קביעת תוכנית טיפול תרופתי "חזק"

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/01/2022 | 21:25 | מאת: רן

אני סובל מחרדות, רקע של התקפי פאניקה בעבר וכפייתיות מחשבתית (מחשבות טורדניות). האם פסיכיאטר יכול להמליץ על סמך הערכה ישר על מינון מקסימלי של תרופה+אנטי פסיכוטי? (נניח לוסטרל במינון 200 מ"ג) ולא להתחיל מ-50 מ"ג, לחכות 3 חודשים לבחינת המצב, אם אין שיפור להעלות ל-100 מ"ג, שוב לחכות 3 חודשים לבחינת השיפור וכך הלאה. הפסיכיאטר יודע לפי תישאול וההערכה האם נדרש אנטי פסיכוטי כמחזק עוד טרם הגעה למינון המקסימלי בתרופת הבסיס SSRI ?

שלום רן. בדרך כלל יש העדפה לטפל בתרופה אחת ולמצות את הטיפול בה ע"י העלאת מניון הדרגתית. אם המצוקה קשה, קיים עומס מחשבות טורדניות עם דיכאון משמעותי וקושי תפקודי רב כדאי לשקול כבר בשלב מוקדם תוספת תרופה אנטי פסיכוטית במינון נמוך. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה