה לב לטינטון, בשקט מוחלט. תחושה זהה לזו כשחוזרים מקונצרט או דיסקוטק. כמו טלוויזיה ישנה אחרי שהשידורים נגמרים.. אין שום בעיה להירדם. אני רק רוצה לדעת האם הטינטון הוא מעתה לשארית חיי ?? האם עליי לעשות משהו? או פשוט לחכות. אני אדם רגוע מאוד, אני ספורטאית חובבנית ,רוב חיי. בת 46 . נקבה. תודה רבה.

31/01/2019 | 10:06 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בהחלט יכול להיות קשר שהתנועה החדה או החבלה של הראש גרמה לנזק לשבלול . יתכן והיה נזק קודם והתאונה רק החמירה וגרמה לטנטון . חשוב בצוע בדיקת שמיעה. יש סיכוי טוב שהטנטון יחלוף .חשוב להימנע מחשיפה לרעש חזק.בכל מקרה אם מתגברים על התגובה למטרד ( יש טכניקות קוגניטיביות ) ניתן גם לגרום שיפסיק להפריע ולא יהיה בד"כ במודעות . בברכה ד"ר בן דוד

25/01/2019 | 08:52 | מאת: ל

שלום דר' אני בן 33 כבר מעל לחודשיים סובל מbppv הייתי אצל מומחה לסחרחורת אאג שבדק אותי מספר פעמים ואמר לפי בדיקה שהורטיגו דעך ובאמת אני גם מרגיש שהוא דעך ונראה שבעוד מספר שבועות זה יחלוף הוא מסר,רק שבזמן האחרון התחיל אצלי משהו מוזר בכול פעם שאני מתחיל להירדם מרגיש ורטיגו התוצאה שאני לא יכול להירדם פותח תעיניים ומתיישב וזה נפסק אני עדיין יושן על הצד הלא בעייתי אבל עכשיו לא יכול להירדם נרדם רק לקראת הבוקר כשממש עייף אשמח לחוות דעת תודה

31/01/2019 | 10:00 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם לפני הרדמות יש סחרחורת ללא כל שינוי תנוחה מומלץ בצוע בדיקת הולטר של לחץ דם. או בדיקה במעבדת שינה לברר אם יש שינויים הקשורים לשינויים בלחץ דם או דופק בתהליך ההרדמות מעבר לנושא הBPPV.

24/01/2019 | 20:25 | מאת: דניאל

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות, מלבד אספירין מניעתי במינון 75 מ"ג. מלפני יומיים החל לי באופן פתאומי תחושת אטימות ומלאות באוזן ימין, חוסר נוחות בשיחה בטלפון באוזן זו, כ"כ במיוחד הצליל של קו הטלפון וצליל החיוג עושה לי תחושה מאוד בלתי נסבלת באוזן בפרט, ותחושה לא נעימה בראש בכלל. יש לציין שמזה 10 שנים אני במעקב שמיעתי, עקב ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן זו, ממצא אקראי שהתגלה במסגרת בירור לאחר סינקופה עם חבלת ראש. בדיקת MRI ב-2009 היתה תקינה. הייתי היום אצל רופא א.א.ג. שבבדיקה פיזית לא מצא ממצא. הפנה אותי לבדיקת שמיעה דחופה. לאחר הבדיקה הקלינאית תקשורת התקשרה אליו, והוא כבר לא היה במרפאה אך השאיר לי מרשם והורה לי טלפונית להתחיל טיפול בפרדינזון (4 ימים 3x20. אח"כ 4 ימים 2X20, אח"כ 4 ימים כדור אחד, ואח"כ 4 ימים חצי כדור) ולחזור אליו בעוד מספר ימים. למען האמת אני חש תחושת מלאות וחוסר נוחות מסויימת גם באוזן שמאל. ממצאי הבדיקה: הערות: ימין - נוטצ סביב תדר HZ500 אסימטריה שמאל: תדרים 4khz-8khz נבדקו עם INSERT PHONE, שיפור בספי AC בתדרים 4khz & 6khz. פער בין האזניים בתדרים 2khz. 3khz & 8khz WEBER תומכת בממצאי הבדיקה באופן חלקי. בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. שמאל = עקב בדיקת עם INSERT PHONE שיפור בספי שמיעה בתדרים 4khz & 6khz 1. מה פשר הממצאים בבדיקת השמיעה? 2. האם זה קשור לממצא שיש לי כבר מזה 10 שנים של ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן ימין? זה יכול להיות סימן של החמרה? והאם נדרש בירור של הדמיה במקרה כזה? 3. האם זה מסביר את תחושת המלאות והאטימות והרגישות לרעש? 4. מה בעצם נפגע? זה עלול להיות קשור לבעיה במוח (אירוע כלשהו או משהו אחר?) 5. האם יש קשר בין שימוש לאחרונה באטמי אוזניים (כשאני סובל באופן קבוע מקושי בנשימה אפית)? 6. האם זה צפוי לחלוף לגמרי? תוך כמה זמן? תודה על הסבלנות ועל המענה

31/01/2019 | 09:40 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב התמונה יכולה להתאים ללקוי שמיעה פתאומי נוסף באותה אוזן בה סבלת מלקוי גם בעבר. לכן ככל הנראה מוצדק הטיפול בפרדניזון . הרגישות לרעש מתאימה יותר לפגיעה בשבלול ולא במערכת עצבים מרכזית . יחד עם זאת מומלץ MRI ביקורת לברר בצורה מדויקת יותר שאין פגיעה מעבר לשבלול. זה יכול לחלוף לגמרי ,וכפי שכתבתי יכול להיות קשר לממצא הקודם לדעתי לא קשור לאטמים . חשוב בתקופה הקרובה כל עוד שהמצב קיים להימנע מחשיפה לרעש חזק. אפשר להשתמש באטמים נגד רעש. בברכה ד"ר בן דוד

03/02/2019 | 22:38 | מאת: דניאל

שלום שוב הייתי בביקורת אצל רופא א.א.ג. מבחינת התסמינים והתחושות (בקשר לאוזן, כי לגבי השאר אתייחס בהמשך), בהחלט יש שיפור. כ"כ בדיקה פיזית תקינה. מתברר שטעיתי בשאלתי הקודמת. מעקב השמיעה שאני מבצע מזה 10 שנים, זה על אוזן שמאל ששם יש ירידת שמיעה עצבית, אך ללא החמרה בעשר שנים האחרונות שבהן אני במעקב שמיעה. האירוע כעת הוא באוזן ימין, והממצא בבדיקת שמיעה: בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. הרופא אמר שמאחר וזה משהו קל, לא נהוג לבצע MRI. וביקש שאעשה בדיקת שמיעה נוספת בעוד 3 שבועות. ברצוני לשאול בבקשה: 1. מה משמעות הפגיעה? מה זה אומר תדר 500 האם זה נקרא חרשות פתאומית בדרגה כלשהי? 2. במקרים כאלו אין צורך בבירור נוסף מלבד בדיקת שמיעה? אין חשש למשהו שקשור לעצב השמיעה? 3. אני עדיין תחת הטיפול בפרדינזון, כעת כבר בשלבי הירידה, ואני סובל מכל מיני תופעות, ואני יודע אם זה קשור לתרופה או פשוט מקרי. בעיות שינה קשות מאוד בלילה וביום. תחושת חוסר אוויר לפעמים, ובעיקר בשכיבה, חוסר נוחות בטן. מתח רב (אולי קשר לחוסר שינה?) וגם לחץ הדם שלי מוגבר. האם כל זה קשור לפרדניזון? אמנם אני לא לוקח זמן רב (בערך שבוע וחצי) אבל לקחתי מינון של 60 מ"ג. האם זה קשור? ואם זו הסיבה, תוך כמה זמן מאז שאפסיק (יש לי עוד 6 ימי טיפול) את הפרדניזון זה יפסיק? תודה רבה

23/01/2019 | 23:40 | מאת: שקד

לפני שלושה חודשים הבחנו אצלי ורטיגו באוזן שמאל עברתי טיפול פיזיותרפיה ולקחתי כדורים לא עזר לי אמרו להמתין אם הזמן יעבור. לא עבר. ביומיים האחרונים יש לי חום גבוה 39 שמסרב לרדת ואם יורד ל38.8 . בנוסף, יש לי כאבים במצח ובאוזן שמאל דופק. האם זה קשור אחד לשני? מה עליי לעשות?

31/01/2019 | 09:32 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בהחלט יכול להיות קשר בין הסימנים השונים . כדאי לחזור לרופא עם כל הממצאים החדשים. קשה לי ליעץ מעבר לזה אלא אם תכתוב לי מה אובחן לאחר הבדיקה הרפואית העדכנית עם כל הנתונים החדשים . בברכה ד"ר בן דוד

23/01/2019 | 12:39 | מאת: אורן

שלום רב, שבוע שעבר היה לי חום נמוך , שיעול עם ליחה ותחושה כללית לא טובה. לאחר יממה החום ירד והתחילו כאבי ראש חזקים מאוד בצידי הראש , אדוויל אופטלגין ודומיהם לא עזרו , 3 ימים הכאבים נמשכו ועברו אחרי מנוחה. מאז נשארה חולשה וצפצופים בשני האוזניים , לאורך כל שעות היום, (כבר שבוע). בדיקת רופא א.א.ג לא העלתה דבר, נתן לי סטרונאז לשבועיים, למרות שאין לי נזלת בכלל והפנה אותי לבדיקת שמיעה. הצפצופים מדאיגים אותי ואני לא ישן טוב בלילה, מה יכולות להיות הסיבה לכך?

23/01/2019 | 21:01 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בד"כ מחלה וירלית גורמת לפגיעה באוזן אחת ולא בו זמנית בשתי האוזניים אם כי זה אפשרי. יש להפסיק להשתמש באדויל או בכל תרופה אחרת מסוג נוגדי דלקת לא סטרואידלים מאחר והם עלולים לגרום או להחמיר טינטון . בברכה ד"ר בן דוד

22/01/2019 | 21:22 | מאת: כאב ראש לאורך כל היום

שלום מזה כמה חודשים סובלת בכאב ראש בצד ימין בעיקר. בחילות סחרחורות יש לציין אני אנמית. הכאב הוא לאורך כל היום כדור לא עוזר כמו כן כאב שהיה לי בגרון לא דלקת רק בצד ימין. אשמח לדעת אם אני צריכה סיטי תודה מראש

23/01/2019 | 20:55 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אין סיפור של מיגרנות בעבר או במשפחה? סבלת מסינוזיטיס:? אם בררת סוגיות אלה והתשובה שלילית, מומלץ בדיקה נוירולוגית ויוחלט על צורך בהדמיה. בברכה ד"ר בן דוד

21/01/2019 | 23:51 | מאת: רונה

מזה כשלושה חודשים שיש לי תחושת ריחוף/שיוט. עשיתי טיפולי פיזיותרפיה וסטיבולרית 4פעמים ולא הרגשתי שינוי/שיפור במצב. הרגשה רעה יותר. האף אוזן גרון נתן לי למשך 10 ימים כדורי בטיסטין לא עזרו לאחר מכן נתן לשבוע כדורי סנוטורון לא עזר. אני עם סחרחורות חוסר שיווי משקל בהליכה ובעמידה מרגישה שמישהו מושך אותי אחורה. לא יכולה לתפקד. בדיקות דם וmri תקינות. מה אני יכולה עוד לעשות? אני בת 30 בריאה סדרך כלל ופעם ראשונה שחווה דבר כזה זה לא עובר לי מתי יעבור ?

23/01/2019 | 20:52 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב בין בדיקות הדם גם ויטמין B12 תקין. מחסור בויטמין זה עלול לגרום תופעות כשלך . אם הכל תקין יש לבדוק גם בכוון של תגובה למתח. הדבר מאד שכיח. מתח תת הכרתי יכול להתפרץ גופנית כמו יתר לחץ דם , דופק מהיר, כאבי ראש וגם סחרחורת בעיקר בצורת שיוט ממושך בברכה ד"ר בן דוד

19/01/2019 | 20:56 | מאת: דורון

לאחרונה לאחר שנה וחצי של טיפולי פיזוטרפיה לאוזן שהחזיקו שבועות בודדים התברר כי אני נתקפתי בחידק q fiver שהתפרץ אם חום והתקף לב והיו סימנים למחלה מזה כשנה ללא איבחון טיפול אנטיביוטי רחב לפני צינטור בבית חולים שחרר אותי לחודשיים מהוורטיגו כרגע חזר וורטיגו אחורי בדיקות שמיעה תקינות mri מוח תקין כנל ct מערות האף כרגע מטופל באנטיביוטיקה נגד החידק המחלה במצב פאזה שניה האם זאת יכולה להיות הסיבה לוורטיגו במשך התקופה הארוכה והאם המצאות החידק יכולה להיות הסיבה לחזרתו

23/01/2019 | 20:46 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מחלה זו יכולה בין השאר לגרום לסחרחורת .פרטים מדויקים יותר ניתן לקבל מרופא פנימי המומחה למחלות זיהומיות . בברכה ד"ר בן דוד

19/01/2019 | 10:00 | מאת: היי

היי, אני סובלת ממיגרנות כ7 שנים. חיילת. כל לילה כשאני הולכת לישון שניה לפני הרדמות אני מרגישה שכל הגוף שלי מסתחרר למשך 5 דקות לפחות ואז אני רק נרדמת. תופעה זו נמשכת כבר חודשיים , בנוסף , כל פעם שאני קמה אני סובלת מסחרחורת ובחילה שוב

23/01/2019 | 20:42 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

כדאי שתעברי בדיקה במעבדת שינה לברר מה השינויים הגופניים בשלבים של פני ותוך הסחרחורת (כגון קצב לב ולחץ דם ) בברכה ד"ר בן דוד

עשיתי בדיקת eng התוצאות: there is beating spontnaces nystagmus' record in darkness and stronger with positional test. שאר הבדיקה בגדר הנורמל האם הבדיקה תקינה?

23/01/2019 | 20:39 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

התוצאה יכולה להתאים לפגיעה במערכת הווסטיבולרית של האוזן הפנימית כמו לאחר מחלה וירלית . אך כמובן ללא בדיקה קלינית וללא פרטים כמותיים של הבדיקה קשה להגיע למסקנות . בברכה ד"ר בן דוד

13/01/2019 | 00:38 | מאת: גיל

שלום, אני בת 22, תת פעילות של בלוטת התריס (מאוזנת). משתמשת ביוטירוקס לתת פעילות ובגלולות yaz. חודש וחצי מרגישה כאילו אני הולכת על טרמפולינה או כמו על מעלית שעולה ויורדת בכל צעד שלי. גם בישיבה מורגש מאוד וקשה לי לשבת יותר מכמה דקות ברצף בלי לחוש בדיזינס. רופא אאג לא מצא משהו, נוירולוג שלח לct ראש שיצא תקין. גם לmri ראש ועמוד שדרה צווארי אך עדיין אין תוצאות. הדיזינס משפיע עליי כמעט בכל שעות היום אפילו בשינוי תנוחה בשכיבה. שתי שאלות: 1. מה אפשר לראות בmri שאי אפשר לראות בct? 2. מה הסיבות האפשריות לכך? תודה מראש

23/01/2019 | 20:30 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב MRI יעיל יותר באבחון רקה רכה מאשר CT. למרות זאת אם הCT תקין סכוים מצוינים שגם MRI תקין . כדאי להמשיך לברר מעבדתית כמו ויטמין B12 , חומצה פולית . וכן מערכת החיסון . אם הכל תקין יש אפשרות אולי שזו תופעה גופנית שנגרמת עקב לחץ נפשי. בברכה ד"ר בן דוד

11/01/2019 | 16:19 | מאת: לימור

ד"ר יעקב שלום אני בת 50 יש לי תופעה יומיים שאני ישנה על צד שמאל ורוצה לקום יש לי סחרחורת שכל החדר מסתובב האם זה דבר שחולף ?האם זה מעיד על מחלה ממהרת? תודה על תשובה מהירה

12/01/2019 | 11:34 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

זו תופעה שכיחה לא מדאיגה. כדאי לעבור בדיקה ווסטיבולרית אצל מומחה לסחרחורת אא"ג או נוירולוג. בברכה ד"ר בן דוד

אני סובלת כבר מלפני בערך חצי שנה מסחרחורות המלוות בחוסר שיווי משקל וחולשה ברגליים. זה נמשך לי 3 חודשים בערך. הפסיקו לאיזה חודשיים בערך, אולי פחות והתחילו שוב, נמשכו איזה שבועיים, אולי טיפה יותר, הייתה קצת הפוגה ובימים האחרונים זה חזר. בקיץ שמתי לב שהתקפי הסחרחורות היו לי כשנכנסתי למקום עם מזגן ובאדים במקלחת זה הסחרחורות פחתו. אני גם במקביל סובלת מאף סתום ונזלות שחוזרות ותחושה של לחץ בראש בעיקר כשאני קמה מישיבה. יש לי את זה בעיקר בתקופה שיש לי את הסחרחורות. אני חושבת שזה קשור או לאוזן תיכונה או לסינוסים. הייתי אצל רופא אא"ג בדק לי את האוזן ועשה לי צילום סינוסים ולא ראה כלום אבל השאלה היא האם בכלל אפשר לבדוק את האוזן התיכונה רק ממבט לתוך האוזן?

12/01/2019 | 11:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב\אוזן תיכונה לא גורמת לחולשה ברגליים ושאר התופעות שציינת , לעומת זאת תהליכים אלרגים שיכולים להיות מקור לנזלות יתכן ומשפעים גם גופנית. לכן הייתי מברר גם בכוון זה. אם המצב מחמיר בקימה משכיבה הייתי. לכן יש לבדוק לחץ דם בשכיבה וקימה. בברכה ד"ר בן דוד

תודה על התגובה לגבי הרגליים זו חולשה של תחושה של חוסר שיווי משקל. האם זה יכול להיות קשור לאלרגיה או לחץ בסינוסים או אוזן תיכונה? ואם זו אלרגיה האם זה יכול להיות קשור למזגנים או עובש בקירות? תודה מראש, יפעת

בשנה האחרונה התחלתי כתחביב להתעסק עם סאונד . מן הסתם, היו לי פה שם כמה טעויות עם רמקולים שהושארו בעוצמה גבוהה, אך רוב הזמן שמעתי בעוצמה בינונית. לפני כמה חודשים התחיל רעשים של ים/רעש לבן באוזן השמאלית (היום אני מבין שזה טנטון). מאז שהבנתי שהרעשים הם פנימיים הם נשארו קבועים ללא הפוגה. בנוסף האוזניים נעשו רגישות ככל שחלף הזמן. כיום יש לי רגישות גבוהה מאוד באוזן שמאל וגם בימין אך פחות. בנוסף יש לי גם כאבים קלים שבאים וחולפים. בשבועות האחרונים אני שומע בעוצמות נמוכות מאוד ומשתמש באטמים בעיקר באוזן שמאל. השבוע הייתי אצל רופא אאג שלא ראה משהו מיוחד. ושלח אותי לבדיקת שמיעה וברום. הספקתי לעשות רק את בדיקת השמיעה שם נמצא שיש ירידה מזערית-קלה בשמיעה באוזן ימין וירידה בינונית בשמאל. כאמור,הירידה בתדרים שונים כאשר באוזן שמאל יש notch ב-אזור 500hz ו-6khz . יש לי עוד בדיקה אחת והתור שלי לרופא רק עם עוד חודש. מה לדעתך הבעיה? האם יש סיכוי לשיפור?מה עלי לעשות הלאה? תודה

12/01/2019 | 11:15 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

ראשית , עד גמר הברור לפחות , להימנע מהמשך חשיפה לרעש חזק. שנית חשיפה לרעש סביבתי בד"כ גורמת לקוי סימטרי בתדרים הגבוהים בלבד. אצלך המצב מעט שונה לכן הייתי ממשיך ברור . הכי יעיל זה MRI מח ואוזניים למרות שברוב המקרים אין סיבה לדאגה. בברכה ד"ר בן דוד

08/01/2019 | 23:51 | מאת: דורין

שלום אני בת 30 בריאה בדרך כלל..לאחרונה התקיפו אותי סחרחורות לא רגילות ..כבר למעלה מחודשיים שאני סובלת מורטיגו שהובין ע"י אף אוזן גרון. שלח אותי לפיזיותרפיה עשיתי פעמיים לא עזר לי בנוסף, נתן כדור ביטסטין10 ימים גם הוא לא עזר. התחושה נוראית מלווה בבחילות קשות קשה לי לעשות דברים שינה לי את השיגרה. מתי זה יעבור? והאם יש עוד משהו שיכול להקל על המצב הזה?

12/01/2019 | 11:10 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

ראי בבקשה התשובה שנתתי לשאלה שהופיעה בהמשך . כדאי לעבור ברור נוירולוגי ווסטיבולרי ובדיקות דם מתאימות .אם הכל תקין יש לברר מקור חרדתי ולטפל. ברב המקרים טיפול CBT עוזר. אך כמובן יש להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום. בברכה ד"ר בן דוד

08/01/2019 | 15:37 | מאת: שלום

גם אצלי בן 21 גם כן חוסר יציבות מורגשת הרגלים ובראש כבר הרבה זמן עברתי סיטי והרבה בדיקות ושום דבר אתם רוצים לפתוח קבוצה בווצאפ? כדי לשתף ולתת טיפים

12/01/2019 | 11:06 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם כל הבדיקות תקינות כולל בדיקות דם רלוונטיות כמו ויטמים B12, יש לבדוק אפשרות של סומטיזציה של מתח או חרדה שהם בד"כ תת הכרתיים כמקור לחוסר יציבות ותחושת שיוט. ( כמו בפחד גבהים למשל )

03/01/2019 | 07:31 | מאת: מיכל

שלום רב אני מושתלת לב ונוטלת פרוגרף כ 3 שנים. עם הזמן התחילו לי בהדרגה ציפצופים באוזניים, בהדרגה הם התחזקו ונהיו קבועים. בדיקת שמיעה יצאה תקינה וגם mri. האם ידוע על בעייה כזו אצל מושתלים למינהם ומה ניתן לעשות אם אין אפשרות להחלפת התרופה ? תודה רבה

12/01/2019 | 11:01 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך הרבה מאד תרופות יכולות לגרום לטנטון. אם ממילא אין אפשרות להחליף התרופה, הטיפול היעיל ביותר למזער את מטרד הטנטון הוא טכניקות קוגניטיביות עם שליטה במתח ובתשומת הלב וכן מיסוך חלקי באמצעות רעש לבן בכל שעות השקט. בברכה ד"ר בן דוד

02/01/2019 | 23:52 | מאת: שירלי

עשיתי פיסיוטרפיה ולקחתי כדורים לסחרחורות ולא עזר. מחכה שיעבור לבד.צריכה לעקור שיניי בינה האם מותר במצב כזה לעקור. האם שיניי בינה שצריך ליקור דחוף בגלל חורים גדולים יכולים להביא לכאבי ראש?

12/01/2019 | 10:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

באשר לאפשרות עקירת שיניים בתקופת סחרחורות . לא ידוע לי מקור הסחרחורת לכן לא יכול להציע בנושא זה. אם כי ברב המקרים אין הוראת נגד להרדמה מקומית . שיני בינה עם חררת יכולים להקרין כאב בכוון האוזן מאותו צד במיוחד אם מדובר בלסת התחתונה.. בברכה ד"ר בן דוד

02/01/2019 | 22:28 | מאת: בר 2019

אימא בת 80 השתמשה בכדורי קספו לכאב גב בהמלצת הרופאה המטפלת, והם הקפיצו לה את לחץ הדם למעל 200 (גם כך מטופלת בלחץ דם גבוה) ומאז היא שומעת או רחש גלים או משרוקית מצפצפת לעתים מתחלף בפעימות. הרעש באוזן שמאל בלבד ולא קבוע, לעתים מוחלש עד נעלם. האישה "מתחרפנת" ולא מסוגלת לחיות עם "החבר" החדש. איך אפשר להרגיע? חשוב לציין שנבדקה אצל א. א. ג ויש לה ירידה בשמיעה.

12/01/2019 | 10:53 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם יש טנטון חד צדדי יש לבצע ברורים נוספים כגון BERA לברור מקור הפגיעה. אם התופעה החלה בעקבות קפיצת לחץ הדם והטנטון לא קבוע, יתכן והוא תלוי בלחץ דם לכן חשוב להשתדל לאזן אותו. תרופות נדש כאבי גב מסוג נוגדי דלקת לא סטרואידלים כמו וולטרן עלולים להחמיר טנטון. בברכה ד"ר בן דוד

12/01/2019 | 11:03 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם יש לה ירידה בשמיעה . התאמת מכשירי שמיעה דיגיטלים מאד יעילה במיסוך הטנטון מעבר לשיפור השמיעה.

01/01/2019 | 21:56 | מאת: Obb

לפני כ3 חודשים היה לי אירוע של טישטוש חזק מאוד של הראייה ב2 העיניים. אושפזתי במחלקה הניורולוגית עם אבחנה של מיגרנה עם אאורה. עשו לי סיטי וראו ממצא לא ברור בצד ימין של הראש, נשלחתי לעשות mri שם נראה ממצא בצד ימין ולפי דברי הרופאים ייתכן והיצרות של עורקים -נאמר לי שאין קשר בין הממצא למה שקרה לי. אני נוטלת אספירין עד להמשך בירור. היו לי עוד 2 התקפים קצרים(5-15 דק) של טישטוש ראייה ללא מיגרנה. בחודש האחרון התחיל לי לחץ באוזן ימין ואני שומעת בה את הדופק בלי הפסקה-יום ולילה. קשה לי לישון בלילות. הלכתי לעשות דופלר עורקי צוואר שם ראו משהו בצד ימין של הראש ושלחו אותי לעשות cta ,בנוסף בדיקות במכון שמיעה. שאלתי היא-אני בלחץ אדיר שיש לי משהו שלא ניתן לריפוי למרות שהרופאים השונים שבדקו אותי(בית חולים ורופא פרטי) דיי רגועים. האם הדופק באוזן ניתן לריפוי? יכול לעבור לבד? איך מתמודדים עם המצב בלי להילחץ-אני אמא ל2 ילדים קטנים... תודה

02/01/2019 | 11:54 | מאת: Obb

שאלה נוספת-אני סובלת מנזלת כרונית,יכול להיות שתופעת לוואי של האספירין היא דופק באוזן?

12/01/2019 | 10:41 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

האספירין במינון הרגיל שניתן לא משפיע על הטנטון.

12/01/2019 | 10:47 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לאחר כל הברורים שעברת, ניתן לדעתי לסמוך על הרופאים שהיו רגועים בקשר למקור הבעיה גם אם לא אובחנה עד הסוף. בכל מקרה אם המדובר בזרימת דם יש מקרים רבים שניתן לפתור בעיות אלה בין אם בשליטה על לחץ הדם או תרופות מדללות דם ועוד. אך גם במקרה הקיצוני ונשאר הטנטון הפועם יש טכניקות קוגניטיביות הרפיתיות ושימוש במיסוך חלקי למזעור המטרד בצורה מאד יעילה. בברכה ד"ר בן דוד

31/12/2018 | 05:58 | מאת: איתן

מעל חודש וחצי סובל מרעש חזק בצד ימין לפעמים הרעש ממלא את חלל הראש ולרוב ממוקד בצד ימין..על הרעש מתווסף דופק לב שאני שומע...אחת לכמה ימים הרעש נעלם ונשאר רק הדופק שאני שומע..השאלה שלי הייתכן ששעוות יתר לוחצת בתוך האוזן יכולה לגרום לרעש ולדופק?ואם כן שטיפת האוזן והוצאת השעווה תפטור את הבעייה? כמו שציינתי אחת לכמה ימים הרעש נעלם וחוזר למחרת

05/01/2019 | 11:21 | מאת: מירי

סובלת באוזן ימין חודשים משופר שאני שומעת.מה עושים?

12/01/2019 | 10:38 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב תחושת דופק באוזן מקורה בזרימת הדם בכלי דם באזור הרקתי או האוזן התיכונה או הפנימית. יתכן עקב הפרעה בזרימה בכלי דם .שינויים בלחץ הדם עשויים לגרום להופעה או העלמות הטנטון. לכן מומלץ ברור מצב כלי הדם כמו דופלר צווארי ואפילו CTA או MRA. ואיזון לחץ הדם במידה ויש בו שינויים. כמובן אין לשלול סיבה של פגיעה באוזן הפנימית ולבצע בדיקת שמיעה. יש לנקות קודם לכן שעווה. (היום אסור לשטוף אוזניים ) שעווה מעצימה טנטון עקב מניעת המיסוך של הרעש החיצוני. בברכה ד"ר בן דוד

12/01/2019 | 10:39 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

ראי תשובתי הקודמת

31/12/2018 | 00:22 | מאת: שלי

בעוד יומיים אני אמורה לעשות mri למוח עקב סחרחורות וכאבי ראש שלא מרפים. אני קצת חוששת מהזריקה, האם יש תופעות לוואי? האם החומר נשאר בגוף? ואם כן לכמה זמן? מה מרגישים בגוף בזמן שהחומר עובד? איזה תופעות לוואי עלולות להיות ? אני בת 30 ואין לי רגישות לתרופות בדרכ אך עדיין מפחדת.

12/01/2019 | 10:27 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מצטער שהתשובה באיחור. אם תפקודי הכליות תקין , גדולינים -לא אמור לגרום נזק וגם אין תופעות לוואי כמו של היוד בבדיקת הCT. בברכה ד"ר בן דוד

30/12/2018 | 10:54 | מאת: עידנאור

עשיתי בדיקת V-HIT באסף הרופא וקיבלתי את התוצאות הבאות: GAIN- תקין גלי OVERT ממקור תעלה לטראלית ימנית. יש לציין שיש לי חולשת מבוך 43 אחוז ללא העדפה כיוונית ועשיתי ENG בדיקת יציבה וגם MRI ובדיקת נוירולוג שלא הראו פגיעה במוחון למזלי. אשמח לדעת את התשובה :) שבוע טוב :) עידנאור שאמח לדעת

30/12/2018 | 21:02 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לאיזה צד יש חולשת מבוך. כדי לקשר לתוצאות הבדיקה שציינת .? התמונה יכולה להתאים לפגיעה ווסטיבולרית הדורשת טיפול פיזיותרפיה. אם כי זה לא מדויק כי אין לי מספיק פרטים. בברכה ד"ר בן דוד

30/12/2018 | 23:50 | מאת: עידנאור

החולשה היא בצד ימין. האם עליי לפנות לרענון הפיזיותרפיה או להמשיך עם הפיזיותרפיה הקיימת (אני חש שהיא איננה מספיקה עבורי...)?

12/01/2019 | 10:19 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

אם חשת שהפיזיותרפיה שבצעת עזרה לך גם אם עדיין לא באופן מושלם, יש לדעתי להמשיך בה. ניתן גם לבצע מספר תרגילים באופן עצמאי בבית . בברכה ד"ר בן דוד

29/12/2018 | 09:51 | מאת: דפנה

שלום רב אני שוחה עם משקפת ואוזניות mp איכותיות ושומעת מוזיקה בצלילה כיוון שסובלת מבחטים בצוואר ,לא יותר מפעמיים בשבוע כל פעם קיחומטר. האם זה מזה? כמו כן עברצי עקירת שן טוחנת בניצוח כירורגי קרובה לסינוסאך הרופא בדק את נשימתי מהאף והכל היה בסדר . האם זה מזה? הרעש הוא כרעש ששומעים מכונכיה בים. הוא מופיע יותר בלילה ובאיסור שקט . אודה לתשובתך

30/12/2018 | 20:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לא כתבת מה תוצאות בדיקת השמיעה רעש כזה מופיע בד"כ בליקוי בתדרים הנמוכים לא נראה לי קשר לדברים שציינת. בברכה ד"ר בן דוד

שלום ד"ר, כותבת לך כאן כדי לשמוע דעה נוספת בנוגע לתסמינים שאני חווה מספר שנים, ללא אבחנה ברורה עד כה. אני בת 29, מזה כמה שנים אני חווה בהפרשי זמנים שיכולים להיות ימים או שבועות תחושת אי יציבות שלעתים מחמירה לסחרחורת רצינית (לרוב תחושת אי היציבות מתאפיינת בתחושת חוסר שליטה פיזית - שאני לא יכולה ללכת ישר ולשמור על שיווי המשקל, שדברים מסתובבים וכו'). לתחושת חוסר היציבות מתלווה גם ברוב הפעמים תחושת נפיחות באוזניים (כאילו האוזניים הן מעין בלון שנופח) ותזוזת נוזלים (לפעמים אפילו נדמה שאני מצליחה לשמוע משהו שדומה ל"ניפוץ" שקורה אחרי שנוחתים מטיסה ומשתחרר הלחץ). במשך תקופה ארוכה ניסיתי לאבחן את הבעיה - ע"י תשאול נוירולוגי, די מזמן עברתי CT ראש בלי ממצא כלשהו ולאחר מכן הועברתי לטיפול רופא אא"ג - דרכו הגעתי לבדיקת שמיעה, טימפנומטריה וBERA. חזרתי עם הבדיקות לרופא והתוצאות היו תקינות, גם השמיעה טובה. השבוע עשיתי בדיקת שמיעה נוספת לאחר כ-3 שנים בעקבות דרישת רופא במחלקת אא"ג אליה הגעתי בגלל בולוס מירינגיטיס שהסתבך (ניכר שהכל בסדר כרגע, מטופלת באנטיביוטיקה ושאבו לי פעמיים את הנוזלים) - הבאתי לקלינאית ולרופא בביקורת את הבדיקות הישנות, יש ממש הדרדרות מזערית אבל הוא אומר שהשמיעה כל כך טובה שזה לא משמעותי. חייבת לציין שמבחינת תחושה אישית מעולם לא חשבתי ירידה בשמיעה, זה כלי בדיקה שביצעתי כי נדרשתי ע"מ לאבחן את התופעה. בכל אופן, כעת אנחנו כאן. בפעם האחרונה שביקרתי אצל אא"ג לפני יותר משנה כדי לנסות לאבחן את הטנטון נאמר שאין יותר מה לעשות, קיבלתי בטאהיסטין ולא הרגשתי הטבה ולכן הפסקתי, אבל למיטב הבנתי בכל מקרה אחוזי ההצלחה עם התרופה לא גבוהים כך שזה צפוי. מצד שני, אני די צעירה ולא רוצה לתחושה הזאת לנהל לי את החיים ולא רוצה להרים ידיים, ולאחר קריאה מעמיקה ראיתי שיש מרפאות שמתמחות בטנטון ושיש עוד בדיקות שלא הוצעו לי, וייתכן שאלו יוכלו לפתוח אפשרויות נוספות. קבעתי תור לרופא עצמאי שמתמחה ספציפית בסחרחורת וטנטון, עוד כמה חודשים אגיע אליו, בתקווה שאהיה בידיים טובות הפעם. השאלה שלי אליך היא - בעקבות מה שתיארתי, האם יש איזשהו כיוון או בדיקה שאתה היית ממליץ להעלות באופן יזום או לשקול? תודה רבה מראש.

כמו כן, אשמח לדעת מדוע הטיפול המקובל (לטענת הרופא המתמחה במחלקה) בבולוס מירינגיטיס הוא אנטיביוטיקה (קיבלתי מוקסיפן) במינון גבוה למרות שהמקור למחלה לא ידוע בוודאות ובחלק מהאינציקלופדיות הרפואיות רשום שייתכן והוא ויראלי, זה מסקרן אותי (וידוע לי שמקובל לא לתת אנטיביוטיקה אם לא יודעים בוודאות כדי לא לפתח עמידות).

אם הבולוס מירינגיטיס גורמת ללקוי שמיעה תחושתי עצבי הטיפול הוא סטרואידים . אנטיביוטיקה כנראה ניתנה למנוע זיכום משני. לא כתבת אם עברת MRI מח ואוזניים . בדיקות מעבדה כלליות כמו ויטמין B12 וחומצה פולית ותפקודי בלוטת התריס. האם יש מחלות נוספות? מיגרנות ?. בברכה ד"ר בן דוד

25/12/2018 | 16:29 | מאת: אסתר

אני בת 72 מזה 5-6 חודשים סובלת מכאבי בטן.כל הבטן,כולה יום וכל יום.עברתי קולונוסקופיה וגסטרוקופיה,ct בטן ואגן בדיק ה גינקולוגית וכלמיני בדיקות דם והכל תקין אנא תעזרו לי למצוא הבעיה לפני שהיה מאוחר מדי

30/12/2018 | 20:47 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב לצערי תלונותיך לא בתחום התמחותי. בברכה ד"ר בן דוד

25/12/2018 | 15:15 | מאת: אורן הבת

נתנו לי כדורים לסחרחורות כי יש לי והם מלווים בלחצים באמצע הראש ובחילות חזרות. הכדורים הם בטהיסיטין האם יש עוד כדורים כי הם לא עוזרים. ולא סנוטורן. אני בריאה, בת 30, אין רגישות לתרופות.

30/12/2018 | 20:46 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב אם לא עוזרים הכדורים הנ"ל. יתכן ויש צורך בפיזיותרפיה. קשה לי להמליץ על טיפול ללא כל פרטים על אופי הסחרחורת וכל ההסטוריה הרפואית סביבה.

25/12/2018 | 15:13 | מאת: אמילי

הגיוני שורטיגו לא עובר כבר 3 חודשים סובלת מתחושת שיוט וסחרחורות עם בחילות עשיתי פיזיותרפיה 3 פעמים ואין שינוי. אני בת 27, מה לעשות ? ותוך כמה זמן עובר?

30/12/2018 | 20:43 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב יש לבצע בדיקות כלליות כמו ויטמין B12, ותפקודי בלוטת התריס. וזאת מעבר לבדיקה קלינית של מומחה סחרחורת . ולפי שיקולו בדיקות נוספות . אם כל הבדיקות תקינות - תופעת השיוט עשויה להיות תגובה ללחץ נפשי. בברכה ד"ר בן דוד

22/12/2018 | 07:09 | מאת: L

שלום דר' אשמח לדעת מה משך הניתוח לטיפול בbppv האם הניתוח זה אשפוז יום,מה תופעות הלוואי וכמה זמן נמשך החלמה לאחר הניתוח,מה סיכוי ההצלחה,והאם הניתוח מטפל באופן מלא בבעיה של הורטיגו תודה

30/12/2018 | 20:39 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב בכל ניסיוני לא היה לי אף מקרה שהזדקק לניתוח זה. יש לשאול את השאלה את מי שמבצע ניתוחים אלה. בברכה ד"ר בן דוד

יש לי לעשות mri ראש-מוח, עם חומר ניגוד. רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי לחומר הניגוד? הבנתי שהוא גורם לבחילה? ואם אני מחליטה לעשות ללא חומר ניגוד,האם משפיע על הבדיקה והצילום יראה פחות

21/12/2018 | 13:57 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בד"כ חומר הניגוד של הMRI (גדוליניום )לא גורם לתופעות לוואי כמו היוד של הCT.ע"י שימוש בחומר ניגוד ניתן להדגים טוב יותר כלי דם ויכולת האבחון של הבדיקה רב יותר בברכה ד"ר בן דוד

18/12/2018 | 08:12 | מאת: ל

לפני כחצי שנה סבלתי מהתקף סחרחורת מתמשך, הייתי אצל כמה רופאים שאבחנו וירןס במערכת הוסטיבולרית. חודשיים לאחר מכן עברתי ניתוח בהרדמה מלאה ולאחר מכן שוב סבלתי מסחרחורות במשך כמה ימים (לא באותה עוצמה של ההתקף הראשון,). בימים האחרונים אני במתח נפשי ולא ישנה טוב ושוב חזרו הסחרחורות (לא באותה עוצמה של ההתקף הראשון וההתקף השני..) זאת מן תחושה של חוסר איזון קל. האם הגיוני שעדיין מדובר באותו וירוס?

21/12/2018 | 13:52 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

כדי לענות לשאלה זו יש לבצע בדיקת ENG שבד"כ מראה חולשה של המערכת הווסטיבולרית בצד שנפגע ע"י הוירוס. אם אכן צד אחד חלש יותר נוצרת במשך הזמן הסתגלות ע"י שימוש יותר בצד התקין, מצבי מתח ועיפות עלולים לפגוע במצב ההסתגלות ולהחמיר סחרחורת . לעיתים תגובה של מתח בעקבות סחרחורת עשויה לגרום להחמרת הסחרחורת בברכה ד"ר בן דוד