
מחקר חדש מצא כי קיים קשר בין 9 מחלות ממאירות, לבין הסיכון...
מדריך בדיקות רפואיות: מי צריכה לעבור בדיקה גנטית לסרטן השד?...
מחקר אמריקאי מגלה כי לגברים גבוהים יש סיכוי גדול בהרבה...
מחלת הסרטן היא גורם המוות השני ברחבי העולם. ישראל נמצאת...
בן 48, לפני כשלושה שבועות היה די הרבה דם בזרע, מאז היו מספר פעמים של דם חום ובפעם האחרונה דם אדום או ורוד בכמות נמוכה יחסית לפעם הראשונה. בדיקות דם תקינות, שתן תקין, psa 1.24. הייתי בבדיקת אורולוג, מישש את האשכים , בדק את הערמונית, לא מצא כלום. עדיין יש דם, האם ישנם עוד בירורים שחשוב לעשות על מנת לשלול דברים מסוכנים? דבר שני, די כאבה לי בדיקת האשכים בסוף וכואב גם אחרי, הבדיקה היתה יחסית אגרסיבית, זה תקין שכואב אחרי הבדיקה? תודה.
שלום מיכה. כשיש דימום בתוך הערמונית או בשלפוחיות הזרע, הדם יוצא בשפיכה. בגלל שלוקח לזה הרבה זמן להתפנות, זה יכול להימשך גם כמה חודשים אחרי שהדימום אירע בפועל. חשוב לנו לשלול סרטן אשכים וערמונית, אבל נדיר שהם מתבטאים דווקא בדימום בזרע. ברוב המקרים אנחנו לא מוצאים סיבה מיוחדת ואז אנחנו מניחים שמדובר בכלי דם קטן שדימם והפסיק. יש שחושבים שזה יכול לקרות יותר אצל גברים שלא קיימו יחסי-מין במשך זמן רב. לגבי שאלתך השניה, בדיקת אשכים יכולה להיות לא נעימה, ואם לוחצים על האשך, היא יכולה לכאוב (מדובר באזור רגיש יחסית בגוף).
אין לי שום תלונות על השתן, בבדיקת שתן לא מצאו אפילו כדורית דם אדומה אחת (רשום אפס), לא צריבה, לא כלום- אולי כדאי לעשות ציטולוגיה של השתן? מבחינת יחסי מין, אני מקיים לעיתים די תדירות, דם בזרע יכול לנבוע גם מסוג של חבלה בצינורות מהאשכים לערמונית? האורולוג אמר שאפשר, לא חייב, לבדוק את האשכים על מנת לשלול גידול שלא מורגש במימוש- אני כמובן אעשה.
אתה יכול להסתפק ב-US אשכים ובבדיקות שכבר עשית, אם כמובן כל הבדיקות היו תקינות.
הרבה תודה. האורולוג לא התרשם, אמר שזה ייעלם. הדימום כבר כמעט לא נראה בזרע (עבר חודש) אבל אולי יחזור, יכול להיות שהיתה שם איזו טראומה או משהו שקורה. את ה-U.S אשכים אני בכל מקרה אעשה, שוב תודה ושבת שלום.
שלום רב, בעבר קיבלתי טיפול שכלל דיכוי של רמות הטסטוסטרון והגברה של רמות האסטרדיול בדם. התרופות שקיבלתי היו אנדרוקור 10 מ"ג ומדבקות אוורל 100 + 50. הפסקתי את צריכת התרופות במכה וללא התייעצות עם האנדוקרינולוגית שהייתי אצלה במעקב. לאחר חודשיים בבדיקות דם שערכתי רמת ההורמונים היתה תקינה גם רמת הטסטוסטרון וגם רמת האסטרדיול בדם. לאחר כשנה וחצי רמת האסטרדיול היתה גבוהה במקצת - 154 pmol/l ולאחר שלוש שנים רמת האסטרדיול עלתה ל254 pmol/l. רופאת המשפחה שלי נתנה לי לבצע סקר הורמונאלי מלא עקב התרופות שלקחתי בעבר ורק רמת האסטרדיול יוצאת חריגה. בנוסף, אני מבצע גם בדיקה לתפקודי הכבד, כליות ובלוטות התריס והתוצאות תקינות. רציתי לדעת מה יכול לגרום להגברה של רמת האסטרדיול בדם [ גם תאוריות יתקבלו בשמחה]. * במקרים של סרטן האשכים או בסרטן בלוטת יותרת הכליה מופיעים הפרשות מוגברות של אסטרדיול בדם, אבל אין לי תסמינים לא לכך ולא לכך. רופאת המשפחה שלי שלחה את הממצאים להתייעצות עם אנדרוקרינולוג בשביל לבדוק אם יש צורך להתערבות קלינית אבל היא לא קיבלה תשובה חיובית. ככה שנשארתי ללא תשובות למה רמת האסטרדיול שלי בדם גבוהה וכמובן שזה גם גורם לתופעות לוואי.
שלום רב ייתכן ומדובר בהשמנה או שיש לשלול גידול של אשכים או אדרנל. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג
היי שמי צחי ואני בן 27 לצערי גיליתי לפני כשבועיים שיש לי גידול באשך שמאל עם גרוקה ברטרו בגודל 3.5-4 ס"מ אני אחרי הניתוח ואמור בקרוב להתחיל כימותרפיה לאחר שהרופאים יקבלו את ממצאי הפתולוגיה בדיוק וסוג הגידול שיש לי. שאלתי היא לפני הניתוח מדד הbeta שלי הראה 3100 והיום שבוע לאחריו עשיתי בדיקת דם והמדד הראה 3300. האם זה מצב מסוכן? או שלוקח למדדים זמן לרדת? או שבגלל הגרורה שיש לי המדד לא אמור לרדת? אציין גם שהalpa שלי 1330 וLDH 424
שלום צחי. לוקח למדדים כמה ימים לרדת. אתה מראה שהביטא לא ירד בכלל, כך שיכול להיות שהוא נשאר מוגבר בגלל הגרורה. אתה צריך להתחיל טיפול בכימותרפיה ולאחריו יבדקו גם את המדדים וגם ייעשו הדמיה חדשה. בהצלחה בטיפול!
שלום רב. אני יותם חייל קרבי שמאוד מודאג. לפני יומיים הרגשתי מין גוש קטן מעל אשך שמאל. לא כואב או מפריע. מעבר לכך אני מרגיש שצד שמאל מעל האשך קצת נפוח. הבנתי שזה תקין ואין סיבה לדאוג. ביקשתי רופא אך זה יקח כמה ימים. לבינתיים אני רוצה להיות בטוח שהכל בסדר ואין סיבה לדאגה. כמו כן, מהם הסימנים שאני כן צריך לדאוג מהם.
שלום יותם, אני שמח שאתה מעלה את הנושא. כל נער וגבר צעיר צריך להיות מודע לגופו ובמקרה של ממצא חריג - לפנות לרופא. במקרה של בדיקת האשכים - נכון הדבר אפילו במשנה תוקף. במקרה של כאב עז באשך בנער או בחור צעיר - יש לפנות מייד לחדר המיון מחשש של תסביב האשך - מצב המסכן את האשך ודורש טיפול מיידי. במקרה של גוש נוקשה באשך עצמו - יש לפנות מיידית לרופא משפחה, אורולוג או אפילו חדר מיון - שכן יש לשלול גידול ממאיר - סרטן האשכים. זהו מצב בו ככל שמבצעים את הטיפול מהר יותר - כך הטיפול קל יותר וסיכויי ההחלמה המלאה טובים יותר. במקרה של אודם, כאב, חום, צריבה בשתן - יש לפנות מייד לאורולוג, רופא משפחה או אפילו חדר מיון - מצב היכול להצביע על זיהום ודורש טיפול. עיכוב בטיפול - יכול לגרום לבעיות פוריות. במקרה של נפיחות מעל האשך, ללא כאב - ודאי שכדאי להבדק. בדיקה תוך מספר ימים היא ודאי שסבירה. יתכן שמדובר בוריקוצלה או ציסטה או ממצא אחר. במקרה של כאב חריג או עניין חריג אחר - כדאי להבדק מיידית. נסכם כי המפתח לבריאות אשכים טובה הוא בדיקה עצמית ופניה לבדיקת רופא אם יש ממצא חריג. בברכה, ד"ר רענן טל