מעבר מציפרלקס לוולבוטרין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/01/2022 | 09:04 | מאת: נטלי

שלום, אני נוטלת ציפרלקס שנים רבות עקב חרדות ודכאון שהיו בעבר. כעת עקב הרגשת עייפות בלתי רגילה (עשיתי בדיקות דם וכו', הכל בסדר) והשמנה מעוניינת לעבור לוולבוטרין. הרופא שרשם לי וולבוטין לא בדיוק הסביר לי כיצד לעבור בצורה הכי נכונה.לשאלתי האם לעשות את המעבר בהדרגה או בבת אחת, ענה כי שתי האופציות נכונות. הייתי רוצה להבין מה הכי טוב לעשות וכיצד לעבור בצורה שתעשה הכי פחות "זעזוע" לגוף. תודה

שלום נטלי. באופן כללי רצוי לבצע מעבר בין תרופות בהדרגה. ממליץ לך להפחית בהדרגה מנון צפרלקס עד לסיומו ולהתחיל וולבוטרין 150 מ"ג ולעלות תוך שבוע עד שבועיים ל-300 מ"ג. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה