סחרחורות ובחילות, טנטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

26/07/2022 | 09:32 | מאת: חן

שלום רב. בת 48. נוטלת ספירונלקטון לאיזון אקנה. עד שאגיע לאאג... מוטרדת.... בשבועיים האחרונים היו לי 2 התקפי סחרחורת מהגיהנום. זה קרה גם לפני שנה פלוס. זה הולך כך. הפעם האחרונה התחילה מסחרחורת מתוך שינה, שהעירה אותי. סיוט. תוך כדי הגיעה זיעה קרה וצורך להתפנות( לא פיפי)... תוך כדי תפיסת הקירות וסבל איום הגעתי לשרותים... שם בנוסף גם הקאתי... חזרתי למיטה בשארית כוחות, חלשה, שכבתי וחיכיתי שהסיוט יעבור. הסחרחורות החזקות נרגעו אבל הייתי חלשה ומרחפת במיטה כל היום למחרת. ובחילות. ובכלל בזמן האחרון, מלבד התקפים אלו, יש ריחוף מסוחרר כל הזמן. וטינטון בא והולך באוזן ימין בחודשים האחרונים. פלוס רטיבות באף/נזלת קלה כל חיי בערך. מה עושים, מה זה? קראתי על ורטיגו ועל מנייר... קיבלתי בינתיים בטאהיסטין מהרופאת משפחה. תודה רבה מראש.

התאור של קשר לשינוי תנוחה יכול לרמז על כך שמדובר ב-BPPV ("קריסטלים" שזזים ממקומם באוזן הפנימית) אך ללא בדיקה מלאה לא ניתן לאבחן. אפשר לשכב בינתיים בלילות עם הגבהה קלה של מראשות המיטה.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)