מתי תגיע התרופה החדשה caplyta לארץ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/01/2022 | 03:13 | מאת: ניב

האם התרופה האנטיפסיכוטית Lumateperone שאושרה על ידי fda תגיע לארץ ? מדוע לא הכניסו אותה לסל הנוכחי? האם תרופה זו יותר כדאי לקחת מאשר אחרות? האם יש לך ידע על תרופה זאת לסכיזופרניה וocd?

שלום רב. התרופה- CAPLYTA בשמה הגנרי LUMATEPERONE הינה תרופה אנטי פסיכוטית אטיפית חדשה אשר אושרה לשימוש ע"י FDA לטיפול בסכיזופרניה ודיכאון בהפרעה דו-קוטבית. אינני יודע מתי התרופה תאושר לשימוש בארץ וזה תלוי ברגולציה של מרד הבריאות. בינתיים ניתן לשהתמש בתרופות מקבילות אשר דומות לתרופה ומאושרות לשימוש בארץ ובסל כגון אריפליי או רקסולטי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה