הורדת מינון זפרקסיה...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/12/2021 | 11:06 | מאת: רמי

אני נוטל 15 מ"ג זיפרקסה בעקבות אשפוז שארע לפני כשנה. לפני מספר חודשים הייתי אמור להתחיל תהליך של הורדה במינון (באישור הפסיכיאטר כמובן), אבל כל פעם שאני יורד ל10 מ"ג אני לא ישן טוב. כרגע עם 15 מ"ג אני ישן 12 שעות ונמצא בעייפות במהלך היום וממש מתקשה לתפקד כך. רציתי לשאול האם ההורדה במינון היא עניין של זמן עד שהגוף מתרגל? כלומר איכות השינה תסתדר לאחר זמן מה? וגם באיזה מינון חוזר החשק המיני? (כרגע אין לי חשק בכלל)

שלום רמי. ניתן לבצע ירידה הדרגתית- לרדת ל-12.5 מ"ג לאורך שבועיים ואז לרדת ל-10 מ"ג. ניתן ללוות את התהליך בתרופת שינה זמנית כגון זודורם או נוקטורנו. השינה צפויה להסתדר עם הזמן. זיפרקסה עלולה להביא לירידה בחשק ותפקוד מיני וזה גם תלוי במינון. ככל שתרד במינון תחת יעוץ ומעקב רפואי יש פחות סיכון לפגיעה בתפקוד מיני. בהצלחה

02/01/2022 | 15:22 | מאת: רמי

תודה על המענה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה