טינטון באוזן ימין מזה שבוע

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

09/01/2020 | 11:16 | מאת: רינת

הי לפני כשבוע החל באוזני הימנית טינטון כצליל דק גבוה וקבוע. יש לי מספר שאלות, אשמח לחוות דעתך: 1. לפני כחודש נעשה שימוש בקונגו בבית הסמוך אלי כחלק משיפוצים, שיצר רעש בלתי נסבל ותחושת לחץ באוזניים למשך שעות. האם יכול להיות קשר בין הדברים על אף שהטינטון הופיע רק שבועות לאחר מכן? 2. האם יש בדיקה שיכולה לאבחן אם הטינטון נובע מנזק לאוזן, וכן אם הנזק הפיך או לא? 3. האם יציאה למקומות בילוי (מועדונים, מסיבות, פאבים) עלולה להחריף את הטינטון או שאפשר להמשיך בשגרת הבילויים כרגיל מסלי לחשוש מהחרפה? (כרגע מדובר בטינטון חלש יחסית). תודה מראש:) רינת

09/01/2020 | 11:19 | מאת: רינת

* מבלי

10/01/2020 | 09:29 | מאת: רינת

עדכון: בלילה האחרון חלה החרפה- מעבר לטנטון החלש שהיה הצטרף גם זימזום בלתי פוסק כמו ״מתח חשמלי״, שמורגש בכלל מכיוון הצד הימני של הראש , שום רעש רקע לא מצליח להסוות אותו (בניגוד לטינטון הראשוני שמספיקה פעולת מזגן על מנת למסך אותו). האם זאת תופעה מוכרת לך? והאם אופי הטינטונים שאני מתארת יכול לכוון להשערה לגבי סיבת הטינטונים? כמו כן אני קוראת בתשובותייך כי את אומרת שטנטון יכול לחלוף מעצמו, אך בינתיים אצלי תוך שבוע הוא כבר הספיק להחריף... האם יש מקום לאופטימיות?...

היי. 1. אין קשר לקונגו 2.בדיקת שמיעה. ובעיקרון - ככל שתעסקי בטנטון יותר כך הוא יכול להחמיר... שחררי. אם חייבת עוד מידע קראי כאן www.tinnitus.co.il

10/01/2020 | 18:43 | מאת: רינת

הי ראשית תודה על התשובה המהירה. עברתי בדיקת שמיעה היום, שמיעה תקינה. רק אשמח לתשובה בנוגע לשאלתי על יציאה לפאבים/מסיבות וכו׳- האם שהייה במועדון עלולה להחריף את הטינטון?...(יש משמעות לזמן השהייה במקום? האם יש רמת דציבלים שמעליה יש סכנה להחמרה בטינטון?)

צאי לאן שבא לך ושימי אטמים בכיס. אם תרגישי את המוזיקה החזקה או לא נעימה - שימי את האטומים.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס