שלום, קיבלתי תשובה שהטרידה אותי

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

17/04/2011 | 13:44 | מאת: מנע

חסר לי ויטמין D די הרבה זמן משהו כמו 10 שנים. זה ניחוש אבל זה סביר בעיני. כי אם יצא כזה נמוך לאחרונה . זה היה ככה נמוך תמיד לדעתי כי אני לא נחשף לשמש. אני התלוננתי לרופא על כאבים בשרירים תיארתי לו מרגיש שהשרירים נופלים לי ואני מרגיש חלש והתנועות לא חלקות וכבדות כאלה. הוא שלח לכל הבדיקות רק לא ויטמין D . הוא שלח למיפוי עצם כל גופי. לא מזמן גיליתי שיש דבר כזה ויטמין D שהוא חשוב וביקשתי ממנו לבצע בדיקה, יצא 6 נ"ג. הרופא אמר תתקן ואם התלונות שלך בגלל זה , הכל יעבור. אמר לי ד"ר אחר הסיבוך הכי שכיח של מחסור זה בעבר היה מחלת הרככת הפוגעת בעצמות. עצם עקומה או שבורה- לא תתקן את עצמה. חולשת שרירים ודילדול שריר לא בטוח שאפשר לתקן במלואם- זה שאלה של מידת החולשה. התלונות שלי היו חולשה וגוף כבד. אז אם זה בגלל מחסור ממושך של ויטמין D אי אפשר לתקן את זה? זה אבוד? במשפחה לכולם יצא חסר ויטמין D ברמות כאלה ואחרות . לאחד יצא 8 לשני יצא 15 לשלישי יצא 18 לרביעי יצא 16 . זה אמור להיות מעל 30. אבל עליי המחסור הזה משפיע כנראה הכי הרבה. הם לפחות נחשפים לשמש אני לא. יכול להיות שאני מסתובב עם עצמות עקומות או שבורות בגלל זה ואני לא מודע לזה? זה נכון מה שאמר שחולשת שרירים ודילדול שריר לא בטוח שאפשר לתקן במלואם ? גילי 25. תודה רבה.

מנע התשובה גם מטרידה אותי. אפשר למנוע את הבעיה שלך - על ידי סגנון חיים רפואי, אבל אם ישנה מחלה - זה ענין לרופאים בתחום ההתמחות במחלתך. בברכה

29/04/2011 | 18:49 | מאת: לא מובן

יכולה להיות בעיה גנטית ביצירת ויטמין D וגם כאלו שנחשפים לשמש לא מייצרים מספיק. למי שחסר מומלץ לקחת תוסף ולהעלות את הרמה ל 30 ננוגרם למיליליטר. רמה רעילה היא כ 200 ננוגרם למיליליטר. נטילת 1000 יחידות ליום יעלו את הרמה בדם ב 10 ננוגרם למיליליטר.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי