שיווי משקל, אוזן, אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

18/01/2020 | 14:52 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 48 רזה מאוד. בגיל 40 עשיתי צפיפות עצם וראו אוסטאופורוזיס מינוס 3 סטיות תקן. בדיקות אנדוקריניות תקינות ולכן אמרו לי שזה כנראה על רקע גנטי והיות ואני רזה והיות ולא אוכלת מוצרי חלב מגיל 20. עד כה לשמחתי אין שברים ובצילום העצמות נראות טוב עדיין. בשלב זה לא מטופלת בכדורים ואמרו שנשמור את זה לגיל יותר מבוגר. בשניפ האחרונות היו לי כמה מאורעות של "קריסטלים באוזן" עם טיפול פיזיותרפיה אחר כך. רציתי לשאול 1. אם העובדה שיש אוסטאופורוזיס בלי שברים מגדילה סיכון לקריסטלים האם במידה ואקח ויטמין D ( הרמות אצלי מתחת לנורמה כ 40 NMOL ) זה יקטין סיכון לסחרחורות מקריסטלים ופחות תדירות של זה? 2. אני לא לוקח קלציום לא הגבתי טוב לכדורים כאלה. .גם לא אוכלת מוצרי חלב. במידה ואקח קלציום האם זה מקטין סיכון ותדירות להתקפי קריסטלים? המון תודה רבה!!

היי יש קשר בין אוסטאופורוזיס וחסר ויט D להתקפי bppv. לכן כל טיפול בשני אלה יעזור. בהצלחה.

18/01/2020 | 17:57 | מאת: דניאלה

וואו חשוב. תודה רבה! אקח ויטמין D אני מקווה שהעלאה של הכמות תשפר את זה. אבל מה זה טיפול באוסטאופרוזיס?? האם הגיוני שאתחיל טיפול בפוסלן או אקטונל כבר בגיל כזה בשביל למנוע קריסטלים? תודה רבה

20/01/2020 | 14:04 | מאת: יעל

האם אם לוקחת סידן לטיפול באוסטואופורוזיס? אני ממליצה על הסידן האמורפי, יש לו ספיגה גבוהה במיוחד וניתן לקחת אותו גם לא בזמן הארוחה. אני וגם הבת שלי נוטלות אותו וממליצות מאוד!

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס