טריגר אפשרי לסחרחורת תנוחתית, טנטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

17/01/2020 | 19:08 | מאת: אביתר

שלום אני בן 48. לפני 12 שנה עקב צרבות קיבלתי כדור לנטון ואחרי כמה שעות הופיעו סחרחורות קשות. אובחן BPPV קשה לימין עם ניסטגמוס שנמשך 8 ימים ולאחר כמה טיפולי אפלי בשבוע אחד זה עבר. מאז יש גם קצת טנטון באוזן ימין. הלילה שוב הופיעה סחרחורת בשינוי תנוחה ולאחר כמה פעמים שעליתי וירדתי מהמיטה זה השתפר. אני מנסה להבין מה הטריגר ל BPPV. אשמח מאוד לעזרתך המקצועית לגבי הטריגר הלילה מעלה כמה אפשרויות 1. לפני כמה ימים הסתכלתי במשך כמה שעות רצוף בטלפון על סרט. אני סובל מילדות מקצת חולשה באיחוד העיניים "קונברגנציה" ומאז הצפייה הממושכת בטלפון השבוע היו כאבי עיניים ויותר קשה לאחד אותם. האם המאמץ בעיניים וקצת יותר ראייה כפולה יכול להיות שגרמו ל BPPV? 2. מזה כשנה כאבי בטן מעת לעת ירדתי כמה קילו. נבדק חשד לקרוהן אמור לעבור בדיקת קפסולה. האם קרוהן עלול לגרום ל BPPV? אם כן יש משהו שאפשר לעשות למנוע BPPV? 3. מזה מה שנים סובל לעתים קרובות מצוואר תפוס. הדמיה תקינה אבל יש לעתים ספזמים ושריר טרפז וצוואר תפוס ואמרו לי שזה "כאב כרוני". השבוע היה צוואר ממש תפוס כל השבוע קושי לכופף אותו. האם שריר טרפז וצוואר תפוס עלוללגרום ל BPPV? 4. האם כ 4 כדורי אופטלגין שלקחתי השבוע לצוואר תפוס יכול לגרום ל BPPV? תודה רבה על העזרה

היי. תרופות הן לא טריגר. צוואר תפוס אולי. אל תחיה בפחד..... שבת שלום.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס